ואם לא שרון אז שולי מתרגזת
והאמת קצת נמאס לי מזה. בכל מקרה אני את הריבועים של שרון סיימתי ועכשיו עושה משהו אחר משלי שורה שלמה ואח"כ נחזור שוב לריבוע החדש של שרון. הנה מה אני עשיתי: 4 צבעים אצלי היה: כתום, סגול, ירוק בהיר, טורקיז. התחלתי עם שרשרת של 6 עיניים בכתום וסגרתי בעין שטוחה לעיגול. שורה 1: סורגים 3 עיני שרשרת + 6 עמודים בכתום. קוצצים חוט. מחברים חוט סגול וסורגים עוד 4 עמודים וסוגרים בעין שטוחה. שורה 2: מחברים חוט טורקיז לפני העמוד הכתום הראשון (3 עיני השרשרת) וסורגים 3 עיני שרשרת ועוד 2 עמודים שסרגים רק חצי ואז יש על המסרגה 3 עיניים ומעבירים בתוכן חוט אחד לעין אחת. 5 עיני שרשרת בין קבוצה לקבוצה. מסיימים 6 קבוצות כאלה בטורקיז. מקצצים חוט ועוברים לצבע חדש ירוק סורגים 5 קבוצות כאלה בירוק מסיימים שורה בעין שטוחה. מקצצים חוט. שורה 3: מחברים שוב צבע כתום לפני הקבוצה הכחולה הראשונה. סורגים 3 עיני שרשרת ועוד 4 עמודים. 2 עיני שרשרת נכנסים בקשת הראשונה מחברים בחצי עמוד. 5 עיני שרשרת מחברים בחצי עמוד בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת וסורגים קבוצה של 5 עמודים בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת ועוד 5 עמודים בתוך אותה קשת. 2 עיני שרשרת חצי עמוד בקשת הבאה, 5 עיני שרשרת חצי עמוד בקשת הבאה, 2 עיני שרשרת וחמישה עמודים כתומים בלבד בקשת הבאה + עין שרשרת אחת. מקצצים חוט כתום. חוזרים לסגול. סורגים 3 עמודים מחוברים ביחד 2 עיני שרשרת לתוך העין של השלישיה מהשורה הקודמת. (4 עיני שרשרת וחיבור של חצי עמוד בקשת הבאה) את מה שבסוגריים סורגים 3 פעמים. את החיבור האחרון לא עושים ועולים ממנו לסריגה של קבוצת של 3 עמודים מחוברים ביחד (מעכשיו נקרא להם פטריה) סורגים 2 עיני שרשרת ועוד פטריה בתוך אותה קשת. חוזרים על הסוגריים הקודמות 4 פעמים. נכנסים בקשת שבה מחכים לנו העמודים הכתומים וסורגים פטריה. מסיימים שורה בעין שטוחה. שורה 4: מחברים חוט טורקיז לפני הקבוצה הכתומה של שורה קודמת וסורגים 3 עיני שרשרת ועוד 2 עמודים. נכנסים בכל עין של הקבוצה הכתומה וסורגים עמוד טורקיז. 4 עיני שרשרת מחברים לקשת המרכזית ועוד 4 עיני שרשרת ושוב מגיעים לקבוצת עמודים כתומים וסורגים מעליה בכל עמוד עמוד טורקיז באמצע מוסיפים 2 עמודים, 2 עיני שרשרת, עמודים כחולים. חוזרים על הסיפור הטורקיז עוד פעם אחת מגיעים לפינה. מנתקים חוט טורקיז וחוזרים לירוק. סורגים פטריה, ו5 קשתות מעל הקשתות של השורה הקודמת. מגיעים לפינה סורגים 2 פטריות וביניהן 2 עיני שרשרת. 5 קשתות, פטריה, 2 עיני שרשרת ומסיימים בעין שטוחה ומנתקים חוט ירוק. שורה 5: מתחברים עם חוט כתום. סורגים 3 עיני שרשרת ו2 עמודים ואז נכנסים בכל עמוד = 11 עמודים. 2 עיני שרשרת ומחברים לקשת הראשונה בחצי עמוד, 5 עיני שרשרת + חצי עמוד בקשת הבאה, ג עיני שרשרת ושוב קבוצה של 9 עמודים, 2 עיני שרשרת ו-9 עמודים. חוזרים על הדבר הזה עוד פעם עד הפינה ומנתקים חוט כתום. מחברים חוט סגול. פטריה, ו-6 קשתות של 4 עיני שרשרת + חצאי עמודים לחיבורים. בפינה 2 פטריות ו-2 עיני שרשרת ושוב 6 קשתות. מסיימים שורה עם פטריה , 2 עיני שרשרת וסגירה בעין שטוחה. שורה 6: חוט טורקיז, 4 עמודים כאשר הראשון הוא 3 עיני שרשרת ועוד 3 בתוך הקשת. 2 עיני שרשרת, מדלגים על 2 עיניים וסורגים 3 עמודים ו-2 עיני שרשרת, מדלגים על 2 עיניים וסורגים 3 עמודים. 2 עיני שרשרת ונכנסים 3 עמודים בתוך הקשת המרכזית מהשורה הקודמת. 2 עיני שרשרת, 3 עמודים. 2 עיני שרשרת מדלגים על 2 עיניים וסורגים 3 עמודים ו-2 עיני שרשרת. הגענו לפינה. סורגים בתוכה 2 קבוצות של 4 עמודים עם 2 עיני שרשרת ביניהם. חוזרים על הקטע הכחול פעם שניה. מנתקים חוט כחול מחברים ירוק. ועושים אותו דבר בירוק מסיימים שורה בעין שטוחה. שורה 7: מחברים חוט כתום סורגים 8 קבוצות של 3 עמודים וביניהם 2 עיני שרשרת פעמיים. עושים אות דבר בסגול. שורות 8-9 מחליפים צבעים מה שהיה טורקיז עכשיו ירוק. מה שהיה כתום עכשיו סגול. מסיימים שורה ויש לכן ריבוע. עושים 4 כאלה ומחכים להמשך הוראות משרון. אני עשיתי דוגמא נחמדה וחיברתי את הריבועים בצורה כזו שבאמצע נוצר לי ריבוע סגול ירוק שעומד כמו מעויין והכתומים והכחולים בקצוות כמו משולשים. וזה ההסבר שלי. דרך אגב שיטה קלה יותר לריבוע: שורות 1-3 כמו של שרון. שורה 4: חוט טורקיז ו-8 עמודים, 2 עיני שרשרת ונכנסתי בקשת הגדולה וסרגתי 3 עמודים + 2 עיני שרשרת והגעתי שוב לפינה עם 8 עמודים ו-2 עיני שרשרת. חזרתי על הקטע עוד פעם. אותו דבר עשיתי עם החוט הירוק. שורה 5: למעשה מפה זה כמו לסרוג ריבועי גראני עד הסוף כאשר כל חצי שורה מחליפים צבע בהתאם. שורות 8-9 כמו בדוגמא הקודמת. שוב המון המון בהצלחה.