בוקר נפלא ושבוע טוב לכולם
לא ניתן

יוכי68

New member
בוקר נפלא ושבוע טוב לכולם../images/Emo24.gif לא ניתן

לפורום הכשר לגווע..........חובה על כל המעוניינים לתת כתף ולשתף!
 

חנהפ

Active member
בוקר נהדר וחנוכה שמח

הערב אצלי הדלקת נרות אז המלאכה רבה, לא הכנתי כלום לפני שבת, כדי שיהיה טרי...
 

חנהפ

Active member
מי?

הזמנתי את הבן הנשוי שלי ואת ההורים, לא קהל גדול, אבל אהוב. מה אני מכינה? נפתח בסיידר מתובל ומחוזק חמים אני הולכת לקנות כמה לחמים טובים ולידם חמאה, ממרח עגבניות מיובשות, טפנד סלט כדורי מוצרלה בשמנת סושי על קרפ מרק פטריות תפו"א אפויים מוקרמים פשטידת טליאטלי סלט גדול לביבות בטטה בלינצ'ס עם ריבה ואגוזים צ'ורוגה (שזה בצק דקיק מטוגן מוגש עם אבקת סוכר) סופגניות קטנטנות שתיה קרה וחמה
 

חנהפ

Active member
זהו, נגמר

הכלים במדיח, השאריות במקרר ואני כאן שפוכה לתפארת, היה מקסים. ממרח עגבניות מיובשות: את המרכיבים הבאים יש לשים במעבד מזון: 1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן 3-4 שיני שום עלים מ3 גבעולי בזיליקום או כף בזיליקום יבש חופן אגוזי מלך שמן זית להוסיף תוך כדי העיבוד עד לקבלת המרקם הרצוי מלח פלפל שחור לפי הטעם נשמר במקרר כמה שבועות, אם לא מתחסל קודם. אני משתמשת גם כתוספת לרוטב רוזה לפסטה, או למילוי חזה עוף או דג אפוי או סתם ככה על לחם טעים
 

חנהפ

Active member
טוב זה לא ממש סושי

כי אין אורז,אבל... את החביתה הכנתי מביצים, תערובת קמח וקורנפלור, מלח סויה ומים לקבלת בלילה כמו לבלינצ'ס המילוי: גבינת סימפוניה בתוספת סויה (אפשר גם עם זיתים קצוצים) מקלות אבוקדו או מלפפונים רצועות סלמון מגלגלים מקררים היטב ופורסים
 

רותי410

New member
שבוע טוב ומבורך לכולם

עוד מעט החג נגמר
אבל אין דבר, העיקר שיהיה חג בלב. ובריאות לכולם. ואני אתך, יוכי, אסור לתת לפורום הזה להיעלם, שכל אחד יגייס משתתפים ושתהיה תנופה כמו בהתחלה (אני, לצערי, לא מצליחה להלהיב אנשים לרעיון. מי שלא יודעים במיוחד לאפות ולבשל, לא נכנסים. יש יודעים אבל לא ממש מצויים ברזי המחשב והאינטרנט, אז מוותרים. ומי שיודעים לבשל ולאפות ובהחלט גולשים באינטרנט, מסתייגים מהרעיון. שלא לדבר על זה שצוחקים ממני. אז זהו. אבל אני לא אומרת נואש). וחני, תודה רבה על המחמאה. אבל תדעי שהשאלות האלה והבקשות עוזרות לי, כי בזכות הפורום עשיתי דברים שלא חלמתי שאעשה. ומאיוש, החכמה היא לדבוק במשהו טוב, גם כשהוא לא מצליח להתרומם, ולנסות לעזור לו להמריא. בייחוד את, שיש לך המון לתרום. ובקשה אחרונה (היום הרשימה שלי ארוכה!) מאנשי תפוז: מה דעתכם לנסות להפעיל שוב את המנהלים?
 

יפית מן

New member
ערב טוב לחברותי היקרות,וחג אורים שמח

בהקשר לזה שאתן כותבות שהפורם גווע ,יש לי מספר מילים להגיד בקשר לענין הזה: יש לי הרגשה שהפורם נהיה חברי של כמה בנות בלבד ואחת כותבת לשניה,ומה עם האחרות? צריך להיות שתוף של כולם ולא רק כמה בנות שכותבות ומה אם היתר?זה גרורם לאי נעימות למי שלא מזכירים את שמה!!! והרי נאמר:אורח לרגע,רואה כל פגע!זאת ההרגשה שלי,תקנו אותי אם אני טועה!!! ואתן דוגמה:כתבתי מתכונים נהדרים(בלי תמונה,אז מה?)ושום תגובה או יחס לזה בו בזמן שכשהחברה כותבת,מיד יש תגובה זה דבר שמרחיק את הנשים ועוד מישהי כתבה לי את זה במסר!כך שתקחו את זה לתשומת ל\יבכם אין לי ולא כלום לאף אחת אבל לא כך נוהגים,סליחה על הדברים הלא נעימים שכתבתי אבל זה תחושת ליבי חג אורים שמח והרבה הצלחה לפורם הנפלא הזה ושהחברות תהיה לכולם שווה ממני יפית שאוהבת את כולכם מחכה לתגובתכם...
 
יפית אני אענה לך למרות שיהיה לי יותר

קל לאמר לך נכון ודי. אבל אני כן חושבת שכדאי שיראו את זה כולם כולל הסמויים. אני חושבת שבפורום כמו בכל חברה לוקח טיפה זמן להשתלב. אז תמיד מי שנכנס או כותב פעם ב... לא יקבל את מלוא היחס שתקבל פה מישהי שמשתתפת הרבה. יחד עם זה אני חושבת שיש פה נשים נחמדות מאד מאד שכן מתיחסות כמעט לכל הודעה. גם את תוכלי להיות כנה ולהיזכר בזמנים שהשתתפת פה הרבה אז היית חברה ושמך עלה כמעט בכל שירשור . אלא מה? התחילו לנשור מפה משתתפים ואז נוצר מצב של כמה קבועות שנמצאות כל יום. זה טבעי. זה עדיין לא אומר שאי אפשר להשתפר. תמיד אפשר. ואני מדברת בשמי בלבד כי אני חושבת ששאר הנשים פה מקסימות. לגבי המתכונים שלך אני למשל הסתכלתי והתרשמתי. תאמת חשבתי שזה מהמתכונים שאתם מקבלים בעלון שלכם כי אמרת שתביאי כל שבוע אז לא הגבתי וזה לא בסדר. אבל מכאן ועד לאמר שהפורום נסגר לכמה משתתפות זה לא פייר כי בעצם מה שכולן כתבו שחסר פה משתתפות ולמה לא כותבים יותר... אני בטוחה שאם יכתבו יותר באופן קבוע ולא תהיה הרגשה של מישהי שקופצת פעם ב... אז מעגל החברות פה יגדל.
 

רותי410

New member
היי, יפית, עם הרגשה אי אפשר להתווכח

ואם כך הרגשת, סליחה שנתנו לך להרגיש כך - גם אם, לפחות מבחינתי, זה היה בלי כוונה. ותדעי לך שמתכונים בלי תמונה לא זוכים לאותה התייחסות כמו למתכונים עם תמונה. גם אני, שלא ממש יודעת לבשל ולאפות, נתתי פה ושם מתכונים והם לא זכו להתייחסות. אבל לא איכפת לי. זה מה יש. ירצו, יתייחסו, לא ירצו, לא יתייחסו. ביסודו של דבר, את צודקת. חוץ מזה, את ממש לא צריכה להרגיש אורח לרגע, כי היית אחת הראשונות להשתתף בפורום. הרבה לפני. ובהחלט הטבעת עליו את חותמך. עובדה, שבימים שלא הרבית להיכנס בגלל ביקורי משפחה מחו"ל, שאלו עלייך. אז זהו, תתחילי לתת מתכונים ולהשתתף. אני בטוחה שיהיה מה להעיר עליהם. וחג אורים שמח לך, לכל חברי הפורום ולכל עם ישראל. (נר שישי של חנוכה - איזה יופי לראות את כל האור הזה)
 

rivka9

New member
מצטרפת חדשה

שלום לכולן, אני משתתפת סמויה בפורום מאז הקמתו לפני מספר חודשים. אני נהנת מאוד מהאוירה החמימה והחברית ולעיתים מכינה ממתכוני המשתתפות.(כמעט כולן כאן נשים, לכן אדבר בלשון נקבה) אני אצטער אם הפורום יגווע לאיטו כפי שרבות מכן חוששות ולכן אני יוצאת ממחבואי ומצטרפת. לפני כשבוע הכנתי את עוגיות השח-מט, (נדמה לי שמאיושי הביאה את המתכון) הילדים שלי נהנו מאוד מעוגיות אלו, תודה לך מאיושי. הכנתי בעבר גם מתכונים של יוכי וגולדה, תודה לכן,הם היו מעולים. אם בעתיד יהיו לי מתכונים מענינים אשמח להעביר לכן.
 

יוכי68

New member
ברוכה הבאה רבקה, שמחים שיצאת לאור../images/Emo24.gif

בטוח שיש לך מה להציע.......לכל אחד יש.........תובנות, שאלות פירגון הכל יתקבל בשמחה........חג אורים שמח.
 

יוכי68

New member
ואפרופו רותי, את זוכרת שהצעת את הרולדה

של בצק עלים במלית טונה, אז הכנתי כזאת בתבנית אינגליש קייק במלית גבינות.....חוסל באותו רגע.......
 

רותי410

New member
יואו, יוכי, את לא יודעת כמה ששימחת אותי

נכון שזאת לא הפשטידה ממש, אבל עצם העובדה שלקחת רעיון שלי. עוד פעם וואו, וואו, וואו! את לא יודעת כמה זה מדכא רק לקחת מאחרים ולא לתרום. קראתי אתמול את ההתכתביות שלכם בקשר לפטריות. אצלנו בבית אף פעם לא אהבו פטריות. ואני, רק בזמן האחרון התחלתי לאהוב אותן - וגם, רק במידה. אני יודעת שיש הרבה דברים שהרמבם לא ממליץ עליהם. למשל לאכול דגים עם מוצרי חלב. הבנתי שהאיסור נובע מענייני בריאות ולא איסור מסוג אחר. ועוד. אני, כמו הרבה אחרים, מאמצת מה שמתאים לי וממה שלא מתאים - אני מתעלמת. הכנתי אתמול את פשטידת הקלי קלוטו, זאת שדומה למאפה הגבינות של פירגה שעשית. היא מאוד טעימה. בפרט שאחרי הפעם הקודמת הכנסתי כמה שיפורים שחשבתי שצריך להכניס. והשכנה שלי עשתה עוגת גבינה מטמטמת. אם תרצו מתכון, אני אקח ממנה. בלאו הכי אני מתכוונת לקחת ממנה גם בשבילי. אם כי אין לי ציפיות גדולות מהטוסטר שלי.
 
למעלה