בוקר טוב

תודה על התמיכה של כולך ../images/Emo24.gif

מזל שיש לי עודף של ביטחון (בדר"כ) - אז זה מפצה. אני גם פחות מ-24 שעות עם הדבר הזה, אז זה בטח ישתפר עם הזמן. ואם חייכתי בפה מלא עד עכשיו מבלי להתבייש - אני בטוחה שאני אצליח לחייך בחתונה עם הברזלים
תודה תודה על העידוד.

דפי26

New member
נוע´לה ,לכמה זמן הטבעות בשיניים?

הן שקופות? דיווח מתל אביב-לא ירדה טיפת גשם ולי שמתה על החורף אין אייקון אחד של חורף וכבר איתחתי את המחשב מחדש!

הטבעות אכן שקופות

בהתחלה הן ממש שקופות, אבל יש להן נטיה להצהיב עם הזמן (אבל עד אז אני אתרגל).הצפי של הטיפול הוא שנה פלוס. ביבנה הכל נראה שימשי להפליא. נו דפי- התחלת לארוז?

דפי26

New member
ממש לא.

שלשום הכנתי רשימות של מה צריך לארוז /לקחת לפי קטגוריות:בגדים,כי רחצה,תרופות,מסמכים,שונות.הבעלול צוחק עליי אבל יודט שאני לא זוכרת כלום בלי רשימות והוא לא יודע כלום בלעדיי אז יוצא שהוא תלוי באותן רשימות. היום בערב נארוז כי נהיה כבר דוחק.שידרגתי היום את הסלולרי לכזה שניתן לקחת לחו"ל,ביטוח רפואי.....מה עוד? תגידי נועה חשבתי לקחת 5 זוגות גרביים ואת היתר לקנות שם. מה דעתך?אני מתה על גרביים חמודות ובטוח אמצא לא?

תגידי- את נוסעת לסהרה

ולא סיפרת לנו? או שמע לקוטב הדרומי? אני בכלל בגישה של לקנות את המקס ולסחוב את המינ´. באמת- מה הסיכוי שתמצאי גרביים בניו-יורק? לגבי קוסמטיקה (אם גלית לא עידכנה כבר) יש בניו יורק את דיון אנד ריד DUN & READ (משהו כזה). כל הטואליטקה וכו´ במחירים ממש מגוכחים. אפשר לעשות כרטיס חבר במקום (לא דורש כלום) ומקבלים עוד הנחות. לגבי כרטיסי חבר במקומות אחרים: בדר"כ נדרש מס´ ביטוח לאומי (מה שאנחנו קוראים מס´ ת"ז) ולכן זה לא רלווטני. אבל במוקומות שלא צריך- שווה לעשות ולקבל את ההנחות.

נועה! מה קרה לך?

זו עובדת חיים ידועה שבניו יורק אין גרביים!!! בכלל קשה להשיג שם הרבה דברים! כי גם אין שם הרבה חנויות בכלל... דפידף!!!! איזה כיף לך!!! אני כבר מתג´געת!!! תעשי חיים ותחזרי מהר (עם הרבה מתנות!!!)

דפי26

New member
אז מה נועלה?לנסוע עם דרכון וכסף../images/Emo6.gif

לגביי בגדים אני חוששת כי אם אני לא אמצא משהו שימצא חן בעיני אז לא בא לי לקנות סתם.לגביי כלי רחצה, מה אני אגיע ואצא לקנות שמפו,משחת שיניים,מברשת וכו?מה ההבדל אז אם אני לוקחת מהארץ?

לכמה זמן את נוסעת?

טוב, זה לא שנסעתי בלי כלום. אבל לא להכנס להיסטריה אם שוכחים משהו. וגם אין סיבה לסחוב בקבוקים גדולים לחודש. אפשר לקחת קטנים (אפילו דוגמיות) ולקנות שם. באמת, את קונה שמפו ומרכך ב- 10 ש"ח. חבל על הנפח שזה תופס בהלוך ובחזור. תקחי ליום יומיים (כדי שלא תצטרכי ישר להתרוצץ לקנות) ואז תקני כמות מספיקה שם. וכמובן לא לסחוב בחזרה לארץ- עדיף לקנות עוד בגדים! על תשכחי לקחת איזה תיק מתקפל!

דפי26

New member
מה הכל?

אני לא סוחבת יותר מידי דברים........ כמה משקל אפשר לקחת לארה"ב ?הבנתי ש2 מזוודות לא משנה זה נכון?

danonit

New member
לוק אנד ליסטן ../images/Emo13.gif

לניו יורק נוסעים עם מזוודות ריקות! בשביל שיהיה מקום לשים את כל הקניות - נפתרה הבעיה!!!

יעלי2

New member
דנונית, אין לי מה להוסיף. מזוודה

ריקה ובתוכה הנד-בג מתקפל לכל הבגדים. לקחת רק תחתונים, חזיה, גרב (אפשר שתיים), מעיל לעונה וזוג נעלים נוח אחד (אפשר עוד אחד ליציאה בערב). כל השאר, קדימה הסתער. ואם המחירים יקרים, תקחי יום אחד מתוך ה 20 ותסעי 45 דקות באוטובוס ישיר למחוז כל השאיפות שלנו הנשים (ובמקרה שלי גם בעלי הצטרף בשמחה): WOODBARY COMMON. זה אאוטלט סוף הדרך, כל חנות יושבת בבקתה (לא מול ענק), קלווין קליין, דונה קארן, גאפ וכו וכו במחירים ללא תחרות. מי שנוסע באוטובוס מקבל גם פנקס קופונים עם הנחות בלי התחייבות לקניה במחיר מינימום. בילינו שם יום שלם, במחציתו שילמנו 2 דולר ושכרנו כספת-תיבה נעולה לכל הדברים שקנינו כדי לא לסחוב (יש שם גם עגלות כמו בסופר למי שכבד), וחזרנו עיפים אך מותשם בערב עם האוטובוס האחרון לניו יורק. חוויה.

gmgy

New member
מה פתאום להביא הנדבג?

לקנות פה! הם כל כך זולים, שלא שווה לסחוב אותם. אבל --- לא לשכוח להביא בגדים חמים! באמת שקר פה! אני אומרת על היום הראשון ללכת לCentury 21 ולקנות גרביים/חזיות/תחתונים. יש שם כל מיני גרבי מעצבים בגרושים (3 זוגות של קלווין קליין ב-4 דולר וכו´) וחזיות ותחתונים במחירים זולים. הבעיה -- אי אפשר למדוד חזיות! רק בגדים! המלצה 2: לא ללכת בסוף שבוע. זה סיוט סיוטי ביותר! עמוס בטרוף. להגיע רק בין יום שני לשישי.

דפי26

New member
שאלות

וודברי זה בניו ג´רסי?אמרו לי ששם יש אאוטלט מעולה. בכל החניות אי אפשר למדוד חזיות? אבל אפשר לקנות ואם לא טוב להחזיר לא? האמריקאים נותנים כסף חזרה לא?

gmgy

New member
וודברי זה באפ סטייט ניו יורק

וגם בניו ג´רזי יש אאוטלטים. באופן כללי, ארצות הברית היא ארץ האאוטלטים הבלתי מוגבלים. בכל החנויות אפשר למדוד חזיות, חוץ מהסנצ´ורי. האמריקאים נותנים גם נותנים כסף חזרה, בתנאי שיש לך קבלה. אם אין לך קבלה, דברי ללמפה. לכן - אגרי את כל הקבלות עד שתחזרי לארץ. מאוד מאוד חשוב. בעניין אובר וויט - כעקרון לטיסות טרנס אטלנטיות זה 30 ק"ג לבן אדם שהם מעגלים את זה ל-70 פאונד (לעומת 20 ק"ג בטיסות לאירופה). מותר להעלות תיק קטן אחד למטוס לבן אדם. (באדיבות הנוסעת המתמידה)

gmgy

New member
כעקרון כן.

אני יכולה לספר שבפעם האחרונה שטסנו לארץ, היה עומס בדלפק צ´ק אין ולא היו מספיק משקלים כדי לבדוק את המזוודות שלנו. דיילת הקרקע, בלי להתבלבל, קמה, יצאה מאחורי הדלפק והרימה את המזוודות שלנו. מיד היא אמרה בידענות "That´s less than 70lbs" וזהו! בכל מקרה, באמת אל תביאו דברים כבדים מדי (חוץ ממעיל), כדי שתוכלי להביא את כל הקניות (אני מניחה שאתם מתכננים על הרבה...) קחו בחשבון - באופן כללי יש עכשיו מבצעים, אבל הם יסתיימו בסוף נובמבר, עם תחילת עונת הכריסטמס.

יעלי2

New member
תשובות

בניו ג´רזי יש אחלה אאוטלטים והיתרון: קרוב לניו יורק אבל בלי מס. וודברי קומון בעיירה וודברי במרחק של 45 דקות נסיעה. אם את מעונינת (אם יש לך חברה לענין לכי על זה), תקדישו יום, תתייצבו בסביבות 09:30 בתחנת 42 בקווים הקצרים של חברת האוטובוסים גרייהאונד ותקנו כרטיס הלוך ושוב (כ 30 דולר). אחרי 3 שעות מחזירים את מחיר הכרטיס בהנחות שמקבלים על הבגדים). אם אין מצב לנסוע לשם, יש יופי של מקומות בניו ג´רסי אבל אני לא זוכרת שמות. לגבי החזיות והחזרות, זה טוב אם יש זמן. אם לא זה תיק פלילי להתחיל לרוץ להחזיר דברים וזה בא על חשבון זמן של משהו אחר. ולגלית: את יודעת כמה הנדבגים יש לנו בבית מכל הנסיעות שלא לקחנו וקנינו שם (בערך כל פעם)???

למעלה