בושה וחרפה - שרון וחוק טל

izzyr

New member
בושה וחרפה - שרון וחוק טל

מפלגת שינוי צועקת כבר כמה שנים שחוק טל איננו מוסרי וחייבים לבטלו. ראש הממשלה ב- 3 האחרונות לא מבטל את החוק ומאשיר אותו כפי שהוא, תוך שהוא מורח זאת על ידי וועדה בראשות ציפי ליבני. 3 חודשים לפני הבחירות פתאום הוא מחליט שכן זה לא מוסרי (כי היועץ המפשטי אמר לו פתאום) אז האם הוא מבטל אותו? מה פתאום, הוא מכשיר עוד יותר את השרץ ומאפשר לחרדים להתחמק לחלוטין משרות צבאי תוך שהוא ישלח איזה 200 בחורי ישיבה (מתוך איזה 10,000) לעשות שרות בכיבוי אש. בושה וחרפה זאת ההבטחה הגדולה?

בני ברק

New member
מה לך כי תלין?

מפלגת שינוי היתה שותפה מלאה עם הליכוד בראשות אריאל שרון,

izzyr

New member
אנחנו דחפנו הוא מנע...

אני מלין על הצביעות הכפולה. בראשית הוא לא רצה לבטל. לפני הבחירות הוא מטעה את הציבור כאילו שהוא עושה משהוא אך הוא לא עושה כלום. צריך לבטל את חוק טל לא להשריש אותו בחוק הישראלי ולתת לחרדים אפשרות לא להתגייס כמו כולם.

kgjghy

New member
מה 'דחפתם' ולמי?

ישבתם שנתיים בממשלה ומזמזתם את הנושא בלי לפתוח פה, למרות שהיה לכם הסכם קואליציוני חתום.

האם גם אתם בשינוי תלחמו למען ביטול

תעשיית הפטורים-האפורים שרבים מאוד שותפים לה? שירות לאומי לכולם דתיים, חילונים, חרדים וערבים? מדוע אתם לא נלחמים למען שיוויון חובות ערבי?

izzyr

New member
מה? משהו כמו איגוד תלמידי הישבות?

שמעת על איגוד תלמידי הישיבות, זה הארגון שדואג להנפיק את אישורי בחור הישיבה לכל אותם משתמטים. כל ארגון שכזה אנו נלחם למען ביטולו, ללא כל קשר האם הוא דתי או לא. רוצים לעשות שרות לאומי לכלום... בבקשה אבל לא לחרדים בלבד נמאס כבר האפליה הזו, היא נמשכת כל כך הרבה שנים והיום ממשלת ישראל שוב עושה זאת, מפקריה את דמם של הציבור החופשי ומקדשת את דמו של הציבור החרדי. אתה טוען לגזרה שווה ? ערבי = חרדי ? ובהחלט צריך לגייס את כולם

אני בעד שירות לאומי מלא של חרדים

אבל מדוע אתם נטפלים רק אליהם? מדוע קולכם נדם בעניין ערבים? עניין של צביעות קלה? ואני עדיין לא מדבר על תעשיתת הפטורים האפורה שבגינה שיעור גבוה מאוד של חילונים (בדרך כלל חילונים-מעמד ביניים-גבוה- וקיבוצים) משתמט מצה"ל בכלל ומשירות קרבי בפרט.

izzyr

New member
רק לחרדים? למה דמם קדוש יותר?

נטפלים אליהם?? מה יש כולם צריכים ללכת לצבא והם פטורים זה נקרא להיטפל אליהם? מה אם שוויון? לך ביום הזיכרון לבתי קברות צבאיים, למה החרדים קדושים יותר? בושה וחרפה שאתה אפילו חושב שמישהו נטפל. האם זו בושה לדרוש שוויון? האם זו בושה לדרוש שכול האזרחים הישראלים ידרשו לאותו מחויבות עמוקה? גם את הערבים צריך לגייס, אך למשרד הבטחון יש סיבות ביטחוניות לא לגייס אותם, (להזכירך הם לא חלק מהמדינה היהודית, מה לעשות?) שוב אתה מדבר על התעשיה של פטורים, אם יש עוד ארגון כמו איגוד תלמידי הישיבות צריך לפרק אותו ללא כל קשר האם הוא חרדי או לא. מי שעובר על החוק צריך לשלם על כך, אם אתה מכיר כזה ארגון לך ישר למשטרה, (הרי רק לחרדים מותר) אין כאן כל קשר לחקיקה, אתה פשוט מנסה להסיט את הדיון מהשתמטות החרדית.

אתה מלהג בחוסר פרופרציות.

אני מגיע ממפשחה של לוחמים ממכוני המדינה, שיחרור ירושלים ואני לוחם בעצמי. רוב הקשקשנים במדינה הם אנשים שלא שירתו בקרבי ,כולל בוחרי שינוי. תעשיית הפטורים קשורה להשתמטות האפורה של רבבות חילונים-מעמד -בינוני-גבוה מגוש דן -קיבוצים. מי שמשרת היום בפועל כקרביים הם ימנים, דתיים לאומיים(50 אחוזים מהקצינים הלוחמים), יוצאי רוסיה אתיופיה ודרוזים. אני לא מבין מדוע אתה לא תומך בשירות לאומי של ערבים , אפילו בכפריהם? מדוע ערבי יכול להתחיל ללמוד ולקבל הקצבות מהמדינה וחלתור נגד זהותה של המדינה. מדוע יהודי צריך לשרת במדינת העם השוויצרי ההולנדי, והדני בלי שום בעיה?

izzyr

New member
די להשתמטות החרדית....

אתה אולי יכול לעבוד אל אלו שלא יודעים, אך אני מגיע מבית חרדי, ואני בעצמי הייתי חרדי וכך כל המשפחה המאוד מורחבת שלי. אני יודע בדיוק מה אחוזי המתגייסים בישיבות, אולי חלק קטן מאוד רק לשלב ב' (4 חודשים בלבד). חרדים באופן כללי לא עושים בא, אלו שמתגייסים מוצאים עצמם מחוץ לעולם החרדי מהר מאוד (אני גם מתנדב בהל"ל). הריצה הטיפשית הזו על ההשתמטות האפורה (מי המציא זאת) איננה רלוונטית, כי היא לא חוקית ולא מוסרית, כאשר ההשתמטות החרשית חוקית אך בהחלט לא מוסרית. מי שמשתמט צריך לגייס אותו, לא משנה אם הוא חופשי, דתי או חרדי. אך הציבור החרדי משתמט באופן גרוף ומאורגן ועל פי חוק!! בושה וחרפה. אם משרד הטחון יחליט שאין בעיה בטחונית לגייס את ערביי ישראל, אז שיגיסו גם אותם.

רוב המשתמטים מבין הלא-חרדים

באופן גורף הם חילונים-מעמד-ביניים-גבוה-גוש דן- וקיבוצים. יש לקבוע חוק שמי שמשתחרר משירות צבאי יחוייב בשירות לאומי. יש מספיק בתי חולים , נכים, ואוכלוסיות מיוחדות שזקוקות לעזרה. זה גם יחסוך חלקית כניסת עובדים זרים.

ולשם מה חוק כזה?

בשביל שמפעל השירות הלאומי יהפוך להיות יעיל כמו הצבא? בשביל שגם שם יצטרכו קב"נים? לא חראם?

נועה לא תשרת שירות לאומי

נועה לא תקבל קצבה ילדים , אפילו עם היא מגדלת חתולים.... פשוט מאוד.

תזכיר לי למי אתה מצביע?

אה, כן, אמרו שלמר"צ. נועה לא דואגת

איש מעולם לא חוייב בשירות לאומי

ומה לכל הרוחות אתה רוצה מהמגזר הערבי? גיוס גורף שלהם הוא לא אפשרי בכלל.

למה שערבים לא ישרתו בשירות לאומי?

אפילו בתוך הקהילה שלהם? הצעה זו הונחה על מפתן כל הנציגים הערבים בישראל והם דחו אותה. הוצע להם מענק על שירות סמלי של שנה אחת , ובתמורה מענקים של לוחם צה"לי של שלוש שנים. כולל לימודים אקדמיים. הם דחו אותה. מדוע מגלגלי העיניים לא יצאו למאבק?

כולם. מי שלא ישרת שירות לאומי

לא יזכה לכל הטבות הטבה מהמדינה. כולל קצבאות לידה והכנסה. חרדים, חילונים, ערבים.

למעלה