בוקר טוב שבוע טוב חודש טוב

בוקר טוב שבוע טוב חודש טוב../images/Emo57.gif

שמו של החודש המבשר את ימי הקיץ הלוהטים נלקח מספר יחזקאל ושם נאמר....... וַיָּבֵא אֹתִי אֶל פֶּתַח שַׁעַר בֵּית ה' אֲשֶׁר אֶל הַצָּפוֹנָה וְהִנֵּה שָׁם הַנָּשִׁים ישְׁבוֹת מְבַכּוֹת אֶת הַתַּמּוּז, תמוז בארמית חום והסקה , תמוז הוא גם השם הערבי והטורקי לחודש יולי בלוח השנה הגרגוריאני. כל זה מהויקפדיה. דרך אגב ,נעמי שמר שנפטרה בתמוז , כתבה שיר שאם תרצו היתה בו סוג של נבואה ....עצוב למות באמצע התמוז. אתמול צפיתי בראיון שערך עמנואל רוזן עם שרי אריסון , וקראתי את הכתבה שהתפרסמה במקביל במוסף השבת , (שאפו ליחצנים שלה על מתקפת שינוי התדמית של המילארדרית) למשמע דבריה על מסרים שהיא מקבלת מגורמים חיצוניים , ועל הדרך בה היא מקבלת החלטות , הגעתי למסקנה שהתחממות כדור הארץ משפיעה כנראה על אנשים . או כמו שכתב שלמה ארצי...חום יולי אוגוסט. אני חושבת שאלך להעביר את חשבוני מבנק הפועלים לבנק שבראשו עומדת הנהלה שפויה
סבתי וסבי עליהם השלום מוצאם מטהרן , למרות סיר הבשר עליו ישבו שם, עשו עליה בדרך לא דרך על גבי חמורים הגיעו לארץ והקימו כאן את ביתם . זוכרת מילדותי שירים עם נגונים וסלסולים בנוסח ריטה, סירי אורז ענקיים המתבשלים בחצר , שטיחים צבעוניים ורקומים ושפה שנשארו לי ממנה רק פתגמים. אני מפנטזת על הימים שאוכל אולי לנסוע לטהרן לבקור שורשים, ובנתיים אני מקווה שצעירי פרס ומדי לא יוותרו לאייתולות וילכו עם המהפכה עד הסוף במקום שיש דיכוי צומחת המחתרת הכי חזקה , ואם יחול שם מהפך נצא גם אנחנו נשכרים. המשך יום נעים וקריר
 
../images/Emo91.gif טיול ורטואלי באיראן

בששי האחרון שמענו את המרצה דוידי ניסן מספר דרך שקופיות על איראן. טיול ורטואלי שכלל מקומות מאכלים ואנשים - מדהים. אחלה ערב לקבוצות חברתיות ומקצועיות.
 
רציתי להוסיף בנושא

שהשקט שלפני הסערה שם ,בא לידי ביטוי בספר "לקרוא את לוליטה בטהרן" שכתבה הסופרת הפרסית-אמריקאית נאפיסי אזהר. בו היא מתארת את המשאלות, חלומות ובעיקר את חיי הנשים מתחת לצ'דור המכוער ואותה גלימה שחורה המטשטשת ומדכאת את הנשיות.
מסתבר שהחופש הוא ערך עליון אצל כל האנשים בכל מקום בעולם. מה ניש? ברכות לגוזל ולכל התיכוניסטיים שהשתחררו היום מעול הלימודים לחופשה מהנה, כייפית , שרות קל ונעים למתגייסים והעיקר שהחופש הזה יעבור בשלום!
 
כיום המצב שונה לחולטין.

מהמהפכה מעודדים נשים ללמוד ולהתפתח. "הגוזל" מזמן כבר לא במסגרת לימודים סדירה
מנצל כל שנייה להנאות החיים
הצצתי בתמונות מהטיול
רוצה שידור חוזר פרטי
 
מסתבר שהייתה אפשרות להזמין גם אוכל להרצאה

לדאבוני לא ידענו
דויד המליץ על מסעדות פרסיות ביפו וליד הבורסה. בקרוב
נבקר ואדווח.
 

אנפה2

New member
גם אנחנו שמענו את דיויד ניסן בקבוצת

החברים שלנו, הוא באמת איש מאוד מאוד נחמד וההרצאה שלו חביבה ביותר. החתן העתידי שלנו הוא מתפוצת פרס, מעניין איך יתחבר לנו, פרסים עם יקים, העיקר שהזוג הצעיר מרוצה ומאושר.
 
שלבת יהיה טוב, גמלכם יהיה נפלא.

לפחות אוכל מעולה צפוי לכם
שיהיה במזל ובשימחה לזוג הציר
אם יש לך המלצות על מרצים מקצועיים ומענינים אשמח לאינפורמציות.
 

kdr

New member
אורז פרסי

מה שאני אוהב באורז פרסי זה את התפוח אדמה מהקרקעית. הבנתי שזה "פטנט" פרסי בלעדי. החברים הפרסים יודעים לא לזרוק את פלחי תפוח האדמה והאורז הדבוק, זה בשבילי.
 
יאמי ../images/Emo178.gif

אין אין על האורז שהמנהלת מכינה. תבקש יפה היאבטוח תתן הסבר מפורט. נעשתי רעבה
 
קוראים אותו טאדיג ../images/Emo99.gif

ואתה לא היחידי שאוהב את התחתית האפויה הזותי הנה מרשם של השף אורן גירון למנות אישות של אורז פרסי עם תחתית תפוח אדמה. חומרים ל-12 מנות בקוטר 7 ס"מ (אפשר להשתמש בתבניות שקעים מסיליקון או בעטרות אלומיניום חד-פעמיות): 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעובי 1 ס"מ שמן קנולה לטיגון ולזילוף לאורז: 1/2 ק"ג אורז (אני משתמשת בפרסי הקלאסי של סוגת) 100 גרם אפונה אפשר מקופסא ואפשר להחליף בפול ירוק צרור עלי שמיר קצוצים דק 2 גזרים מגוררים כף כורכום ( לא חובה) כף שטוחה כמון מלח ופלפל על פי הטעם + מכינים את תפוחי האדמה: מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן, ומטגנים תפוחי אדמה עד להזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג. + מכינים את האורז: מביאים לרתיחה סיר גדול עם הרבה מים. מוסיפים מלח ואורז ומבשלים על להבה גבוהה 15 דקות. מסננים ושוטפים את האורז מעבירים לקערה. + מוסיפים לקערה אפונה, שמיר ותבלינים ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש, להרכיב ולאפות לפני ההגשה. + מחממים תנור ל-160 מעלות . + מרכיבים ואופים: מניחים בתחתית כל תבנית פרוסת תפוח אדמה מטוגנת, ממלאים באורז עם אפונה ומהדקים היטב, מטפטפים מעל מעט שמן ומעט מים (כפית מכל אחד) ומכסים ברדיד אלומיניום. מכניסים את התבניות לתנור ואופים מכוסה כשעה, או עד שהאורז התגבש למעין עוגה והתחתית שחומה. + משחררים מהתבניות הופכים על צלחת ומגישים חם. קניתי לאחרונה סיר טפלון איטלקי משובח עם ציפוי עמיד (משכנתי את הדירה לצורך כך
) והריני מכינה את האורז הנ"ל עם מקצה שיפורים של מעט צימוקים, חמוציות וצנוברים , על מנת לפנפן את המנה אני מטגנת את תפוחי האדמה במעט פפריקה אדומה מתוקה . מבשלת כנ"ל והופכת על צלחת הגשה. תיכף אקליד לך מתכון מנצח לכדורי אורז ובשר פרסיים חבל"ז אנפה , דור הצעירים מדלג מעל למשוכת העדות , והחיבור יהיה בוודאי נפלא! תתאמני בהכנת אורז על כל סוגיו , וקנית את ליבו של חתנך.
 
שפטה ברנג'י - ובתרגום בגוף הסרט

קיפודי אורז ...סתאאאם ....זה תרגום שלי לקציצות אורז פרסיות שאחרי הבשול נראות כמו קיפודים . אידיאלי לילדים שלא אוהבים בשר ואידיאלי לאמהות שמבשלות הכל בקדרה אחת. בקערה לערבב- 1/2 ק"ג אורז פרסי שטוף ויבש 1/2 ק"ג בשר בקר טחון ( אני מערבבת עם הודו אדום) 1 בצל מגורר וסחוט 1 ביצה וחסידי הגזר יכולים להגניב בפנוכו 1 מגורר דק כמון, מלח , פלפל שחור , אבקת מרק עוף , כורכום (בערך כפית מכל תבלין) אני טועמת ומתקנת תבלון. ללוש לעיסה אחידה ליצור ביד רטובה או משומנת כדורים בגודל כדורי פינג פונג להכניס לסיר גדול (כיוון שהקציצות תופחות ותופסות נפח ) בו מתבשל רוטב עגבניות עשיר וסמיך, עם בצל מטוגן ,שום , , פפריקה , מל"פ, אוקצור להשקיע גם ברוטב. לבשל כחצי שעה אש בינונית . לנענע את הסיר מידי פעם
האורז "שותה" במהירות את הנוזלים יש לעקוב אחר הבישול ולהוסיף רוטב במידת הצורך. עכשף כאן מגיע מקצה שיפורים שלי שמשאיר את התושבים עם קוצר נשימה
בכל כדור שכזה אני נוהגת להכניס שזיף מיובש ומגולען שהשרתי 1/2 שעה במים למען יתרכך ,מבשלת כנ"ל והתוצאה מעלפת! תודה לעידית על הפרגון אולי תשקלי לעבור לתחום יח"צ אין עליך
 

w o m a n 10

New member
U פעם הייתי גם אני מכינה אותם

כשהילדים היו קטנים. תודה על התזכורת
 

w o m a n 10

New member
את יודעת שבסינגפור

שופכים על האורז הקשה הזה של תחתית הסיר מים חמים ומכינים מזה מרק... בעבורם זה מעדן. לא הייתי שם בללי מספר. גמני אוהבת את התחתית של סיר האורז.
 
פ'סדר...פ'סדר....

לבופה הבא , או לבקור המתוכנן במושבת הברון (מה שיבוא קודם )אני אכין עם תחתית שרופה בסגנון האייתולות
 

kdr

New member
לא אכפת לי איך קוראים לזה כל עוד זה טעים

 

w o m a n 10

New member
תערוכת "עולמות הגוף" - הכל בראש ../images/Emo9.gif

לא רציתי לכתוב עליה בשרשור של אוכל נפלתי לכאן... ואופססס גם כאן יש מתכונים
לא נורא... האמת היא שגם אני מאוד התלבטתי אם ללכת או לא. בללי מאוד רצה ואני הייתי סקרנית... אז הלכנו
התערוכה הייתה בסדר, לא יותר. נכנסים לחדרים די חשוכים , הולכים במין מסלול עד ליציאה הגופות נראו כאילו עשויים מבלסטיק. לדעתי היו מיותרים. ההסבר היה מינימלי, וחבל... אם כבר אז כבר. אני בחלק מהמוצגים עמדתי ליד רופא שהסביר והצביע על דברים לרעייתו ובתו.. היה יותר מעניין. מה שכן, היה יפה לראות את האיברים הפנימיים בגודלם האמיתי... ומה קורה לריאות פגועות עישון,למשל. ד.א. הם היו בתוך ארונות זכוכית. המקום היה מפוצץ!!!! עידית לשאלתך, הכל בראש...אם יודעים לעשות סוויץ' אז אפשר לספק ת'סקרנות וללכת לתערוכה... אם יש בך התנגדות בסיסית, וותרי... את לא מפסידה כלום. ערב קסום לכם אנשושים
 
אוכל כלול בסעיף הנאות....

הכל התערבב כאן .....המהפכה הפרסית עם האוכל ותערוכת הגוויות , מזל שהפורום מורכב מ 3 הגדרות תרגישי נוח.....
חסכת לי את הדלק לחיפה וכרטיסי הכניסה לגבי המסעדה שהיית בה , לא מסתדר לי קליפות הבוטנים על הרצפה והאוכל על הצלחת מה אומרים לילדים אחרי בקור במקום כזה? גימיק , גימיק אבל לא לטעמי
למה אנשים מדירים רגליהם ממסעדות ריקות? האם זה הסמן שהמסעדה לא טובה?
 
למעלה