מאפה פריך במלית בטטות
מאפה פריך במלית בטטות ************************* (יוצאים כ-30 מאפים) רכיבים לבצק: ½ 3 כוסות קמח רגיל 200 גרם מרגרינה או חמאה 2 כפות תערובת זעתר או כל תבלין מיובש אחר ½ כפית מלח ¾- ½ כוס מי קרח(קוביות קרח במים) רכיבים למלית: 2 בטטות בינוניות 1 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן מלח פלפל רכיבים לציפוי: ביצה טרופה שומשום אופן הכנה: יש לחתוך את המרגרינה/חמאה לקוביות קטנות (סנטימטר רבוע) ולהכניס למקפיא למשך 1/2 שעה. בקערה גדולה לשים את הקמח, המלח והזעתר, ולערבב. להוסיף את קוביות המרגרינה ולאחד את המרכיבים לתערובת פרורית. להוסיף 1/2 כוס מים ולגבש במהירות לבצק, הטקסטורה לא צריכה להיות חלקה, אך הבצק צריך להיות מגובש. אם לא מספיק, להוסיף עוד מים. המלית להכניס את הבטטות למיקרו עד לריכוך. להוציא בזהירות את התוך לקערה, לטגן את הבצל בשמן עד הזהבה, להוסיף למחית הבטטות, לתבל במלח ופלפל. על משטח מקומח לרדד את הבצק, לעובי בערך 1/3 ס"מ, ליצור עם כוס רחבה עיגולים, למלא במלית, ליסגור היטב לסהרון, לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות בחום 200 מעלות עד הזהבה.-במרכז התנור.