בוקר קסום
לכל בית ישראל

Vdrums

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif ונושא חדש שעלה מתוך

שירשור פה למטה. דת ואהבה - כמה אתם מוכנים להתגמש בשביל אהבה? האם אתם חושבים שאתם מסוגלים להשתנות בשביל הבן/בת זוג? האם תפסלו קשר עם בן אדם בשל היותו חילוני/דתי?

מתנדב

New member
אני ינסה לענות לך בקצרה ידידי....

היו הרבה מקרים שזוג חברים הכירו שצד אחד היה דתי והצד השני לא.... בעיקרון אדם דתי לא יוותר כל כך בקלות על עמדותיו, ויהיו דברים שלא יתפשרו אליו, כגון שמירת שבת, שמירה על כשרות, חינוך הילדים, אלו דברים בסיסים שלא יתפשרו עליהם, ישנם כאלו שיקפידו גם על תפילות ועל לימוד לפחות שעה ביום.... רק אם אותו דתי מאוהב מאוד ומחליט שזה הבת זוג שלו, והוא רוצה לחזור בשאלה, אז אין כל תנאים בין הצדדים. אני אישית לא הייתי מתפשר על הדברים שהזכרתי לעיל, הייתי אומר לאותה בחורה הכל טוב ויפה, בואי נשאר חברים, אך אני לא אוכל להתחתן אתך, ולהקים אתך משפחה, ואני מכיר הרבה כאלו, אמנם יש כאלו שכן מתפשרים ואז הם עוזבים את הדת בשביל זה...

מתנדב

New member
עוד הוספה קטנה....

השאלה כאן, מה יותר חשוב לאדם הדת או החברות? אם אדם מושפע כל כך מהחברות והוא מוכן לעזוב את הדת בשביל זה, סימן שאותו אחד הוא לא יציב, היום הוא יתפשר על הדת, מחר הוא יתפשר לאכול חזיר, ומחרתיים הוא ילך עם עגיל באוזן ובאף....

ולאבד אהבה בגלל דת

יכול לשבור בן-אדם לגמרי. היו כבר מספיק התאבדויות על רקע כזה(לאו דווקא בגלל דת, אבל על רקע של איבוד האהבה).

מתנדב

New member
אתה צודק, לצערי הרב היו התאבדויות

על רקע של אהבה, אבל הרקע לא היה על רקע דתי....

הכל יכול לקרות

אתה לא יכול להגיד לי כאן ועכשיו "אני בחיים לא אתאהב בחילוני/ה".

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אתה כנראה לא

הבנת אותי, יתכן שאני אתאהב בחילוניה, אני לא יודע מה ההגדרה שלך של אהבה, אבל גם אם כן זה יהיה רק לידידות, לא למטרה אחרת.....

yoyo10

New member
את האמת אני חושבת שאני לא יודעת

עד שמשהו לא במצב הזה הוא לא יכול לדעת.

אממממ...

אני חושבת שזה באמת תלוי- עד כמה אוהבים... אבל אני חושבת שזה מאוד קשה לאדם דתי להתגמש בגלל שיש דברים שהוא לא יכול להתגמש בהם לעומת הילוני... וחוצמזה- שאלת "האם אתם חושבים שאתם מסוגלים להשתנות בשביל הבן/בת זוג? לא נראה לי שמישהו אמור להשתנות - אם לא מקבלים אותי כמו שאני כנראה שזה בכלל לא שווה את זה... יומטוף!

Vdrums

New member
לא ניסחתי טוב,

הכוונה היתה לשינוי מבחינת האמונה לא מבחינת האישיות. הבן אדם יקבל אותך אבל בשביל לבנות קשר יותר בריא יש צורך לפעמים לותר ולהתגמש.

נראה לי ..

אולי שוב לא ניסחת את זה טוב? לא נראה לי שהאמונה פחות חשובה מהאישיות... חוצמזה שהוא לא ישתנה מבחינת האמונה עצמה! אלא ישנה את המעשים שלו, לא הראה לי שכל מי שמתגמש ומתפשר גם מאמין פחות...

lala897

New member
אני אישית

לא הייתי מוותרת על הדת אבל מלכתחילה אני אדאג לזה שדבר כזה לא יקרה לי כלומר אני דואגת לעצמי לא להכנס בכלל לתוך סיטואציה כזאת. קשר סתמי עם אדם חילוני- אין לי שום בעיה איתו.

*נקרע מצחוק*

את דואגת לא להתאהב באדם חילוני? חכי שניה...
זה אחד הדברים הכי משעשעים ששמעתי בחיים שלי...

מתנדב

New member
מה לא מובן פה?

למה שהיא תתאהב באדם חילוני, אם היא יודעת שמלכתחילה היא לא תתחתן איתו, אז סתם להתאהב?

היא פשוט אומרת את זה כאילו

היא יכולה לשלוט בזה. היא מודה שאין לה בעיה של קשר חברות עם מישהו חילוני, אבל האם אינה מודעת לאן זה יכול להתפתח? חוץ מזה, לדחות בכוח אהבה זה גם לא מעשה חכם במיוחד.

lala897

New member
אני יכולה לשלוט בזה

אין לי בעיה עם חברות עם חילונית. עם חילוני וגם לא עם דתי אני לא מעונינת בחברות. כי אני יודעת לאן זה יכול להתפתח.

*מבולבל*

אז במה את כן מעוניינת? קשר זוגיות רק עם מישהו דתי, ושום קשר עם גברים חילוניים?

למעלה