בוקר טוב

geni1

New member
בוקר טוב ../images/Emo96.gif

אני בת 24 , נשואה ללא ילדים(עדיין...), מסיימת תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב. במהלך התואר שיניתי את דרך המחשבה שלי , ואני חושבת שזה גם נבע מנישואי: כשהתחלתי את התואר דמיינתי את עצמי כאשת קריירה , אבל כעת המצב השתנה ואני חושבת שיספק אותי להעניק כמה שיותר לילדיי לעתיד , בשילוב קריירה . אני מאוד אוהבת את תחום התוכנה , אבל גם יודעת שהעבודה בתחום הזה היא שוחקת מבחינת שעות העבודה. הייתי רוצה לשמוע תגובות של נשים במקצוע או במקצועות דומים מבחינת שעות העבודה: איך אפשר לשלב?או איזה תחומים במחשבים הם יותר גמישים? תודה מראש . יום נפלא לכולם!

boon2

New member
אני משתתף בצערך, ג'ני יקרה

נכון שהנ"ל נאמר כדי למשוך תשומת לב כמשפט פתיחה, אבל כמו כל עשן, גם כאן יש מאחוריו אש. אני אומר זאת כי נראה לי שמשהו בתמונה הזו לא בסדר וצריך לגלות שהפרה צוללת במי הנהר והדג מעופף לו בשמים. כדי להעניק כמה שיותר לילדיך (שלא נולדו עדיין וכבר את חולה בתסמין האשה הישראלית הצעירה שהחליטה להקדיש את עצמה למשפחה). בשביל לגדל ילדים לא היית צריכה ללמוד כל כך הרבה שנים. גם אשה בערה שלא למדה מאומה יכולה להיות אמא ואשה טובה (ואולי, מי יודע, טובה יותר מאחת שלמדה מתמטיקה ומדעי המחשב, זה לא קשור כמובן להשכלה אלא ליכולת לתת וזה כבר סיפור אחר שלא קשור לכאן). השאלה היא יותר מה יקרה לך כאשר תצליחי, את ובן זוגך, להגשים את אהבתכם בילד או שנים או שלושה? האם תוכלי להמשיךולהיות אטרקטיבית, שפוייה, בעלת ערך עצמי גבוה? (אני מניח שלא תוכלי לעשות סרט עם איבגי כל שנה כשבן זוגך וחבריו רואים כדורסל ביום חמישי). כי הסיפור הוא, ג'ני יקירתי (ואני מקווה שמותר לי לקרא לך ג'ני), שכל חברות ההיטק למינהן (שהן המטרה הראשונה שלך לחפוש עבודה כמובן), נמצאות עכשיו בקשיי קיום ובמאבק הישרדותי ללא פשרות (כידוע?) הן משוועות לכוח אדם חדש כמוך: צעיר, יוצר, מחפש אתגרים ומוכן לתת הרבה תמורת תנאים הולמים ולכן חבל מאוד שאדם כמוך "יתבזבז" בחברה כזו. אלא אם כן כמובן, אם את מחפשת עבודה בחברת הייטק כמזכירה (רק של מישהו זוטר כי הבכירים דורשים הרבה שעות) או בקפיטריה או אולי כמנקה (יופי של תנאים - עבודה של כמה שעות אחה"צ-ערב). למה לא תחשבי על קריירה אמיתית עם כל המשתמע מכך ושילוב בן זוגך בכל המעמס ה"משפחתי" על בסיס של 50%/50% פלוס מינוס כדי שכולם יצאו שפויים ונורמליים? ואז, תוכלי לשמור על הקריירה, על השפיות, ואולי אחרי כמה שנים לא תסתובבי עם רולים בשיער כל היום, תאכלי בונבונים ותשתי ויסקי ממגים של קפה ולא תביני למה את בודדה כל כך. אני מקווה שאת צוחקת או לפחות מחייכת, ניסיתי את חוש ההומור המופרע שלי על חשבונך, אבל בלי רצון לפגוע. אולי בכל זאת ישנה אש מאחורי העשן הזה?

geni1

New member
תגובה

חבל שאתה כל כך ציני... אני , כמו עוד נשים צעירות ואנטיליגנטיות , מודעת לערכי בשוק העבודה. ההבדל ביני לבין אישה שלא למדה הוא שלי יש את האפשרות לבחור. כיום הרבה נשים (תתפלא! גם לא בערות...) מעדיפות להשאר בבית ולגדל את ילדיהן ומרגישות שהן ממצות את עצמן - וזה בסדר גמור!!! כל עוד זאת הבחירה שלהן. למרות זאת אני רוצה לשלב בין קריירה ובית. אני לא רוצה שילדי יגדלו עם מטפלת! אני יודעת שבעלי יעזור לי בטיפול בילדים ובבית , אך מכורח המציאות בדר"כ האישה היא זאת שדואגת לבית ולילדים. נכון שעוד אין לי ילדים , אבל אני עוד מעט מסיימת את התואר ואני צריכה להחליט באיזה תחום לבחור . החלטה זו תשפיע עליי ועל משפחתי בעתיד! לכן, אני מבקשת לשמוע תגובות ...

שש שבע

New member
הי, תעזבי אותך מציניקאנים

תעשי מה שאת אוהבת ורוצה, ולא מה שמישהו חושב שאת צריכה לעשות.

siv30

New member
דווקא בתחום ההיטק קיימת אפשרות

לעבוד מהבית. אני מכירה הרבה אנשים שעוסקים בתחום וההסדר העסקה שלהם עם החברה אומר מחשב נייד + קו טלפון/ קו נלן(סיפרנת מה שתבחרי) ומודם/ כרטיס רשת שמקשר אותם למקום העבודה. כמובן שבסגנון עבודה כזה, מוצבים יעדים ואבני דרך שיש לממש עד תאריכים מסויימים. שיטת העסקה מסוג זה היא קצת מורכבת כי קודם כל את צריכה שתהיה לך מחוייבות ואח"כ אחריות למעסיק שלך שסומך עליך ונותן לך יד חופשיה. זו שיטה שמתאימה במיוחד לאנשים שיש להם משמעת עצמית. הרבה חברות שלי מצליחות לנהל קריירה משגשגת תוך גידול הילדים ועבודה מהבית. כמובן שאז הכל פולש להכל, אבל היתרון הוא שאת ברוב הזמן זמינה(למעט מקרים של פגישות מחוץ לבית). חיסרון נוסף שאת צריכה לקחת בחשבון הוא שלעיתים כדי לעמוד בדד ליין את יכולה למצוא את עצמך גם עובדת ב- 4 בבוקר (דבר שהוא שכיח בקרב אנשים שעובדים מהבית הם פתאום מתעוררים ונזכרים שיש להם עבודה). את צריכה לעשות את השיקולים של. יתרונות למול חסרונות ולהחליט. חוץ מזה,ברוכה הבאה
נשמח לשמוע עוד על השתלשלות העניינים

boon2

New member
תודה לסיון

ושוב פעם סיון, את יוצאת מהמכונה וברוב עדינות מחלצת את הרגל שלי מהפה שלי. תודה. את באמת צודקת לגבי עבודה מהבית, גם לי יש מספר חברות שעובדות מהבית (הזכרת את כל היתרונות והחסרונות ואין טעם לחזור). הבעיה היא שמי שעובדת מהבית לא נמצאת היכן שקורים הענינים ולכן, שלום לקריירה, והפורום נקרא הרי "נשים וקריירה" ולכן אני מתעקש. קשה לי לראות אשה צעירה בעלת תואר במתמטיקה ומדעי המחשב מותרת בקלות כזו על קריירה. הייתי ביותר מדי ישיבות הנהלה של מספר חברות כשנושא השיחה היה "נשים וקריירה" וחלק (כמובן) ממה שנאמר שם (ואני מצטט): כשהן צעירות הן מטורללות על כל הראש ההורמונים עובדים והן רק מחפשות חתן, כשהן מתחתנות הן נכנסות מיד להריון, מאריכות את חופשת הלידה, כשהן חוזרות הן מתרוצצות כל הימים לקופת חולים, לבית הספר למטפלת. והרי זה מה שלדעתי צריך לעמוד על הפרק פה. כמה וכמה פעמים נלחמתי על דעתי, בחברות שונות, שלא לותר מראש על מחצית מכח העבודה ויותר ממחצית (לעניות דעתי) ממאגר האינטליגנציה בארץ, ואגלה לכן סוד (אל תגלו לאף אחד) - תמיד אכלתי אותה בסוף כשלקחתי נשים למשרות אחראיות עם פוטנציאל נהול. וזה למעשה הנושא! העובדה שלנשים קשה יותר לקבל משרות חשובות ואחראיות יותר. לא משנה שגברים בארץ יוצאים למילואים ממושכים, שנשים מוכשרות לא פחות (וכפי שאמרתי קודם אולי אפילו יותר) קיימת הפלייה אמיתית, אולי מתחת לפני השטח וחלק מזה, לדעתי, גם באשמתן של הנשים שלנו.נכון שג'ני שלנו לא אשמה, היא רק רוצה להיות אמא כמו כולן, אבל היא לא מבינה עכשיו מה זה יעשה לה בעוד פחות מעשר שנים, ולא רק לה, לכל המשפחה ( ג'ני היא רק מטפורה כמובן, אין כאן כל כוונה אישית). למשל, נדמה לי שבמתמטיקה ומדעי המחשב גם לאנשים עם תואר ראשון בלבד יש סיכויים טובים להתקדם בחברות. זה כמובן קרש קפיצה מצויין וייחודי.זה לא קיים למשל בביוטק - שם אנשים עם תואר ראשון יכולים להיות מכסימום טכנאים, שלא לדבר על זה שלכל פקיד/ה בדואר יש B.A. רק הנשים עצמן תוכלנה לחתוך את הקשר הגורדי הזה וההתחלה תהיה אם הן תביננה (לא בטוח שיש מילה כזו בעברית) שזה בידים שלהן שהן יכולות להשיג את זה שהן שבויות של מסורת, שטיפת מוח, מוסכמות איך שתירצי לקרא לזה. ניתן בהחלט לגדל ילדים ולפתח קריירה נורמלית - האמיני לי, אני יודע.

siv30

New member
לא צריך להיות כאלה פסימיים

ראשית, עבודה מהבית בחברה שזה בה הסטנדרט מעמידה את העובדת בדיוק באותו מרכז כמו האחרים, לפחות בזה אתה יכול להסכים איתי. שנית, הסטראוטיפ הנשי שאתה מציג יכול להיות נכון, אבל לא בכל המקרים. יתרה מכך, גם אישה שבוחרת לשלב בין בית ועבודה זו קריירה, לא לפי המושגים שלך, אבל עדין לפי המושגים שלי. אני מסכימה עם העקרון הבסיסי שאתה מציג שניתן במקביל לגדל ילדים ולפתח קריירה במובן הרחב של המילה וזאת ע"י שיתוף פעולה והדדיות בין בני הזוג. אבל, גם אם אין הדדיות, אף אחד לא קבע דגם של קריירה שאליו צריך להיכנס, ישנם סוגים שונים ומגוונים. ולבסוף מכל הדברים שכתבת, אנחנו לא מסכימים בנקודה אחת שהחוויה שלך עם אמהות לילדים משקפת את הכלל.

למה את צריכה להחליט עכשיו ?

אני הייתי מתחילה לעבוד בתחום שמעניין אותי וכשהילד הראשון יגיע, אז הייתי מחליטה מה אני רוצה לעשות. עוד לא עבדת בתחום, אז את לא יודעת איך זה בדיוק ועוד לא גידלת ילד, אז גם את זה את לא יודעת איך בדיוק... יכולות להיות כל מיני סיטואציות. אם למשל תצליחי מאד בעבודה ויגיע היום ותלדי ותרצי לעבוד פחות שעות יסכימו בגלל שאת כזו מוצלחת או שתחליטי שלא מתאים לך בכלל לעבוד אבל...... אם לא תנסי ל א ת ד ע י !!!! בכל מקרה בהצלחה

missB

New member
תכנון מוקדם אף פעם לא מזיק

אני לא רואה פגם בזה. לדעתי קודם תחליטי מה ברצונך לעשות - האם לא לעבוד בכלל, לעבוד במשרה חלקית או במשרה מלאה אבל כזו שלא תדרוש שעות מטורפות מדי. בגדול הרבה נשים מקדישות את השנים שלפני הבאת ילדים להשקעה בעבודה ובביסוס מוניטין ויכולת. אין ספק שכיום כבוגרת טריה מלימודים, יצפו ממך להשקיע ולהוכיח את עצמך. לעומת זאת אחרי כמה שנים אולי יהיו גמישים יותר וילכו לקראתך עם אפשרות לעבוד מהבית או שעות גמישות וכו'. לא יודעת להמליץ על תחומים ספציפיים שהם נוחים יותר לאמהות אבל אם זה לא בתכנון המיידי מציעה שתפני למה שמעניין אותך ותנסי ותוך כדי תראי אם זה יכול להתאים הלאה או לא. בכל מקרה בהצלחה.

siv30

New member
תראי מיס B רובנו לא מתכננות

יש לחיים אינרציה משל עצמם ולעיתים טוב לתת לנהר להוביל אותנו לכיוונים שלו.

siv30

New member
יפה דיברת ../images/Emo45.gif

להכניס את עצמנו לתבניות ואז לפתח מחשבות על גבי מחשבות שאין לנו מושג ירוק איך זה יהיה במציאות, מוביל למילכוד ולמיקוש ההתקדמות האישית ומימוש הפוטנציאל האישי. אולי באמת שתתחילי לעבוד לא תרצי להפסיק
את יכולה תמיד לבחור תנצלי את הזכות הזו לטובתך.

geni1

New member
תודה על התגובות!

בינתיים נשארה לי עוד שנה ללימודים, שבמהלכה אתחיל לעבוד(בכל דבר - גם לא במקצוע). אני חושבת שבמצב של היום אין לי אפשרות בחירה כ"כ. אני פשוט אעבוד במה שיש...

לינק לקהילה מאד רלוונטית

באופן טבעי - תוכלי לשמוע ולהחליף חוויות עם שכמוך שרוצות לגדל, לא "לשמור" על הילדים, לתת את עצמם לא לתקוע מוצץ ולהושיב מול הטלויזיה. שאלות של הריון, לידה, הנקה, ועוד דברים חשובים בחיים. אני שיניתי את האינטואיציה ההורית שלי והפכנו סדרי בראשית. ממליץ בחום, וזה זמן מצויין להתחיל להתמודד עם השאלות הללו. כמו כן את מוזמנת לפורום להדליק אור בעבודה. אמיר דרור

shandy

New member
גם לגדל ילדים זו קריירה../images/Emo39.gif../images/Emo42.gif

כשאני ילדתי את בכורתי, התלבטתי בין פיתוח קריירה מקצועית, או עבודה חלקית תוך כדי טיפול בילדים, בחרתי בעבודה חלקית משולבת בטיפול בילדים, ואינני מצטערת על כך ולו לדקה. מתוך שיחות שלי עם נשים אחרות, אי אפשר לשלב קריירה וגידול ילדים ללא עזרה נוספת של סבתות , מטפלות אופר וכד', כמו שנאמר מאחורי כל אשה מצליחה עומדת אשה נוספת.(אשה , הכוונה גם לגבר) היום כשהילדים בגרו, אני בונה לי את העסק שלי, ומשלבת את הידע והמיומנויות שרכשתי לי משך הזמן, אני פנויה להשקיע זמן ואנרגיות מה שלא היה לי כשהילדים היו קטנים נקודה נוספת היא מה עם בעלך, מה הוא מוכן לתרום לפיתוח הקריירה שלך, יתכן ואת מוכשרת ממנו אז אולי כדאי שבנושא התעסוקה את תהיי המובילה מה שלא אהבתי בתשובתך היא האמירה, כמובן שבעלי יעזור לי בבית ובילדים מז'את אומרת יעזור לך, הבית והילדים הם לא שלו, אין לו אחריות ומחויבות ורצון בנושא? ואולי את היא זאת שתעזרי לו? את לוקחת החלטות פסקניות ובלעדיות לפני שבכלל זה קורה במציאות ואחרי זה תצטרכי לממש אותם גם אם לא התכוונת בהצלחה בכל מה שתבחרי

geni1

New member
אני מסכימה לכל מילה

אני רואה את הנישואים כהתחייבות משותפת . מן הסתם, כאשר משפחתנו תתרחב הנטל יפול על כתפיי שנינו - שוה בשוה.(כמובן שזה תלוי במצב הכלכלי,וכמה שעות כ"א עובד וכו'). אם בעלי היה מהסוג של הגברים שמצפים מהאישה לעשות את הכל בבית - לא הייתי נמצאת איתו! כרגע הקריירה שלי בהמראה , והקריירה של בעלי בהמתנה - בגלל המצב בהיי-טק(הוא פוטר וכרגע לא עובד במקצוע). אני מקווה שהכל יסתדר...

siv30

New member
בד"כ אנחנו נוטות לקחת על עצמנו את

האחריות גם אם לא במודע ואח"כ מאוד קשה להשתחרר מההרגשה שנטל המשפחה וגידול הילדים נופל עלינו. אני מסכימה עם האמירה שלך שאנחנו צריכות לחשוב ולפעול באותו המישור.

דיוק

New member
הכל בידי כח הרצון שלך../images/Emo82.gif

אני גידלתי 4 בנות וגם עסקתי בתחום החשבונאות מהבית וכל הצדדים היו מרוצים והעיקר אני מאושרת היום, כי יש לי את כל שרציתי בחיי, אם אני הצלחתי אז כל אחת תצליח בזכות כח הרצון שלה בהצלחה

geni1

New member
לא לכל אחד\אחת

יש מספיק משמעת עצמית. את יכולה לפרט מה היה סדר היום שלך כשהבנות היו קטנות ואיך הסתדרת? תודה

למעלה