בורקר טוב יקירי

מנורה

New member
סבא אורי ערב טוב

אין לי כישרון בציור אני אוהבת לשוטט באינטרנט וכשאני מוצאת ציורים או תמונות שאני אוהבת אני מאמצת

נֵנָה

New member
סיפור טוב עם מוסר השכל ../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

נכון רק לגבי מי שיש לו קופת שרצים מאחוריו ...
ונהדר בשביל בדיחה, אבל, אדם שאין לו מה להסתיר, אין לו גם ממה או ממי לחשוש ...
אחה"צ טובים לכם חברים נחמדים שלי
לפנה"צ הייתי בהרצאות. אחת בספרות עם אפי זיו - על הצייר רנואר והתקופה האימפרסיוניסטית בשילוב שקופיות נהדרות של ציוריו מאותה תקופה ומתחילת דרכו כצייר פורטרטים ומצבים לפי הזמנה ... עם הסברים מעניינים ופוקחי עיניים. תענוג אמיתי לכל חובב אמנות. הייתי מרותקת ונהניתי מכל רגע
לעומת זאת, הרצאה שנייה עם דודו דיין, שהפגין אמנם ידע רב בסיפורי העובדות והצגת מפות של גבולות ארץ ישראל בכל הזמנים משלטון המנדט הבריטי לפי ההצעות והועדות השונות שדנו בהם ועד היום. אבל הנושא נראה לי כבר נדוש ולא רלוונטי. מדי פעם כמעט נעצמו עיני, אז תתארו לעצמכם כמה זה היה מעניין ומרתק... או שאולי סתם הייתי עייפה כי כבר אינני רגילה להתעורר "מוקדם" לפני 8:00 בבקר...
קנינו פומליות טריות שקטפנו בעצמנו ישר מהעץ, הסתובבנו בפרדס, נהנינו מהריחות המשכרים של התפוזים על העצים,מהארנבים השמנמנים והתרנגולות הצבעוניות והקטנות, שמסתובבות שם חופשי חופשי ואפילו עדר קטן של עיזים. בשבילי זו היתה ממש חוויה נוסטלגית...

איזה יום נהדר עבר עלייך ננה ../images/Emo45.gif

גם אני היום חדורת אופטימיות, היום הוצע לי פרוייקט התנדבותי ארצי חדש במסגרת ויצ"ו. סיפרתי לכם שאני מחפשת עוגן שימלא לי את החוסר שנשאר בעקבות הפסקת העבודה, בעקבות ההצעה אני מתחילה לראות אור בקצה המנהרה, זה לא סוד שבחודשיים האחרונים עברתי תקופה קשה של הסתגלות למציאות חדשה ולא פשוטה. מחברי הקבוצה שבסדנה הבנתי שאני לא לבד בעניין וכל אחד עובר את שלב "האבל" על הפסקת העבודה מה שחשוב הוא לצאת משלב "האבל" הזה כמה שיותר מהר, ע"י מציאת תחומי עניין חדשים והשלמה אמיתית עם המצב. המשך יום נעים לכולנו

offe

New member
מה עושים בפרישה ../images/Emo7.gif../images/Emo6.gif

חונה, את יוצאת לדרך ההתנדבות, כל הכבוד. סיפור קטן שכתבתי אודות פרישה. (זכויות יוצרים) נוח - הברגים של המדף נפלו. נוח - הנורית נשרפה. נוח - הברז דולף. נוח, איש תחזוקה בבית כל-בו ענק, ידיו מלאות עבודה, אך אין דבר קשה עבורו, תמיד אץ לעזרתו של כל נזקק. אדם חביב,נענה לכל פניה במאור פנים, מתענג על כל פתרון בעיה שצצה במהלך היום. העובדים העריכו איש זה שעשה מלאכתו נאמנה. שעון זהב (גמלאות). השעה 06:00, נוח כהרגלו, ניגש במרץ לחדר האמביה, מתגלח, מתלבש, נותן נשיקת פרידה לאשתו המנומנמת. "מה אתה עושה? מדוע התעוררת כה מוקדם, שכחת כי אתמול פרשת לגמלאות?" אכן, כן, נפלו פניו - מה אעשה בזמן הרב הפנוי שנפל לידיי. פשט בגדיו, לבש חלוק-בית, כפכפית, לקח את העיתון מתחת למרבד הכניסה ועם כוס קפה בידו - עיין בו. הדליק טלוויזיה, בהה בה בחוסר מנוחה, בחוסר השלמה למצבו החדש. לאחר מספר ימים, כשחש כי הנתק ממקום עבודתו קשה לו, החליט לבקר את ידידיו ולראות כיצד מתפקד הבחור הצעיר שמילא מקומו. בפעמים הראשונות בהן הופיע, האירו העובדים פניהם אליו. נוח, מה שלומך? כיצד אתה מסתדר? ושיחות חולין על הא ודא. כשעשה לו דבר זה לשגרה, החלו העובדים להתחמק. כשהתקרב לסמדר, אותה חיבב במיוחד, מאחר ותמיד קראה לו "סבא", החלה לנגב במרץ את הצעצועים על גבי המדפים וגבה אליו. עלינה, הקופאית, התכופפה מתחת לדוכן, סידרה את שקיות האריזה ולא הרימה ראשה עד אשר חלף על פני עמדתה. ויקטור שוחח עם ריקי, והוא לא העז להפריע. אט אט חדרה להכרתו התודעה כי החיים ממשיכים בלעדיו, הכושי עשה את שלו - הכושי הלך. חזר הביתה. בעשר בבוקר, בשחקו, מתוך שעמום, בכפתורי הרדיו, נעצרה ידו כששמע אישה קשישה המבקשת פנסיונר שיואיל בטובו לעזור לה בתיקון מספר דברים בביתה תמורת תשלום סלי או בהתנדבות. מסרה מס. טלפון. טלפן. הסבירה היכן מתגוררת. תיקן כל אשר בקשה. הכריחה אותו לשתות כוס קפה ופרוסת עוגה שאפתה במו ידיה, ועל כוס הקפה קלחה שיחה נעימה. חזר לביתו מרוצה, כי יומו לא חלף לריק. למחרת עלה הוא לתוכנית זו, הנקראת "מאזינים עוזרים למאזינים" והציע להשתמש בכישוריו. הוצף בטלפונים. כבר נזקק ליומן עבודה. אמנם התשלום היה סמלי, או בהתנדבות, אולם התמורה שזכה לה - העניין - השיחות והתודות - היו גמול יקר מפז. בשעות הערב העלה רשמיו על גבי הנייר, אמנם איש תחזוקה היה אולם גם איש ספר. הכתיבה קלחה והדפים מולאו בסיפורים מעניינים ומלאי הומור. שלח למוסף תרבותי של עיתון יומי. התשובה לא אחרה בוא - שלח, שלח, וכל חומר המצוי ברשותך - יודפס. כל בוקר בעמדו מול המראה, מתגלח, אהב את מה שנשקף מולו: בבואת אדם מאושר.

אופי הסיפורים שלך נפלאים וגם כתובים

בכישרון רב, אנא ממך, פיתחי הודעה חדשה עם סיפורים כאלה ע"מ שלא יבלעו בהודעות החברתיות הרגילות. הסיפור של המדרגות למשל הוא פנינה וגם לו היתה מגיעה הודעה בפני עצמה. לא יודעת למה אנשים חושבים שבפורום צריכה להיות הודעה אחת ליום, אפשר שתהיה הודעה חברתית אחת עם שרשורים והודעות עם נושא לדיון, סיפור או שיר מקורי - צריך לתת להם את הכבוד והמקום הראוי להן. זו דעתי מה אתם אומרים?

נֵנָה

New member
אופי היקרה ../images/Emo24.gif כרגיל ריגשת אותי

מאד בסיפור האנושי על נח איש התחזוקה ... המלצתי על הסיפור בפורום "מומלצים בתפוז"
אוהבת אותך ונהנית לקרוא כל מילה שלך

מנורה

New member
אופי מה שאהבתי בספור נוסף על הכתיבה

היפה שהוא לקוח מהחיים. כל הכבוד לננה על שהמליצה לילה טוב

מלו2

New member
יש כאלה שמגיל 30 בגימלאות - פיטרו א

שברו את הרצון את האדם מגיל שלושים שברו אותי ואז אני בגמלאות מגיל זה.

נֵנָה

New member
חונושקה יקירתי, כמוני כמוך ../images/Emo24.gif

כבר חודשיים וחצי אני מרגישה כמו ספינה שמיטלטלת על הגלים ללא עוגן... סוף סוף מצאתי לי תחומי עניין בקורסים וסדנאות שאני מתכוננת להירשם אליהם, בהרצאות שאני כבר נהנית מהן כל שבוע, ובודאי שהם ימלאו חלק חשוב מהחוסר שאני סובלת ממנו כרגע ... לגבי התנדבות אני עדיין מתלבטת, יש כל כך הרבה תחומים בחיים שאפשר להתנדב ולעזור בהם, אך אני טרם מצאתי משהו שיתאים לי וידבר אל לבי... אשר להרגשת ה"אבל" על הפסקת העבודה, דוקא על זאת התגברתי מהר ואיני יכולה לאמר שאני מרגישה אבלה, להיפך, אני מאושרת שהשתחררתי מעבדות של כל כך הרבה שנים, לחרות, ומאד מאד שלמה עם זה, אני מאד אופטימית ומשתדלת תמיד לראות את חצי הכוס המלאה ואת הצד הטוב בכל דבר

maxima

New member
ננה....אין כמו אפי זיו...אין

שלוש שנים שמעתי הרצאות שלו על אומנות ותמיד תמיד ההרצאות מרתקות. דודו דיין קצת משעמם ארבה נרדמין בהרצאות שלו....
ואני שוב טילתי בפרק ונהנתי מזיו החמה ומהיופי הירוק.

emmy5

New member
בדיחה

A man was driving home one evening and realized that it was his daughter's birthday and he hadn't bought her a present. He drove to the shopping center and ran to the toy shop and he asked the manager: "How much is that new Barbie in the window?" The Manager replied: "Which one? We have: 'Barbie goes to the gym' for $19.95, 'Barbie goes to the Ball' for $19.95, 'Barbie goes shopping' for $19.95 'Barbie goes to the beach' for $19.95, 'Barbie goes to the Nightclub' for $19.95 and 'Divorced Barbie' for $375.00." "Why is the Divorced Barbie $375.00, when all the others are $19.95?" the dad asked. "'Divorced Barbie' comes with Ken's car, Ken's House, Ken's boat, Ken's dog, Ken's cat and Ken's furniture....

offe

New member
מה לעשות מה לעשות שאני......

חונה ועוד: מאחר ואני חדשה בפורומים, לא כל דבר ברור לי, לוקח לי קצת קשה לתפוס, אבל כשנתפס - אין משכוח. ניסיתי לפתוח בלוג - נאדה מה זו הודעה - אין לי מושג.
מי שיכול להסביר לי.
offe

לפתוח הודעה זה לא להשתרשר להודעה

קיימת אלא לפתוח הודעה חדשה כמו שבימבו פתחה הודעה חדשה הבוקר וכולם השתרשרו אליה.

yaely2

New member
מנהל
חונה חמודה אני לא מסכימה לדעתך

ערב טוב לך חונה לרגע, וגם
אני לא חושבת שזה טוב ויעיל לפתוח כל מיני שירשורים. א. העדיפות נופלת ברגע שלשרשור האחר מתווספת הודעה. (כבר לא רואים מה שאנו רוצים להבליט) ב. השרשור ה"ספרותי" כאילו, מקבל כל מיני אסוציאציות והופך מהר מאוד לשרשור רגיל ויחד עם השרשור האחר, כשאחד כותב פה והשני שם יוצרים ממש בלאגן. ג. הדברים הטובים באמת בולטים בזכות עצמם. עובדה שהעבירו את הסיפור של אופי למומלצים. אין אחד בפורום שלא קרא את מה שאפי כתבה. אז..סתם לעשות בלאגן, כשאי אפשר לעקוב אחרי הכותבים? אוהבת יעלי

yaely2

New member
מנהל
אמי, זו בדיחה אמיתית מהחיים../images/Emo6.gif

נֵנָה

New member
הרגעת אותי מקסימה. אני כבר חשבתי

שאולי האשמה היא בי ...
אפי זיו הוא קרוב רחוק שלי
ידעתי שהוא עוסק בביטוח (יש לו גם היום סוכנות לביטוח) וערב אחד, כשצפיתי בתוכניתו של קובי מידן, גיליתי להפתעתי שהוא ראיין את אפי על אמנות יוון העתיקה
האם את מכירה גם את המרצה לספרות שרה אוסטרוב? גם כאן צפתה לנו הפתעה כשגילינו שהיא לא פחות ולא יותר, שכנה שלנו בבניין והיא מרצה ממש מצויינת ומעניינת
אולי לכן התבלבלתי וכתבתי ספרות במקום אמנות

נֵנָה

New member
אמנות! לא ספרות, סליחה טעות ../images/Emo52.gif

לא יודעת איך טעיתי... אפי זיו מרצה כמובן באמנות, לא בספרות

למעלה