בוקר/צהריים טובים לכולן...

  • פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

fila

New member
בוקר/צהריים טובים לכולן...../images/Emo20.gif

מקווה לא לקרוס היום.... יש לי מלא עבודה ואני מחכה למחר בקוצר רוח
 

אתי@

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif אני מתכננת לחתוך

מוקדם היום...
וללכת לבשל
 

אתי@

New member
יש הצעות לבישולים?

משהו שאפשר להשאיר במקרר כמה ימים...
 

kisses

New member
אתי מה התיכנון? יש לי מספר הצעות

רק תגידי על איזה כיוון את רוצה ללכת
 

kisses

New member
אוקי אז זה הולך להיות ארוחה חלבית

אז יש לי בשבילך מרק מעולה מרק ירקות מעורבים: 30 גר מרגרינה 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 2 גזרים 2 עגבניות חתוכות 1 בצל פרוס 1 כף אבקת מרק פטריות מלח פילפל 1 כף קמח 8 כוסות מים שמים בסיר את המרגרינה ומחממים. מוסיפים את הירקות ובוחשים. מוסיפים את התבלינים, זורים את הקמח ובןחשים. יוצקים אל הסיר את המים ובוחשים. מבשלים כשעה.
 

אתי@

New member
ליאתי את נהדרת, אבל את שוכחת

שבישראל חם חם חם נורא
בכל אופן מצאתי משהו נחמד בפורום מתכונים, תיכף אני אצרף מתכון. ואפשר גם פיצה, או כרוביות בתנור...
 

אתי@

New member
מאפה פריך במלית בטטות

מאפה פריך במלית בטטות ************************* (יוצאים כ-30 מאפים) רכיבים לבצק: ½ 3 כוסות קמח רגיל 200 גרם מרגרינה או חמאה 2 כפות תערובת זעתר או כל תבלין מיובש אחר ½ כפית מלח ¾- ½ כוס מי קרח(קוביות קרח במים) רכיבים למלית: 2 בטטות בינוניות 1 בצל גדול קצוץ 2 כפות שמן מלח פלפל רכיבים לציפוי: ביצה טרופה שומשום אופן הכנה: יש לחתוך את המרגרינה/חמאה לקוביות קטנות (סנטימטר רבוע) ולהכניס למקפיא למשך 1/2 שעה. בקערה גדולה לשים את הקמח, המלח והזעתר, ולערבב. להוסיף את קוביות המרגרינה ולאחד את המרכיבים לתערובת פרורית. להוסיף 1/2 כוס מים ולגבש במהירות לבצק, הטקסטורה לא צריכה להיות חלקה, אך הבצק צריך להיות מגובש. אם לא מספיק, להוסיף עוד מים. המלית להכניס את הבטטות למיקרו עד לריכוך. להוציא בזהירות את התוך לקערה, לטגן את הבצל בשמן עד הזהבה, להוסיף למחית הבטטות, לתבל במלח ופלפל. על משטח מקומח לרדד את הבצק, לעובי בערך 1/3 ס"מ, ליצור עם כוס רחבה עיגולים, למלא במלית, ליסגור היטב לסהרון, לצפות בביצה טרופה ולפזר שומשום. לאפות בחום 200 מעלות עד הזהבה.-במרכז התנור.
 

fila

New member
נשמע טוב../images/Emo127.gif

לדעתי אפש להחליף את הבטטות בתפו"א רגיל או לעשות מילוי אחר לחלוטין מבשר טחון... ועכשיו זה מזכיר לי שאתמול הגעתי הביתה ושמעון הפתיע אותי הוא הכין לחם כזה ממולא בבשר טחון תבלינים ובצל היה טעים מאוד אבל הוא לא התפיח מספיק את השמרים אז יצא קצת קשה
 

kisses

New member
פשטידת בטטות

4 בטטות 5 ביצים טרופות 2 גביעי שמנת חמוצה 2 כפות קמח תפוחי אדמה 8 גבעולי בצלית קצוצים דק חצי כפית פפריקה מתוקה ומרגרינה לשימון התבנית מבשלים את הבטטות במים מומלחים קלות עד שיתרככו. קולפים ומיבירים לקערה ומועכים. מוסיפים למחית את יתרת החומרים ומיקבבים עד לקבלת תירובת אחידה. מעבירים לתבנית ואופים כ - 45 דקות.
 

אתי@

New member
איזה סוג של כלי?

יש לי קערות חרס אליפטיות. לזה הכוונה?
 

fila

New member
לא לזה התכוונתי

בעצם כשאני חושבת על זה זה כלי מחמר עם מכסה שמרטיבים לפני השימוש
 

fila

New member
כן לזה התכוונתי

אמא שלי נתנה לי סיר אובאלי מחימר עם מכסה ואני מכינה בפנים בעיקר תבשילי עוף עם ירקות או רק ירקות עם תבלינים בלי מים ובלי שמן....בריא ולא משמין והכל יוצא ממש טעים כי זה מתבשל במיצים הטבעיים של הירק או העוף.....
 

אתי@

New member
אבל יש לי מחבת חשמלית

שגם היא מתאימה לבישול ללא שמן. דרך אגב, מעולם לא השתמשתי בה, אבל עכשיו כהעפנו את המדיח (סיפור ארוך) אולי אני אוריד אותה למטה ואתחיל להשתמש בה.
 

fila

New member
אני משתמשת המון במולטי - שף!

אנחנו מאוד אוהבים שניצלים אז במקום לטגן אותם כל הזמן אני מתבלת ושמה על המולטישף כנ"ל לגבי כל סוג אחר של עוף או בשר יוצא מעולה!
 
למעלה