בוקר טוב

זאווס

New member
בוקר טוב

גזענות בישראל: 75% לא יגורו ליד ערבים גילויי הגזענות כלפי אזרחי ישראל הערבים עלו מדרגה בשנתיים האחרונות: מדוח האגודה לזכויות האזרח עולה כי בשנת 2006 חלה עלייה של 26% באירועי גזענות שכוונו כלפי ערבים, מהתבטאויות גזעניות דרך מדיניות של אפליה ועד אלימות שוטרים כלפי ערבים. 75% מהנשאלים הצהירו כי לא יגורו בבניין משותף עם ערבים, 61% אינם מוכנים שערבים יבקרו בביתם ו-55% חושבים שיש להפריד יהודים וערבים במקומות בילוי. תלמידי התיכון אף יותר קיצוניים: 69% מהם חושבים שערבים אינם חכמים ו-75% סבורים שהם אינם משכילים, לא תרבותיים ולא נקיים.

מוחמד5

New member
בוקר טוב

אלו הדיעות והמחשבות של העם החופשי , העם הנאור, עם הספר , עם הטכנולוגיה והקידמה, העם שלועג לשאר העמים. היום אני לאור הנתונים על ממדי הגזענות , והעליה המתמדת בשינאה , אני הולך עם ראש מורם וגב זקוף. היום עם שלם צריך לעשות חשבון נפש, עם שלם כשל בחינוך ילדיו, עם שלם שחי בהסוואה, עם שלם שחי בהכחשה. עם שרובו הוא גזען, עם שרובו החליט להתנתק ממושג היסוד שמאפיינים את האדם. מדברים ומטיפים, בזמן שהחצר הקדמית מתמלאת בטינופת שכולה גזענות ושינאה. יותר מהכל ובצורה ברורה, בורות של רוב העם צריכה לבייש את המיעוט שנשאר נאור.

גידעון1

New member
כשהתפרסמו נתונים על עמדתו של המגזר הערבי

כלפי מדינת ישראל(שהיו שליליים בטרוף) שיחקת אותה כאילו אתה מופתע ושלא שאלו אותך. הנתונים בסקר זה בחלקם מעידים על שנאה אבל לא על רקע גזעני כלומר לא שונאים אתכם סתם ככה רק בגלל שאתם ערבים אלא בגלל החשש בדבר נאמנותכם למדינה.

ההבדל בין עמדות פוליטיות לבין גזענות

הוא ההבדל בין מה שאתה חש כלפי המדינה, לבין האם אתה חושב שבני העם השני הם "טפשים". ואין לזה כל קשר לחשש מה"נאמנות למדינה".

הנתון הזה רק מוכיח איזה הזוי הדוח הזה

את מי הם בדיוק שאלו תגיד לי וואלה עדיין לא פגשתי את הבנאדם שחושב שערבים מלוכלכים וטיפשים
למרות שהאחוזים אומרים ש3 מתוך 4 אנשים שאני מכיר אמורים לחשוב ככה
ואיזה מעוגל זה אה..בדיוק שלוש רבעים דוח הזוי =\

fifanowftw

New member
תכלס

מה קרה, מוחמד? פתאום השתנתה דעתך? ותגיב למסר. לא שחכתי ששלחתי אותו

הכי קל, הכי לא מחייב והכי לא אינטליגנטי זה

יישר ללכת ל"גזענות" - כן ליהודים יש משהו נגד הערבים וזה כי הם ערבים...בחייאת...Give me a break.... אין גבול לקורבנות? אין גבול למסכנות? אין גבול ללכמה שניתן להעלב ולקחת אישי? אתה וחבריך נותנים לעצמכם הרבה יותר מידי קרדיט... אז תרשה לבשר לך...לא!, זה לא אישי! זה לא כי אתם ערבים! האם אין גזענות בישראל? וודאי שיש, האם המסקנות האלה מעידות כולן על גזענות? ממש אבל ממש לא! אם המניע אינו גזעי או שגוי זו אינה גזענות! כאשר הצד שממולך נלחם בך כבר 100 שנה, קורא לך "פולש זר, קולוניאליסטי/אימםפריאלסטי חסר זכויות בארץ", כאשר מנהיגיו מזוהים עם השאיפות הלאומיות של אלה שנלחמו ונלחמים בנו כבר 100 שנה, לא מכירים בישראל כמדינה יהודית. חוץ מזה הבדלים המנטלים, והם קיימים, שאף אחד לא ימכור לי את הבולשיט שכולנו בני אדם וכולנו אותו הדבר - אני רואה בעייניים שלי מספיק טוב שכולנו שונים. אבל מה, הכי קל להתעלם ממנה שאמרתי כאילו זה לא קיים ולהגיד "לא!, היהודים פשוט שונאים ערבים, ככה סתם כי הם שונים..." אז זהו שלא!, זה לא כזה פשוט, זה דווקא מאד מורכב, אין לזה שום קשר ל"זכויות אדם", או גזענות אלא רק לסיכסוך הישראלי-ערבי ולדינמיקה שלו אני, ואני לא גזען בכלל! לא הייתי רוצה לחיות ליד או שיגורו לידי תומכי פלשתין, מצייני נכבות למינהם, וגם עם השוני התרבותי שקיים, לא הייתי רוצה אותו בחצר האחורית שלי. לגטימי מצידי לשנוא תומכי חד"ש/בל"ד/רע"מ תע"ל ולראות בהם כאוייבים, לגטימי מצידי לא לאהוב מי שרואה בי כפולש זר, לגטימי מצידי לא לחבב את מי שמציין את יום העצמאות שלי כאסון, ולגטימי מצידי לרצות אותם רחוק, כמה שניתן מטווח הראייה שלי!

תיקון/השלמה:

כאשר הצד שממולך נלחם בך כבר 100 שנה, קורא לך "פולש זר, קולוניאליסטי/אימםפריאלסטי חסר זכויות בארץ", כאשר מנהיגיו מזוהים עם השאיפות הלאומיות של אלה שנלחמו ונלחמים בנו כבר 100 שנה, לא מכירים בישראל כמדינה יהודית. חוץ מזה הבדלים המנטלים, והם קיימים, שאף אחד לא ימכור לי את הבולשיט שכולנו בני אדם וכולנו אותו הדבר - אני רואה בעייניים שלי מספיק טוב שכולנו שונים - מה הפלא שאילו הנתונים והתוצאות, מה הפלא שמרבית היהודים שהם ציונים ועקב הציונות שלהם ועקב העמדות וחוצפה של פלשתינאי ישראל מרגישים ככה - עבורך זהו לא יותר מכלי ניגוח להגיד "תראו, גם אתם גזענים..." אז שלא, אין קבוצה בעולם שאינה נגועה או חלקה נגוע בגזענות, גזענות אמיתית, לא ה"""גזענות""" שלך!, אבל להגיד שכלל אנחנו גזענים כלפי ערבים, שהמניע הוא גזעי, נקודה, זו השמצה, זהו שקר גס ומגעיל, ציניות מרושעת שנועדה רק לניגוח פוליטי זול.

המסרים מוטמעים, ללא ספק ../images/Emo4.gif

ספרי הלימוד, התקשורת, ההפרדה בערים ובכפרים, המלחמה שלא נגמרת... לא יודעת איך הייתי מרגישה אם הייתי קוראת את הכותרות האלה בעיניים ערביות. בטח לא היה אכפת לי "המקור" של השנאה. בטח הייתי מתמלאת זעם ובושה על שכל מה שאנחנו עושים לא מדגדג לאף אחד. שלמרות שאנחנו חיים כאילו כלום, בקשרים בריאים וטובים עם הקבוצה השנייה, עדיין יש ים של שנאה ובורות שלא רוצה להכיר ולא רוצה ללמוד, ששטוף בדעות קדומות ולא מבקש לבדוק אותן, אפילו לא בזכות ההזדמנות לגור ליד "האוייב" ולבדוק בעצמו אם כצעקתה..

מוחמד5

New member
בוקר טוב תקתוקית

לצערי הרב, הגזענות גלשה לעוד מגזרים בחברה הישראלית, הגזענות כבר לא כלפי הערבים. יש חגיגות 60 שנים לקום המדינה,מעניין אם העליה בגזענות הייתה אחת ממטרות הקמת המדינה היהודית ואחת מהשאיפות שלה. בינתיים יש רק גזענות שגואה ועלה , גזענות יותר מסוכנת אפילךו מהגרעין האיראני, גזענות היא כרסום יסודות החברה , היא הרס מתמשך .

כה אה, רק חבל שאין מדינה בעולם

שאין בה הרבה גזענות, אין מדינה אחת.. אבל אני בטוח שהיה כיף לך לראות את כרסום המדינה :) אז מין הסתם שבמדינה שבאו אליה ממדינות שונות ברחבי העולם יהיה גם לא מעט גזענות.. אבל עם הדור שני ושלישי גם בין עדות כמעט ואין חוץ מהעדות היותר חדשות שגם עליהם בדור הבא כבר ישכח ועם הערבים עזבו ש"הנתונים" האלה לא קרובים למציאות.. תראו מה קורה במגזר הערבי מצב הגזענות פי כמה וכמה יותר גבוה..והאמת? אין פה גזענות בין שני המגזרים..יש איבה

../images/Emo6.gif הנתונים האלה אמינים כמו נתונים

שסתם כותבים פה בפורום אני לא אתפלא אם זה פרי מוחם של הכביכול ארגון זכויות אזרח הזה עזוב שאם ישאלו את הערבים האם אתה חושב שליהודים יש זכות לחיות..הרבה יותר מ50 אחוז יגידו לא

בוקר אור זאווס

בגדול הגזענות הזת לא מפתיעה, היא לא חדשה, היא היתה קיימת תמיד במידה זו או אחרת. היא מושרשת היטב בבסיס של האתוס הציוני, שעליו אנחנו במגזר היהודי מתחנכים. ויחד עם זה, רואים שיש תנודות מסוימות ברמת הגזענות, והשאלה המעניינת היא למה? על זה אין לי עדיין תשובה.

והערבים עושים 'חידונים' מלאי הערצה להיטלר

ו'שנות הזהב' שלו 1940-42 וחותרים תחת המדינה ללא הרף. יותר ויותר פלסטיני 48 פונים ל'מאבק מזויין' גם בקרב היהודים מתפתחת קיצוניות בתגובה על השנאה הערבית ושנות הרצח והדמים של האינתיפאדה. כמו בשנות ה-30 וה-40 שני הצדדים נערכים למלחמה הבאה שתהיה עקובה מדם ועבור הערבים עשוייה להסתיים בנכבה חדשה. נחוצה הפרדה פיזית בין שני העמים לפני שתבוא פורענות חדשה. שתי מדינות לשני עמים - מדינה יהודית ליהודים וערבית לפלסטינים שאליה יסופחו השכונות הערביות בירושלים, המשולש ווואדי ערה, כך שרק 10% ערבים יישארו במדינה היהודית.

לזה התכוונתי גדעון כששאלתי אותך

לגבי מידת הביקורת שאתה מפנה לצד שלך. אני לא רואה אצלך שום בעיה כרגע עם הגזענות שעולה כאן, וחבל.

גידעון1

New member
אני רואה כאן מתקפה חד צדדית

אז אני תוקף חזרה חד צדדית. הלוואי שיכלנו לחיות בשלום אבל הגזענות כאן היא הדדית וממש לא חד צדדית. איפה מידת הביקורת שאתה מפנה לצד הפלסטיני?

אבל למה לכל דיווח שלילי שלך על ערבים

(שהם תמיד דיווחים על השליליות בצד שלהם בלבד כמובן) אתה תמיד מצפה לראות את הגינוי שלי, ואילו אצלך אין כל גינוי לדברים שמובאים כאן על מדינת ישראל? אתה מצפה שערבי כלשהו יאמין להצהרותיך על רצונך לשלום, כשאתה באופן עקבי נמנע מלבקר את העוולות שישראל עושה, אלא רק מביא שוב ושוב עוולות של הצד השני? אני למשל גיניתי את תנועת חמאס, את הפונדמנטליזם שלהם, את הפיגועים שהיו עושים בשנות ה-90, את רקטות הקסאם שנורות כיום מעזה, גיניתי את הגזענות של רא'אד ס'לאח, את הצביעות של אתר מחסום של בל"ד, את תקיפת זוג היהודים ההולנדים מפקיעין... וזה רק לאחרונה, אני לא זוכר יותר מדי אחורה. לא אמרתי את הגינויים האלה בשביל למצוא חן בעיני אף ציוני כאן. זאת לא טובה לאף אחד, זאת האמונה שלי. אני רואה את המגרעות שיש בשני הצדדים, אבל אתה לצערי לא. אז אתה קורא לעמדה שלך ניסיון לאובייקטיביות?

גידעון1

New member
גינויים בגרוש זה מה שאתה עושה

כל דבר רע שהם עושים אתה מרכך. רק לאחרונה ריככת את דבריו הפסולים של השגריר הפלשתיני. אתה היחידי אפילו מבין הערבים כאן שמנסה בצורה עקיפה לומר שהחמאס רוצה שלום. בקשר אלי בכל הנוגע לעם הפלסטיני החף מפשע אני בהחלט בעדו.

למעלה