בושה וחרפה ליל הבדולח שנת 2005

t i p o

New member
על החוק

אל תבנה לך פסל ותמונה, שמעת? אין בהלכה, ולא דבר אחד המותיר קידוש מקום, זהו מהלכם של עובדי אלילים, לא של יהודים. אין לי מה לשאול דתיים, אני יכול ישר להתקשר לאבא לשאול אותו.

t i p o

New member
אבא שלי רב, וגם סבא שלי

וכל המשפחה שלי דתיה, וזה כולל אותי.

יוטו

New member
דתי שמאלני ?? הרי השמאל נוגד את

הדת . . איך זה יתכן שאתה גם דתי וגם לא מאמין שהארץ הזו רק שלנו ?

TOMASS The Best

New member
לצחוק על היהודים שחובשים כיפה

ואומרים שמע ישראל, הרבה הרבה יותר גרוע על איזה פשעים אתה מדבר בדיוק? שהם השתמשו באלימות נגד חיילים?

the mnm factor

New member
השמאל לא נוגד את הדת

אבל הוא נוגד את הכפייה הדתית. ודתיים שמאמינים בצדק יכולים ועוד איך להיות שמאלנים.

Princess Galush

New member
../images/Emo31.gif

אני אישית מכירה המון דתיים שמאלנים. ואני לא חושבת שזה הדבר הכי חשוב.

t i p o

New member
לא צריך להיות רב כדי לדעת את החוקים

הכותל קדוש, כי היה חלק מבית המקדש. המקום היחיד שאי פעם קודש ביהדות, משום ששם היה את ארון ה'. מאחר ואחר נפילת בית המקדש השני לא נבנה עוד בית מקדש, התחילו לבנות בתי תפילה, הם בתי כנסת. ומאחר שארון ה' הוא אחד, לא ניתן לשכן אותו בכל בית כנסת, ככה שקדושתו ש בית המקדש תשאר עמו לעד ולא תתחלף על ידי בתי כנסת/בתי תפילה.

t i p o

New member
יש הבדל בין קדוש למכובד.

בית כנסת לא מקודש אבל מכובד בהחלט.

אני חושבת שאתה טועה..

קדושתו של בית הכנסת היא לא רק כאשר דברי הקודש נמצאים בתוכו. ישנה גם הלכה שאוסרת להרוס בית כנסת (אלא אם כן - זה נעשה לצורך בניית בית כנסת אחר), הן אם החפצים בפנים, וגם אם לא. קדושתו של הכותל אינה בגלל שהוא היה פעם חלק מבית המקדש - מהסיבה הפשוטה שהוא לא היה. הכותל היה חלק מהחומה שסובבת את חצר בית המקדש. קדושתו של הכותל כיום היא, מן הסתם, בגלל התפילות הרבות שנתפללו שם במשך השנים. בכל מקרה - אני חושבת שמאחר ומדובר בבית כנסת - ראוי שינהגו לפי חוות דעת רבנית. שבת שלום!

t i p o

New member
צר לי, אבל לא

ההלכה מגנה הריסת בתי כנסת, אך בית כנסת נחשב לבית כנסת רק אם דברי הקודש בתוכו. אם לא הוא מבנה, ולא יכול לשמש בכלל כבית תפילה. הכללתי את חומת בית המקדש כחלק מבית המקדש מסיבה פשדוטה, גם החומה וגם בית המקדש עצמו הכילו את ארון ה' והגנו עליו, וזו הסיבה היחידה לקידוש מבני בית המקדש. כל סיבה אחרת מהווה בגידה בתורה. אם היה מדובר בבית כנסת במדינה אחרת לגמרי, הייתי מסכים איתך, תפקידו של הרב להחליט. מאחר ומדובר בשטחים שהיו תחת ריבונות ישראלית, תפקידה של הממשלה להחליט. שבת שלום.

לא..

אני חושבת שאתה טועה. הדיעה האישית שלך לגבי קדושתו של בית כנסת - היא לא המקובלת על ההלכה. ומאחר וזה בית כנסת - דעת ההלכה היא הקובעת. חומת בית המקדש הכילה את ארון ה'? לא הבנתי. אם היה מדובר בבית כנסת במדינה אחרת לגמרי, הייתי מסכים איתך, תפקידו של הרב להחליט. מאחר ומדובר בשטחים שהיו תחת ריבונות ישראלית, תפקידה של הממשלה להחליט. איזה היגיון יש בכך - בכל מדינה אחרת - תפקידו של רב להחליט, אך במדינת העם היהודי - תפקידה של הממשלה להחליט??? שבת שלום!

t i p o

New member
התורה אוסרת על קידוש עצמים

תעברי על זה, תעברי על הדיבר הראשון וזאת הוכחה. ההלכה מדברת על בית כנסת, אבל ברגע שהוצאו כל דברי הקדושה אסור למקום לשמש כבית כנסת. אם במדינה אחרת נשארים יהודים בקירבת בית הכנסת הרי שלפחות חלק מההחלטה צריכה להיות של רב. אבל פה, ברגע שישראל יוצאת משטחים לא מסופחים ולא נשארים שם יהודים, הממשלה יכולה להחליט.

GD5

New member
אם הפלסטינים יהרסו את בתי הכנסת

לדעתי הולך להיות בלאגן במדינה הזאת. אם פלסטינים יהרסו את בתי הכנסת יקומו כל מיני יהודים כועסים ויתחילו להרוס ולפגוע במסגדים ברחבי הארץ כנקמה, דבר שלא רצוי אם הרשות הפלסטינית טוענת שלא תצליח לשמור על בתי הכנסת עדיף שאנחנו נהרוס

GD5

New member
ועוד משהו

לכל מי שמתנגד להריסה, אתם מעדיפים לראות חגיגות של חמס בבתי כנסת? אני מתנגד להתנתקות אבל מבין שאין ברירה

bilbi17

New member
ואם ממשלת ישראל תהרוס בתי כנסת..

מה יגידו שאר מדינות העולם? בעירק יאמרו- אם ממשלת ישראל בכבודה ובעצמה הרסה בתי כנסת, למה שאנחנו לא נהרוס את הביתי כנסת שנשמרו שם אם ממילא אין שם כבר יהודים? ולמה שבתי הכנסת בגרמניה ישארו? עד עכשיו לא נגעו בבתי כנסת ושימרו אותם- מעכשיו יוכלו לומר שבית המשפט בישראל אישר הריסת בתי כנסת בארצו ולכן גם להם מותר להרוס. אני דווקא בעד ההתנתקות- אבל ממש לא חושבת שזה חכם להרוס בתי כנסת, במקרה כזה צריך ללכת לפי כל הרבנים- והם אמרו שעדיף שגוי יחלל את זה מאשר שמדינת ישראל תהרוס בתי כנסת. ותאמין לי- אני לא היחידה שבעד ההתנתקות ונגד הריסת בתי כנסת- ואני בכלל לא דתייה.

למעלה