בוקר טוב.
שאלה לי אליכן

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך

Sefy

New member
איזו מהבנות המקסימות פה אתה רוצה...

שתכניס אותך להריון ?

שאלות מעולות,

האם אתן רוצות להביא ילדים לעולם? בעזרת השם , בוודאי !
האם כן או האם לא למה? לפי דעתי זה התהליך הכי יפה ומאושר בחיים והייתי מוכנה לוותר על המון בשביל להעניק ולחוות את האהבה האינסופית הזאת. האם תמיד חשבתן ככה?תמיד אהבתי מאוד תינוקות, אבל כשהייתי נערה הייתי אוהבת תינוקות מרחוק (פוצ'ילה מוצ'ילה) אבל תמיד שמרתי דיסטנס כזה מהם . כנראה זה היה גדול עליי כי ידעתי בתוך תוכי שאני עדיין ילדותית ואנוכית. לפני כשנתיים זה מאוד השתנתה, משהו חדש מבפנים צץ לו, רגשות ותחושות שלא היה לי אף פעם, אולי הגעתי לבגרות וזכיתי להכיר מזה חוש אימהי. האם מצב משפחתי ישפיע על החלטה? בעקרון הייתי מייחלת לעצמי את החיים המושלמים "והנורמליים" שרוב הבחורות חולמות עליו, נישואים יציבים, ביטחון כלכלי, בשלות , בעל אוהב ותומך וילד... לצערנו לא כל המשפחות זוכות לכזאת משפחה "מהסרטים" . האם לחץ חברתי משפיע על החלטתכן? אין שום מצב שחברה תשפיע על החלטה כזאת גדולה , זה לא כלב או חתול . ומה יכול לגרום לשינוי דעתכן הנוכחית (לדוג' מצב כלכלי, קריירה, בריאות וכו') - אני מתארת לעצמי שהדבר היחיד שיכול לשנות את דעתי להביא ילד לעולם זה בעיה שתגרור את הילד לחיים לא מאושרים וטובים. או כמובן סכנת חיים לאם שיולדת.

אני יכולה לחלוק ולתהות לרגע?

כתבת שאין מצב שלחץ חברתי ישפיע עלייך. שתי שורות לפני כן, ציינת שאת מעוניינת בחיים המושלמים ו'הנורמליים' של משפחה וזוגיות. אם זה לא לחץ חברתי, מה כן?

כתבתי שבעקרון אני כמו רוב הנשים

מייחלת לחיים יציבים ומאושרים , כי מן הסתם הבן אדם שהכי יושפע מזה יהיה הילד. אני לא רואה באושר ובחיים טובים של ילד קשר ללחץ חברתי.

תראי,

כל נושאי היריון, נישואין, הפלות, זה נושא מאוד רגיש אצלי ומאוד טעון שיחה. בכל אופן, אני לא רוצה לפתוח כרגע את הדיון הזה על חשבון הדיון שהעלתה הגברת החדשה אצלינו. בהזדמנות, זה אחלה דיון.

ymz

New member
איזה כבוד לי ../images/Emo13.gif. אבל לדעתי כדי

שנרחיב קצת את הדיון. מה זה נורמה? מי קובע? למה משפחה עם שני הורים זה נורמלי ומשפחה חד הורית לא? ומה עם זוגות גייז למשל? גם להם יש זכות להביא ילדים.

שמחה על הרחבת הדיון

נורמה היא דפוס חברתי הנקבע ע"י הסקרים והסטטיסטיקה = מימסד משפחה עם שני הורים זה נורמלי, כי זהו הרוב החברתי הקיים כיום בעולם, על פי הסקרים והסטטיסקה. משפחות חד-הוריות, אינן הרוב החברתי, ולזוגות גייז גם לפי החוק מותר להביא ילדים וגם לגדל אותם, אך נדרש מהם להיות תחת עינם הפקוחה והמשגיחה של משרד-הרווחה (לדעתי, זהו עלבון עבור כל אדם). גם לגייז יש זכות להביא ילדים, נכון וצודק בהחלט(!), אבל הדעות-הקדומות, האמונות-התפלות, הפחד וההומופובים למיניהם, לא יניחו להם לחיות בשלום.

ymz

New member
יש לי בעיה עם המילה הזאת "נורמה"

ולא רק בגלל שהיא נשמעת כמו שם של כלבה. גם הגדרתה של המילה לא מספקת אותי ויש הרבה דוגמאות בהיסטוריה שמעידות על כך שהרוב דווקא לא צודק. דוגמה הכי בסיסית צורת כדור הארץ הרי פעם הרוב לא חשבו שצורתו לא עגול וכולם יודעים מה קרה לאלו שניסו להסביר לרוב שהם טועים.

את צודקת!

אבל זו ההגדרה, וזו גם המשמעות של המילה. אני כשלעצמי טוענת, שכל אדם ייחודי ומיוחד, ואם אנשים מתעקשים לחיות על-פי הנורמות, הם מאבדים את כל מה שייחודי להם ומיוחד בהם. ומה שמסתתר מאחורי כל זה הוא, שאני אנטי-נורמה לחלוטין! - מעדיפה להיות לא נורמלית ומאושרת, מאשר מקובלת בחברה ואומללה!

אוקיי, הרחבת שרשור -

כמו שכתבתי לחיפאית בפרטי - לחץ חברתי זה לו דווקא דבר שלילי והתמונה המצטיירת בראש של ילד בן 15 שחברים דוחפים אותו לעשן, היא לאו דווקא ההגדרה הנכונה ללחץ חברתי. חיפאית דיברה על החיים ה'נורמליים' וזה בדיוק העניין, החברה עצמה יוצרת את הנורמלי... ובקשר לשאלה שלך, נורמלי בעיני זה מה שטוב לנו. יש ילד שיגדל עם שני הורים ואהבה הרסנית, ויש ילד שיגדל עם אמא אחת שמעולם לא התחתנה והעניקה לו הרבה יותר מכל משפחה מורחבת אחרת. בוודאי שלזוגות גייז יש זכות להביא ילדים, כל עוד הרצון להביא ילדים נובע מתוך הרצון להורות ולא מתוך הרצון לשיוויון.

סקארלט ../images/Emo39.gif

הלוואי ונורמלי, היה כל מה שטוב לנו, אבל המילה "נורמלי" נגזרת מהמילה "נורמה". ההגדרה של "נורמה" היא: "תקן, שיעור מסויים, מידה קבועה וקצובה, מצב טיפוסי, סטנדרט קבוע." וההגדרה של "נורמלי" היא: "1) תקין, שהוא כתיקנו, שאינו יוצא-דופן. 2) בריא ברוחו, או שאין מום בגופו." על פי הגדרה מס' 1, אני מעדיפה להיות לא נורמלית ומאושרת. על פי הגדרה מס' 2, אם חושבים, שאינני בריאה ברוחי, שיחשבו, כל עוד אני מאושרת, ולגבי מום בגוף, אני חולת-נפילה, אז בכל מקרה, אני לא נורמלית! - וטוב לי ככה. לגביי הגייז, יש לי חברים רבים, שהם גייז, ואני יודעת, שהם רוצים מאוד להיות הורים, מתוך הרצון להעניק לילד, אבל... החברה לא מניחה להם לחיות בשקט. זוג חברות לסביות שלי, שיש להן בת, ממשרד-הרווחה משגעים אותם, הילדה כבר בת 4, רואים שהיא בריאה, רואים שהיא מאושרת, אבל פעם בשבוע מגיע אליהן הביתה עובדת-סוציאלית של משרד-הרווחה: "אנחנו מחוייבים לוודא, שהילדה לא שותפה להרפתקאות מיניות של האמהות שלה." למה הם לא בודקים ככה בבתים של הורים סטרייט? - הרי ידוע, שמקרי אונס רבים, של אבא את הבת, של אח את אחותו, מתבצעים בתוך בתים של זוגות סטרייטים לחלוטין! זה בדיוק, כמו למנוע מהומו מוצהר להיות מורה! - למה, מי שהוא לא הומו, הוא לא יכול לבצע תקיפות מיניות, הטרדות וניצול מיני? - גם נשים אונסות! אלה לא הגייז, שמבקשים להיות הורים, בשביל להגיע לשיוויון, להיפך, סוחטים להם את המעיים, אם הם מבקשים להיות הורים, והעלבון, שהם חווים הוא צורב!!! - זו החברה, שרואה דברים בצורה מעוותת, רואה את הצורך של הגייז בילדים, כחלק מהרצון להיות שווים. וזו המציאות, לצערי הרב!

ואני עדיין מנסה להבין מה הקשר בין

לחץ חברתי ורצון ליחסים מאושרים? סורי, אבל אצלי אישית, השיקול האחרון יהיה להיות במערכת יחסים טובה ויציבה בשביל שאחרים יהיו מבסוטים בשבילי.

חיפאיתתת

בתכלס, אין קשר! - אבל... יש חלום ויש מציאות, ובמציאות איש אינו מושלם ותמיד יתכנו ויכוחים. לחץ חברתי לא יכול להשפיע על חלומות אישיים, גם אם הרוב חולקים חלום דומה או זהה אפילו.

למעלה