בוקר נפלא ויום טוב כפליים לפורום הכי חמים

רותי410

New member
מאיוש, זה לא תמיד מצליח

כי אחר כך, כשהם יוצאים החוצה, לגן ילדים, למשל, נותנים להם לאכול ולשתות את כל הדברים שאוסרים בבית ואי אפשר שהם יראו אחרים ולא יאכלו. כך שהתנזרות מוחלטת, אני חושבת, בלתי אפשרית.

מאיוש י

New member
מתוקה שלי הכל עניין של חינוך

ילדי בגן מבקשים מים אפילו הגננת הייתה בהלם אבל הם גם אוכלים במסיבות יום הולדת בגן חטיפים ועוד שטויות וזה בסדר גמור . מה שחשוב לי זה שרוב מזונם , שהם אוכלים בבית יהיה בריא .....ומותר להם "לחטוא" בחוץ וזה בסדר גמור. העיקר שהם לבד יודעים את ההבדל בין בריא ללא בריא ויכולים לעשות את הבחירה ....

רותי410

New member
לא. מרק בצל של אוסם. מרתיחים ומבשלים 5 דקות

כבר הכנתי והוא לא טעים לי. נקווה שיהיה מי שיאכל. יש לי בת דודה ששהתה כמה שנים בארצות הברית, ושם הם פריקים של בריאות - או משוגעים למזון בריאות ולהתעמלות או שמנים שזה פחד. כשהיא חזרה, היא לא הפסיקה למרר לכולנו את החיים. לא ממתיק מלאכותי, לא צבעי מאכל, לא אבקות! חס וחלילה מוצרים שיש בהם מונוסודיום גלוטמט וכו' וכו'. אז בעיקרון, זה נכון ואני משתדלת כמה שפחות להשתמש, אבל אם אני ממש אקפיד על זה, אני אצטרך לקנות מזון רק מחנות טבע ואז כל האפשרויות מצטמצמות מאוד. אני לא יודעת אם מישהו מכם שתה פעם את משקה הלימון של פנטה. הוא היה טעים מאוד. אבל אז התפרסם שיש בו מרכיב מסרטן והם הורידו אותו מהמדפים וחיסלו את קו הייצור שלו. במקומו הם מייצרים משקה אשכוליות, שאני, באופן אישי, לא אוהבת. כל יום מתפרסם על מוצר אחר או מרכיב אחר שהוא מסרטן ואין לזה סוף.

רותי אני איתך בקטע הזה. ברור שהכי בריא

טבעי ולרוב זה מה שיש אבל אני מחזיקה בדיעה שצריך לשמור על הבריאות ויחד עם זה חיים רק פעם אחת. הרי קפה לא בריא. סוכר לא בריא. קמח לבן. הכל לא בריא. כמובן שמה שמאיוש כתבה כל הממתיקים למינהם הם ממש לא בריאים אבל בעיני התנזרות זה קיצוניות. צריך לדעת לאזן. במסגרת האיזון אני אודה שאני חובבת קולה מושבעת שידוע בסגולותיו הבריאותיות הרבות כמשכך כאבי בטן וכטונות סוכר, קפאין ומלא מרעין בישין אבל מה לעשות? אני אוהבת!!! יש לי קרובת משפחה שלא נותנת ממתקים לילדים וגם לא משקאות מתוקים. היא נמצאת במלחמה מתמדת עם גני הילדים: אל תתנו כן תתנו. ובסוף הילדות דואגות לבקר תמידית אצל השכנה שנותנת מאהבה כמובן. קיצור זה אכן לא בריא אבל כל עוד זה כל כך רווח קשה לי להאמין שאפשר לגרום לילד להתנזר מזה. חינוך לבריאות? מודעות? מצוין!!!! עד כאן נאומי לאחר צהרים סגרירי זה.

מאיוש י

New member
גם ילדי אוכלים חטיפים

הכוונה היא לחנך אותם להעדיף חטיף "בריא" יותר ללא צבעי מאכל ולקחת את הפחות מזיקים ברור שאי אפשר להתנזר אבל היכן שאפשר לצמצם נזקים כדאי לעשות זאת . וחוץ מזה אם הילד רגיל לכך מגיל קטן הוא לבד בוחר זאת , וההורים משמשים את עיק ר הדוגמא...... אני לא יכולה לאסור על ילדי לשתןת קולה אם הם יראו אותי שותה..... לכן יש דברים שמראש עדיף שלא יכנסו אלי......

למעלה