בוקר טוב פורום יקר

bimbo.

New member
בוקר טוב פורום יקר../images/Emo141.gif

גם אני מזניחה את הכתיבה, אבל מבטיחה לכם שמציצה בוקר וערב. בערב איני כותבת כמעט עקב עייפות רבה, אבל נהנית מכל מלה, ומהמסרים החמים שנשמעים מדבריכם, ומהמאמצים שלכם לשמח את יתר המשתתפים בשירים שכתבתם או בשירים מפרי עטם של אחרים, במוסיקה ובסיפורים על אירועים שונים. אז אנא, אל תכעסו עלי. אני אתכם כל הזמן, ומתגעגעת.

misu007

New member
בוקר טוב ויום יפה הקייץ הגיע../images/Emo187.gif

ברגע שחם בחוץ אין יותר משיכה לשבת ליד המחשב "מעט בבוקר לראות את החדשות ובורכים החוצה להליכה והתנדבויות כך ניגמר היום ובערב בילוי ?? וכמובן מידי פעם לבקר בפורום פורים שמח לכולם

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב ויום נפלא לכול ../images/Emo42.gif../images/Emo65.gif

בוקר טוב, נכנסתי לומר בוקר טוב לכולם, היום לא אוכל להיות ליד המחשב אלא רק בלילה מקווה לחזור ולראות מאה סיפורים מעניינים. לו ידעתם כמה אני אוהבת לקרוא הודעות, אז... אז.... כל אחד היה כותב לי ספר. בהרבה הערכה לכל אחד ואחד

maxima

New member
בוקר טוב ליום שמש נהדר../images/Emo42.gif

גם אני לא אהיה הרבה ליד המחשב הבאתי לכם מאמר נחמד אם אתם מרגישים שהזיכרון זה לא מה שהיה תקראו את תורת היחסות לפי דניאלה שמי וכך היא כותבת… "אם כבר מדברים על תורת היחסות ועלי, שימו לב לסיפור הבא. לפני זמן מה הייתי בטוחה שנעשתי קצת סנילית: קמה משולחן העבודה שלי להביא משהו, ובדרך שוכחת מה רציתי להביא. רושמת לעצמי רשימה של מה צריך לקנות במכולת, ושם מגלה ששכחתי את הרשימה בבית. לא נעים. אפילו קצת מדאיג, לא? אבל השבוע נרגעתי. קבעתי עם חברה שלי מרמת השרון שניפגש בתל אביב ונלך יחד לכמה מקומות בעיר. החברה אמרה שהיא תבוא במכונית ושכדאי שאני אגיע באוטובוס כדי שלא ניתקע עם שתי מכוניות בעיר ללא הפסקה. הסכמתי. נפגשנו בבית קפה בתל אביב ואז התברר שהיא שכחה להביא את המכוני, כי בעלה הקפיץ אותה העירה. טוב, לא נורא, ניסע לכל מקום באוטובוס. עלינו לאוטובוס, היא שילמה לנהג והתישבנו מאחור. אחרי שלוש תחנות הנהג צעק: "הגברת הג'ינג'ית את לא רוצה עודף"? התבר שהיא נתנה לו 100 שקל עבור שני הכרטיסים שלנו. שמחנו מאד שהנהג בחור כל כך הגון. כשירדנו מהאוטובוס, היא גילתה שהמטריה שלה לא ירדה איתנו. למזלינו, לי היתה מיטריה. אחר כך עשינו כל מיני דברים שקבענו מראש ובשלב מסוים היא אמרה שהיא צריכה להוציא כסף מהקיר (כספומט, כמובן). היא הלכה לקיר ואני הלכתי לקנות עיתון וסיגריות. כשנפגשנו שוב אחרי 5 דקות, הת ברר שהיא זכרה לקחת את הכרטיס מתוך המכונה אבל לא את הכסף. רצנו שתינו לכיוון הכספומט אבל… כבר לא היו שם 300 השקל שהיא ביקשה לעצמה. בערב, סיפרתי לבעלי את קורותי וקורות חברתי בתל אביב, ולא פיספסתי אף פרט. בעלי אמר שלעומת החברה שלי, אני מכונת זיכרון. במילים אחרות ובקיצור, תמצאו את התכונות הכי רעות שלכם ואחר כך תחפשו מישהו אחר עם אותן תכונות – אבל במצב הרבה יותר קשה, ותתחילו לחייך לעצמכם. תודה, מר אלברט אינשטיין, על תורת היחסות." עד כאן מדברי דניאלה שמי.

../images/Emo42.gif בוקר טוב פורום...

וכרגיל כמו תמיד, דניאלה שמי יודעת לקחת הכל בחיוך... מקסימונת, אם כבר פתחת את הנושא אני מאוד אשמח לדעת מה חברי הפורום הנחמדים שלנו עושים בעניין הזיכרון הנחלש. שמעתי באיזו תוכנית רדיו תוך כדי נסיעה במכונית שאם מטפלים ע"י תרופות בתחילת התהליך אפשר להאט אותו... נדמה לי שזה היה בתוכנית של ורדה רזיאל, אבל שמעתי את התוכנית במקוטע- כך שלא שמעתי את הפתרון שניתן שם ע"י הרופה המומחה שדיבר שם.... אז חבר'ה אפשר לבקש מכם לספר בלי בושה מה אתם עושים בעניין? אותי הירידה בכושר הזיכרון התחילה קצת להדאיג לאחרונה... אני מוצאת את עצמי שוכחת דברים מרגע לרגע, עשיתי לי תזכורת בסלולרי על ארועים שאני יודעת עליהם מראש, אבל נגיד שאני חוזרת הביתה וחברה מבקשת ממני במשיבון שאחזיר לה טלפון - עד שאני הולכת להחליף בגדים או משהו - אני בכלל שוכחת להחזיר לה צלצול.... אני מודה מראש על ההתייחסות

maxima

New member
חונה'צה.....זה לא הזיכרון נחלש

משהו שלמדתי מאיש חכם..... זאת כמות המידע שמתרבה מיום ליום וקשה יותר לשלוף את מה שרוצים ממוחנו זה כמו לשלוף מחת בערימת שחת. אני רושמת הרבה דברים ביומן שמונח ליד מיטתי כך שבבוקר כשאני פותחת את עיני אני קוראת מה אני צריכה לעעשות וחוץ מזה אני אומרת לעצמי שזכרוני הולך ומשתפר מיום ליום וכבר נאמר שכשאדם מפעיל את מוחו הוא נשמר במצב טוב אז כדאי להמשיך ללמוד ולהפעיל את המוח זה פועל על המוח כמו התעמלות לגוף שומר מהתנוונות.

נֵנָה

New member
מסכימה עם כל מלה שלך מקסימונת ../images/Emo13.gif

פגישות עם צלצול תזכורת מקלידים לסלולרי. רק לא לשכוח אותו בבית, כמו שקרה לי פעמיים. פעם כשישבתי ליד המחשב ודיברתי בסלולרי, הנחתי אותו ליד המקלדת וכאשר יצאתי מהבית מתברר ששכחתי אותו שם. פעם שנייה זה קרה כששמתי אותו בטעינה וכך הוא נשאר כשיצאתי בלעדיו ...
אומרים שיש שיטה, שכאשר מבצעים משהו, כמו נעילת דלת הבית או המכונית, לחזור על הפעולה שעשינו במילים (לא חייב להיות בקול רם, אלא רק במחשבה) "נעלתי את הבית" או נעלתי את המכונית" "הנחתי את המשקפיים על השידה" "שמתי את המפתחות במגירה השמאלית" (שני האחרונים הם לאישי היקר
כי משקפי תמיד רכובות על עיני
והמפתחות או בדלת או בתיק) וכך עם עוד פעולות דומות... להכין פתקים ורשימות קניות או מטלות לביצוע, זו פעולה שגורה אצל כל אחד, לא משנה אם צעיר או מבוגר, רואה זאת יפה בסופר-מרקט ... וכן, חבר'ה, להפעיל את המח, לצבור מידע, לספוג חוויות ולחשוב עליהן, ללכת להרצאות (זה לא בושה גם לרשום פרטים שנראים לכם חשובים) והכי חשוב, ללמוד, ללמוד, ללמוד, ליצור, להתאמן ולהכין שעורים !!!

נֵנָה

New member
בקר טוב לכל המקדימים ../images/Emo24.gif

גם אני יכולה להוסיף כמה מילים משלי לגבי תופעת "איבוד הזכרון" ... עבדתי במקום בו עבדו אתי בנות צעירות ממני וחלק בגיל של ילדי ופחות... אני חייבת לציין, שזכרונן לא היה יותר טוב משלי אלא להיפך, וזה לא בגלל שהזכרון שלי הוא כזה פינומינלי... המסקנה שלי היא, שאנו חיים היום בתקופה מאד לחוצה, מוקפים בשפע של מידע ומצד שני סומכים יותר על המחשב ש"יזכור" בשבילנו... ואז, המח פשוט נעשה "עצלן" ולא מתאמץ לזכור יותר מדי... ולזה מתווספת תופעת "הראש הקטן" שפשטה כבר מזמן במקומותינו ... אני מכירה את אותן תופעות בימינו, אצל צעירים, ששוכחים איפה הניחו משהו, אם ביצעו משהו שהיו צריכים לבצע, או מי ביצע את אותה פעולה ... שוכחים דברים חשובים בבית, שלא לדבר על שכחה של שמות אנשים ... אז, שתרגישו טוב עם עצמכם, יחסית להרבה מן ה"צעירים" יותר של היום אנחנו בהחלט במקום טוב בראש ... ונכון, בכל מקרה, תמיד נמצא מישהו שזוכר פחות מאתנו ... שיהיה לכם יום נעים ובראש טוב

bimbo.

New member
נושא הזכרון הוא נושא רגיש אצל

אנשים רבים, אבל כמו שכבר צויין למעלה, גם אבל אנשים צעירים קיימת הבעיה, וזאת, כפי שננה ציינה, עקב שפע המידע שהמוח קולט. ודבר נוסף - כולנו מוטרדים קשות בבעיות שונות המאפיינות את תקופתנו: כלכלה, אלימות (פיזית ומילולית), חרדות עקב המצב הבטחוני ועוד מרעין בישין. כך, שהמוח המסכן שלנו טרוד ויגע, ולא זוכר "שטויות" של יום יום. פעמים רבות הלכתי למכולת עם רשימה, ושכחתי להביט בה
זה נכון (מנסיון), לחשוב ולומר (במחשבה) על הפעולה שעשיתי או צריכה לעשות. זה עוזר לזכור. ובברכת שכחנים אני מאחלת לכם יום מצויין.

emmy5

New member
MISU00אתה איש חכם,אני ידעתי את מי..

ידעתי את מי לבחור בין החברים שלי..הרבה בריאות וחג שמח

מנורה

New member
בוקר טוב כמה טוב לראות אותכם../images/Emo140.gif

בין הקרטונים המוכנים להעברה יצאתי להריח בגלבוע את הפריחה כלניות, נורית, צבעונים אירוסים ותורמוסים. מרבצים בשלל צבעים מרהיבים. התיחדנו ב"גבעת הפרחים שנקטפו" אתר לזכרן של 7 ילדות מבית-שמש שבנהריים נרצחו. סיירנו רגלי אצל "הזקן רוטנברג" מנהריים שהמחיש את הפקת החשמל ממים. צפינו על בקעת גינוסר מהארבל נוף עוצר נשימה שזור בסיפורים מהמקרא. איזה יום נפלא!

bimbo.

New member
מדהים!!! ממש לא יאומן שאנשים עושים

עבודות כאלו ואנשים דורכים עליהן אח"כ. אני לא הייתי מסכימה שידרכו על העבודות שלי

offe

New member
../images/Emo6.gif זה לא לטלפון ../images/Emo56.gif

צהריים מקסימים לכל המטיילים, העובדים, המשפצים והעוברים, עד שמישהי תבוא אלי הבייתה ותראה לי בדיוק איך פותחים בלוג - אהבלה לא מבינה עדיין - ממשיכה לכתוב פה. צמאים לסיפורים, בבקשה: בעוד מי המקלחת זורמים מעל גופי, נשמע צלצול הטלפון. לענות מיד או לא זו דילמה. אולי זוהי שיחה חשובה שאסור לי להפסיקה. נכדי המשרת בגולני? חברה הרוצה להודיע לי על מפגש החוג שלנו? אולי ואולי שאר דברים חשובים המצפים לי. ובעוד הטיפות הזולגות משאירות שובל על מרצפות הסלון, מתנהלת לה השיחה: - זכית בשבוע נופש זוגי באיים הקריביים. לא האמתי למשמע אזני. אני, אני, זכיתי, איזה תענוג, כבר חזיתי בדמיוני רוקדת עם בן-זוגי על ספינת האהבה. נהדר. והיכן אקבל את הכרטיסים? אפילו לא שמעתי מדוע דווקא נפלא בחלקי הזכייה. הרי לא אספתי מכסים, לא פתרתי תשבים, לא קניתי בסכומים גבוהים בקניונים. - אין בעיה. אקבע לך פגישה במשרדי החברה, תבואי עם בן-זוגך, נראה לך מצגת של אותם מקומות המשגעים בהם תבלי, ותקבלי את הפרס. רק שאלה קטנטונת, האם הכנסתכם היא מעל -.8,000 ש"ח לחודש. רגע, מה השאלה הזאת, חוצפה, אולי מס-הכנסה עושה עלי תרגיל, לא לא, אנחנו פנסיונרים ולא שמעתי כי החבר'ה שם נפלו על הראש והתחילו להתעסק דווקא עם פלח שוק כמונו. - מדוע? - לא, זה רק כדי לדעת שאנו נותנים פרס לאנשים רציניים. מעניין, עד היום לא ידעתי שרק אנשים עם משכורת גבוהה הם רציניים ומגיע להם פרס. בקול חלוש עניתי, כן, אחרי שחישבתי את שתי הפנסיות ואכן הגעתי לסכום זה. - נהדר, תבואי ביום זה וזה למשרדנו. קבענו. למזלי, לפני מועד הפגישה פגשתי בחברתי עליזה וסיפרתי לה על הזכייה. פניה השחירו מכעס, חשבתי מקנאה, אך לא. רבקה, שלא תעזי ללכת למפגש. גם אני זכיתי לפני שבועיים. בן-זוגי ואני נסענו עליזים ומאושרים למשרדי החברה כדי לקבל את הפרס, הושיבו אותנו לחזות בכל אותם נופים נפלאים מוקרנים על מסך בליווי הרצאה ובסיומה תביית עלינו בחורצ'יק וניסה לשכנע אותנו לקנות יחידת נופש בספרד, ורק בזכות הרכישה יינתן לנו שבוע הנופש. טענו כי אין לנו כל כוונות לרכוש יחידה, נו, רק זה מה שחסר לנו בחיים. נדבק לנו לורידים ומצץ את כוח רצוננו, בדיוק וכמעט איבדנו שארית כוח האזנה, קם הבחור, ביקש סליחה ולשירותים. כמה טוב שבראו אותנו עם צרכים דחופים. באותה שניה שנעלם מעינינו, שעטנו לדלת וברחנו כל עוד נפשנו בנו. זהו. הלך לנו הנופש באיים הקריביים. המעניין הוא כי קראתי באישהו עיתון על הנושא, לא הפנמתי אותו וכמעט ונפלתי בפח. ואם חשבתם שזהו הצלצול היחידי, טעיתם. ישנו גם צלצול המוציא אותך ממנוחת הצהריים ומציע שתתרמי לאגודה זו וזו, יפה, רק תתני את מספר כרטיס האשראי שלך. מה אני פריירית, אחרי כל הכתבות על אותם תמימים שמסרו כרטיסי אשראי והורידו להם תשלום קבוע על משהו שבכלל לא קבלו, לך תדע מי מסתתר מאחורי הקול המבקש ממני את כרטיסי. אני תכל'ס תורמת בתוך הקופסאות שעליהן כתוב בפירוש עבור מה ומי, או לאותם תלמידים הבאים עם קבלתו חוקיות של אגודות ידועות אשר ניתן להן פרסום בטלוויזיה לפני כן על יום ההתרמה. בארוחת ערב, הצלצול הבא המציע לי ביטוח לכל מכשירי החשמל בביתי. סירובי מוחלט, הרי בעלי המלאכה צריכים גם להרוויח משהו, למה לגזול פרנסתם? או סקר פוליטי, או סקר מסחרי או אינציקלופידה עבור הילדים. נו באמת, היום יש הכל במחשב, או מינוי לתיאטרון, או או וכך הלאה. ראיתי כי כל דקת פנאי שלי נגזלת ע"י אנשים שאפילו לא מבקשים ממני רשות ושואלים אם מוכנה אני לתת להם אותה, אלא פשוט מפציצים אותי בדיבור ישיר (כמו בדיוור ישיר לא עלינו), ובכלל מי נתן להם את מספר הטלפון שלי. כעת מפעילה אני את המזכירה כשאני מתרחצת, אוכל, צופה בטלוויזיה, ישנה. באם במקרה תפסו אותי עונה לטלפון הלא רצוי, הטריקה נשמעת בכל חלל הבית.
מכל ה-
offe

נֵנָה

New member
אפי ../images/Emo45.gif איני יודעת עם סיפור ../images/Emo9.gif

הזכייה בנופש בקריביים הוא מנסיון אישי באמת של אותה חברה, אבל, אנחנו עברנו סיפור כזה על בשרנו. הודיעו לנו בטלפון על זכייה בסוף שבוע במלון יוקרתי בארץ מטעם חברה בעלת שם מפוצץ, והזמינו אותנו לשבת איתם "על כוס קפה" ולשמוע על שיטת השיווק החדשה והנפלאה שלהם. על אף שידענו על הסיפורים האלה מראש וקראנו בעיתונים, היינו סקרנים לראות איך זה מתבצע. כמובן שלא חשבנו לרגע לחתום על איזשהו מסמך או להתחייב בכל צורה אחרת, ועם זאת לא ידענו למה אנחנו באמת נכנסים... הגענו למשרד המכובד והמרשים בקומה גבוהה מאד במרכז עזריאלי (איני זוכרת כרגע את שם החברה המזמינה) כמונו הגיעו לשם איזה 10-12 זוגות מכל הגילים והסוגים, מבוגרים, צעירים, חילוניים ודתיים. הסתובבו שם אנשי מכירות בחליפות ועניבות שעשו הרבה רושם. כשהגיע השעה הכניסו את כולנו לאולם אחד גדול ובו שולחנות עגולים וליד כל שולחן 4 כסאות. הצמידו לנו אשת מכירות, או יותר נכון הייתי אומרת "ילדת מכירות" שהגישה לנו "כוס קפה" מתוך מכונה בכוס חד-פעמית מפלסטיק והתחילה לספר לנו ולהראות לנו צילומים נהדרים של מקומות נופש בעולם - בעיקר באירופה, וכל זאת בתוך כל הרעש וההמולה שבקעו מהשולחנות של הפראיירים האחרים
כמובן שהילדה ניסתה לשכנע אותנו שנקנה יחידת נופש לבחירתנו, בכל מקום שנרצה בארץ ובחו"ל. הראתה לנו אלבום עם צילומים ומכתבי תודה מאנשים שקנו אצלם יחידות כאלה, נקבה מחיר "אפשר גם בתשלומים... וזה גם עובר בירושה לילדים..." אנחנו כמובן ישבנו כמו ילדים טובים, חייכנו והקשבנו, כשאנו יודעים שאנחנו לא חותמים ולא קונים שום דבר ... ואז, כשראתה שאנחנו נעולים, באה שורת המחץ והקטנה אומרת לנו: "תגידו לי בכנות, נכון שלפני שהגעתם, הסכמתם ביניכם שמה שלא יהיה, אתם היום לא חותמים על שום דבר ...?" הנהנו בראשינו משהו בין כן ולא ... והיא ממשיכה "אז, תדעו לכם, שהמבצע הזה הוא חד-פעמי, אנחנו לא מזמינים את אותם האנשים שנית לפחות במשך שנתיים, חבל שתפסידו את ההזדמנות הזאת. מי שחותם היום אפשר לעשות לו מחיר מיוחד, ואם יש לכם מישהו במשפחה שהוא חבר ב"חבר" או ממשרד הבטחון, אז יש לכם הנחה נוספת וכך הגיע הסכום כבר לכמעט מחצית מהסכום המקורי ... בין לבין, כשהרגישה שהיא נכנסת למבוי סתום, הזמינה מדי פעם אל שולחננו מישהו "בכיר" עם עיניים ערמומיות, שישכנע אותנו בחלקת לשונו, כמה שכדאי לנו לנצל את ההזדמנות ולקפוץ על ההצעה החד-פעמית והנפלאה הזאת... בקיצור, הגענו למסקנה שהעניין מתמשך מעבר לכח סבלנו והודענו חד-משמעית ש" היום אנחנו לא חותמים ויהי מה ..., רוצים לחשוב, להתייעץ ואז נראה ..."
מיד נתכרכמו פניה של אותה ילדה מאוכזבת, הובילה אותנו אל דלת צדדית שחס-וחלילה האחרים לא ישימו לב שאנחנו יוצאים, דחפה לידינו מן גלויה עלובה שבה כתוב שאנחנו זכאים לסוף שבוע באחד מהמלונות שברשימה, שנתקשר לשם ונקבע מועד ותנאים... מאחר וברור היה לנו שסוף שבוע חינם! לא יצא לנו מזה, זרקנו את הגלויה והלכנו לשלום אל ביתנו. לא רצינו יותר שום עסק איתם ... זהו, עכשיו אנחנו יודעים איך זה עובד. עלינו בכל אופן לא עבדו וכנראה שגם לא יעבדו. אאאאאז, שלא יעבדו עליכם ...
אגב, בשיטה דומה נקטו בהתחלה גם מוכרני דירות הנופש של קלאב-הוטל, אבל שם לפחות הזמינו אותנו "האורחים - הקונים הפוטנציאליים" לארוחה קלה בקפולסקי וגם נתנו במתנה שרשרת "פנינים" נחמדה ... מיותר לציין, שגם שם לא חתמנו, אבל לפחות נהגו שם בצורה יותר תרבותית ולא כל כך אגרסיבית כמו בפעם הזאת, כך שאפילו נהנינו ...

נֵנָה

New member
ועוד אפינקה ../images/Emo13.gif יש כמה שיטות איך

להתמודד עם מטרידים אלו... אפשר ישר בהתחלה לענות "לא מעוניינת ולטרוק, או לשאול, מי הם, מי הפנה אותם ומה שמם כדי להגיש תלונה על הטרדה ... תאמיני לי הם ישר יטרקו את הטלפון. מצד שני, אפשר להאריך בשיחה, לתת להם לדבר ולדבר ולהשקיע את כל האנרגיה שלהם, לשאול אותם הרבה שאלות תם, שוב ושוב, להוציא להם את הנשמה ולעייף אותם כהוגן, מה יש? אם כבר הטרידו אותי אז ש"ישלמו" על זה. ורק בסוף לאמר להם "לא מעוניינים" ולסגור את הטלפון ... בקשר לתרומות, אני עונה חד-משמעית שאיני נותנת תרומות בטלפון ... גם אני כמוך, תורמת רק לילדים שבאים עם קבלות, מאגודות שאני מכירה ואחרי שפרסמו את יום ההתרמה בתקשורת ... לעמותות איני תורמת בכלל, לצערי, כי אולי יש ביניהם כאלה שבאמת עושות ועוזרות, אך אני מכירה את זה יותר מדי מקרוב, ויודעת שברובן, יש מנכ"לים שמרוויחים כ- 50-60 אלף שקל לחודש לפחות, ופעילים שיושבים ליד הצלחת ומרוויחים משכורות עתק, עם מכונית פאר, פנסיות עתק וחשבון הוצאות שמן ורק אחוז קטן מגיע באמת לנצרכים... ואינני מוכנה להיות בין הפראיירים שמאפשרים להם זאת ... בקשר לסקרים, אז לאלה שנראים לי רציניים, אני דוקא אוהבת לענות, טוב לי לדעת שאני בין "המשפיעים" על תוצאותיהם ...

נֵנָה

New member
תיקון קל. יש אגודות בודדות שאני כן

תורמת להם בטלפון, כמו האגודה למלחמה בסרטן, אגודת סיסטיק-פיברוסיס ואלו"ט. אבל הן רק כאלה שאני מכירה שנים ויש לי נסיון איתן. כמובן שאני מקבלת בדואר קבלה רשמית יפה לאחר ימים ספורים ... גם לגביהן יש לי הסתייגויות קלות לגבי המנכ"לים והמאכערים שמנהלים אותן, אבל איני מסוגלת לסרב להן ...

למעלה