בושה שזה הגיע למצב הזה...

יניב ריז

New member
בושה שזה הגיע למצב הזה...

ארגון "הצלה" כבר לא מציל... שמישהו יסביר לי מה ההבדל בין לסייע לאדם חילוני שנסע בשבת בירושלים ועשה תאונה,לבין הומו שידקר ע"י חרדי. שניהם עברו על איסור מהתורה (שבת הוא דווקא איסור חמור יותר),שניהם עשו זאת בירושלים,אך דמם לא שווה... כך שהסבר דתי לא מתקבל כאן על הדעת....אלא רק הומופוביה טהורה ושנאת חינם.

שקוף 101

New member
פשששש....

נחמד שאתה משווה בין המצעד לבין המחלל שבת...אפשר לפרט הרבה על ההבדל אבל עדיין כאשר אדם שלא שומר שבת(אבל גם לא בא לעשות "דווקא")נפצע אני אטפל בו, לעומת מי שיסע הלוך חזור בשבת מתחת לבית שלי במטרה לפגוע ברגשות הדת... כאן אותו דבר,אם אתה רוצה להיות הומו תהנה(עד כמה שאפשר...) אבל אל תבוא ותשוויץ בזה בירושלים(לא שבת"א זה טוב...)שאלות???

יניב ריז

New member
צר לי שאתה מבדיל בין השנים.

תחושת ה"דווקא" היא תחושה סובייקטיבית שלך. אף אחד ממארגני המצעד לא עושה אותו בירושלים כ "דווקא" לדתיים,אל לנו לשכוח שירשליים היא גם בירת ישראל,וכשם שויקי כנפו מפגינה בי-ם ולא בת"א,כך גם רוצה הקהילה ההומו לסבית. אז אם אתה מרגיש שעושים לך "דווקא",הבעיה היא אצלך,כנראה. זה שלהיות הומו זה דבר שאסור לפי ההלכה-זה ידוע. כן גם נסיעה בשבת,משחקי כדורגל בטדי ובתי עסק פתוחים. למה כאן אתה לא מרגיש "דווקא"? כי זה נראה לך לגיטימי,נכון? ולמה זה "לגיטימי"? כי זה כבר נעשה הרבה זמן,וכל שבת,ואילו המצעד רק פעם בשנה. מגוחך,על לבצע עבירה פחות חמורה מחילול השבת,רק פעם בשנה,את מצתמרר. אך נותן יד חופשית,ע"י שתיקה שבהסכמה,לחילול שבת קבוע! כל שבת! כל שבוע בשנה. דווקא,אגב,זה אם המצעד היה נערך בשכונת 100 שערים. אז אין ספק שזה "דווקא". אך המצעד מתקיים ברחובות החילוניים של ירושלים,אז טיעון ה"דווקא" שלך לא מעיד,אלא על היותך הומופוב-שזוהי זכותך המלאה,אך אין זה משנה את הדין אשר יש לתת על דמו של הומו,לבין אוהד כדורגל שנפצע בקטטה המונית במשחק בטדי בשבת.

יניב ריז

New member
או במילים אחרות...

חילונים הם דבר שאתה רגיל אליו,רוב האנשים בארץ חילוניים,לכן התרגלת לעבירות שלהם. אך הומואים הם מיעוט,לכן אתה מבדיל ביניהם,שכן אתה לא רגיל לראות הומואים. בגלל שהומואים נמצאים במיעוט,אתה מרגיש את ה"דווקא",אף עלפי שהם מבצעים עבירה פחות חמורה מהחילוניים,שאין לך ברירה אלא לקבל על עצמך,שכן הם הרוב. אז,אם אתה פוסל מישהו בשל היותו מיעוט,הרי שאתה גזען. אתה תשקר לי אם תספר לי שאתה מבדיל בין הומו לחילוני,כי "הומו עושה עבירה חמורה", יותר ממה שחילוני עושה באותם רחובות של ירושלים. וחבל שגזענות זאת,מביאה לביטול הרצון לעזור (עזוב את העובדה שעשויים להיות גם פצועים דתיים בסיפור הזה)...

זו גם טעות וגם הכפשה

אפי` שאין מצעד אסביר את הענין, הכותרת אומנם מפוצצת אבל מה שהצלה אמר זה שהוא לא יבוא לאבטח את האירוע ולא שהוא לא יטפל בפצועים, חוץ מזה אני הייתי אמור לבוא עם חבר`ה חרדים באמבולנס לאזור ההפגנה החרדית שאם יש פצועים מכל צד שנטפל, אבל זה לא ש``הצלה לא מטפל בהומואים פצועים`` זו כותרת מכפישה סתם.

אופטיפ

New member
אהה אז פתאום שבת מפריעה להם

מה קרה לביטוי שמוביל את הארגון הזה: פיקוח נפש דוחה שבת זה מה שקורה את קודם כל חרד וחסד רבנים ורק אחר כך חובש... ביזיון

jan jan

New member
כוננים והצלה בניהם

לא מקבלים בכלל ביפרים בשבת ועל כן הם לא עונים לקריאות בשבת.... כך שזאת לא הפליה. אם לא בא להם לעשות את האבטחה למה שמישהו ישפוט אותם? הם יענו לקריאות אחרות שלא קשורים לקהילה ההומו לסבית ולאבטחה של המצעד [המאוד מיותר הזה -דעתי]. כונן יכול להחליט לאיזו קריאה לענות ו/או לא לענות... הוא לא חייב כלום למערכת. הם רק מסייעים כשהם יכולים ורוצים. ככה שאין מה לשפוט אותם בכלל. כל הכבוד להם שהם עומדים על שלהם. המצפון הוא שלהם.

תיקון קטן

כוננים בשבת מקבלים הודעות רק של האזור הספציפי שלהם (כמו מ11 בלילה עד 7 בבוקר) ודרך אגב יוצאים גם להרבה מהאירועים האלה

tal afula

New member
שלא יבחרו במי לטפל ובמי לא!

באם רוצים לעשות הבחנה כזו שלא יישתיכו למד"א ויקימו חברת אמבולנסים פרטית "יששכר למען חרדים (בלבד) במצוקה"...

חוסר הבנה בסיסי

מבלי להיכנס בכלל למושג "הומופוביה" (התייחסות בסוף ההודעה) או לדיעות בעד ונגד מצעד ה"גאווה". חובשי "הצלה" כולם - ללא יוצא מן הכלל מטפלים בכל מי שזקוק לעזרה. בתור מתנדב בארגון הזה טיפלתי כבר בהרבה מאוד אנשים שאני לא מסכים איתם ויש לי אפילו רגשות שנאה כלפיהם. יצא לי גם לטפל באנשים שכמעט רצחו אנשים אחרים. עשיתי זאת בלב כבד אבל הם קיבלו טיפול מלא. גם החובשים שהודיעו שלא יאבטחו את המצעד הנ"ל נוהגים כך. אבל כאשר מראש מבקשים את סיועם באבטחת אירוע שנוגד את אמונתם ודרכם אין שום סיבה שיסכימו כאשר בעצם הסכמתם הם מסייעים לקיומו של מצעד זה. הרי אם כל אנשי מד"א היו קמים ואומרים שהם אינם מוכנים לאבטח - מה שהיה קורה זה שהמצעד היה מתבטל או לפחות נקלע לקשיים ארגוניים רציניים - זאת מטרתם של אותם חובשים. ודאי שאם אדם כבר נפגע וזקוק לעזרה הוא יקבל טיפול ולא משנה מיהו. כן... גם מאותם חובשים חרדים. תתפלא... ולסיכום במילים קצרות ופשוטות: הסירוב לאבטח לא נובע מאפליה בטיפול אלא מכוונה תחילה לפגוע בארגון המצעד הנ"ל. לכן השוואתך היא טיפשית ולא במקום. כאשר אתה גם כותב "הומו שידקר ע"י חרדי" - זה כבר מתחיל להיות ממש דמגוגיה זולה! ----- חוץ מזה - המושג "הומופוביה (טהורה)" שבסו אתה משתמש לא מפחיד אותנו. הוא פשוט ביטוי נלעג לסלידה טבעית של אנשים נורמלים ממחלה נפשית חמורה - דבר טבעי לחלוטין. על "שנאת חינם" חבל בכלל להגיב... כל טוב, מקווה שלא נעלבת ובשורות טובות....

tal afula

New member
סליחה?

חוץ מזה - המושג "הומופוביה (טהורה)" שבסו אתה משתמש לא מפחיד אותנו. הוא פשוט ביטוי נלעג לסלידה טבעית של אנשים נורמלים ממחלה נפשית חמורה - דבר טבעי לחלוטין. אתחיל עם זה שאתה פרימיטיב בעל דעות קדומות! אוסיף אומר שאתה מדבר שטויות. אנחנו עוסקים ברפואה?! כמו שאני לא בוחר את החולים שלי, שלא יבחרו את החולים שלהם!!!!! לא פעם נתקלתי בפצועים מהשטחים, מחבלים, שניסו לרצוח את חיילנו, אך תתפלא, הם קיבלו ממני את הטיפול הראוי, בדיוק כשם כך פצוע שלי קיבל! אין לחובשי "הצלה" שום זכות לבחור במי לטפל או לא! חובתם לטפל בכולם לא משנה באם החולים גברים\נשים\חרדים\חילוניים\תמנים\הומואים!!!! ותצא מהסרט שאתה חיי בימי הביניים, תתקדם עם דעותייך, ובין תרצה או לא תרצה מחר בירושלים תהא עצרת גאווה המונית!!!!! טל.

סליחה ???

אז אני יזכיר לך משהו, כונן ל א חייב לצאת לכל קריאה שהוא מקבל בביפר, תתפלא אבל לכוננים יש גם משפחה, עבודה והם לא חייבים לצאת לכל אירוע, אם יש לך בעיה עם זה תתלונן לאלי בין או כל מי שתרצה, רק כשהוא במשמרת הוא חייב לצאת לכל אירוע

tal afula

New member
אמנם כונן לא חייב לצאת לכל קריאה

שהוא מתבקש לצאת אליה, אבל לצאת בהצהרה שמראש הם לא יגיעו למקרים שבהם הומואים או לסביות יהיו המטופלים- זה דבר פסול!

שקוף 101

New member
טיפלת במחבלים?!

באמת?הצלת את מי שניסה לרצוח יהודים רק בגלל שהם יהודים?! דאגת שיהיה בריא?שיוכל לחזור ל"כושר" ולנסות להרוג עוד כמה יהודים... כל הכבוד!!!לפי המצב העגום של מדינתינו עוד יזמנו אנשים כמוך לבית-הנשיא לקבל ע"כ צל"ש... והרי ברור צריך להתקדם עם הדעות מה?!להיות ליברלים/הומניים ועוד כל מיני מילים יפות שכאלה הנותנות לגיטימציה לדברים מעוותים כמו "לטפל" במחבל ...חחח אני במקומך הייתי מתבייש לכתוב את זה בכלל... אגב "גאווה"?!על מה? על סטייה?אה לא סטייה.. אנחנו מתקדמים,הכל מותר...

tal afula

New member
כן טיפלתי במחבל ואני לא מתבייש בזה

ההפך. בטוחני במיליון אחוז כי אני הנאור מבין שנינו ומבין יותר טוב מהי הרפואה ומהות הטיפול בכולם ללא הבדל דת\גזע\לאום וכו'.... ועל מה גאווה?! גאווה בלהיות מי שאני, מה שאני ולהיות הכי שלם עם זה.... יש לך עם זה בעיה?! אף אחד לא הכריח אותך להגיע למצעד הגאווה\לצפות בו\להסתובב עם גייז.... טל!

תגובה

אני אבליג ולא אשיב לפסים האישיים שאליהם ירדת... נסה לקרוא את דברי בלי הפסקה האחרונה כיוון שהיא הובאה רק כדרך אגב. אני מנסה להסביר בהתחלה את עמדתם של אותם חובשים בלי קשר לדעתי האישית. אז - תירגע... תנשום עמוק ותקרא שוב. לאחר מכן - תגיב לעצם העניין. יש לי גם הרבה מה לאמר לך לגבי "חשכת ימי הביניים" בה אני חי אבל אני לא חושב שזה לא מעניינו של פורום זה. אם תרצה להמשיך את הדיון בעניין בצורה קצת יותר מכובדת ממה שעשית עד עכשיו (ולחברינו אפיק - מנהל הפורום, לא תהיה התנגדות) אשמח להשיב לך על דברי ההתלהמות שלך. שבוע טוב ומבורך... יצחק.

nikonit

New member
יצחק - הפעם הגזמת../images/Emo70.gif

אני אמנם מנחשת (ע"ס הודעותיך בפורום בעבר) מאיזה רקע אתה מגיע, ואני יודעת ומבינה היטב כי דבריך מבוססים על מסרים שאתה מוקף בהם שוב ושוב. ועם זאת - אתה כותב בפורום הזה, וכאדם החשוף יותר לסביבה, חשוב שתבין. זו איננה מחלת נפש
(בטח שלא חמורה) אתה מוזמן לבדוק בDD לאבחנות פסיכיאטריות, להב"ט (לסביות, הומואיות, בי-סקסואל וטרנס-ג'נדר) אינם מופיעים בה. אדרבא, היום הרפואה מסייעת למי שמגלים שנולדו בגוף "הלא נכון", ועוזרת להם לשנות את מינם. נטייתו המינית של אדם היא עובדה וחלק ממנו בדיוק כמו צבע עור, צבע שיער, מוצא וכיו"ב. ניתן לשנות אותה באותה מידה שאפשר לצבוע שיער. אתה אולי תראה צבע אחד, אך מתחת תמיד יהיה הצבע האמיתי, וצריך להשקיע אנרגיות רבות מאוד כדי לשמור על מראית עין של צבע אחר. יש אנשים שבוחרים לחיות בהסתרה כזאת, גם של נטייתם המינית, ומשלמים על כך מחירים. יש אנשים המוכנים לשלם מחירים גבוהים לא פחות, כדי לחיות את מי שהם, ולא בשקר. החברה בישראל היום מקשה מאוד על הבחירה הזו, ולכן נוצר מצעד הגאווה, כאיפכא מסתברא לכך. אם נתחיל בזה שגם אנשים כמוך יבינו שאין כאן סטייה, ואין כאן מחלה, נתקדם צעד גדול מאוד בכיוון הזה. ואולי אולי עוד כמה שנים אכן לא יתקיים בירושלים מצעד הגאווה. כי כבר לא יהיה צריך אותו. כי קהילת הלהב"ט תרגיש שמקבלים אותה כמו שהיא, ואין לה צורך לפעול כדי לאפשר זאת. הלוואי! אני יודעת שההודעה הזו חרגה מאוד מנושאי הפורום, ואני מקווה שלא תימחק. כתבתי אותה כי אם אמירה כמו שלך יכולה להישאר בפורום, אני חושבת שחיוני לפחות להגיב עליה. אני מבקשת ממך לא להמשיך כאן את הדיון. אם תרצה אתה מוזמן להמשיך אותו במסרים. אני לא מתכוונת להגיב כאן להודעות נוספות, ואבקש מהמנהלים למחוק אותן, אם יהיו. ולסיום, אני כמובן שמחה שהמפגן עבר בסופו של דבר בשלום, כמעט ללא ארועים אלימים נוספים על אלה שהיו במשך השבוע. שבוע טוב לך וליתר משתתפי הפורום

מחלות נפש

(למנהל הפורום - אני מודע לכך שהודעה זו לא עוסקת ישירות בנושאי הפורום, אני מבקש לא למוחקה כיוון שזו תגובה למה שנאמר והיא כתובה בצורה מכובדת. אם אתה מתנגד להמשך הוויכוח כאן אני אכבד זאת וזו תהיה הודעתי האחרונה בעניין באשכול זה.) ולך - ניקונית היקרה: איני מעוניין להיכנס להגדרות פסיכאטריות מקצעויות - למשל של הDD. מצדי אל תכני זאת "מחלת נפש" - אך ודאי שישנה כאן בעיה. זה דבר לא טבעי ולא נורמלי. אני גם מסכים שישנם אחוזים מסוימים (כ-3% , ע"פ אנשי מקצוע) שאינם יכולים להשתנות. כל השאר יכולים בעזרת טיפול ותמיכה לחזור למצב תקין. העלאה על נס של סטיה זו גורמת לאנשים שיכולים להשתנות לאבד את הרצון לכך ואפילו גורמת לאנשים נורמלים להגדיר את עצמם כ"הומואים" אין בי כעס על אותם חולים ואני מתנגד לאלימות כלפיהם, יש בי רק רחמים... כאשר הם רוצים להעלות על נס את סטייתם, במקום לטפל בעצמם - זה מכעיס ומקומם כיוון שלפי אמונתי "משכב זכר" הוא מעשה תועבה ואני מצפה שבשם ה"סובלנות" וה"נאורות" לפחות יכבדו את רגשותיהם של תושבי עיר הקודש. בנוסף, אל תסתכלי עלי מגבוה כאנתרופולגית שחוקרת תרבויות לא-מפותחות. אני לא איזה שטוף מח ש"מוקף במסרים שוב ושוב" - כלשונך. זה מעליב ולא מכובד. זה שאני מאמין בערכים בני אלפי שנים לא עושה אותי "חשוך" ו"פרמיטיבי". אני דוקא חושב שזה הרבה יותר אמין ויציב להאמין בערכים נצחיים מלהיות "נאור" ו"מתקדם" ולשנות את דעתך כל יומיים. יש לי גם חשיבה עצמית ודיעה שגם אם לא מסכימים לה - אפשר לכבד... דוקא מתוך היכרות עם הודעותיך הקודמות בפורום אני מניח שאת אדם רציני ולא הייתה לך כוונה לירידה אישית (בניגוד לכמה כותבים אחרים כאן בפורום). אך בכל זאת - שימי לב לצורה בה את מתייחסת לדיעות של אחרים. שיהיה שבוע טוב ומבורך... יצחק.

tal afula

New member
אני מכבד את דעותייך השונות, אבל,

יצחק, תבין שהומוסקסואליות אינה מחלה. ויותר מכך, זה לא נתון לשינוי... על אילו 3% אתה מדבר? אילו אנשי מקצוע? די להעלות לפה "נתונים" שאתה מביא לאחר שאיזה "רב" מחולל ניסים אמר בטענה שהוא משנה נטיות מיניות! תביא נתונים אמיתיים!!!!! אף אחד לא ביקש את הרחמים שלך! אל תרחם! עצם כך שאתה מגדיר הומוסקסואליות כמחלה- אני יכול לומר שאתה פרימיטיב בעל דעות קדומות! ולאפיק, למרות שהדיון בהחלט לא קשור לפורום, אני חושב שבהחלט יש לו מקום נכבד על גבי הפורום הזה. כי לנושא הזה כמעט ולא ניתנות מספיק במות.

למעלה