בוקר טוב

shron1722

New member
מצאנו תחליף בריא וטעים למצות:

הנכדות באו אלינו בערב החג ונשארו עד אתמול,
בבוקר שלמחרת הסדר,הם ביקשו לחמניות כשרות -לפסח בכדי למרוח בחרוסת,
לכן ,ערכנו קניות אתמול בסופר ומצאנו לחמניות טעימות כשרות לפסח.
הלחמניות עשויות מקמח -תירס וטפיוקה ובטעם נפלא. (6 לחמניות באריזה.)
אפשר למרוח כול ממרח שרוצים .(זה גם מעולה למי שסובלים מעצירות בגלל המצות.)
הנכדות הניחו את חבילת המצות בצד,והתענגו על הלחמניות של פסח.
בנוסף קנינו תערובת מעולה לקניידלך של חברת קנור ,מערבבים עם ביצים יוצרים בידיים רטובות כדורים קטנים,ומבשלים בסיר עם מים רותחים כ-7 דקות ,הכדורים מכפילים נפח בבישול, ויוצאים יופי של קניידלעך בקלות רבה.

מינהר

New member
שרון, בפסח מצווים לאכול מצות, לחם עוני,

אשר אכלו אבותינו בצאתם ממצרים. לחמניות לא חוכמה. אלא מי שסובל מן המצות, זו סיבה רפואית, וזה בסדר.

tamarsharoni

New member
יוליקה ושפירא .

אני לא אוהבת שאנשים מספרים שאוכלים בשר עם חלב ו או חזיר , או אוכלים בפרהסיה ביום כיפור . אבל גם הוספתי , שכל עוד אינם מזיקים שכל אחד יעשה /יאכל מה שטוב ומתאים לו .
שפירא , יום קודם כתבתי שגדלתי בקיבוץ חילוני ,כך שאין כאן מקרה של שטיפת מח מימי הילדות . מה גם ש "זכיתי" לאכול בשר ולקנח בכוס חלב . יתרה מכך, אפילו הכנתי לעצמי פרוסות בייקון מטוגן בחמאה . ואני חיבת לציין שבייקון מאד טעים . עם נישואי לגבר ירושלמי , הפסקתי , ולמרות שאינני דתייה יש דברים שאני לא עושה . אתה תמשיך לעשות כרצונך , ואני אעשה מה שטוב לי .
באשר לשאלתך אם מליוני אנשים בעולם טועים , אינני מבינה איזו שאלה זו . לכל אדם יש מזונות שטעימים לו או שנמנע מהם כי אינם לטעמו .כל אדם אוכל מה שטעים לו .
שיהיה לכולנו חג שמח וטעים . יוליקה תהני באיטליה .
נ.ב. אני מאוד אוהבת מצות , ואנו תמיד קונים חבילת מצות אקסטרה , שתהיה לנו אחרי החג .

הנושא ככלל נכון

אז לפחות את "טעמת"...
ניתקת את ההקשרים, דיברתי על הקבוצה שלא רצתה כריך מעורב, אבל בחדר האוכל אכלו הכל, ועוד יש להם חוצפה להזכיר את התורה בהקשר.
לא הבנתי למה אסור לי לספר מה אני אוכל ושלא מקובל עלייך.
ולא, אני לא נוהג לנפנף בראש חוצות עם כריך עם שפק וגבינה צהובה, אני אוכל בבית, וביום כיפור בכלל אין לי מה לצאת מהבית...

גם אני לא אוכל כל דבר. ואף אחד לא צריך לאכול מה שלא טעים לו.
אתה לא יודע מה טעים לך ומה לא עד שניסית. ניסיתי שבלולים (צמיגי מידי, כמעט בלתי לעיס, כך גם האוקטפוס) פירות ים לא היה טעים לי

היו פה כל מיני התבטאויות שנזונות משטיפות מח דתי החל מגיל הגן, (יש להניח שבקיבוץ זה לא כך) ויש כאלו, והכוונה שלי היתה שמליונים בעולם אוכלים בשר וחלב ולא מתו מזה. ארוחת בוקר בשבדיה הן קוביות ביקון מטוגנות מלווה בשתיית יוגורט.

אגב, אנחנו כל פסח קונים מצות למרות שיש לנו לחם מוקפא, זה הולך נחמד למרק, או מצה פלעצל, או סתם רטובים ככריכים .
אנו לא שונאים מצות, ומצחיק אותי מי שאיננו דתי וטוען שנועדנו לאכול מצות (מסיפורי המיתולוגיה היהודית).

בענין מסורות, כשהיינו קטנים חגגנו את כל החגים לא בגלל דתיות (המשפחה אוכלי שפק כל השנים) אלא גם כיוון שלא רצינו להיות יוצאים מהכלל , וגם בגלל מסורת.
עד שבגרנו והתחלנו להבין מה החרדים מעוללים לנו שפעילותם להשתלט על המדינה, ובזאת הפסקנו גם את זה. מי שגרם לכך הם החרדים שכל הזמן לוחצים נגד החילוניים במגמה למגר את החילוניות ולהקים מדינת הלכה, וכך זה מאז המאה ה-16 כאשר תנועת החילוניות קמה, ואז הקימו את התנועה החרדים כדי להילחם בחילוניים, וכך זה עד היום..

והנה, תרצו או לא היום למעשה החרדים שולטים במדינה כאשר נציגיהם (גם העבריינים) נצאים בכל נקודות המפתח, וזאת "בזכות" פוליטיקאים מושחתי שתומכים בהם במליארדים במקום להשקיע את הכסף היכן שצריך.
היום בכלל עם המפלגות הקיצוניות מאוד של ימין-ימין, אנחנו בדרך הישר אל הדיקטטורה שתמיט עלינו אסון, וזאת אני אומר לא בפעם הראשונה, ומי שעיניו בראשו רואה זאת בבירור.

ולא לשכוח: "מנה מנה תקל ופרסין".

מינהר

New member
אני גדלתי בבית דתי, אך גם הייתי בצופים.

יש מסורת יהודית, ואין צורך שאנשים יעשו להכעיס.

tamarsharoni

New member
שפירא , בשום מקום לא כתבתי שאסור לך לספר

&nbsp
מה שאתה אוכל ואינו מקובל עלי .
&nbsp
מה שכן כתבתי , זה שאני לא אוהבת שאנשים מדברים על כך בריש גלי , בפרהסיה , כי זה נראה כמו דווקא . אבל אנחנו עדין, [ויתכן שלא לזמן רב] , מדינה דמוקרטית . אתה תמשיך לאכול מה שאתה אוהב , ואני אמשיך לא להסתכל לך בצלחת , כי זה באמת לא עיניני ולא מעניין אותי . כל אחד יעשה מה שמתאים לו . כולל הדתיים , שיאמינו במה שהם רוצים . אם הם רוצים לעבוד , סחתין , אם רוצים ללמוד תורה , תפדל , רק שלא יבקשו תמיכה כספית , כדי שיוכלו לא לעבוד .
מקווה שכעת אצליח להרדם . יללה טוב לכוווווווולם .

הדסהש1

New member
אני גדלתי בבית חילוני.אבל אימי שגדלה במצריים במשפחה מסורתית

הכניסה הביתה מספר דברים שהשתרשו אצלי..לצום בכיפור.לא אוכלים לחם בפסח.למרות שאבי יהודי אשכנזי אכל בבית לחם.בחוץ כיבד את הסביבה.
ואני עד היום לא מערבבת חלב ובשר.רמי אוכל לחם כי יש לו בעיות בכבד ובמעיים
ולא מעכל מאכלים מקמח מצה..גם בנותי חוץ מליאת שהיא אוהבת את המורת שומרת על איסור אכילת חמץ בפסח.שקד סובל מכך כי הוא שונא מצות..הספקתי גם לתלות כביסה.חשבתי שלא אכבס בפסח כך קראתי שיש איסור.אך מצטברת כביסה ולא אשאיר עד ליום ראשון...

judithedna

New member
תמר שרוני זה לא דווקא. באותה מידה

בה אנשים מספרים שערכו סדר כשר למהדרין ופרטו הכול - למה מי שלא אוכל כשר לא יספר על כך? ואולי הסיפורים על הסדר הכשר למהדרין וכל שאר העניינים מרגיזים אנשים שלא אוהבים זאת?
בריש גלי... נו באמת... אם מספרים על זה בריש גלי מחללים את הכשרות? את הפסח? אך ההלכה? מרגיזים את אלוהים?

יוליקה

Member
מנהל
מה שאני אוכלת בבית הפרטי שלי

זה לא כדי להכעיס!!
זה לא עניינו של אף אחד מה אני אוכלת...

shron1722

New member
למינה, עובדה שהרבנים עצמם שמו חותמת ,

רשום על האריזה של הלחמניות תירס וטפיוקה "כשר לפסח"- לאוכלי קטניות.
ויש חתימה של בד"ץ .
בסופו של דבר הרי האמונה היא בלב האדם ותו לא, וכול איש כמנהגו יעשה.

מינהר

New member
שרון, כנראה שהרבנים מחשיבים את הלחמניות כעוגות,

וזה בסדר.

למעלה