בושה וחרפה לחברה בארץ

בושה וחרפה לחברה בארץ

אני קורא את הפורום כאן ואני פשוט מזועזע! חברה שאינה יודעת להשקיע בעזרה בחלשים שבה אן לה זכות קיום חברה שלא מעניקה תמורה נאותה לעובדים סוציאליים, למורים, לעובדי הקהילה שלה תשלם מחיר כבר מאוד בעתיד בדור הבא. עבודתו של עובד סוציאלי הרבה יותר חשובה מאיש הייטק, מרואה חשבון ומכלכלן.עובד סוציאלי מעצב את נפש דור העתיד ועוזר לחלשים. העובדה שהמשכורת בעמף נמוכות גורמת להרבה אנשים ,כמוני למשל, לשקול שנית האם להיכנס לענף - האם אני יוכל לפרנס את המשפחה וכמוני יש בודאי המון אנשים מוכשרים. במדינה שבה אני חי כרגע עובד היי טק (כמובן עם נסיון בתחום) מרויח כמו עובד בתשית היי טק. התעוררו!!!

סליחה עובד סוציאלי מרויח כמו עובד

בתעשית היי טק. לא לשתוק. כמו שאתם נלחמים פעמים רבות בשביל הנזקקים תילחמו בשביל עצמכם. תעשו רעש, הפגנות, אל תוותרו

אתה דורך על יבלות

הלהט למאבק בוער, אבל נבלם כל הזמן. אלוהים יודע למה. באמת למה? מישהו כאן יכול לומר?

shooGS1

New member
יש הרבה סיבות - לא?

אבל כל הסיבות מתמצות במילה אחת "פחד". יש מישהו שחושב אחרת?

shooGS1

New member
כן, תחשבי על כל הסבר

רציונלי שאת מכירה, לדוג' "הם לא יסתדרו בלעדי", כשאני אומרת דבר כזה אני לא בעצם מפחדת שמטופלים כן יכולים להסתדר בלעדי? שהם ימצאו את הפתרונות שלהם? שכשאני לא אהיה יהיה מישהו/משהו אחר? למעשה איזה תירוץ יש לנו לא להתקומם?

SuperGirl 25

New member
התירוץ שלי הוא חוסר אמונה

זה רע לחשוב כך, אך באמת משהו בי חסר אמונה שהמאבק שלנו יתרומם ויגיע עד ראש הממשלה לפחות. אינני חסרת אמונה לחלוטין ויש עוד שביב תקווה שמבעבע בתוכי. מקווה שנוכל להתחיל את השינוי (לטובה) בפורום הזה. אבי, אולי כדאי להציק להם שוב באיגוד ולדרוש שיבואו להתארח כאן (למרות שמישהו רשם פה כבר שבפורום האיגוד הועלו שאלות בנושאים שהעלנו ולא ניתנו תשובות מספקות).

desertgirl

New member
למה לא מתקוממים

אני לא חושבת שמדובר בפחד, אני אישית אשמח אם הפונים ימצאו את הכוחות להסתדר. אני חושבת שמדובר ביאוש, חוסר אמונה שמשהו באמת ישתנה במדינה הזאת.

אני חושב שיש גם איזה

חוסר מוכנות להיות זה שיפגע בסדר הקיים. אולי זה שריד של הקולקטיביות ז"ל, אולי דווקא רצון להאמין שמי שנמצא בהנהגה לא באמת אטום עד כדי כך. אני בטוח שרבים מכירים את העובדה שקל מאד לשכך מחאה על ידי הבטחות שיהיה בסדר ודברים ישתנו. כאילו קשה לקבל שהיום יושבים בהנהגה אנשים מושחתים - פשוט כך - שפועלים למען המעגל המצומצם שלהם. עדיין לא נבנה פטיש מספיק כבד שיהלום בראשנו כדי שיפקחו עינינו לראות.

עוסג

New member
ונניח...

נניח שיש מוכנות לפגוע בסדר הקיים, מה אתה מציע לעשות?

את מה שרובנו כאן היו רוצים

לעצור את המדינה עד שיתחילו להקשיב לנו. מה זה לעצור את המדינה? זה אומר שלסרב להמשיך לשחק את חלקנו במשחק החברתי שבו אנו הצד האחראי שממשיך לשמור על המרקם ושתוף הפעולה. אני לא חושב שרעיונות לפעולה הם הבעיה. לכולנו יש רעיונות. אין מוכנות להשקיע את האנרגיה בהם. אולי אם היה ברור שיהיו לנו שותפים נאמנים לדרך, היינו יוצאים לדרך.

SuperGirl 25

New member
נכון, במקום עבודתי אני ממש לא שומעת

את התסכול שנשמע כאן ולכן כמו שרשמת-אולי זה לא ברור שיהיו לנו שותפים לדרך.

עוסג

New member
אני חושבת ששותפים נאמנים לדרך

זו ההגדרה הנכונה, כי לפגוע בסדר החברתי - ממש לא אכפת לי. אני לא יודעת איך עושים את זה.

נראה לי שהצקה נוספת תהיה במקום

אנסה להרים טלפון למישהו שם. אני מקווה שלא אתקל בביורוקרטיה מתישה.

SuperGirl 25

New member
ואיך אתה מסביר את זה ש...

כ"כ הרבה אנשים הולכים בכל זאת ללמוד עו"ס? אני מאמינה שהם אינם בהכחשה לגבי עתידם הכלכלי, אלא פשוט הם כאלה, או יותר נכון אנחנו כאלה-נותנים מעל ומעבר, משקיעים, אוהבים את המקצוע, לא חושבים על עצמנו, עד ש...מתפוצצים לנו בשקט
צריך לחקור את תופעת העו"סים.

עוסג

New member
למה ע"ס???

אני הלכתי ללמוד ע"ס כי זה מה שרציתי לעשות וכבר לפני ההסבה עסקתי בזה. האמת, נתקלתי גם ברופאים (בתחילת הדרך) וגם בפסיכולוגים שמרוויחים פחות. אולי הדרך לשפר היא על ידי המשך לימודים - תואר שני והתמחויות שונות - שגם פותחות את הדרך לעבודה פרטית.

SuperGirl 25

New member
קראתי את מה שרשמו לך בפורום השני

שרשמת בו-"עוברים לארה"ב". אז אני מסיקה ששוב אנו לא ממש רחוקים מארה"ב
אגב, באיזו מדינה אתה חי?

למעלה