בוקר טוב !

pazi66

New member
מינהר בבקשה, על תנסי אפילו להזכיר

את שניהם האישיים האלה בנשימה אחת, אחד ענק והשני נמושה.זה כל כך ברור שאני אפילו לא מזכיר את השמות...זה בכלל ליגה אחרת....

עמיקם10

New member
פאזי אני משתתף בכאבך אבל שליש זה רכילות

[בנוגע לדאגתו להון הפרטי של עצמו ושל משפחתו.]לגבי המצב הכללי לא ראינו שברק אולמרט ושמיר הצליחו יותר.מלבד שרון שעשה דבר טוב שסילק את הישראלים מתוך רצועת עזה.כעת הם כבר צועדים ברגל ותארו לכם שהם היו נכנסים לגוש קטיף. ברגל אז היו צריכים לחסל מאות בהדיפתם.לגבי היחסים איתם ביו"ש בינתיים זה לא כמו בעזה אבל כעת זה דומה. סכינאות פיגועים ודריסות. ה-150 אלף מתנחלים [פלוס ילדים]לא הם הסיבה שערביי ישראל מזדהים כפלשתינאים.הסיבה היא שהערבים בא"י כולה הם -5-4 מליון והישראלים 5 וחצי או 6 מליון והם מרגישים שאפשר תמיד לנסות אינתיפאדה ואלימות.יש להם מנטליות מוסלמית ש'דין מוחמד סיף'.ראשית יש להם שפה אחרת.והמנהיגים שלהם גם נסחפים.למשל בהר הבית מי כמוהם יודע שאין שום כוונה לשנות שם משהו. העיקר שזה מלהיט את ההמונים הערבים.לפני שנה ישבו עם אבו מאזן ולא הגיעו לשום דבר.חוץ מזה הוא כבר קרוב ל-80 ולא יחתום כלום.זו גם אחת הסיבות שלביבי אין מה לקוות מהפלשתינאים.ובקשר לשתי מדינות ישראלית ופלשתינאית. חבל"ז. גם אם תהיה להם מדינה זה ייראה בפועל אותו דבר.כי בעצם כבר יש להם,ועם דגל באו"ם.

יוליקה

Member
מנהל
אם בביבי עסקינן.... מה ההבדל בינו לבין עמיר פרץ

צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות"

arye9

New member
שביבי לא הסביר מה הוא רואה

וברצינות,
עשרות שנים השתמשתי בעבודתי במשקפת, מידי פעם
הייתי מוריד את הכיסוי רק לאחר שהגשתי את
המשקפת לעייני.
וזה קורה לכולם

מינהר

New member
עמיקם, אני מסכימה עם כל מילה.

עם זאת חשוב שחיילים ימוגנו יותר טוב, ששטחי איסוף לא יהיו חשופים להפגזות, ושיופקו לקחים מן האבידות שהיו. שלא ידאגו רק לשכר ולפנסיות של בכירי משרד הבטחון והצבא, אלא שיתגמלו היטב את החיילים.
היום שמעתי ש-20% מן החיילים מוגדרים עניים.
וזה לאחר שחרדים וערבים כלל לא מתגייסים.

pazi66

New member
שום דבר לא רכילות,הכל מתועד, מצולם וידוע

אני לא דיברתי על ברק אולמרט ושמיר, התיחסתי לנתניהו...אז מה אתה מכניס אותם.אולמרט היה ראש ממשלה טוב, רק מושחת, ברק היה איש צבא ואדם מבריק,
עשה רבות עבור המדינה, לא התאים לעבודת צוות לכן גם הלך הביתה, שמיר לא עשה כלום, ישב על הכסא ואז הלך הביתה....שאר הדברים שכתבת בכלל לא שייכים למה שאני כתבתי ...אני התיחסתי לא ואתה עונה על ב, ג, ו-ד.
אני כתבתי על נתניהו וממשלתו, ואתה נתת סקירת מצב על אויבינו, אופים , פועלם,,,,
רק לא שלטונו הממושך והרפוי והמסוכן, וההרסני של נתניהו.
שינית את הנושא, כי כנראה אני צודק ואין לך מה להגיד.
רבים מהשרופים לנתניהו נוהגים כך.לפעמים אני חושב שהם חיים במדינה אחרת או
שיש להם קשיים בהבנת המצב המחריף תחת הנהגתו.

יוליקה

Member
מנהל
היום לפני 26 שנים ב-20.10.1989 נפטר דן בן אמוץ

דן בן אמוץ מאושיות הבידור של שנות החמישים והששים...
בעל פלוגתא של חיים חפר ושייקה אופיר... נפרד מאיתנו
במסיבת ענק שערך לעצמו....
היום בגלל ספרו של דנקנר על בן אמוץ מעדיפים לשכוח אותו

י מ י ת 21

New member
צחוק צחוק, אבל בעובדה הערבים נמצאים

בכל מקום ואי אפשר בלעדיהם. ולא לשכוח הערבים בישראל הם 20% מתושבי הארץ . צריך להתיחס אליהם כמו לכל אזרח אחר.

מינהר

New member
בהחלט ימית, רק שיפסיקו לזרוק בקבוקי

תבערה, לרצוח יהודים, ולזרוק אבנים על מכוניות, וללבוש מסכות תוך כדי להסתרת הפשעים שלהם.

י מ י ת 21

New member
הפתרון הוא אחד. להתחיל לדבר

נכון שדברנו ודברנו ולא התקדמנו בינתיים. אבל גם נלחמנו ונלחמנו ולא התקדמנו בשום דבר לפחות בדיבורים לא נהרגים אנשים. במלחמות נהרגים.
מדוע אנחנו לא מתיאשים ממלחמות ומתיאשים מדיבורים.
נדמה לי שזה מה שאנחנו צריכים לדרוש מהמנהיגים שלנו לא להתיאש. להעלות עוד ועוד רעיונות ולא לפחד לוותר על מה שבלאו הכי לא ישאר בידנו כמו למשל "ירושלים המאוחדת" חלום שוא.

מינהר

New member
ימית, שכחת שרוהמ הציע להפגש עם אבו מאזן,

וזה סרב.
ונניח שעוד 6 מליון יהודים ירצו לעלות ארצה- איפה ישכנו אותם?
ונניח שתהיה מדינה פלסטינית, ומיד יתחילו לזרוק לעברנו טילים, מה יקרה אז?
ונניח שערביי הגליל, המשולש והנגב ירצו להסתפח למדינה הפלסטנית הגאה- מה יקרה?
נישאר עם רצועת אדמה צרה בין גדרה לחדרה, ובריחה מסיבית לחול כמו בחורבן בית שני.

יוליקה

Member
מנהל
כל הזמן מאשימים אותנו בבניה בהתנחלויות

העובדות הן כדלקמן:

היתה בניה בתוך ההתנחלויות עקב הרבוי הטבעי...
לא בנו יישובים חדשים...לא בנו תוך התרחבות על שטח פלשתיני.

מאידך, רבוי טבעי היה וקיים גם אצל הפלשתינאים... כמה מהם בנו
בתוך שטחי A למעט העיר החדשה ששכחתי את שמה.
הם נמנעו מלבנות כדי להראות את מצוקתם הם התכנסו בתוך מחנות
הפליטים... ונמנעו מלבנות בתים .

אבל הם מאשימים אותנו בבניה כדי שיהיה להם ארגומנטום להתקוממות....

י מ י ת 21

New member
אני שואלת מה ישראל רוצה איך אנחנו רואים

את העתיד שלנו. כאשר נחליט איך אנחנו רוצים לחיות בהמשך הדרך אז נוכל לדעת כיצד לנהוג. בינתיים אין לנו שום כוון. והמשך הישיבה בשטחים ולא חשוב אם בונים או לא בונים, בעובדה לא יוצאים משם. וממשיכים להזרים לשם תקציבים. וממשיכים לשלוט בעם אחר.
האם זה העתיד שנראה לנו לילדינו ולנכדינו? האם לנצח תאכל חרב?

אתם לא מרגישים שהממשלה הזאת מוליכה אותנו לעברי פי פחת? באמת לא מרגישים ככה? ונאחזים בכל מיני "מה יהיה אם" מופרחים?
ואתמול שמעתי שאחד השרים הציע שלאור החרם שמטילים האירופים על תוצרת מהשטחים אז שכל הישראלים יתחילו לרכוש תוצרת רק מהשטחים. כלומר יצרני הנגד והגליל למשל יתיבשו על מנת שתושבי ההתנחלויות ימשיכו ליהנות מהתקציבים וההקלות שהם נהנים מהם.

בערוץ 10 יש כתבות מצוינות על "רצח רבין" כדי מאד לצפות

הקו הזה נקוט בידי כל הממשלות ללא יוצא מהכלל :

להחליט לא להחליט.

צריך היה לבחור בין שלוש חלופות:
1. סיפוח השטחים כולל מליון וחצי שונאי ישראל מובהקים.
2. יציאה מהשטחים לחלוטין, ואז יחזור אפקט עזה.
3. לנטוש את השטחים בהם אין ישובים ישראלים שיהוו גושי התיישבות.

אמנם הערבים לא רוצים שום שיחות ושום הסדר, אלא רק לשסות את האנשים נגד ישראל, ואז להם יהיה שקט בלי לטפל בבעיות אמיתיות של פיתוח, מגורים, כלכלה, בריאות, חינוך וכו ןאנשיהם, וכם גם יוכלו חשבונותיהם בשוויץ ללכת ולתפוח.
כך גם כל האמנות שלהם: פת"ח, חמא"ס, האגודות האיסלאמיות - בכולם המסר חד משמעי: מי שיתחבר לישראל הוא בוגד.

אז לא צריך כל הזמן להתלונן על ישראל שלא עושה כך וכך, כי ממול באמת באמת אין עם מי לדבר. ההלקאה העצמית הזו היא לא רצינית, מאידך "להוציא את העיניים" ליתר המדינה בהשקעות של מיליארדים בשטחים ללא שום פרופורציה, אין משום היבט חיובי.

גם כל התופעה של בניה בשטחים איננה חוקית בעליל, ואחר כך מתפלאים שאומות העולם זועמות על ישראל:
אתה משתלט על שטח (הסיבה לא חשובה) כובש אותו, הופך 1.5 מליון תושבים לאזרחים ללא זכויות, ויותר מזה - אתה הולך ובונה ישובים לכ-300.000 איש מחוץ לתחומי המדינה.

רמת הגולן סופחה בחוק למדינת ישראל, ולכן, כל בניה שם היא לגיטימית לגמרים וכל התנהלות דומה, כיוון שרמת הגולן היא חלק ממדינת ישראל.
סיפוח מזרח ירושלים היה נסיון גס לתפור מה שלא ניתן לתפור. במקום לספח רק את העיר העתיקה, סיפחו את כל השכונות והיום צריכים לבנות חומות, אחרי ששנים השכונות היהודיות סובלות מהתנכלויות של ירי יום-יומי.

גם כאן הממשלה לא עשתה מה שצריך, כתושבי מדינת ישראל מגיעים להם תנאים שווים כולל תשתיות מים חשמל וביוב וכו, וזה לא קורה.
בדיוק כמו חוסר ההתייחסות לפזורה הבדואית בנגב, ואחר כך מתפלאים שקמים שם תאים של מחבלים.

הקו המשותף לכולם - כל הממשלות התעלמו מחובותיהן וסרבו להחליט את מה שצריך להחליט, ונתנו לשטח לתסוס עד שזה מתפוצץ.........

מינהר

New member
מאיר, למה הבנייה בשטחים לא חוקית?

כבשנו אותם מירדן בדם צעירים רבים. הם שלנו --עם הכרזה כזו או אחרת או לא.
כמובן שאפשר לותר על משהו שהוא שלנו, כדי להשיג שלום.

השאלה אם הצד השני יתן שלום, לאור כל מחרחרי המלחמה שמסיתים ומממנים אותו?

הבניה בשטחים איננה חוקית לפי כל דין

את לא יכולה לבנות ולאכלס ישובים שבנית מחוץ לתחום המדינה, כל מדינה.
לא החילו את שלטון מדינת ישראל על השטחים בגדה המערבית ולא סיפחו אותם למדינה, והיא איננה שייכת למדינת ישראל.

למה בכל העולם לא מדברים על רמת הגולן ? לא מחרימים את התוצרת מהגולן? הרי גם זה שטח כבוש.
מהסיבה הפשוטה שרמת הגולן סופחה למדינת ישראל ומהווה שטח בתחום המדינה בהמשך לגליל העליון , ולכן אין שום בעיה בשליטה ובבניה ובאיכלוס.

לגבי הגדה המערבית, כמו שאמרתי, כל הממשלות ללא יוצא מהכלל החליטו לא להחליט, ואחר כך מתפלאים שהאנשים מתקוממים.
בכל מקום בעולם כאשר כיבוש מחזיק אנשים בתנאים שאין להם לא מדינה ולא שלטון ולא עצמאות, בכל מקום היו קוראים להם "פרטיזנים לוחמי-חופש".....

אבל מדינת ישראל אטומה לשמוע ולראות נכוחה, ואלו התוצאות, ולא רק, אלא מאיצים את הבניה בגדה כדי לבסס יותר ויותר את הבעיה, כי הרי מליון וחצי ערבים לא יעזבו את בתיהם וילכו משם, אלא ימשיכו להילחם בישראל ולפגוע באזרחים שאינם אשמים בהתנהלות הממשלה.

למעלה