בוקר טוב

נימה3

New member
כמה ימים לא הצלחתי להיכנס לתפוז כנראה איזו תקלה

אני מבינה שאני לא יחידה. בינתיים ערב החג עבר יפה נעים וטעים כמו כל שנה העיקר שהייתי בקרב בני המשפחה האהובה שלי . חלק מנכדי חגגו עם "הצד השני" ניפגש בהמשך החג.
אתמול החלטתי לנצל את החופשה של בתי שהיא יועצת במערכת החינוך ולקחת אותה לאיקאה . שגיאה!!! כבר כשהתקרבנו ידענו שזו שגיאה אני רציתי לחזור על עקבותינו אבל בתי אמרה בואי ננסה. מה אומר ומה אדבר, כל עם ישראל היה באיקיאה בילוי נהדר עם הילדים והסבתות ובקיצור תורים ותורים ושיירות שיירות שמשתרכות בין הדוכנים. ואנחנו ניסינו לעשות קיצורי דרך אבל גם הקיצורים ארכו וארכו. בסופו של דבר יצאנו עם כמה דברים אני פחות ובתי ביותר. ויש לזכור שאני גרה שתי פסיעות מאיקיאה אבל בדרך כלל לא עולה על דעתי להכנס לשם פעם אחת הייתי וזה הספיק לי ואפילו לא בחול המועד.
התכניות להמשך החג פגישה עם חברות שהזנתי לברנץ ביקור משפחתי וכאמור מפגש עם המשפחה שלי היקרה.חג שמח לכלם.
 

tamarsharoni

New member
איזה כיף לקרוא שכולם נהנו בחוג המשפחה בערב החג .

אני גם קראתי שמישהי הכינה חצילים מטוגנים וגבינה צהובה . אינני זוכרת מי כתבה ואינני מוצאת בשלשולים של אתמול והיום . המאכל נראה מעולה . מי שמודה באשמה, בבקשה רבה , לרשום הוראות פתיחה באש . תודה , תמר .
 
תמר


זאת אני, כתבתי את זה בפורום אחר ואני מתנצלת שלא בפורום הזה, גם לפורום
מגיע תשומת לבי,
אז הנה המתכון: חצילים ארוכים וללא גרעינים (קלים בשקילה), קולפים,
פורסים לאורך ושמים עם מלח בין הפרוסות לשעה בשמש, שוטפים במים, מייבשים עם
מגבות נייר, מכינים עיסה מקמח מצה דק ובייצים ומטגנים, שמים בצלחת עם
מגבות נייר, כדי להוציא את השומן, במעבד מזון מכינים תערובת מכל מיני גבינות,
גם רגילות וגם מלוחות, מוסיפים קצת שום כתוש, מי שאוהב, אין צורך להוסיף מלח,מורחים על כל פרוסות החצילים ומקפלים כמו בלינצ'עס,מניחים בתבנית
על נייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום גבוה,
בכוונה לא רשמתי כמויות,
מועדים לשמחה

(אפשר גם לוותר על הטיגון בקמח והביצה, אבל יוצא פחות טעים),
 

נוגהה1

New member
אני רואה בצד רשום שניצת השקד שאלה אותי אבל לא רואה זאת

בפורם
 
למרות שיש לנו לחם מוקפא, משתמשים גם במצות

למשל שתי מצות רטובות ובינייהן שכבה פרוסות גבינת העמק ושכבה פרוסות נקניק קוניאק, מכסים,
חותכים לחצי את המצות ושמים חצי על חצי כשבאמצע חרדל, או יותר טעים זיתים מרוסקות (טפנד) או אפילו דק דק משהו אחר חריף אולי חזרת.

או סתם שוברים מצות לתוך המרק (בעיני לקניידלאך אין טעם)

למרות שאני משתמש במוצרים פלסטיק לאוכל (צלחות, כוסות, סכ"ומ) למרק של פסח אני משתמש בצלחת גדולה היחידה שנשארה לי עוד מבית ההורים, ולא הצלוחיות המקובלות היום.
 

tamarsharoni

New member
ציפי , תודה .

באיזו גבינה את משתמשת צהובה , לבנה או קוקטיל ? ד.א כבר כ30 שנה אינני מממליחה את החצילים לפני הטיגון , הם פשוט נולדים לא מרירים . אולי בזכות מכון וולקני .
 
תמר


אין לי משהו קבוע, אני משתמשת במה שיש בבית שזה, פטה עיזים או כבשים,
גבינה לבנה 5% וכמה פרוסות של גבינה צהובה, לפעמים אני גם מוסיפה
יוגורט , פשוט צריכים לטעום לפני המריחה על החצילים ולגוון, כל אחד לפי טעמו,
מי שלא אוהב מלוח, אפשר יותר מהגבינה הרכה ולהיפך, בעניין המלחת החצילים,
למדתי ממך עכשיו משהו חדש, אבל בעצם לא את המרירות אני מוציאה עם המלח,
אלא את הנוזלים.
 

tamarsharoni

New member
ציפי , כשהתחתנתי ועזבתי את הקיבוץ ,לפני יותר מ50 שנה,

חמותי ז"ל , למדה אותי , שכשזורים מלח על פרוסות החציל , יוצאת ממנו המרירות . כערך מוסף ניגרים גם מיצי החציל , "המים". המלח סופח אותם כפי שסופח את נוזלי הגוף ומעלה את לחץ הדם . אני מאמינה שזו אותה הפעולה . אם כך או כך , כנראה שמחר אלך לרמי לוי , ובהזדמנות זו אקנה חציל ואנסה . גבינות צהובות ולבנות , יש לי בשפע , כולל ג.לבנה תוצרת בית .
חג שמח , מועדים לשמחה , הרבה בריאות ויללה טוב , שכחתי איזו ברכה ? תמר .
 

מינהר

New member
ציפי ותמר, יופי של מתכון, העיקר שהוא כשר.

דוחה אותי שאוכלים לחם בפסח בניגוד למסורת אבותינו. קצת איפוק לא הזיק לאיש. גם מפריע לי שאנשים מספרים שאכלו גבינה עם חזיר. זה לא מנהג של יהודים.
 
המרירות של החציל


מתוך נסיוני, זה מגיע מהגרעינים, לכן אני קונה חצילים רק כשהם כמו עכשיו,
ארוכים וקלים, כשהם כבדים ושמנים,זה מראה שיש המון גרעינים ואני מוותרת על התענוג,
המלח לא מוציא את המרירות, הוא מוציא את הנוזלים וגם מוסיף טעם.
 

tamarsharoni

New member
גם אני לא אוהבת שאנשים כותבים שאכלו גבינות ונקניק ביחד .

גם כאלו שאוכלים בפרהסיה ביום כיפור . אבל כל זמן שלא נגרם נזק לאחר , כל אחד יעשה כטוב בעיניו .
 
טעמת פעם ? או שמליונים רבים בעולם טועים ?

הדחיה הנטענת היא שרידים של שטיפת המח הדתית מילדות .
ושום דבר לא יכול לתקן זאת.
הכל בראש.
 
זה מזכיר לי

באחד הטיולים שהדרכתי בכרתים האנשים סרבו בצהרים לאכול במסעדה ודרשו רק "לאנצ'-בוקס" מהמלון אפילו שזה עלה להם יותר (מחצי לפנסיון להכל כלול).
להזכיר שאף אחד לא היה דתי, וכולם אכלו הכל בארוחת הבוקר והערב.

בצהריים התיישבנו לאכול במסעדה שהסכימה שנאכל את הכריכים אבל שנקנה מהם משקאות. אני ישבתי עם הנהג לאכול, ואז שמעתי מכיוון הקבוצה צעקות, ואף השלכת כריכים על ראש הקבוצה.
ניגשתי לראות מה קרה , ולהלן השיחה:

- מה קרה?
- מה זה מה קרה ? הכריכים הם של גבינה ובשר.
- נו, אז מה ?
- מה זאת אומרת אז מה ? זה אסור.
- למה אסור?
- אתה שואל ? אתה לא יהודי ?
- לא , אני דרוזי.
- כתוב בתורה "לא תבשל גדי בחלב אמו".
- חשבתם לפני שדיברתם ? הבשר חזיר והגבינה מעזים, ממתי העז היא האמא של החזיר ??? וממתי אתם עושים מה שכתוב בתורה ?

בזאת נגמר הדיון, אנשים השתכנעו וחלק הודו שזה היה טעים להם.....
כמו שאמרתי, הכל בראש.
(המצחיק והמגוחך שאף אחד שם לא דתי, כי אז היו עוברים על פסיקת הרמב"מ שאסור לעזוב את ארץ ישראל (פרט ל-4 נסיבות, בטח לא לצרכי טיול) ומי שעושה זאת דינו שמד כדין עובד עבודה זרה.
אז מה הבעיה ?
 

מינהר

New member
תמר, אני מכבדת את המסורת של הורי וסביי

ואבותיהם. ואני לא בדיוק מבינה מה מוצאים טעם לנפנף במה שסותר את המנהגים שלנו כעם. בשקט שאנשים יאכלו כל מה שבא להם, כולל מה שהסינים אוכלים. אגב, ניסית פעם לאכול ארבה? הוא מותר.
 

יוליקה

Member
מנהל
אפילו הרב של איכילוב אמר

שמה שאחרים אוכלים לא צריך להפריע
כל זמן שלא אוכלים אותם...
אם לא מפריע לי האוכל של הטבעונים
שהוא לא לטעמי...
למה שיפריע לך שאוכלים בשר וחלב יחד... את לא צריכה לאכול את זה...
 

מינהר

New member
בבית שני, יהודים נהרגו על שסרבו לאכול חזיר

במצוות הרומאים. לא חשוב אם עם או בלי גבינה.
 

יוליקה

Member
מנהל
בדיוק!!!

אבל עוד מעט יתמנו משגיחי כשרות חדשים
שיעברו בבתים לבדוק מה יש לאנשים במקרר!!!
 
למעלה