בושה וחרפה ליל הבדולח שנת 2005

בושה וחרפה ליל הבדולח שנת 2005

חשבתי כבר שאין אנטישמיות בעולם ומה שקרה בגרמניה בליל הבדולח בשנת 1937, ומה שקרה בברית המועצות במהפכה הקומוניסטית , חשבתי שכל זה כבר נעלם וזה רק העבר עצוב , והיום מה התברר לי , שפה במדינת קרוב ל60 שנה מיום עצמאותנו בארץ קודשנו בעיר ציון ירושלים , בית המשפט העליון לצדק שמתיימר להיות בית המשפט לעם היהודי , קבע שיש להרוס את בתי הכנסת בגוש קטיף , ומי יבצע את ההחלטה הזאת ? כמובן צה"ל שהוא צבא ההגנה לישראל הופך להיות צבא ההרס של בתי הכנסת , אם חשבתם שאנטישמיות אין באירופה אתם צודקים כי האנטישמיות נמצא כאן בארץ הקודש בירושלים עיר הקודש , במקום ששמו בג"ץ , ועל זה אמר הנביא לפני 2500 שנה : "מהרסיך ומחרביך ממך יצאו" , זה פשוט דבר מדהים זה פעם ראשונה בהיסטוריה ששופטים יהודים נותנים פקודה לחיילים יהודים להרוס בתי כנסת ובתי מדרש , אף פעם לא קרה בעם היהודי , שיהודים יחריבו בתי כנסת ובתי מדרש , אפילו בארצות ערב כגון לבנון עיראק שאין שמה יהודים , עדיין בתי כנסת עומדים על תילם , למרות שהם שוממים , ואין שמה מניין כנ"ל לגבי בית הכנסת הגדול בקהיר

NAS00

New member
יהיה פחות כואב

אם את בתי הכנסת נהרוס בעצמנו. נכון שזה כואב ולא נעים אבל עדיף שאנחנו נהרוס בצורה מכובדת עד כמה שאפשר במקום שהפלסטינים יהפכו את בתי הכנסת למוקד חגיגות הניצחון שלהם. מה אתה מעדיף לראות פלסטינים חוגגים על גגות בתי הכנסת עם דגלי חאמס? מחריבים ומשפילים את המקום? הם בעצמם אומרים שלא יוכלו להבטיח את שמירת בתי הכנסת, ככה שלא הייתי סומך על זה.

...

אינני יודעת מה גרוע יותר, אך ברור ששתי האפשרויות הן שליליות.. אם אנו נהרוס את בתי הכנסת - מבלי להיכנס לצד המוסרי וההלכתי - זה, אולי, ייתן איזושהיא לגיטמציה לאנטישמים ברחבי העולם גם כן להחריב בתי כנסיות של יהודים. אני לא יודעת מהו הדבר הצודק לעשות, אבל כאשר מדובר בבתי כנסת - מן הראוי, לדעתי, שרב יכריע בדבר. לילה טוב!

יוטו

New member
פשוט מאוד - לא לעזוב את הגוש ...

זו ההחלטה הכי נכונה שצריכים להחליט ..

Patch A

New member
אתה מוזמן

ללכת וליישב אותו מחדש ברגעים אלו. הכתיבה כאן ודאי גוזלת ממך זמן יקר שאותו היית יכול לנצל להפרחת השממה בעזה.

יוטו

New member
תגיד רק לצבא הגנה לשרון שיתנו לנו

להיכנס לשם .. ולא רק אני אלך , אלה מאות אלפים ...

Patch A

New member
יקירי

אלפים הצליחו להסתנן עוד כשהמקום הוכרז שטח צבאי סגור. אין דבר העומד בפני הרצון.

Patch A

New member
קודם כל

אני בן. דבר שני, אני לא אנסה כי אני בכלל בעד ההתנתקות. אתה כ"כ רוצה לחזור - קדימה. תנסה. אל רק תדבר.

t i p o

New member
קודם כל סליחה על שתי הטעויות

מסיבה מסויימת הסקתי שאתה נגד ההתנתקות. אני א רוצה לחזור לשם, אם זו הייתה כוונתי לא הייתי משתתף בפינוי מההתחלה.

bilbi17

New member
מסכימה איתך..

אני בעד ההתנתקות, אבל אני ממש לא רואה לנכון שמדינת ישראל תהרוס בתי כנסת. זה כאילו הם מבקשים להגדיל את הקרע בעם שגם ככה גדול כרגע. אם בעירק וגרמניה משמרים בתי כנסת אסור לנו להרוס אותם, איזה מין דוגמא זה יביא? "הנה תראו אפילו מדינת ישראל הרסה והבית דין שלה אישר את זה- למה שאצלנו לא נעשה גם כן?!", אם הרבנים אמרו שעדיף שהפלסטינים יחללו את המקום ולא יהודים יהרסו את זה- אז אני בדעת הרבנים.

t i p o

New member
בליל הבדולח

שרפו ספרים ושרפו בתי כנסת כאשר דברי הקודש עדיין בפנים. בית כנסת אינו מקודש, מה שמקדש אותו או ספרי התורה והמזוזה. ברגע שאלו מוצאים מדובר במבנה.

יוטו

New member
לא ידעתי שאתה " רב " ... אם כך -

למה לדעתך הכותל קדוש ? הרי הוא עשוי רק מאבנים ..

יוטו

New member
והינה 3 קטעים שמשהו מפורום אחר

כתב על הנושא - ". ההלכה היהודית הינה חד משמעית: אין היתר להרוס בית כנסת סתם. גם כאשר רוצים לשפץ בית כנסת ויש צורך, בשל כך, להרוס חלק ממנו, ישנם פתרונות הלכתיים יצירתיים על מנת להתיר זאת. במקרה דנן, הלכתית גרידא ישנו איסור בהריסת בתי הכנסת." "תחשבו מה תהיה ההשלכה של הריסת בתי הכנסת בגוש קטיף לעיני המצלמות: שבוע אחרי יישרפו בתי כנסת ברחבי העולם בתירוץ משכנע שאם מותר ליהודים, בטח ובטח שמותר לנו. ואז נראה את ה"חכמים" בדורינו מסבירים את ההבדל בין הריסת בתי כנסת על ידי יהודים לבין הריסת בתי כנסת על ידי גויים..." " מעיון במקורות הלכתיים חז"ל ופירושים השונים, לכל הדעות (ואני מתכוון לכל הדעות ההלכתיות מכל הגוונים שאני מכיר) אין שום דעה בהלכה שאין קדושה לבהכי"ס לאחר שהוציאו ממנו את תכולתו. יש יוצא דופן אחד: חדר/מבנה שהפך לבית כנסת ארעאי,כלומר כאשר בקהילה מסויימת אין עדיין בית כנסת קבוע ומשתמשים במבנה זמנית עד לבניית בהכ"ס (וזמני יכול להיות גם מס' שנים), אבל המבנה לא מיועד להיות בהכ"ס לאורך זמן, שם לא חלה קדושה על המקום לאחר פינוי תכולתו. יש שאלה מה עושים כשרוצים לשפץ ביכ"ס ולהרוס חלק ממנו לצורך בנייה מחודשת וגם זה מאוד לא פשוט. לגבי העברת בהיכ"ס למקום אחר ככל הידוע לי זה אסור לחלוטין."

t i p o

New member
והוא כן רב?

בית כנסת איננו מקודש, בית כנסת מקבל את הקדושה של ספרי התורה והמזוזה. ברגע שאלו מוצאים, ובכל זאת מקדשים את בית הכנסת, אנו עוברים על איסור חמוד מאוד ("א תבנה לך פסל או תמונה").

t i p o

New member
אם הוא היה יודע משהו ביהדות

הוא לא היה מעז לבגוד בה ולקדש מבנה.

יוטו

New member
זה ההלכה , לא הוא . . זה לא סתם

מבנה. . . אתה רוצה תשובה יותר מדוייקת עם פסוקים ומקורות מדוייקים? שאל בפורום דתיים או חרדים , עד מחר בלילה לא אהיה מול מחשב , אז אני לא יכול לחפש. .

למעלה