תגובה
שלום לך, ראשית נתחיל עם הבטן שלי (ומי שלא מכיר אותה מוזמן להסתכל בתגובות קודמות .... ) אני לא פריק של שירות למדינה, אבל כמו שכתבת "אני לא הולך לצאת כאן פראייר", עד כמה שזה תלוי בי...מבחינתי ברור שצריך להיות שוויון עד כמה שניתן בנטל החל על אזרחי המדינה . הפטור משירות צבאי שהוא לכל הדעות הקשה והתובעני ביותר (ככלל), אינו מיועד למי שרוצה בכך מטעמי נוחות, אלא למי שמצהיר על בעיה מוסרית עם שירות צבאי, אין המדובר על קבוצה כל כך גדולה, במיוחד כאשר האלטרנטיבה היא לסלול כבישים במשך 3 שנים (ואני מתכוון לכך ברצינות). לגבי העלויות הכלכליות: ברור שהחוק יסדיר את מימון המתנדבים, בכך תימנע מרבית הבעיה של "בשר התותחים", המימון יגיע מפרויקטים אשר כיום נמסרים למכרזים ואשר בעתיד יבוצעו ע"י מתנדבים. במקרים סוציאליים בהם המחוקק ימצא לנכון לעזור למשפחתו של המתנדב יינתן פטור מלא/חלקי ו/או תשלום מוגדל עבור העבודה. טענתך שבשירות הלאומי תופסים מישרות למובטלים אינה טענה חזקה ואין בה משום פיתרון לבעיית המובטלים, ישנם כ- 290,000 מובטלים והרבה פחות ממספר זה המשרתים בשירות הלאומי, מה גם שרוב רובם של התקנים הקיימים כיום יבוטלו ברגע שהמעביד ישלם עליהם משכורת. הפתרון לבעיית האבטלה הנו חוסר העידוד של מצב זה : ביטול קצבאות לאנשים אשר מסוגלים לעבוד, חיוב לקבל כל עבודה אשר מוצעת כתנאי לקבלת הבטחת הכנסה וכיוצב'. תתפלאי כמה חקלאים שמשוועים לידיים עובדות קיימים אצלנו, כמה עובדים חסרים בענף הבניה ועוד. במקום לייבא עובדים זרים וליצור תרבות מסואבת של עבדים ושל עולם שלישי, נוכל להגדיל את עוגת הרווחה החברתית על ידי שימוש בעבודה מקומית.(לא ארחיב בנושא זה, זה שייך לפורום אנטי-גלובליזציה). נמשיך, אינני מומחה גדול בתחום הממשל, אבל מה שיש כאן מתאים לאופי המקום, אנחנו סוג מוזר של דמוקרטיה שנמצאת במצב חירום ברציפות למעלה מ-50 שנה. למתבונן מהצד כל הנושא של מעצר מינהלי והשימוש המוגזם בתקש"ח אולי קצת צורם לעין, אך יש צורך להכיר בעובדה שקיימות כאן כל הזמן התראות ביטחוניות, מצב זה מחייב לתת כלים להתמודדות עם איומים אלו. מרצה שלי סיפר פעם שקולגה אמריקאי היה כל הזמן תוקף אותו בנושא הבעייתיות הקיימת כאן בנושא זכויות האדם, השימוש במעצר מינהלי וכו' , הוא ציין שאחרי הפיגוע במגדלי התאומים, נסתתמו טענותיו של הקולגה האמריקאי, ככה זה לא מבינים עד שלא מרגישים, לכן המצב שיש כאן נראה לי מאוד מאוזן. לשאלתך מה הבעיה עם ארגון בינלאומי? סוגיה מעניינת שאכן לא נתתי עליה את הדעת, אחשוב קצת ואענה לך.