מינה - פשטידת בשר ומצות לפסח
מינה - פשטידת בשר ומצות לפסח אחד התענוגות המשביעים והטעימים של פסח, זוהי 'המינה דה קארנה', פשטידת שכבות של בשר ומצות שהיתה תמיד אמי מכינה לנו בפסח. לפעמים היא גם קראה לזה 'פסטל של פסח'. על יד סלט תפוחי אדמה וביצים, ומנה יפה של סלט ירקות - זו ארוחה נהדרת לסתם יום של חול המועד.. הנה, ככה מכינים: מינה - פשטידת בשר ומצות לפסח המצרכים 8-10 מצות, תלוי בגודל התבנית 750 גרם עד 1 ק"ג בשר בקר טחון 2 בצלים קצוצים 4 תפוחי אדמה מבושלים 5 ביצים מלח, פלפל, כורכום שמן לטיגון כמה קוביות מרגרינה, בערך 25 גרם אופן ההכנה מרטיבים היטב את המצות, עוטפים במגבת נקיה ונותנים להן להתרכך בינתיים, מטגנים במחבת את שני הבצלים הקצוצים עד שיזהיבו מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, ומטגנים תוך עירבוב מתמיד, עד שהבשר כולו מפורר ואין גושים מוסיפים מלח, פלפל וכורכום, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת, ונותנים לבשר להתבשל במיץ שהוא מגיר, עד שכל הנוזלים התאדו. מועכים את תפוחי האדמה למחית חלקה, כמו פירה, מתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום רק בשביל הצבע היפה. מוסיפים את הביצים לתפוחי האדמה, אחת אחת, ומערבים היטב לעיסה חלקה מוציאים כמות של בערך כוס אחת ממחית תפוחי האדמה, ושומרים בצד. מערבבים את תפוחי האדמה הנותרים עם תערובת הבשר. עכשיו מרכיבים את הפשטידה מרפדים תחתית של תבנית פיירקס, או טפלון, בשליש מכמות המצות הרטובות. כל התחתית צריכה להיות מכוסה במצה, אפשר לקרוע מן המצה חתיכות בגודל המתאים לכיסוי. עורמים על המצה חצי מתערובת הבשר ומשטחים יפה מסדרים את השליש השני של המצה בשכבה יפה שמכסה את כל הבשר משטחים על המצות את שארית הבשר מצפים בשליש האחרון של המצות לוקחים את מחית תפוחי האדמה שהשארנו בצד, ובעזרת מרית (הלקקן של העוגות) מורחים את כל פני המצות העליונות. זה נועד להבטיח שהן לא תתקשינה בשעת האפיה ותהפונה לקרשים יבשים.. מנקדים את פני הפשטידה בפירורי מרגרינה, ואופים בתנור בחום בינוני, - 180 מעלות - בערך שעה פורסים למרובעים יפים ומגישים.