בוקר טוב נשמות

בוקר טוב נשמות../images/Emo195.gif../images/Emo88.gif../images/Emo97.gif

סליחה שלא נכנסתי בלילה האחים שלי הלכו לשון מוקדם ואני גמרתי לצבוע בסלון שיכבה שניה רק באחד עשרה בלילה!!! אז סליחה ומחילה שלא כתבתי לכם אתמול באמת שרציתי וגם כל היום בצביעות חשבתי עליכם כל הזמן!!! אני יש לי שאלה לשאול אותכם באמת לא בצחוק! אני יודע שאתם אוהבים להריץ קטעים ודחקות חב"לז על הכל בעולם-אבל באמת מענינת אותי השאלה שאני חושב עליה כל היום תעשו לי טובה ותענו דוגרי בלי צחוקים בסדר??? הנה השאלה שלי מי פה היה דתי ליפני שחזר בשאלה???!!! בלי צחוקים!!! אני בטוח מאה אחוז שחלק ממכם היו פעם מסורתים או דתים לפני כמה זמן ואחרי זה היה משבר באמונה שלכם וחזרתם בשאלה נכון??? בבקשה בלי צחוקים! ובבקשה אל תענו לי בשבת!!! עכשיו אני הולך לאכול ארוחת בוקר ומתחיל בעבודה יום קצר היום
אם אני יעשה הפסקה אני יכנס לראות מה כתבתם לי שתיהיה לכולכם שבת שלום

בוקר טוב../images/Emo73.gif../images/Emo140.gif../images/Emo141.gif

בוקר טוב מאמי
ביקשתה כזה יפה שאני לא מסוגלת לסרב לך-רק שאין לי חדשות טובות אלברט חמודי.... ההורים שלי לא היו אף פעם דתיים מאמי-אבא שלי הלך לביתכנסת בכיפורים עד ליפני כמה שנים-אבל הוא לא צם כבר נשמה. אני מזה מיצטערת לבאס אותך-אני לא עושה את זה בכוונה שתיפגע-אבל אם זה ישמח אותך אז אימא שלי אומרת שאח של סבא היה חזן או גבאי בביתכנסת בחוצלארץ.... מקוה שזה משהו ולא היתבאסתה ממני לגמרי... כימעט שכחתי-אימא שלי מדליקה נרות כל שישי בערב-אבל זה לא ממש נחשב למה היא נוסעת ועושה הכל כרגיל בשבת... שבת שלום נשמה

סויה 1

New member
אלברטו יקירי

אני באה מבית דתי מאוד.אבי חרדי אימי חילונית. ממש פיצול אישיות,אבל האווירה בבית הייתה דתית לא רואים איך אני יצאתי? אני אף פעם לא יצאתי בשאלה כי אף פעםלא הייתי דתייה באמת משבר אמונה כנראה. ומה שלומך יקירי? כל הכבוד לך ,מגיע הביתה כדי לעזור להורים לקראת הפסח. מאושרת תהיה העלמה החסודה והבתולה אשר תשתדך אליך. שבת שלום גם לך.

סוריאל

New member
בוקר רב

אני אינני שומר מצוות מזה כשנה, לא מתוך 'משבר אמונה' כהגדרתך (מה זה בדיוק?) אלא מבחירה. או בממילים אחרות, אלהים מעולם לא היה שיקול משמעותי מבחינת שמירת ההלכה שלי. >שאלה קטנונית: מה זאת אומרת "מי פה יה דתי לפני שחזר בשאלה?" האם מישלא היה דתי יכול 'לחזור בשאלה' (איזה ביטוי אדיוטי)?

TAINTED SAINT

New member
צהריים טובים אלברט../images/Emo45.gif../images/Emo142.gif

אני מתאר לעצמי שאת שאכתוב כאן כבר נחשתה במידת מה... לא,אני לא הייתי מעודי דתי,ולא גדלתי בבית מסורתי,הוריי אמנם צמים בימי כיפור,אך אני הפסקתי עם מסורת זאת כבר בשנה הראשונה שבה הייתי אמור לצום,משום מה לא נראה לי שכל חטאי ימחלו אם אצום באותו היום הספציפי,מילא אם היה עלי לצום שבוע עוד הייתי יכול להבין את ההגיון שבסבל המתמשך...אך יום אחד? עכשיו ל"יחוס" שלי,לטענת אמי [וסבתי שהתפגרה כשהייתי בן שלוש עשרה,ולא יום אחד מוקדם מדי...],הרי שאב סבתי מצד אמי היה רב ומקובל[יעני עוסק בתורת הקבלה,לא שהיה מקובל במובן שאנשים אהבו את חברתו,הזכרונות המשפחתיים לא עד כדי כך מפורטים שאוכל להסתמך עליהם ללא חשש שהתערבב בתוכם מעט "whishfullthinking",כלומר זכרונות שאינם בדיוק נאמנים להסטוריה אלא עברו תהליך של הסבה לפי רצונו של ה"זוכר"]. באלבומי המשפחה אכן נמצאות כמה תמונות ישנות ומצהיבות למהדרין ובהן "מככבים" כמה גברים מזוקנים להפליא ולובשי שחורים, מי מהם היה הרב,ומי אחיו מעולם לא טרחתי לשאול,אינני מאמין שגם אם היו מספרים לי הייתי טורח לזכור. זה כל הסיפור אלברט,עלייך לזכור רק שרוב הישראלים יכולים להתגאות ביחוס כזה או אחר,עד לפני כמאה שנים לערך רוב יהדות העולם הייתה דתית\מסורתית במידה זאת או אחרת... [לסוריאל,התוקפנות שלך כלפי אלברט מעלה בי תהיות....הוא שאל שאלה לגיטימית...למה אתה כל כך מוטרד? סיוטים על נצח ללא גאולה בגיהנום?.....תשאיר לעצמך יקירי את הפחדים, הספקות והתסכולים שלך ואל תפרוק אותם על אלברט .....אדם באמונתו יחיה יקירי,ואני חושב שסערת הנפש שלך נכרת גם בהתנסחות שלך....הוא לא הכתובת....] שבת שלום לכולם
TAINTED SAINT

סויה 1

New member
סוריאל למה אתה כזה...

קנטרני וקטנוני.הבנאדם שאל מעומק ליבו נידמה לי שמגיעה לו תשובה רצינית.

סוריאל

New member
הו? (קפיטל או, מקף, סוגר שמאלי)

לא התכוונתי להיו תוקפני במיוחד. אני מניח שקצפכם יצא על הטנה 'איזה ביטוי אדיוטי', אך זו לא כוונה אל אלברט אלא לביטוי המטופש 'חוזר בשאלה'. לא טענתי דבר לגבי מנת משכלו של השואל, וצר לי אם זה הרושם שנוצר. עכשיו אתם בודאי שואלים את עצמכם למה אני חושב שהביטוי 'חוזר בשאלה' הוא ביוטי אדיוטי. ובכן כך: ברור שצירוף צורמני זה נוצר כתשובת המשקל לביטוי 'חוזר בתשובה', כאשר 'תשובה' נתפסת כ-'answer'. והרי זו שטות גמורה. 'תשובה' בביטוי הנ"ל משמעה returning, כלומר שיבה אל הדרך הנאותה. 'חזרה בתשובה' הוא ביוטי כפול ומיותר שמשמעו 'חזרה בחזרה' ואין לכך שום טעם. ואכן במקורות נמצא רק את הביטוי 'תשובה' ו'בעלי תשובה'. מי שהמציא את הצירוף 'חזרה בשאלה' מעיד על חוסר הבנה גמור של הביטוי המקורי, וכך במידה פחותה גם מי שמשתמש בו. אי לכך ובהתאם לזאת אני משתדל להמנע מלנקוט ברצף המילים הזה. אה, אגב, סויה, כמדומני עלייך לשקול שוב את טענתך בדבר היותך היחידה בעלת 'רקע דתי'. אגב אחרון, עדיין לא הבנתי למה התכוון אלברט במיליו 'משבר אמוני'.

סויה 1

New member
רואים לך...סוריאל

כמה שתנסה להסתיר,רואים את הרקע החרדי שלך. למה ההתפלספות? מה חשובה הסמנטיקה?...חוזר בתשובה,חוזר בשאלה הכוונה ברורה. אלברט הוא נשמה טהורה(ואני אומרת את זה בלי ציניות),והוא סתם שאל שאלה בלי שןם כוונה רעה.אני מבינה אותך,אתה מדבר בדם ליבך...אבל come on take it easy תחייך קצת תזרום איתנו. ולמרות הכל שלוחות לך..

סויה 1

New member
דרך אגב ...סוריאל

אני מאוד אוהבת את ה-ניק שלך האם הכוונה היא SORRY EL

TAINTED SAINT

New member
לסוריאל

אינני דוברו של אלברט,אך הפניית שאלה אליו ביום א' בבוקר לאחר וחזר כבר לבסיסו הצבאי,ממנו ישוב רק ביום ה' בלילה או ביום ו' משולה לאדם העומד ומטיל מימיו כנגד הרוח.....הרי עד שישוב שאלתך כבר תנדוד עם כל השרשור ותדחה לעמוד אחר.... האם אתה באמת מצפה שנאמין לך שאין לך מושג מהו "משבר אמונה"? ? ? ! ! ! דווקא אתה אינך יודע את פרושו של ביטוי זה.....וואאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאוווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אענה לך בשמי,ובשמם של עוד כמה מאות אלפי יהודים ששרדו את מלחמת העולם השנייה.....ולא,אני נולדתי שנים רבות לאחריה,אך הורי הם נצולי שואה,ושכנתנו לשעבר,בנוסף לעובדה שהיא נצולת שואה[אושוויץ...מספר כחול מקועקע....נצולה בודדה מכל משפחתה בפולין...יהדות וארשה...היהודת המשכילה...רופאים,פרופסורים,מורים ....לא כולם חיו כמו "טוביה החולב"....],אף עבדה במשך שנים רבות,במחלקת המחקר ואיסוף המידע ב'יד ושם'. משיחות ארוכות עמה במשך השנים,ותוכן שיחותינו כלל נושאים רבים שקראתי עליהם,או שראיתי תוכניות עליהם בטלביזיה,ורובן היו על נושא השואה....ועל דת.ובכן סוריאל,אינני יודע עד כמה יעניין אותך לדעת,אך רבים מאוד מהיהודים ששרדו את השואה,ביחוד כאלו שהיו דתיים וושומרי מצוות,מיד עם סיום המלחמה עזבו את הדת בשאט נפש ואת האמונה בה.לטענת רבים מהם,מה שקרה בשואה,הוכיח להם בצורה חד משמעית שאלוהים איננו קיים,ושהאמונה בו [ובכל דת איננה אלא אשליה וטעות].אני מתפלא שאינך מכיר את הסיפורים הרבים על רבנים שבעקבות המלחמה,גילחו זקניהם,קצצו פאותיהם והכריזו ש"אין אלוהים !".אותו התהליך התרחש אף אצל כמרים רבים שעברו את מלחמת העולם השנייה,אינני יכול לנקוב במספרים או בסטאטיסתיקות,אך נערכו מחקרים שלמים על הנושא,ואם אכן הדבר מעניין אותך, מבוטחני שתדע היכן למצא את החומר הרלוונטי,או שמיאמוטו ישמח לספק לך קשורים במידה ותבקשו. זהו משבר אמונה סוריאל,משבר הנוצר בדרך כלל אצל אנשים שהאמינו בדבר מסויים וחיו לפי תכתיביו,ואז עקב ארוע או סדרת ארועים כשהחלום\האשליה התנפץ בפניהם קרסה אצלם כל מערכת האמון בו.הדבר אינו מוגבל אך ורק לדת ואמונה,הוא יכול לכלול אף מערכות יחסים בין בני זוג,או צבור המאבד אמון במנהיג או בממשלה\תנועה פוליטית מסויימת. חושבני שמעתה יקשה עלייך לטעון שאינך מכיר בטויים מסויימים....תמימות מזוייפת ריחה נודף למרחקים סוריאל....כמו דגים שנשכחו לשלושה ימים בשמש....קח זאת לתשומת לבך בעתיד. ובנוגע לאלברט,אנא אל תנסה להתנשא עליו,עד יום ו' הבא השרשור הזה כבר לא יהיה כאן והוא לא יקרא שורות אלו,ולכן אני מנצל את ההזדמנות לפנות אלייך בעניינו,שמתי לב שאתה מגיב לדבריו בתוקפנות ובעוינות,ומשום מה אתה חש נעלה לו ושמותר לך ללעוג לו,חושבני שמה שנמצא בשורשו של עניין אינו אלברט כאינדיבידואל,אלא מה שהוא מיצג בעיניך.... אתה בחרתה לעזוב את דרך החיים שהוא חי ומאמין בה,אני יכול לברך אותך על כך,אך בשום פנים ואופן הוא איננו הכתובת לפריקת תסכוליך....ולא חסרים לך כאלו סוריאל....אנא,פנה יפה אל אלברט שלנו בעתיד,או שאני מבטיחך נאמנה שאני אדאג לנתח את פניותיך כאן,תוך חשיפת תסכוליך לעין כל....מה שאתה מנסה לעשות לאלברט הוא כעין וכאפס לעומת מה שאני אעולל לך כאן אם תפגע בו שוב או תלעג לו..... שיהיה לך שבוע טוב.

סוריאל

New member
יאללה מכות. יאללה.

א. אינני מכיר את אלברט וממילא לא היה לי מושג מה תדירות נגישותו למחשב. ממילא אין טעם להעמיס על פנייתי החוזרת ונשנית משמעויות מיותרות. ב. כפראפראזה לדבריו של הגר"מ אריאל, 'בסוף כל משפט שאתם אומרים בעברית יושב ערבי עם נרגילה', אוסיף כי 'בסוף כל משפט שאתם פולטים בישראלית יושב גרמני עם פחית ציקלון בי'. אינני סבור שיש צורך להעמיס את הזכרון הקולקטיבי על שאלה כזו, בודאי שלא ששים שנה אחרי המאורע (קשה לי להאמין שמפקרים מודרניים תולים את התפקרותם בשואה). מכל מקום שאלתי היתה מופנית לאלברט דוקא, שכן כפי שבודאי הבנת אינני זקוק לפירוש מילולי של הביטוי אלא למה שהוא התכוון אליו בשימושו בו. אם לדייק, תהיתי למה כוונתו במילה 'אמונה', שהיא אחת המילים הפחות ברורות בשפה העברית ואינני רוצה להעמיס עליה את פרשנותי בניגוד לכוונתו של אלברט. ג. כאמור, אינני מכיר את אלברט ולכן גם לא את דרך חייו ובודאי שלא את אמונתו. אעפ"כ ממעט תגובותיו שקראתי לא יהיה זה נכון לומר שנטשתי דרך זו ואמונה זו כיון שמעולם לא הייתי שותף להן. כאן גם המקום להעיר לסויה שלמרות בטחונה הברור בידיעתה אותי עדיין היא יורה באפילה (אם כי הפעם היא קרובה יותר). ד. במטותא מינך: הסבר, פרט, נמק והדגם כיצד פגעתי באלברט ובאמונותיו. אמת, לא הפגנתי כלפיו יחס אוהד במיוחד, מצד שני גם לא התאמצתי ללעוג לו או לפגוע בו. מה גם שתגובתי הראשונה כללה בסה"כ חמש שורות, ואינני יודע כיצד מצאת בה כל מה שמצאת בה. ה. אתה מייחס לשרשור הזה הרבה יותר חשיבות ממה שאני - ואולי גם אלברט - מייחס לו. אם אתה מוצא בכך עניין, בבקשה. אולם השווה נא בין תגובתך לתגובתי (הראשונה) ותהה על קנקנך, האם לא יצאת מפרופורציות? ו. בברכת ליל פז, חלומות סונול.

TAINTED SAINT

New member
מאיפה הטמטום המוחצן? תורשתי או....

אתה עלוב יותר ויותר בכל פעם שאתה מתרץ דברים שכתבתה.... במקום להתנצל בפני אלברט,אתה מתפלסף כאן על פני חצי עמוד ומפגין חוסר בגרות משווע,טמטום חסר גבולות, ואינפאנטיליות מעציבה.... הסברתי לך שאני בן להורים ניצולי שואה חתיכת חלאה שכמוך ! במקום שתפנים או תתנצל,הגבתה בבדיחה מפגרת, אינני יודע היכן גדלתה,ומאיזה מוצא אתה,אך אני משוכנע שהייתה מוצא חברים טובים בפורומים הניאו-נאציים בהם מכחישים את השואה ! השנאה שלך ליהדות ולמקורות שלך ממש זועקת מתוך הדברים שאתה כותב ! מי אתה ומה אתה,חתיכת אומלל מתוסכל,שתהיה לך בכלל זכות להביעה דיעה על אם קיים או לא קיים הצורך לזכור את השואה ? "אינני סבור שיש צורך......",טוב שאין לך דרך למחוק את אשר כתבתה בטמטומך העמוק וחסר הגבולות ! יש לך בעייה עם הישראליות שלנו? הרי כתבתה "אוסיף כי 'בסוף כל משפט שאתם פולטים בישראלית יושב גרמני עם פחית ציקלון בי' " לצערי לפני כשישים שנה אכן ישב גרמני עם פחית כזאת....ובגללו משפחתי,כמו משפחות רבות אחרות,איבדה ממיטב בניה ובנותיה...אני כל כך מצטער שאינך בטווח ידי כרגע....האמן לי שאינך מתאר לעצמך את שהייתי רוצה עכשיו..... ואני בטוח שאינני היחיד כאן שמשפחתו נצולת שואה....אתה ממש לא במקום הנכון בשבילך....אם אתה כל כך שונא את עובדת היותך יהודי וישראלי,יש לך ברירה,חסוך כסף ותפטור את הארץ מנוכחותך הבלתי מלבבת,איש מאתנו לא יבכה אם תעזוב,אני אפילו מוכן לערוך מגבית כאן בפורום,בתנאי שהכרטיס יהיה לכיוון אחד...ובתנאי שתוודא מראש שיש מקום בעולם שיהיה מוכן לקבל אותך....הם כן יתיחסו לעובדה שאתה יהודי וישראלי...ואנחנו איננו פופולאריים במיוחד.... נסיונותיך האומללים שוב ושוב להפגין הומור קלוקל,שאף ברוב המקרים איננו במקור שלך,אלא שאול ממקורות אחרים רק מעיד על הרדידות וחוסר המקוריות שלך...אם באמת חשבתה שאתה משעשע-חשוב שנית...אתה פלספן אומלל,תלוש מהמציאות,לוקה בתסביך נחיתות נוראי,בעל נטייה להתחמק בחוסר אלגנטיות בולט בכל פעם שמעירים לך[אינפאנטיליות פירושה 'חוסר בגרות נפשית',אחסוך לך לחפש במילון,או 'ילדותיות'],הייתה יכול להיות אפילו משעשע לזמן מה,לו הייתה אך במעט אינטיליגנטי יותר.... אני שמח בשבילך שאתה לפחות חי עם האשלייה שבאמת יש לקיומך האומלל והמתוסכל הצדקה,אני תוהה מתי יתחיל תהליך ההכרה העצמית שלך במצבך האמיתי,ומתי תשוב לישיבה,או תחווה את נסיון ההתאבדות הראשון שלך? [ואתה לא תנסה באמת להתאבד,אתה מאלו שכביכול "מנסים להתאבד" על מנת לקבל תשומת לב וסימפאטיה מהסובבים אותם].אינני יודע אם בכלל הייתה בצבא,ואם לא,על איזה תואנה שוחררתה....אך להתאבד צריך אומץ שחסר לך בעליל, מעציב לראות עד כמה אתה מתעב את אלברט...לא אתפלא אם שרותו הצבאי הוא אחד הגורמים לכך.... ככל שאני לומד להכיר אותך,ואך ורק מהדברים שאתה כותב על עצמך,יותר ויותר אתה מזכיר לי את אותם בני נוער חרדים,הנמצאים בלילות באזור ככר-ציון בירושלים,הצובאים על מתנדבי "עלם",ומחפשים לשפוך את לבם בפני מישהו שיטה אוזן קשבת אליהם...אצלם המצוקה אמיתית,וכן נסיונם לפתור את מצוקותיהם,אתה לעומת זאת מנסה להכחיש ולהדחיק את מצוקתך,ומחפש קורבן נוח לתיסכולייך בדמותו של חייל דתי,שהינו אחד החברים האהובים כאן.... קח את שכתבתי לך לתשומת לבך,ולטובתך אל תענה הפעם,אינני מתבדח עמך עתה-מנקודה מסויימת,אותה עברתה כשכתבתה את שכתבתה על השואה,אינני משחק יותר "לפי החוקים"....לא רק לך מותר לקבוע את חוקי המשחק....גם לצד השני יש את אותה הזכות...אל תאמר אחרי כן שלא הוזהרתה...

SINFULLY SEXY

New member
לסוריאל...

אני חושבת שאין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתב לך הקדוש כאן-אתה באמת חתיכת אידיוט ובאמת קשה לי להאמין שדפוק אנטישמי ואנטיציוני כמוך באמת סטודנט באוניברסיטה! יש לי רק דבר אחד להגיד לך-אימא שלי ניצולת מחנה השמדה,היא עלתה לארץ מהונגריה ליפני הקמת המדינה... תבין לבד מה אני חושבת עלייך וכמה אני ישמח ליראות אותך כאן בפורום בעתיד....

סויה 1

New member
סוריאל-האם אתה מקבל עזרה?.??

ב"תפוז" יש פורומי תמיכה לעזרה נפשית אשר עשויים לעזור לך. 1.פורום הפרעות חרדה 2.ייעוץ נפשי למבוגרים 3.תמיכה נפשית-על"ם(עזרה למבקשים להתאבד) פנה אליהם דחוף!!!

miyamoto

New member
שבת שלום. ../images/Emo13.gif

הייתי תאיסט בעבר, ולא היה שום משבר באמונה. תהנה בצביעה

רסקול

New member
עשו לי ברית מילה רק בגלל

שאמ'שלי לא רצתה שהילדים שיראו ת'זין שלי כשאני משתין יצחקו עליי.

סויה 1

New member
אם לסכם את כל התגובות....

אני היחידה עם רקע דתי מהבית. מוזר.

miyamoto

New member
ישנם הרבה סוגים של רקע דתי.

אני בעל רקע דתי במובן של 'Einsteinian religion'.

למעלה