בוקר טוב - סגרתי שמלה

dorlim

New member
כן , ולא.... ../images/Emo57.gif

נכון, חשוב ביותר (!!!) שהשמלה תמצא חן בעיני הגבר ולשם כך עשינו דורון ואני סיבוב קטן בכמה חנויות בהן ראינו, באופן כללי מה יש ומה שנינו מעדיפים - גיבשנו כמה אלטרנטיבות (ודורון הטיל וטו על מחשופים גדולים מידי) ומכאן - הוא הורחק מכל מידע בנדון.(הסיבוב היה מייד אחרי הצעת הנישואין, נדמה לי שזה היה אפילו לפני שסגרנו תאריך). עוד דבר, לי מאד קשה שלא לשתף את השותף שלי בחיים, את האדם שבחיי היום היום אנחנו משתפים אחד את השניה בהכל (לפעמים גם בשטויות...) דווקא בבחירה כ"כ חשובה כמו השמלה. אבל... מנסיון של חברות שנישאו ושל הנשואות בפורום, יש בפגישה הראשונה שבין החתן והכלה משהו מאד מיוחד, מאד אינטימי ומאד מרגש. אותו רגע מיוחד נבנה (כך נראה לי) מכל אותם גורמים שמרכיבים אותו - ההתרגשות (בראש ובראשונה), המראה שכולל את הבגדים, האיפור והתסרוקת (של שני הצדדים, אבל יותר של הכלה, מטבע הדברים). כדי להוסיף על ההתרגשות חלק מהזוגות בוחרים שלא לישון יחד בלילה שלפני (גם אנחנו...). לכן נראה לי שגם ההפתעה ביחס למראה היא חלק מכך. אין ספק שבכל מקרה הפגישה מרגשת. זו בחירה של בני הזוג (בד"כ יותר של הכלה) עד כמה הם רוצים להוסיף על ההתרגשות. כרגיל בפורום - כל אחד ודעותיו, כל אחד וטעמו. יום חורפי נעים ומקסים לכולם, לימור

הילית*

New member
כ"כ מתחברת למה שאת מרגישה...

למרות כל הויכוחים שהיו לנו לפני ושבן זוגי רצה לראות את השמלה וכעס כשלא הראתי לו ולמרות כל החששות שלי שהוא לא יאהב אותה המפגש, ההפתעה שווה את הכל... וכן, גם אנחנו ישנו בבתים נפרדים בלילה שלפני (ע"פ הוראה מאמא שלי
) וזה הוסיף המון להתרגשות...

*שיר

New member
../images/Emo45.gif אני אתכן בנות...

גם אצלי הגבר לא ראה את השמלה, למעט מידע על קווי מתאר הכרחיים (בטן חשופה, גב חשוף). האמת, הוא גם לא רצה לדעת, כי הוא אמר (ובצדק רב) שבמילא ביום החתונה אני אראה שונה לגמרי ממה שאני אראה, אם הוא ייראה אותי בשמלה בלי התסרוקת והאיפור, ולכן זה סתם יקלקל את הרושם של השמלה.
ועוד משהו, גם אנחנו לא ישנו לילה קודם יחד, וזה היה נחמד מאוד!

גם עם לירון היו בהתחלה קצת בעיות

הוא נורא רצה לראות את השמלה, ואני לא הסכמתי, עד שבסוף נשברתי ואמרתי לו שיבוא איתי למדידה האחרונה. אבל בפוקס לא יצא לו בסוף (ואני ממש שמחתי ), ובסוף שהוא ראה אותי ביום החתונה הוא כ"כ התרגש ואמר לי שהוא שמח שהוא לא ראה. וגם אנחנו לא ישנו יחד יום לפני דבר שעשה את העניין למיוחד יותר

maz

New member
קשה איתו...

לאחר שלב הבחירה, הוא לא יראה אותה עד יום החתונה (עוד חודשיים), כך שבינתיים את כל שאר ההחלטות (כל מה שהוא מעבר לגזרה הכללית) אקבל בלעדיו. לפי הכרותי איתו - הוא בכל מקרה תוך חודשיים ישכח מה הוא ראה היום כך שבכל זאת תהיה ההתרגשות של לראות אותי ככלה ואותו כחתן. כדי למנוע סכסוכים והעלבויות (שכבר התחילו) - אמא שלי תשותף בכל שאר ההחלטות. אחותי אמרה לי שבתקופה הזו המשפחה כולה מאבדת את חוש ההומור והכל נהיה רציני וקריטי. זה כל כך נכון. איך אפשר לרצות את כולם?!

*שיר

New member
אכן כן... כל דבר קטן נהפך פתאום

לעניין גדול
אני חושבת שלהראות לו את הגזרה הכללית זה טוב. ככה לא יהיו הפתעות דרמטיות מדי. טוב, נו, אתן יודעות, בחורים הם בדרך כלל שמרנים (וסליחה דורון)
דרך אגב, רק החברות שלי ראו את השמלה. גם אמא שלי לא ראתה את השמלה שלי עד ליום החתונה, למרות שהיא מאוד-מאוד-מאוד רצתה, כי מאוד חששתי שהיא תרצה לשנות בה כל מיני אלמנטים...
בהתחלה היו על זה הרבה קרבות, אבל בסוף היא הבינה את הרמז והפסיקה לשאול אותי מתי אני לוקחת אותה למדידה...

יעלי2

New member
על הורים וחתונות../images/Emo5.gif../images/Emo53.gif../images/Emo12.gif

החלטנו להתחתן לפני כשלושה חודשים. עוד שלושה חודשים הערב הגדול. מהרגע הראשון, קבלנו החלטה לשתף את הוריו והורי בכל הקשור לחתונה למרות כל מה שידוע בנושא. עד כה הדבר עבר פשוט חלק (מצידנו)! היו פה ושם חריקות, אבל לא כאלה שבאו לידי ביטוי. ALL TOGETHER, שיתפנו אותם בבחירת המקום, לקחנו אותם לטעימות בכמה מקומות וגם עם הקייטרינג שסגרנו יש קונצנזוס, אמא שלי לקחה על עצה פרויקט למצוא איתי שימלה ואף באה איתי למדידה הראשונה (לאחת המדידות האחרונות אני מקווה לגרור גם את אמא של בן זוגי), וכך הלאה. לפני זמן מה, הודענו שאנחנו שוקלים ברצינות חתונת פרוכת כי זה חורף, וכל האירוע מתקיים במקום אחד וסגור. חוץ מזה אנחנו מעדיפים להשקיע את הכסף של בניית החופה בעיצוב של המקום. אמש הורי היו באירוע ובו חופה יפה ופשוטה (פשוטה לא אומר פחות כסף!!!) והתלהבה משהו משהו. אני חטפתי את החלסטרה כי הרגשתי שהיא לוחצת אותי לקיר ומחליטה בשבילי לרדת מהפרוכת, ואמרתי לה בעצבים מרוסנים שאנחנו ממשיכים כנראה עם הפרוכת. ומה היא ענתה ??? "אתם בלל לא משתפים אותנו" (500 סימני קריאה!) כאן איבדתי את קור הרוח, ואמרתי לה שאין פרט שאנחנו לא משתפים אותם ובשימחה! אבל ענין הפרוכת הוא החלטה שלנו. הדיון המשיך בכך שפרוכת זה מיושן (מה פתאום, זה היה מיושן אבל זה חוזר לאופנה), וכו וכו. ואני נשארתי איתנה בדעתי. האמת, אולי הגזמתי אבל פייר, אני חושבת שאנחנו מאה אחוז בסדר (טוב אולי 99.9%), כי אף אחד לא רואה את הגיבנת של עצמו, אבל אולי הגזמתי בתגובה. בגלל זה טוב שיש למי לספר - חוץ מלבן זוגי המתוק שמייד ביקש שאנדב עוד מידע (הוא מנסה לסכסך)? סתאאאאאאם בצחוק. זהו. טוב שיש על מי לסמוך וטוב שיש למי לשפוך (את הלב). צודקת או לא צודקת?

שיר 1

New member
בהחלט צודקת....

אני חושבת שצריך להציב לעצמכם גבולות ברורים-במה מערבים את ההורים ובמה לא. אנחנו לקחנו את ההורים (שני הזוגות) לטעימה ואז גם סגרנו חוזה. חוץ מזה הם לא היו איתנו בכל שאר הפעמים שהיינו שם (בפגישות עם המעצבת וכו´) לגבי השמלה-לאמא של חבר שלי היה נורא חשוב לבוא (בטירוף...) אז לא התחשק לי לריב עם אף אחד אז לקחתי אותה... בקיצור סיכמנו שהיא תבוא גם לבחור חליפה ואת התפריט (בסוף)-יש לציין שהיא אישה עם טעם מעולה!! אבל זהו-כל מה שקשור לתסרוקת,איפור,הזמנות,עיצוב,טבעות,וכו´-אנחנו משאירים לנו-שתהיה גם להם הפתעה נעימה ומרגשת (אפשר להשתמש בזה כתירוץ) שיהיה בהצלחה!!

יעלי2

New member
אני לא מרגישה שאני עושה לה טובה,

ולוקחת אותה איתי. מרוב הדברים שעירבנו אותם זה היה מתוך בחירה שלנו והנאה גדולה שהם חלק מזה. אבל עם האוכל בא התיאבון. רק לשם השוואה. כשיוצא לה לדבר עם אימהות שזה עתה חיתנו בנים ובנות והיא שואלת מה היה מי היה וכו. כשהיא שומעת שאין להם מושג כי הן לא היו מעורבות, התגובה הטבעית שלה היא "איזה פסיכיות" לא מתענינות. ניסיתי להסביר לה שיתכן שהילדים בחרו שלא לערב, אבל זה לא תמיד מתקבל בהבנה. והא רוצה לבחור איתנו גם את המפות. מזל שיש חלקים בעיצוב שאנחנו נחליט בסתר....הא הא הא

שיר 1

New member
כל הכבוד יעלי...

זאת הסיבה שהחלטנו לערב רק במס´ דברים מוגדרים. בסה"כ לכולם כוונות טובות ומדובר בחתונה ראשונה לשני הצדדים וכולם מתרגשים... אבל-כדי לא להגיע למצב שהם יתרגלו להיות מעורבים בכל, מגדירים מראש ואז לא יוצרים אי נעימויות. מקווה שיהיה מוצלח!!!!!!!

maz

New member
התנדבתי לשירות הדיפלומטי

אצלי זה קצת יותר מורכב כי הילד מרגיש שכל תגובה או עצה של ההורים זו פגיעה בעצמאות שלו. לי לעומת זאת קשה לפגוע בהורים שלי, ואני גם לא מרגישה שהם מתערבים יותר מידי. הפעם הראשונה בשנתיים שאנחנו יחד שרבנו היתה על הנושא הזה! הפשרה היתה שבזמן ההתבטות בין מקומות ההורים שלו ושלי באו לטעימה. בסופו של דבר סגרנו (לבד) במקום אחר, והם יוכלו להצטרף אלינו לטעימה שם בעוד שבוע. כל השאר - קביעת תפריט, עיצוב וכו´ - רק אנחנו נחליט. כנ"ל לגבי צלם ו DJ (שביננו- לא מעניין ממש את ההורים). לגבי שמלה - אמא שלי תבוא לראות וליעץ בפרטים הקטנים, אבל ההחלטה תהיה שלי ושלו. אני אמצא דרך דיפלומטית לרצות גם אותו וגם אותה. אני אשתף אותה בחלקים שהוא לא ממש מתעניין בהם כמו איפור וספר. מזל שזה ימשך רק חודשיים מקסימום. לא היייתי עומדת בזה אם החתונה היתה רחוקה יותר... שיר - מצא חן בעיני הרעיון להשתמש בתירוץ של "הפתעה להורים" כדי לא לשתף אותם בהכל

הילולית

New member
שיר1 - לגבי גן השקמים

גם אנחנו ישבנו בהתחלה מול איריס שפשוט היתה מקסימה אבל יש המון דברים שהם משאירים באוויר למשל - כמות מזנונים בקיצור יש לך EMIAL או טלפון שאני ייתן לך פרטים מדוייקים יש \דברים שלא הייתי רוצה לציין - לא נעים הילה

וואו..מזל טוב דארלינג. באמת הגיע

הזמן. איזה כיף זה. עכשיו הצפיה מורטת העצבים בין מדידה למדידה..

dorlim

New member
תודה, יש עוד המון זמן עד המדידה

הראשונה.... בינואר

צריכה חוות דעת על הרומן בלבן

היי חברה, אני נמצאת בהתלבטות מאוד גדולה לפני סגירה על מעצבת השמלה שלי. מישהו מכיר/שמע על הרומן בלבן?

למעלה