בוקר נפלא וחודש נהדר לכל באי הפורום

רותי410

New member
יוכי, שלחתי בקשה לתפוז לצרף אותך בתור מנהלת,

מקווה שזה בסדר. פשוט רציתי לזרז את העניינים אחרי שקראתי את התשובה שלך לדינה שבה הבעת את נכונותך. וכבר מעכשיו אני מאחלת לך בהצלחה!!!

ddh1

New member
רותי איזה תותחית את!

ממש אשת חיל. אתמול בערב, סוף סוף היה לי קצת זמן פנוי. הלכתי לשיעור תורה של רב השכונה בנושא אשת חיל. בין הדברים שאמר: שיש אישה שהיא עושה חיל ויש אישה שהיא אשת חיל, שהם חד הם" את ממש אשת חיל!

רותי410

New member
תודה רבה,דינה, אבל באמת המחמאה לא

מגיעה לי. היא מגיעה ליוכי ולעוד המון אחרות כאן, וגם לך, כמובן. אני, למשל, מבטיחה לחברה שלי ולעצמי כל שבוע שהפעם אני אלך לשמוע שיעור. יש רב שנותן שיעורים והוא קצת רחוק ממני. חברה שלי מקפידה לשמוע אותו, אלא אם כן ממש היא לא יכולה, וכל שבוע אני דוחה את ההצטרפות אליה. תמיד יש משהו דוחק אחר. אז אולי פעם אני אצליח לשפר את הביצועים שלי, כך שיהיה לי מספיק זמן גם לשמוע שיעורים. ושוב, תודה על המתכון.

ddh1

New member
אני לא רוצה שזה ישמע כדברי כפירה

אבל אני חושבת שיש זמן ועת לכל דבר. בערב, אני פשוט הרוגה. בעיקר כי התאומים עדין לא ישנים בלילות וכך יוצא ש- 10 חודשים לא ישנתי לפחות 3 שעות רצוף. ואני אומרת לעצמי, שזה הזמן עכשיו לגדל את הילדים. הלוואי שהיה לי יותר כוח ללכת לשיעורים. אבל אין וזה לא נורא. אני מקוה שכשהם יגדלו אוכל להתפנות גם לדברים אחרים וחשובים כמו שיעורי תורה. מצד שני אין ספק שזה מרומם את הנפש והנשמה. אנחנו במצב של נתינה יומיומית וקצת דברי תורה לנשמה בהחלט מועילים.
דינה דרך אגב, מה את מכינה לשבת?

רותי410

New member
לא מי יודע מה

אצלנו, כמו שכבר אמרתי, בקושי אוכלים בערב שבת, כי אוכלים קודם פיצוחים - כך זה אצל העדנים וגם אצל התימנים, אני חושבת, כך שכשמגיע הזמן לאכול, אף אחד לא רוצה כלום. רק סלטים, בורקסים וכו' - וזה במקרה הטוב. ליום, אורז, שעועית וצלי בשר. וגם סלטים וזהו. יש גם עוגת שוקולד ואגוזים, אבל גם עוגות לא כל כך נצרכות בשבת. אצלנו זה יותר פיצוחים ופירות. בשבוע שעבר היה גם גחנון וביצים - ואחרי זה לא רצו לגעת באוכל. אז השבוע - גם לא גחנון. עושה לי חיים קלים (את רואה שלא אשת חיל?) כשאני רואה את רשימת ההכנות של כולכם לשבת, אני מסירה בפניכם את הכובע (שאין לי), כי אם הייתי צריכה להכין את כל זה הייתי צריכה להתחיל מיום ראשון. חחח ואת עוד עם תאומים. באמת אשת חיל. שתהיה בריאות ושיהיה רק כוח להכין תמיד ולגרום הנאה לאחרים.

ddh1

New member
רותי את מותק, תודה!

אולי יש לך מתכון קל לקובנה?

רותי410

New member
יש לי, ונתתי אותו ליוכי. נדמה לי שהיא

שדרגה אותו. אם היא תיכנס אולי היא תיתן לך את המתכון המשודרג שלה. בינתיים אני שולחת לך את המתכון המקורי (פעם אחת הכנתי, לא נרשמה הצלחה מזהירה, אבל חברה שלי מכינה כל שבוע ומתים על זה).

רותי410

New member
קיבלתי תשובה מתפוז

הם כותבים שהם מנסים להשיג את המנהלת ולשוחח אתה. לבקש ממנה המלצות על מישהו שיהיה שותף לניהול. ואם יהיה צריך, אולי יתבקשו משתתפים להגיש מועמדות. אז נקווה בשביל יוכי ובשבילנו שיזרזו את התהליך. בינתיים אני חוזרת לעבודות הבית. שבת המלכה מתקרבת.

יוכי68

New member
דינה ורותי, לגבי הקובנה..........

לא שמרתי את השדרוג, אך כעיקרון אני זוכרת שהגדלתי את כמות הקמח ויצרתי בצק די רך....עיבדתי מס' פעמים ופתחתי אותו בידיים עם שמן....גלגלתי לרולדה (לפני כן חילקתי את הבצק ל 5 חלקים) התקבלו 5 רולדות...שמתי בסיר מרוח בשמן - עפ"י התמונה של רותי זה היה מוצף בשמן - אני שמתי הרבה פחות. האמת שהתקבלה לי קובנה די דומה ללחם - אך משום שזה היה חם ורך מאוד וטעיםםםםםםם אז התקבלה בברכה - בקשו בבית לא לשים מרגרינה או להוסיף שמן. אפיתי בתנור ולקראת הבוקר שמתי על הפלטה לכ3 שעות מכוסה היטב - יצא נהדר.

רותי410

New member
אח, יוכי, אם גלגלת את זה זה יצא גחבנה

שזאת הכלאה בין גחנון לקובנה. ומה שהיה מוצף אצלי שמן זה הגחנון ולא הקובנה, כי כמעט אין שומן בבצק, וכששמים בסיר כמות נדיבה של שמן, זה נספג באפייה ויוצא רך. יאמי.

יפית מן

New member
יוכי-לה ברוכה השבה גם אני ממליצה עליך..

בתור המנהלת שלנו ושמחה לראות את כל הפורם משגשג ושכולן תשובנה אלינו בחזרה וכל הבנות המקסימות שנמצאות בפורם תבורכו כולכם כאחד בלב שלם ואוהב

למעלה