בוקר טוב!

lefler11

New member
פומה

לא יכולה להיות להם כרגע עמדה כלכלית משל עצמם כי ישראל פשוט לא מאפשרת את זה...
תאמיני לי שברגע שתהיה להם מדינה הם יקבלו סיוע גדול מאוד, לא רק ממדינות ערב, אלא גם מאירופה וארה"ב.

כרגע הם מקבלים סיוע ממדינות כמו אירן, כיוון שהם זקוקים בעיקר לסיוע צבאי (ואולי גם סיוע דתי...) - אבל כמו שהדוקטור רשם - ברגע שתהיה להם מדינה הם ישקיעו את רוב הונם ביצירת תשתיות ומשטר והסיוע לכך יגיע בעיקר ממדינות ערב המתונות (להזכירך אירן בבעיות כלכליות קשות מאוד ואפילו נותקה ממערכת הסליקה העולמית) וכמובן ממדינות אירופה וארה"ב.

לפלשתנאים יש הרבה יותר מה להרוויח מהעולם במידה והם ינטשו את אירן ויעברו לצד של מדינות ערב המתונות, אירופה וארה"ב.

האו"ם לא יכול להפעיל נגדנו שיקול דעת - כיוון שיש תמיד את אפשרות הוטו האמריקאי...

תנסי להבין את הצד השני - אולי גם להם נמאס להלחם כל כמה שנים, ואולי גם הם הגיעו למסקנה שבצד שלנו אין עם מי לדבר (AKA "אין פרטנר"...).

puma141

New member
הלוואי שאתה צודק! הלוואי..

שיצר הנקמה ייעלם להם מולינו, כי יהיה להם טוב. הלוואי!

lefler11

New member
זה לא יקרה כל כך מהר...

אני מזכיר לך שגם בצד שלנו יש ייצר נקמה לא קטן וגם לו ייקח זמן עד שהוא ייעלם.
אבל הבנת מצוין את הרעיון הכללי - במידה ולשני הצדדים יהיה טוב (והכל יחסי כמובן) - הסיכוי שאותו ייצר נקמה יפחת ואפילו ייעלם עם הזמן יגבר בצורה משמעותית.

בנוסף רצוי לזכור שכגודל הציפיה - גודל האכזבה.

בואי נשאר פסימים ונקווה שבסוף, לשם שינוי, יפתיעו אותנו לטובה.

אשרי המאמין

תשמע

אני מקנאה באנשים מלאי אמונה במיוחד באלה המאמינים שיש פתרון לבעיה הישראלית-פלשתינאית. אכן פתרון תמיד אפשר למצוא אבל השאלה היא מה המחיר שנצטרך לשלם והאם נוכל לעמוד בו לאורך זמן. גם השמאלנים ביותר מודים שיש בעיה עם ההנהגה הפלשתינאית וזאת אפילו מבלי לקחת בחשבון את ארגוני הטרור על כל פלגיהם השונים. אני לא מאלה הנמצאים בימין המפה ולא חושבת שעלינו לשלוט בכל יהודה ושומרון ובטח ובטח שלא בעזה.
הייתי בעד ההתנתקות ובכאב לב ובדמעות בעיניים התבוננתי איך מפנים אנשים טובים מביתם ומחלקת אדמתם. הייתי בטוחה שעכשיו העולם יבין שאסור להם לירות עלינו אפילו לא פצמ"ר אחד כי התגובה שלנו תהיה חוקית וצודקת וכל העולם לא יוכל שלא להצדיק אותנו. בפועל קיבלנו זרגים בחומץ ויסלחו לי עדיני הנפש על המילה הגסה. העולם נשאר אותו עולם שלא מעניין אותו מי ירה קודם או מי התחיל קודם, כי מבחינתו אנחנו תמיד אשמים מעצם העובדה שאנחנו כובשים מאז 67. אז לא משנה כמה מדינות תהיינה לפלשתינאים, תמיד ישראל תהיה זאת שאסור לה להגיב ואסור לה להפציץ ואסור לה להרוג מחבלים עם דם על הידיים.
גם כאשר תהיה מדינה פלשתינאית, והרי זאת שאיפת כולנו, אף אחד לא יכול לערוב לבטחוננו שלא יבוצעו פיגועים או אירועי ירי וכו'. בנוסף לכך, אני לא מאמינה בשטות הזאת שאם הם יעזו לעשות משהו, אז אנחנו נוכל להחזיר להם באבי אביהם. בולשיט.
כדי שאנחנו נהיה שקטים עם מדינה פלשתינאית לצידנו, צריכים לקרות כמה דברים שאני ממש לא רואה איך הם קורים. כל האירגונים חייבים להתפרק מנשקם כמו שאצלנו עם קום המדינה, פרקו את הפלמ"ח את האצ"ל ואת הלח"י והקימו את צה"ל. אצל הפלשתינאים זה לא יקרה.
חוץ מזה, אני לא מאמינה להם שהם רוצים שלום בשיט. אני כן מאמינה להם שהם לא רוצים אותנו פה. אבל זאת אני. קצרת אמונה שכמותי.

Doctor Goblin

New member
זו בדיוק הסיבה שאני התנגדתי להתנתקות

היה ברור לי שזה ספין פנימי שלנו ולא שום דבר שעשוי להשפיע על העולם.
אבל עזבי את העולם. לנו כמדינה, יותר נוח להתמודד עם מדינה מאשר עם מחבלים. בעוד שלהם כמדינה פחות נוח להשקיע במלחמה מאשר למחבלים בראש כנופיה ב-no man land.

שלום? יגיע מאוחר יותר, אבל כאסטרטגיה במלחמה אנחנו לא במצב רע גם אם יש מדינה פלשתינית לצידנו.

אז אם ככה

מה שיקרה היום באום, זה דווקא טוב לנו. דה פקטו יש להם מדינה בלי שיניים. זה כמו ללכת בלי ולהרגיש עם

Doctor Goblin

New member
להערכתי מה שיקרה באום זו סתם הצהרה

אבל כן, הרבה יותר קרוב ל"ללכת בלי ולהרגיש עם" מאשר לאיום משמעותי.

Doctor Goblin

New member
הצבעתי בעבודה

סתיו שפיר
איתן כבל
דובי קננסינגר
יונתן קלינגר
נינו אבסדזה
מירב מיכאלי
אליס גולדמן
אדיר זלצר

puma141

New member
איזה יופי של שיר..חדש לי

אחלה בוקר דאג..אני מבינה שהתפייסתם-מזל טוב!
אולי עדיף שהוא ישתוק היום:)
שלא יפרוץ עוד משבר עד החתונה..
אחלה יום מותק!

puma141

New member
לא ממש נלחצת..סתם מן איבוד כיוון כזה..

מנסה להבין, לא יותר..את חוסר ההגיון שבהגיון הזה של כולם.

לא באמת ניתן לעצור שור בדישו, מישהו היה

אמור להבין זאת קודם.
אבל, היו עסוקים בהתפעלות מריטוריקה ריקה של "הקוסם" באו"ם.

puma141

New member
אני לא רואה את זה ככה..

ברומא, את יודעת.
וזו רומא דאג..בעיני אין דרך יותר לשלום. ואם תגידי שלא באמת ניסינו-אני גם לא אסכים איתך.
כי במקרה הזה הדרך היחידה שהייתה ויש היא הדרך העקיפה..כלומר שולחן דיונים כל עוד
החבל העולמי מונח חלקית על הצוואר הפלסטיני..

אבל..ביום חגך-עזבי בואי נתענג על לוקאס!
תספרי בפרוטרוט איך היה הסקס בליל הכלולות?
או שתשאירי אותנו רעבים?

בעין אחת ניסינו ורשפנו, בעין הנוספת

קרצנו. את יודעה, כך זה לתחושתי ולהבנתי.
העולם לא יכול באמת לאורך זמן להתנגד לזעקת האנדרדוג
למדינה משלהם. וכן, אני מודעת גם לצביעות העולמית.
ובכל זאת, ככל שהיו מקדימים להבין זאת אצלנו הכישלון
היה נמנע.
-
כפרה על ג'אן היפיוף, לא פוצה פה מעבר לכך.

poseidon111

Active member
למה להם אסור לבקש על הכרזת מדינה משלהם

שתוכר בעולם, וכשאנו עשינו זאת, זה היה הדבר הכי צודק בעולם?

למעלה