בכל שבת הילדים והנכדים באים לצהריים אז צריך להכין... מרק ירקות, כבד קצוץ, קציצות בשר -כבר הכנתי ובהמשך: עוף בקוקי ואפונת סנפרוסט. לקינוח הם אוהבים טילונים של גלידות שטראוס והקטנים - חמשושים, איזה כיף..
בערב שבת בני כלתי ונכדיי מגיעים לארוחת ערב שבת באופן קבוע. בישלתי:עוף בתבלינים ותפוח אדמה בתנור.לביבות כרובית שפופולרים במשפחתי.אורז עם תירס.ספגטי.סלט חצילים בתחמיץ.סלט לימון משגע[רק אני אוהבת
]ירקות ואבוקדו מתובלים עם זעתר ועלים.רולדת בסקוויטים ללא אפיה טעימה חבל'ז. חוץ מזה הייתי היום בגן של נכדתי -מסיבה לכבוד הסבים והסבתות.כל סבא/סבתא התבקש להביא מאכל שהנכד אוהב .היתה פעילות משותפת נהדרת ואוירה מקסימה והמון חיבוקים. שיהיו לנו רק שמחות.
. בבקשה סלט לימון ---------------------- 4/5 לימונים יפים [עם הקליפה העבה]-לחתוך לחצי לסחוט טיפה [אני מוסיפה את המיץ-כי אוהבת את החמיצות]ולחתוך לפרוסות. פלפל חריף אדום יבש-אני השתמשתי בשני ירוקים טריים-למי שאוהב חריף. להכניס את הלימונים הפרוסים לסיר ולהוסיף את הפלפל וכמה שיני שום חתוכים. להוסיף שמן [בערך כרבע כוס] מים קצת מעל גובה הלימונים לתבל בפלפל שחור גרוס ,פפריקה מתוקה ומלח. לבשל על אש נמוכה עד שיתרכך. לקראת סוף הבישול להוסיף תחתיות ארטישוק שטופות וחתוכות[מקופסא אחת] מעדן לאוהבי הסלט הזה .[אצלם ואשלח תמונה-איך נראה הסלט בסוף הבישול]
רק שהפעם רציתי לודא שיש גם משו בשבילי. את הבעלול זרקו מהשוק כי אמר ליד דוכן הפלפל שזה לא חריף חה חה חה הוא חולה על חריף ולארועים לוקח איתו פלפל חריף בכיס - "כדי שיהיה טעם לאוכל" ,כדבריו