בוקר טוב ניקח פסק זמן מהפוליטיקה

מינהר

New member
מאיר, אני לא יודעת אחוזים, אבל היו כמה

פרשות מכוערות. אחים פריניאן, רונאל פישר, הרב פינטו. אתה בטח מכיר עוד כמה.
אני בטוחה שיש שוטרים טובים והגונים.
ברור ששוהם כותב ספרי מתח, אבל הוא לוקח את הרעיונות מאיפשהו.

מינהר

New member
דבי, איך את זוכרת? אני זוכרת שהיה עמילן נוזלי,

לצווארונים. אבל ממש ממש לא זוכרת את שמו.
היתה אופנה כזו. אף אחד לא הכריח אותנו. נכון?

הדסהש1

New member
המדים שלי היו עוד מצמר עבים והכומתה עמו ברט

ונעלי הגולדה, היו זמנים?

מינהר

New member
הדסה, אלה היו מדי חורף.

היו נעלי גולדה למסדרים, אבל ליום יום קנינו נעלים שחורות יותר קלות. והיו סנדלי סטלה. ע-ש קצינת הח-ן דאז.

deebeebee

New member
הייתי חיילת מאד מסודרת

אז עברתי הרבה גיהוצי זהבה. ולכן לא שוכחת. את המדים של הבן שלי גיהצתי, אפילו את מדי ב׳, אבל כאן כבר לא היה צורך בעמילן.

יוליקה

Member
מנהל
היה גם עמילן גלעם

שהיינו ממיסים בקערה קטנה עם מים...ומרטיבים את הצווארון עם צמר גפן
ואז כשגיהצנו זה יצא מבריק כזה ונדבק למגהץ....

הזכרתם עמילן לגיהוץ,

פעם בעבר, היו שוטפים חולצות וכלי מיטה עם עמילן ומגהצים את הכביסה כשהיה לח, הכל היה יוצא כמו קרטון,
זה דרש הרבה עבודה, פעם היו מגהצים הכל, אפילו בגדי תינוקות וחיתולים! גם החיתולים עבר מהעולם!
תודה שהאופנה הזו עברה מהעולם, היום אני כמעט ולא מגהצת בגדים, לפעמים רק כותנות של בעלי, מרב שנאה לגיהוצים, זרקתי את קרש הגיהוץ , אם יש כותונת לגיהוץ ,אני מגהצת על השולחן ושמה למטה שמיכה.

יוליקה

Member
מנהל
לא, אני לא מוותרת על קרש הגיהוץ

אנחנו מהדור הישן.... מגהצת חולצות לבעלי (אם יש הרבה נותנת למכבסה)
מגהצת מכנסי כותנה שלי... וגם חולצות ויסקוזה....
ובעלי מהדור הישן...משתמש בממחטות בד... אז מגהצת גם אותן...
אבל כלי מיטה כבר מזמן לא מגהצת...

יוליקה , ממחטות אף ,כבר שנים שאנחנו

לא משתמשים עם ממחטות בד, יש טישו שלא צריכים לכבס !

יוליקה

Member
מנהל
לאה, טישיו אי אפשר להכניס לכיס

של המקטורן... אמרתי לך שאנחנו old fation

אני זוכר שאמא שלי כיבסה ממחטות

זה לא שניגבו בהן זיעה, אלא בעיקר נוזלת, ובעיני זה היה נראה מגעיל וחשבתי על אמי שנאלצה להתעסק איתן, אבל לא היתה חלופה אחרת.

היום אין שום בעיה. אני לוקח גליל נייר המשמש למטבח, תולש מספר גליונות ומקפל לשמונה, ויש לי בכיס ממחטות איכות לשימוש ולזרוק.
כמו כן אני הולך עם מעיל כיסים ובכיס הגב יש לי נייר טואלט, מגבונים לחים ואסלונית, וזה מוצא שימוש רב כאשר אני מחוץ לבית וזקוק לזה.

לפני שהיה מכונת כביסה, לא הייתי

מסוגלת לרחוץ ממחטות, זה כל כך הגעיל אותי בתור בחורה צעירה, פשוט הייתי זורקת אותם, השתמשנו עם נייר שהיה בנמצא, שגם זה היה מצרך נדיר.
אח"כ התחילו לייצר בארץ מכונות הכביסה, עם מסחטת יד, אני הייתי בין הראשונות שקנו אותם, כבר אז נתנו בתשלומים כי רצו להכניס אותם לשוק , הייצרן היה בת"א , קרוב לבית שלי,
אני תמיד משתדלת שהיה איתי נייר טישו, למרות שהיום בכל בית שימוש ציבורי יש נייר טואלט.
איזה ימים קשים היו אז, הנוער של היום , לא יכולים לתאר לעצמם , איזה תקופה קשה היה פה !

צריך בעל יוזמה (וכסף) להקים פרוייקט של שחזור

איך היו החיים פעם גם בבית וגם במקומות העבודה ובכלל, ובאמצעות משרד החינוך לחייב את התלמידים לבקר במקום.

עד היום כשזמר מוציא תקליטור חדש, אומרים שהוא הוציא תקליט, והרוב לא מבין במה מדובר.....

למעלה