בוקר טוב!

בוקר טוב אנשים

הקיץ מזדחל לו שוב בחזרה אל מחוזותינו

http://www.youtube.com/watch?v=MqHybT6FmNw

puma141

New member
בוקר טוב! שאלה:

מדינה פלסטינאית בהתהוות ממשית.
מה רע לישראל, מה טוב לישראל? אם יש טוב בכלל..

Doctor Goblin

New member
יש גם חיובי במדינה פלסטינית

כשיש מדינה פלסטינית אנחנו לא נהיה חייבים לספק להם דלק, או שיטור, או הסברים לגבי למה אנחנו מפציצים להם את התחנות כוח כשיורים עלינו טילים, או הסבר בינ"ל ללמה אנחנו מקימים חומה אימתנית ויורים בכל מי שמתקרב אליה.

אחת הבעיות היא שברשות אין שום אחריות לגבי מצב התושבים. ישראל עושה הכל, לטוב ולרע. לעומת זאת, מדינות לא יוצאות למלחמות חסרות תקווה, כי את הנזק הן יאלצו לתקן בעצמן.

וזה מה שנקרא חצי הכוס המלאה

מי שרואה את חצי הכוס הריקה, מבין שמדינה עצמאית תרצה שדה תעופה משלה, נמל ים משל עצמה, הסכמי הגנה עם מדינות שכנות (אירן לדוגמא), הסכמים כלכליים, הסכמי סחר וכו' כולל הסכמים לאספקת נשק וציוד צבאי לצורך הגנה כביכול
וכן הלאה וכן הלאה שלא לדבר על מקורות מים וכו'. אכן חצי הכוס המלאה נראית יפה. חצי הכוס הריקה נראית זוועה

Doctor Goblin

New member
אין ספק שיש גם שלילי

אבל בל נשכח ששנים רבות אנחנו מוקפים במדינות אויב. אחת נוספת לא משנה את מאזן הכוחות הזה.

זה בעיקר אובדן הטריטוריה שמהווה מכה בשבילנו. מה שכבר עושים עם הטריטוריה הזו לא יכול להיות יותר גרוע ממה שכבר יש לכל אורך הגבולות שלנו כיום.

זה לא עניין של טריטוריה

גם ככה הטריטוריה הזאת לא אצלנו. הבעיה היא שישראל מוכנה למדינה נוספת בשכנות, אבל בתנאיה של ישראל, כלומר הסכם שלום עם הסדרים לגבי כל מה שקשור ליבוא ויצוא, פתרון למקורות המים, הגבלת נשק, הגבלת צבא, פירוז וכו'. ישראל לא מוכנה שתקום מדינה פרטיזנית בכזאת שכנות אלינו ותעשה מה שבראש שלה כפי שאבו מאזן רוצה. בנוסף יש גם את שאלת ירושלים המזרחית, גושי ההתיישבות הגדולים ועוד.
לפעמים נדמה לי שמחצית מתושבי המדינה שלנו חיים בלה לה לנד

Doctor Goblin

New member
אני יודע שישראל "לא מוכנה"

יש פה שתי שאלות נפרדות לגמרי, שאלת האינטרסים - שכאן בבירור אנחנו מפסידים מהקמת מדינה פלסטינית ולעומתה שאלת המצב הבטחוני אחרי הקמה שכזו. התשובה לשאלה השניה הרבה יותר מורכבת מסתם "הלך עלינו, אוי ואבוי". למעשה, מהבחינה הבטחונית, אין הרעה אמיתית במצב. פשוט עוד מדינת אויב על ידינו. מבזק חדשות: אנחנו מוקפים בכאלה מאז ההקמה, במה המדינה הזו שונה?

המדינה הזאת תהיה מדינה שונה

מאחר והיא תהיה מדינה המורכבת מערב רב של טרוריסטים. מדינה המורכבת מעשרות פלגים יריבים בינם לבין עצמם המאוחדים בשנאה לישראל. הפלשתינאי מהרחוב שרוצה באמת לחיות בשקט ובשלווה לא מהווה את הרוב. גם עם מצרים חתמנו על חוזה שלום תמורת שטחים עצומים שכבשנו ב-67. עם ירדן נחתם הסכם שלום תמורת הרבה צ'ופרים כלכליים והמון מים. עם סוריה כמדומני אין שום הסכם שלום ועם לבנון כמובן אין מה לדבר... עכשיו תתווסף עוד מדינה עויינת, קרובה יותר מצויידת בנשק עם אפשרות לשיגור טילים היישר למרכז גוש דן. זאת תהיה הרבה יותר מסתם נאיביות להגיד, נו טוף, אז עוד מדינה אוייבת לצידנו. ביג דיל. נו, באמת. ממך ציפיתי ליותר

lefler11

New member
יחפה

את יודעת שעל מדינה שחברה באו"ם חלים הרבה מאוד כללים וחוקים (בניגוד לישויות טרוריסטיות...).

אני חושב שאם לפלשתנאים תהיה מדינה - לא תהיה להם ברירה אלא לשנות את "מדיניות החוץ" שלהם, בפרט בכל הנוגע למדינת ישראל.

Doctor Goblin

New member
שוב, עם כל זה כבר התמודדנו

לבנות מורכבת מערב רב של טרוריסטים. גם לבנון וגן סוריה מורכבות מעשרות פלגים יריבים בינם לבין עצמם (זה דוקא טוב בשבילנו) ומאוחדים בשנאה לישראל. הסכם שלום, בוסופו של דבר יהיה גם עם המדינה הזו ובכל מקרה עם מדינה פלשתינית והוא ידרוש ויתורים.

"קרובה יותר לתל אביב" לא אומר "קרובה יותר". הנה, חיפה תחת איום טילים שנים רבות, גם כל הדרום תחת איום גם בזמן זה. היו אפילו שיגורים לתל אביב לאחרונה. אז מה השתנה?

יותר טילים? לא באמת, עד עכשיו הם עוסקים רק בטילים. מעכשיו יצטרכו לעסוק בלהקים מדינה והמלחמות פנימיות. זה יקח מהם יותר מדי משאבים מאשר לארגן התקפה על תל אביב. זה מהיתרונות בכך שיש להם מדינה.

מדינה עוינת שולחת טיל על תל אביב? אנחנו שולחים מטס ומוחקים שם הכל. אין ענין של אום או גיבוי מהעולם יותר. יש קאזוס בליי. אין יותר כיבוש. אין התעמרות. אין אפרטהייד. סך הכל העימות במימדים המקוריים שלו: מלחמה.

ובל נשכח שגם לנו יש טילים. יותר מלהם. והם יודעים את זה.

רינתי77

Active member
בוקר טוב לכולם!

אחחח, איזה יום זה הולך להיות!
הכרזה באו''ם, פריימריז בעבודה, ליבני עומדת להיכנס עם מצנע
למיטה והבנקים חוגגים עם זינוק ברווחים- הפועלים עם 210%
ולאומי "רק" עם 40%.
אין אף רגע דל.

puma141

New member
לגמרי רינתי..יום הסטורי! ואנחנו?

סוג של מתעלמים..לא יודעים לאכול/להגדיר את זה..:)
פאק....

רינתי77

Active member
אני לא חושבת שאנחנו מתעלמים.

פשוט התרגלנו למחול השדים המטורף הזה ואנחנו מנסים
בכל דרך אפשרית לשמור על מראית עין של נורמליות.
כי החיים חזקים יותר מכל דבר. יצר הישרדות בפעולה.

puma141

New member
אבל כשלא מתמודדים-אז מגיעה בסוף הכאפה..

אולי במקרה הזה התעלמות זה כל מה שיש לנו לעשות בעצם..
אם את לוקחת אותי למשל-עוד לא הבנתי לגמרי ומספיק, עד כמה רע לנו מדינה עצמאית שלהם..

רינתי77

Active member
את יודעת מה?

לא מדינה, כן מדינה, מה זה כבר משנה?
בכל מקרה אנחנו נמשיך לאכול חרא.

puma141

New member
זה ברור..אבל גם האופציה לשלום עפה..עולם

מטומטם..
הם כבר לא יצטרכו אותנו כשתקום בעזה מיני איראן..הם יתחזקו בדרך האלימה שלהם.

lefler11

New member
אני חושב שאת טועה...

תראי, כיום הפלשתאנים הם ישות טרוריסטית, בדומה למצב שלנו לפני 1948.

ברגע שהם יוכרו כמדינה - הם יהיו חייבים להתנהג ולפעול כמו מדינה בניגוד למצב כיום שבעצם אין עליהם שום חובות ומגבלות בינלאומית.

אז נכון שלמשפט הבינלאומי יש המון חסרונות, אבל מבחינה משפטית, אני חושב שלמדינה הפלשתנאית שתקום (בהנחה שאכן תקום כזאת) יהיה מאוד מאוד מאוד קשה לקבל גיבוי בינלאומי לשימוש בכוח כלפי ישראל.
ברגע שלפלשתנאים תהיה מדינה בעצם "טענת הכיבוש" תרד מהפרק ולפלשתנאים לא יהיה "תירוץ" (סיבה לגיטימית) לפגוע בישראל \ ישראלים.

חשוב לציין שאני לרגע לא חושב שבגלל שלפלשתנאים תהיה מדינה, הם יוותרו על שטחי מדינת ישראל - אבל בניגוד למצב כיום, בו הפלשתנאים מקבלים גיבוי כמעט מכל העולם למדיניות שלהם ("התנגדות לכיבוש"), הם לא יקבלו יותר שום גיבוי לשום פעולה תוקפנית וברור שאף אחד לא יעיר \ יעצור את מדינת ישראל מלהגן על עצמה כאשר מדינה אחרת (בניגוד לארגון טרור \ ישות כלשהי) תוקפת אותה.

puma141

New member
הוא שאמרתי-

מקווה שאתה צודק!
העניין הוא שאין להם כרגע עמדה כלכלית משל עצמם, ואם אנחנו מסירים את הסיוע שלנו עבורם הם ייתמכו
ע"י איראן-כמעט כמו לבנון- ויהיו בעצם בובת המשחק של איראן מולינו.
לאיראנים יש רק אינטרסים רעים מושרשים ובטוחים נגדינו.

לגבי האום?
לך תדע איזה עוד מניפולציות הם יעשו עליהם, ואיזה שיקולי דעת יפעיל האום כנגד..

אני סקפטית ביותר לאור מה שקורה עכשיו לגבי שיקול דעת נבון ונכון שלהם.

למעלה