בושה וחרפה - שרון וחוק טל

לים? זו דווקא היתה ההצהרה

של חברי מפלגת "הפרגמטים-החילונים" של אבו מאזן שהבטיח אגב רק לפני חודשיים להחזיר ערבים שיושבים בלבנון לעכו, חיפה ויפו. "אנחנו נדע לטפל בממשלת תל-אביב". פתאום חטפתם פיק ברכים. אולי תזרקי את החרדים לים?

חוק טל זה דבר דפוק

אילו התייחס ליחידי סגולה שבאמת תורתם אמנותם - מילא, אבל כך הוא מאפשר לכל מי שכיפתו שחורה להיות נטל על משלם המיסים במשך שנים (הרי לפי החוק אסור להם לעבוד). גיוס גורף שלהם יקשה על הצבא יותר ממה שיועיל, עדיף לפטור אותם וזהו.

izzyr

New member
כיפה שחורה שווה פטור? בושה וחרפה

איך אנשים לא מתביישים להחשוב שאפליה בין דם לדם זה דבר בסדר. האם הכיפה השחורה תיהיה כמו תעודת פטור מהצבא, וזה עוד יהיה בסדר? אם הצבא לא צריך חיליים שיוריד את זמן השרות לכווווולם ולא יפטור רק את החרדים.

ושוב הריקודים סביב היהודי השונה...

כרגיל. מעניין שדווקא היהודי עם הכיפה הסרוגה דווקא משרת ביחדיות הקרביות ובמיוחד במילואים פי 3 ויותר משיעורו באוכלוסיה.

izzyr

New member
רק אומר שזו לא בעיה דתית...

אין מניעה להתגייס מטעמי דת, ישיבות ההסדר ובני הכיפות הסרוגות מובילים בשרותם הצבאי ורוח התנדבותם. הם צריכים להיות סמל לכלל החברה. אך דווקא מסירותם משחירה עוד יותר את השתמטות החרדים, השונאים את הציבור החופשי המעדיפים כי אותם "חילונים" ימותו ולא הם. אני לא מבין איך מישהו יכול לנסות ולהצדיק זאת? בושה וחרפה

ישיבות ההסדר משרתים שנה וחצי

ויש איתם הרבה בעיות (לא כי הם אנשים לא טובים... לא לזה הכוונה).

שהצבא יקח רק את מי שהוא צריך

לכמה זמן שהוא צריך אותו וגם יתגמל אותו בהתאם. לא עדיף?

ללא אפליה על בסיס גזעי !

ללא אפליה על בסיס מעמדי! מי שלא משרת שירות לאומי. חילוני, חרדי או ערבי. לא יקבל כל הטבות מהמדינה.

izzyr

New member
מי שלא משרת שרות צבאי..

שרות לאומי או לכולם או לאף אחד לא, די לאפליה.

שוויון בכל מחיר?

גם במחיר של פגיעה בכל המעורבים בדבר? לגייס את כולם לא מועיל לא לצבא ולא למגוייסים. חיוב בשירות לאומי רק יזיק למפעל הזה. לא עדיף שלצבא תהיה היכולת הכלכלית לתגמל כמו שצריך את אלה שכן משרתים אותו נאמנה?

izzyr

New member
לא מועיל? איך הצליחו להטעות אותנו?

זה איננו דיוין על צבא עממי מול צבא מקצועי. אם הצבא ירצה לשנות את מבנה הצבא זו זכותו, אך זה לא קשור לעניין. השוויון בסיכון חייך למען המדינה או השוויון הראשון במעלה. אולי מי שלא מתגייס שיאבד את זכות ההצבעה? מה את אומרת?

לא יודעת איך

כי מספיק להכנס ללשכת גיוס ולהווכח בכך. מה אני אומרת? שיש לך ראיה במקרה הטוב של ילד בגיל גן חובה. תגדל כבר.

izzyr

New member
אולי יש לי ילד בגיל חובה

אני מצטער שיש לי עקרונות ואדיאלים, מצטער שזה מפריע לך שאני דורש שווין

למעלה