בוקר טוב ניקח פסק זמן מהפוליטיקה

הדסהש1

New member
בוקר טוב ניקח פסק זמן מהפוליטיקה

אתמול צפיתי במירוץ למיליון נהנתי וצחקתי בקטעים שונים
ארץ יפה .לראות איך המתמודדים נאלצים להתמודד עם מצבים
לא פשוטים...הזוג של האמא והבן הירשימו אותי..

י מ י ת 2

New member
אתמול ביליתי בבה"ד 10 בסיום קורס מפקדים

ומדריכים בחיל הרפואה. נכדתי הצעירה סימה קורס הדרכה וקיבלה שרוך הדרכה. היה טקס מרגש. לא כמו בה"ד 1 אבל בשביל המשתתפים מרגש. בעיקר התרגשתי מהשבועה של הבוגרים חובשים ופרמדיקים לטפל בכל אדם באשר הוא אדם ללא הבדל גזע , צבע ומין. ולא להשאיר פצוע בשדה. זה לא בדיוק הנוסח המדויק, אבל זה המסר.
ובאשר לבחירות, הן חשובות מאי פעם ומתנהלות, לצערי, כמו שהממשלה התנהלה כל הקדנציה, במסרים הלא נכונים. ביבי מעונין שהענין המרכזי בבחירות האלה יהיה בו. ולהראות שאין לו תחליף. לדעתי הבחירות צריכות להיות על דרך.
על אלטרנטיבה. לצערי הרב כל המפלגות נוהות אחרי המסר הזה ובכך מחטיאות את המטרה של הבחירות ושל עצמן. שטיפת המח עבדה כל השנים שעות נוספות ועשתה את שלה.

יוליקה

Member
מנהל
ימית, החזרת אותי 48 שנים אחורה

במאי 1966 נשלחתי מהטירונות בבה"ד 12 לקורס פקידות בבה"ד 11.
בה"ד 11 גבל עם בה"ד 10. חדר האוכל היה משותף ל-2 הבה"דים...
והשביל מחדר האוכל בחזרה לבה"ד 10 עבר ברחוב שבו היה ממוקם הצריף שלנו.
היו לי שם מספר חברים... והיינו נפגשים אחרי האוכל בצהריים ובערב...

מספר שנים אח"כ...כשכבר הכרתי את בעלי...הוא נשלח לקורס חובשים במסגרת המילואים
לבה"ד 10... השם שלו היווה בדיחה לא קטנה בקורס...הרטמן...(תשאלי את נכדתך מה זה הרטמן)
היו עושים תרגילים על המדריכים... "מה לעשות עם הרטמן... מה זאת אומרת מה לעשות איתו??
תכניס אותו"... כן אבל עם הרטמן מה לעשות... עד שהבין שהרטמן משחק את הפצוע...
הרטמן ניקרא בשפה הצבאית אינפוזיה...

הדסהש1

New member
את הטירונות שלי בשנת 1963 עשיתי בבה"ד 12

זה כבר עשרות שנים שבב"הד עושים קורסים ואת הטירונות עושים במקומות אחרים..
בהצלחה לנכדתך...

יוליקה

Member
מנהל
הבנות שלי בשנות ה-80-90 עדין עשו טירונות שם

ואפילו קורס קצינות בשנת 1989 הבת שלי עשתה בבה"ד 12

מינהר

New member
היי, חברה סינית שעומדת לבנות את הנמל החדש באשדוד

הודיעה, שהחברות הישראליות שיעבדו איתה יהיו חייבות לשלם לפחות 5000 שח שכר מינימום לעובדיהן.
זהו, הסינים מלמדים אותנו מה זה הגינות כלפי עובד.

מינהר

New member
יוליקה, נעים להזכר איך היינו חיילות צעירות ויפות.

והצטלמנו בלבן שחור. יש לך תמונה, יוליקה?

יוליקה

Member
מנהל
נו...ולמי אין? וודאי שיש

זוכרים איך היינו מעמלנים את הצווארון??
היה מין עמילן פלאסטי שהיינו שופכים על הצווארון לפני הגיהוץ....

מינהר

New member
יוליקה, את מקסימה בתמונות. בענין העמילן- כן גם

אני היתי מעמלנת את הצווארון ומגהצת .

את מזכירה לי את הבדיחה בטירונות

אני הייתי במחנה "חסה" גדוד 82 של השריון, ובקבלת הפנים הודיע הרס"ר שפה יעשו מאיתנו גברים.
בשיחת מפקד לפני היציאה לנגב עם הטנקים לאימון צמ"פ (צוות מחלקה פלוגה) שאל המג"ד למי יש מה לאמר ?

קם אחד החיילים ואמר שהוא יותר לא מאמין למה שיאמר הרס"ר.
משנשאל מדוע? הוא ענה:"הרס"ר הבטיח שיעשו מאיתנו גברים פה, אבל בינתיים הכריחו אותנו לשטוף כלים, לתת תורנות מטבח בשטיפת סירים ובהכנת אוכל, לטאטא ולשטוף את רצפת האוהל, לסדר מיטות, לתפור ולתקן כפתור שנפל או בגד שנקרע, לגהץ את המדים שהיו עבים ועוקצנים כמו שמיכה. זה נקרא גברים"???

י מ י ת 2

New member
עד היום אני רואה את בתי מגהצת מדים

בהתחלה גיהצה מדים לבנים לבן בחיל הים, אחר כך מדים חקי לבן בשריון ועכשיו שוב מדי חקי לבת בחיל הרפואה. העיקר שיהיו כולם בריאים.
שלא יצטרכו לממש את הלימודים שלהם...

שוב נוכחנו איך הצבא הוא כור ההיתוך האמיתי של העם ושעולמנו כל כך קטן.
בתי פשה שם אמא של אחד החילים שבזמנו היתה במחלקת נח"ל שבתי היתה המכ"ית שלהם.
עוד פגשתי חברה שמצית אתי בסדנת הציור ושני בניה התאומים סיימו את הקורס. ובקיצור זה עם ישראל.
אבל יש לציין כי בין סגל המפקדים של הקורסים שסיימו ישנו גם מפקד אולי הוא רופא , דרוזי לפי השם.

י מ י ת 2

New member
קראתי עכשיו את היוטיוב של הראיון עם אליעזר יערי

בתכניתם של לונדון וקרשנבוים, הוא כותב ספר על צור באחר. הסתובב שם כשנה וחצי ראיין כ 100 איש. לדבריו כ 60% מתושבי צור באחר עובדים בירושלים המערבית, לדבריו כל הכלכלה של ירושלים תלויה בעבודה של הערבים האלה. להזכיר אלה כפרים שסופחו על ידי ישראל לישראל. יש להם תעודות כחולות אבל אין להם זכות הצבעה ושום זכויות אחרות השרותים שאמורים להינתן על ידי העיריה לא ניתנים. יש שם אנשי הייטק אנשים של מקצועות חפשיים, חברת אוטובוסים שיש לה כ 180 אוטובוסים שנותנים שרותים לכל תושבי ירושלים המערבית. והנה עכשיו בעקבות הפיגועים שמו בטונדות כמחסום ושוב חצו את העיר. אז כל הדיבורים על ירושלים מאוחדת הם לפחות לוקים בחסר.

מינהר

New member
מאיר, בדיחה נחמדה. אבל לא מזיק לגברים לדעת לטאטא ,

לרחוץ כלים ולתפור כפתור.

בוודאי שלדעת דברים כאלו זה יתרון

הבדיחה אומרת: גבר הולך עם כפתור חסר בחולצה. נשוי או רווק ?
בטח נשוי - כי לרווק אמא שלו תתפור לו או החברה, או בלית ברירה הוא.....
אני נשוי 46 שנים, אז אם חסר לי כפתור אשתי תופרת לי ? התשובה כמובן:"אתה לא יודע לתפור לבד?".....
אגב, יש לזה פתרון - לובשים חולצות ללא כפתורים.....

ואגב נושא העדות בצבא.
הנושא הזה מאז ומתמיד היה נראה מוזר לגמרי. אמנם תמיד שמעתי את המבוגרים אומר:"א-שווארץ איז א-חייה, א-שוורצינה א-מחייה" (המזרחי הוא חיה אבל המזרחית היא תענוג). אבל אלו היו אנשים גלותיים שלפני שבאו ארצה מעולם לא ראו מזרחי בעיניים.
אז שיא ההצלחה היה אם אשכנזי התחתן עם תימניה (עוד לא ידעו כמה שהם קמצנים...)

אבל בצבא, לא היה דבר כזה. אני לא זוכר ששמעתי אי פעם דיון על "השד העדתי".
זו המצאה של פוליטיקאים מנוולים שמחפשים לעשות לעצמם שם על חשבון אחרים.
מעולם לא הטרידה אותי או את מי מחבריי, מהו המוצא של החיילים.

בוודאי שהיו התבדחויות על "רומני גנב ופולני שותף" (זה מכיוון שבנמל חיפה נתפס עולה מרומני בגניבה, ושותפו היה פולני, וזה קיבל פירסום אדיר כיוון שזו לא היתה נורמה) או שהמליצו על התימני לצאת למארב כי לא רואים אותו בלילה..... אבל זה היה על תקן בדיחה פנימית.
ממש לא הטריד אותי ולא ענין אותי עם בן הזוג שלי לאוהל שמו בוזגלו או הרשקוביץ. מה שחשוב שיהיה בן-אדם.

מינהר

New member
מאיר, אני אגלה לך סוד, שאני מאוד אוהבת לתפור כפתורים

או להחליף גומי במכנסיים טרנינג. זה מרגיע אותי.
אשתך בסדר, מתקנת ומקטרת.

מינהר

New member
אגב, אני קוראת עכשיו את הספר- אם המושבות - של ליעד

שוהם. הוא מציג שם את המשטרה בצורה נלעגת. איך הפושעים ועורכי הדין שלהם מתעתעים בשוטרים. הוא עו-ד במקצועו.
מאיר, חוץ ממך שהיית הגון וגם נבון.

תודה. שום דבר לא השתנה אצל עוכרי-הדין

הוא עושה הכל, כולל שקרים והמצאות, כדי להוציא את לקוחו מהתיק גם אם הוא יודע שהוא אשם.
זו כמובן לא היתה כוונת מי שהמציא את המקצוע הזה באנגליה.

הופעתי בבתי משפט כעד מטעם המדינה אלפי פעמים, ואני רואה בעוכרי-הדין את האנשים הנחותים ביותר, יותר גרועים מהעבריינים שהם מייצגים.
הבעיה שלהם היתה הופעה מולי כאשר אני על הדוכן, ואני לא השוטר המצוי אלא בעל בטחון עצמי כמי שמכיר חוקים ופסקי דין ואת חומר הראיות יותר טוב מהם. פעמים רבות כאשר עוכר הדין היה רואה שאני עולה להעיד, פתאום הוא קם ומצהיר שהלקוח שלו חוזר בו והוא מודה באשמה.....

אחד מעורכי הדין הוותיקים מאוד בישראל יצא במספר מאמרים המספרים על שיפלותם של עוכרי הדין, על התנהגותם השלילית בבתי המשפט.
אחד הדברים האהובים עליהם הוא להתעלל במתלוננות על אונס ולערער את הבטחון שלה, ולמעשה לאנוס אותה שוב על דוכן העדים, והכל בטענה שמותר להם לחקור לפי החוק.

מינהר

New member
מאיר, כל הכבוד. אני מניחה שיש עוד שוטרים מקצועיים.

אולי 10%. אבל 90% לא משהו.
לפי שוהם, הרבה מהם לוקחים שוחד מעבריינים, ומדליפים להם. לך תדע כמה זה גרוע באמת.

אני לא מכיר את הספר, אבל בבטחון שהוא שקרן

אני הייתי בתוך המערכת ומכיר יותר טוב מעוכרי הדין את הנעשה במשטרה.

אז נכון שיש "קליקות" אצל הבכירים, נכון שיש שוטרים שהם "ראש קטן", יש שוטרים עצלנים, יש תחמנים, יש כאלו שבקושי עברו את המבחנים בקורס שוטרים.
אבל רוב השוטרים המוחלט (ולא אקבע באחוזים) הם שוטרים טובים ויעילים שיודעים את עבודתם ועושים אותה נאמנה.

כשמידי פעם התגלה שוטר מושחת או כזה שהתנהג שלא כשורה, זה היה בהחלט איום ונורא, כי זו איננה הנורמה במשטרה.

זה מזכיר לי את השחקן העלוב איבגי כשהמשטרה תפסה את החברים שלו המשתמשים בסמים, וטען כי לפחות 70% מהשוטרים משתמשים בסמים והוא יכול להוכיח זאת. זהו כמובן שקר מוחלט של עלוב נפש שהתרגז שהחברים שלו נתפסו.
כן, הוא אמר שגם תושבי המדינה 70% מהם משתמש בסמים באופן קבוע.
נראה לי שמרוב סמים, דעתו השתבשה עליו.
מה לעשות, הוא רואה סביבו את חבריו השחקנים שרובם משתמשים בסמים וכך נראה לו כל הציבור. האם הוא אמר זאת בעוד ראשו מסוחרר מסמים ?

צדקתי

ראיתי תקצירים על הספר, ומדובר בסופר שכותב ספרי מתח, אין לזה שום קשר למציאות פרט לכך שהוא כותב שמות של מקומות ואתרים כדי לתת לספר נופך של אוטנטיות לרומן שהוא כותב. מה שבא לידי ביטוי בספרים שלו זה שהם קריאים מאוד, וזה לא קשור לשום עובדה חיה.

אני לא כותב רומנים, אלא ספרים על המציאות (העליתי רשימה חלקית) ולכן אני דבק בעובדות ולא בדמיונות.

למעלה