בוקר נפלא וחודש נהדר לכל באי הפורום

יוכי68

New member
בוקר נפלא וחודש נהדר לכל באי הפורום../images/Emo24.gif

מה שלומכם? מזמן לא נכנסתי - ה ת ג ע ג ע ת י.....מה מתוכנן לקראת השבת? אני חייבת שוב להמליץ על עוגת הסברינה של ניקי - אני מכינה אותה כמעט כל שבת ואין סיכוי שלא תתחסל. כמו כן אני ממליצה על עוגה במיקרו ב 9 דקות עם מגוון ציפויים בפעם האחרונה הכנתי עם קרם קרמל ואגוזים כמו שהציעה חני - יצא נ ה ד ר. אם יש לכם עוגות קלות או קינוחים קלים וטעימים זה הזמן והמקום להמליץ.
 

רותי410

New member
אני לא מאמינה???!!! מה קרה, טעית בדרך? חחחח

תתחילי להיכנס יותר, ולהתגעגע פחות. את חסרה כאן, אז קדימה!!!! פחות האתר של בית הספר ויותר פורום אוכל כשר. ותזכורת על הסברינה באה בזמן. בדיוק עכשיו סיימתי שיחה עם חברה ושאלתי אותה מה היא מכינה לשבת כי בא לי להכין משהו קל, אבל שיהיה יפה וייצוגי. היא מכינה עוגת קוקוס ושוקולד, אבל לא נתנה לי את המתכון, רק אמרה שתשלח לי מזה. אבל לא זה מה שביקשתי. הסבירנה נשמעת ממש אופציה טובה. שיהיה חודש טוב מבורך ומלא שמחה, ושוב, תקפצי לבקר לעתים תכופות יותר. ותמונות יש מהמטעמים שלך???
 

יוכי68

New member
רותי היקרה, מה שלומך?

נסי את הסברינה היא קלה קלה וממש טעימה.....מזמן לא צילמתי.....אולי אתחיל להיכנס לעניינים שוב - זה משמח והרי נאמר משנכנס אדר מרבין בשמחה...מלבד זאת שצריך להיערך לקראת משלוח המנות בחודש הבא - אז צריך לרענן את מלאי מתכוני העוגות והמגדנות. יש לי תמונה של הסברינה הראשונה שהכנתי די מזמן.......אבל מספיק טוב להמחשה.
 

רותי410

New member
מתגעגעת, אלא מה? אלופת הגעגועים היא חני

אבל גם היתר מרגישים בחסרונך, אז קחי את הדבר לתשומת לבך. המתכון של הסברינה באתר של ניקי, נכון? אני אכנס ואקח. וקראתי את ההודעה של דינה, הבורקס של פירגה, זה הבורקס שאת העלית לפורום מזמן, המגולגל? ושאלה בענייני סיגרים. יש לי המון עלים בבית - השתמשתי לכמה פשטידות גבינה, אבל בגלל שלא ידעתי כמויות קניתי כמה חבילות ונשאר לי המון. הקיצר, כבר מעכשיו אני צריכה להתחיל לחסל חמץ מהבית. אז שאלה, אם אני רוצה לטגן סיגרים, ממלאים כל עלה בבשר טחון? (ואם לא יהיה לי זמן, אז בתערובת טונה מתובלת), או חצי עלה? כי עלה אחד זה נראה המון בצק, לא יודעת. ובטח זה לא יצא דק-דק כמו הסיגרים המוכנים. יהיה לך זמן, תעני (או מישהו אחר, לא חשוב מי), לא יהיה - גם בסדר. שיהיה לך אחלה יום, ואם לא תיכנסי מחר, אז גם שבת שלום ומבורך. ומחכה למתכוני אוזני המן שלך. אולי בפעם הראשונה בחיים שלי אני אכין. (כמו הרבה דברים שהכנתי לראשונה בחיי בעקבות הפורום)
 

יוכי68

New member
רותי, הנה המתכון לעוגת הסברינה

עוגת סברינה משגעת/ניקי ב. מצרכים: 3 ביצים מופרדות 200 ג` סוכר (כוס) 140 ג` קמח תופח (כוס) דנונה א. אפיה (כן בנוסף לקמח תופח, אין טעות) כוס מים ליצוק בסוף שהעוגה יוצאת מהתנור סירופ סוכר: 120 מ"ל מים (חצי כוס) 100 ג` סוכר (חצי כוס) קרם: 250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא) 2 כפות א. סוכר הכנה: להקציף חלבונים וסוכר, להוסיף חלמונים אחד, אחד ואת שאר המצרכים. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני , בסביבות 30 - 35 דקות. לבשל סוכר ומים לסירופ. שהסברינה יוצאת מהתנור ליצוק עליה את המים באופן שווה בעזרת כף בסבלנות. ליצוק את סירופ הסוכר בעזרת כף באופן שווה בסבלנות, לצנן. להקציף שמנת ומתוקה וא. סוכר, למרוח על הסברינה. הערות: תבנית בינונית אפשר לקשט בתותים. אפשר לקשט בכל מה שרוצים, אפרסקים , אגסים משומרים, או לא לקשט בכלל. ורותי, בקשר לבורקס של פירגה אינני יודעת על איזה מתכון היא מתכוונת בכל אופן אין ספק שבורקס ממולא בתפו"א או פטריות או בשר טחון זה טעים - הכנתי הרבה הרבה פעמים. לגבי עלי הסיגר - מספיק חצי כדי למלא - חשוב לסגור היטב. את יכולה להכין מהם אגרולים/בריק - ממולאים בביצה עין או בפירה ומטוגנים טעים וקל כארוחת בוקר או כארוחת ערב עם ירקות בצד.
 

רותי410

New member
../images/Emo24.gifהמון תודה על התשובות

ואפילו יותר ממה שביקשתי - כי יכולתי לקחת את המתכון מהבלוג של ניקי. אבל התשובות והעצות שלך הן אינסטנט תשובות, ותמיד אפשר לסמוך עלייך. שוב, תודה
 

ddh1

New member
רותי, מצרפת לך את המתכון של הבורקס

בשר של פירגה. יצא מעולה! ובקשר ליוכי, הלוואי שתנהל את האתר שלנו!!!
בורקס עלים במלית בשר וצנובר ברוטב פטריות מאת: פירגה ריבועי בצק עלים מעדנות מלית בשר: 2\1 קילו בשר טחון מעורב בקר וכבש או בקר ועוף 3 בצלים קצוצים 50 גרם צנובר מושחם במחבת (מיד אחרי טיגון הבשר) לא להוסיף למחבת עוד שמן. מלח פלפל שחור פפריקה כמון פטרוזיליה קצוצה טריה לטגן ב-4 כפות שמן את הבצלים ולהזהיב—להוסיף את הבשר תוך כדי בחישה מתמדת לקבלת פירורים פירורים. להוסיף את התבלינים והצנובר ולכבות את הלהבה. לקרר. להניח על השיש ריבוע בצק ללא רידוד ולמלא בנדיבות במלית לכסות בריבוע נוסף ולהתחיל להדק את 2 הריבועים זה לזה בצביטות עד שמהודק היטב ומקבלים צורה של ריבוע. מניחים על ניר אפיה ומברישים ביצה.אפשר לפזר שומשום. אופים על ניר אפיה בחום 175 כ-35 דקות או עד שמשחים מכינים רוטב: מטגנים 2 בצלים חצויים ופרוסים ומזהיבים. מוסיפים 300 גרם פטריות טריות חתוכות מטגנים ביחד עד שהפטריות יזהיבו מעט לתבל במלח, פלפל,אגוז מוסקט ,2-3 כפות יין יבש, כפית מרק פטריות.מים לפי הצורך. מיד כשהבורקס יוצאים מהתנור---- לצקת מהרוטב החם בנדיבות ולהגיש. תהנו
 

רותי410

New member
תודה, דינה. נהדר כמו כל המתכונים של פירגה.

בחורה שווה-שווה. וגם אני מצטרפת לדעתך בקשר לניהול של יוכי, וכבר שלחתי בעניין זה מכתב לתפוז כדי שיצרפו אותה בתור מנהלת.
 

cial 1

New member
אקבל מתכון כי זה לא קשהיוכילה אין עליך ../images/Emo6.gif

 

cial 1

New member
אושר אושר ועושר לראות את השם שלך פה.יוכילה|חי

יוכילה אכן כן אני היא המתגעגעת בכול המובנים הפעם אני דורשת מס טל רק אם יש אפשרות והמתנתי בקוצר רוח לתמונה של הדג אבל אני גם לך חייבת אתמול היה לי סיפור עם המצלמה הכנתי דברים אוכל לבן בעוד כשעה אני אלך אליו בעז"ה רק לשעה וחצי. ומה הסיפור של המצלמה היא מלאה ואני לא יודעת לרוקן ושחקתי בה הרבה והפכתי הכול לסיני ולא יודעת מה לעשות רק הבן יסדר זאת אבל השכנה עזרה לי ואני יכול לצלם עכשיו מה שהכנתי ואני כן מרוצה על כול המאמץ אני גם אצלם את הקופסאות של העוגות להכנה כול הזמן כאן שואלים ואומרים לי אני לא מבירה נכון את המתכון והלווי והייתה אחת רק פעם בה? שתעזור לי לכתוב יותר טוב הכול אצלי? בסדר רק המידות הם הכי מקשים עלי ואת יוכי תמיד עזרת ולי יש אתר והוא לכולם על מידות משקל השוני בכול העולם וכך אני מתאמצת ומשתדלת גם וגם יש בעיה לא תמיד חסר אות או שגיאה נו נכון שיש צורך לסלוח לי על זה אני רוצה לתת מתכון מדויק וכך אני אוהבת אותך הגעגוע חזק אני עכשיו הולכת להתחיל לצלם זה הכול אוכל ביעקר ממש התקדמתי נכון תמיש יש לי אבל תמיד יש עוד מה ללמוד כמו כול שאר הלימודים החיים הם בית ספר אחד גדול ואת היא שמבינה אותי הכי הרבה טוב מה נתת לי היום את הכול שאת פה לרשותך וממך גם אלמד עוד חני באהבה לך יוכילה האל איתך ערב טוב ומתוקי ואני עוד לא ראיתי הכול מרוב התרגשות ישיר התגובה חשובה לי היא לך
 

יוכי68

New member
חני היקרה, מה שלומך? אלפי תודות על הפירגון

ראיתי את תוצרייך - הכל נראה ממש טעים....אני אשלח אלייך תמונות של דג נסיכה את רוצה במייל או בפורום?
 

ddh1

New member
יוכי יקרה

את לא יודעת כמה התגעגעתי אליך. כולנו כאן התגעגנו אליך. למתכונים, לפרגונים, לצילומים ולכל אמרי השפר שלך..... אני בטוחה שאת עמוסה מאוד, אבל נשמח אם תפני מקום קטן אלינו. אולי את מעונינת לנהל את הפורום שלנו? אפשר בבקשה את המתכון לעוגת הסברינה? ולשבת מה שמתוכנן- ( מקוה שזה גם מה שיצא) ערב שבת- דג סלומון סיגרים (רק מטגנת- לא יודעת להכין) מרק עוף עם קניידלך קוסקוס ורוטב חלות מוס שוקולד סלטים: חציל מטוגן, סלט גזר, חומוס, חציל במיונז, טחינה, סלט ירקות שבת צהרים בורקס בשר של פירגה- יצא מעולה, מקוה שאספיק לצלם בורקס תפו"א קציצות ברוטב בטטה בתנור עם שמן זית והמון שום. כרובית מטוגנת עוגת תותים סלטים: כבד, ביצים, חציל רומני,כרוב ומדבוחה. בע"ה שנספיק הכל או לפחות הרוב!
מתגעגעים אלייך וטוב לראותך. חודש טוב דינה
 

יוכי68

New member
דינה, אחלה של ארוחה את מתכננת שתהיה

לכם שבת נפלאה וטעימה........ותודה על הפרגון.
 

יוכי68

New member
אני מתכננת לשבת.......

כמובן שחובה דגים .....החלטנו שאנחנו עוברים מנסיכה לפילה מושט למורת רוחם של הקטנים שעדיין מעדיפים נסיכה. בשבועות האחרונים הבעלול היקר מכין את הדגים - עם פולים טריים וטבעות גזר והרבה פלפלים אדומים יבשים וחריפים - זהו עיקר הארוחה. אני אופה לחם ולחמניות לכבוד שבת מתכוונת להכין בורקס עדיין לא החלטתי סופית על המילוי. חמין מרק ירקות עם גריסים/אורז לצהריים סלטים: מטבוחה, חמוצים, גזר עם מיונז, סלט תפו"א ומיונז, חומוס מוכן, מלפפון, תירס. עוגת סברינה של ניקי - חובה בכל שבוע עוגיות מלוחות עוגיות קוקוס פשוטות של זהביטוש או עוגיות במילוי קוקוס של אילהטל. ורוצה להכין עוד עוגה טרם החלטתי.....אם יש רעיון עוגה קלה ומהירה - אשמח.
 

יוכי68

New member
דינה, המתכון לעוגה למעלה ובאשר

לניהול האתר אם יאשרו אותי אשמח.
 

ddh1

New member
הלוואי!!! בבקשה תגישי בקשה לניהול

אין לי מושג מה צריך לעשות. אבל הלוואי שתהיי המנהלת שלנו!!!! עם מנהלת כמוך, הפורום רק יפרח!
 
למעלה