בושה שזה הגיע למצב הזה...

יניב ריז

New member
תפריד בין "טבעי" ל"נורמלי" בבקשה.

לא כל מה שטבעי הוא נורמלי. קצת הגדרות: טבעי-דבר שהוא פרי יצירת הטבע. נורמלי-מה שהרוב עושה/מה שיש לרוב האנשים. דוגמא למשהו שהוא טבעי,אך לא נורמלי-להיות גאון. רק 0.01% מהאוכלוסיה נולדת עם מנת משכל הגדולה מ-150 IQ,לכן זה מוגדר כלא נורמלי,אך טבעי. מכאן,כל מה שלא נורמלי,לא בהכרח רע. הומוסקסואליות מכילה כ-6% מכלל האוכלוסיה,דהיינו אינה מוגדרת כנורמה. להומוסקסואליות אין תרופה,או פתרון,לכל היותר ניתן לקבל יעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי,במהלכו המטפל בודק האם אלו הנטיות המיניות המובנות,או שמא בלבול. ב-90% מהמקרים מדובר בנטייה טבעית,ולכן המטפל יכול רק להמליץ למטופל לקבל את עצמו,וכך גם לערב את הוריו/משפחתו בתהליך הקבלה.\ הומסקסואליות נפוצה בקרב האוכלוסיה החרידית,באותו אחוז כמו החילונית. כ-40% מבני הישיבות התנסו בחוויה חד מינית במשך היותם בכולל/ישיבה. מתוך ההומוסקסואלים החרדים,אלו שבוחרים להמשיך ולהשאר דתיים ולהקים משפחה-נקראים בשפה הפסיכולוגית "אנוסים",רובם עדיין מקימים מגע מיני הומוסקסואלי במקביל לחיי המשפחה,וכ-35% מהם מתאבדים בסופו של דבר. הומוסקסואליות היא הגורם מס' 1 בהתאבדות בני נוער. משום מה אתה שוכח שאלוהים הוא זה שיצר את ההומואים...כמו שהוא יצר פרחי חרדל בצבע צהוב,אך יש גם חלק בצבע לבן. הטבע מאוד מגוון,ולבוא ולצאת כנגד חלק מהטבע,זה מבחינתי זלזול ביצירת הפאר של אלוהים. כבר ציינתי כי להיות הומו זה לא בחירה,אלא משהו שנולדים איתו. זה כמו שתכעס על עקר שהוא לא מקיים את מצוות פרו ורבו. אגב,יש הסבר מאוד יפה אבולוציונית להומוסקסואליות,שמראה (אם אתה מאמין באלוהים) עד כמה מלאכת הבריאה מושלמת- במחקרים הוכח כי ככל שלאשה יש יותר לידות זכר,כך ההסתברות ללידת בן הומוסקסואל גדלה משמעותית,ולכן גם רוב ההומואים הם לא הבנים הבכורים,אלא הבנים השניים,שלישים וכו'.. (ככל שיש לך יותר אחים גדולים ממך,גדל הסיכוי שתצא הומו). המנגנון שגורם לכך הוא מעיין "תגובה אלרגית" של מערכת החיסון של האם לכרומוזום Y שמייצר את הזכר,ותגובה חיסונית זאת פוגעת במוח העובר ו"הופכת" אותו להומוסקסואל. כעת,בידיעה שלכל דבר בטבע יש הסבר,קל לראות את ההגיון שבתגובה חיסונית מעין זאת,שהרי גברים (מבחינת הטבע,וכך גם בממלכת בע"ח) מזדווגים עם הרבה נקבות,ובעלי כושר יצירה רב של וולדים,לכן חלק ממאזן הטבע כנגד "פיצוץ אוכלוסין" שיכול להביא להשמדת הגזע,היא תגובה חיסונית זו,שמאזנת ושומרת על שיווי משקל במספר הלידות,וכך בשמירה על טריטוריה,משאבים מוגבלים והבטחת תנאי קיום לולדות שנולדו. אז כאן נותר רק לומר "מה נפלאים מעשיך" ולא לגדף ולרדוף.

nikonit

New member
לסיום הדיון

לפחות מבחינתי, ואני מעריכה את נסיונך להשאירו ברמה ראויה. מבחינת הטיעונים והעמדות, דומני שיקשה עלינו מאוד להגיע להסכמה, ואני חושבת שכל העמדות הועלו וזכו למקום הולם, כך שאין לי אלא להסכים עם דבריהם של טל ויניב. לגבי הערתך השניה, אני בהחלט מכבדת את דעתך, וגם את אמונותיך. אני לא בטוחה עד כמה היא חופשית, ועד כמה היא מושפעת מדעות אחרות בסביבתך. בדיוק כפי שדעותי אינן באמת חופשיות, והן מושפעות מאוד מהמידע שאני נחשפת אליו, ודעותיהם של הסובבים אותי. לא אחת קרה לי שדעותי החופשיות השתנו, כאשר נחשפתי למידע שלא היה ברשותי קודם לכן. מערכת הערכים שלי, אגב, לא השתנתה. להיפך, השינוי היה עקב גילוי של אי התאמה בין מערכת הערכים שלי לבין הדעות והנושאים עליהם דובר. ועם זאת, אני מאמינה שגם להתפתחותה תרמו הסביבה בה גדלתי והחינוך לו זכיתי. יתכן מאוד שבסביבה אחרת ובחינוך אחר היו לי מערכת ערכים שונה ודעות שונות. לכן כשאני מעלה את הסביבה בה אתה חי אין בכך משום זלזול בך, או כל דבר דומה לזה. אמנם יש בינינו הבדל בצד האמוני, אך אני רואה בדת ישראל ובמסורת ישראל שורש יניקה חשוב מאוד במי ובמה שאני. לאור זאת, אני בהחלט מתנצלת אם פגעתי בך. שיהיה רק טוב,

tal afula

New member
בהחלט הומופוביה.

אנשים בשירוש הזה מדברים על אמונות? ערכים? החרדים מוכנים להרוג ויוצרים שנאת חינם ע" הסתה ואלימות- אז לכבד את אמונותיהם לא לטפל בהומואים!? בושה.

afiksambol

New member
על הומוסקסואלים, חרדים ויווני אחד..

אמנם רובנו לא הוסמכנו עדיין כרופאים (חלקנו, מצד שני, בדרך לשם) אבל מן הראוי שגם העוסקים ברפואה הדחופה / רפואת החירום, החל מהפראמדיקים ועד אחרוני מגישי העזרה הראשונה, יכירו את שבועת היפוקרטס ויקראו אותה, לפחות פעם אחת, במהלך עיסוקם בתחום הכל כך רגיש הזה. שבועת היפוקרטס, למי שלא נתקל בה עדיין, היא אבן הייסוד לאתיקה הרפואית של היום ורופאים מכל העולם מושבעים לקיים אותה גם בימים אלו. להלן נוסח השבועה : "אני נשבע באפולו, אסקלפיוס והיגאה, וכל האלים הנם עדי, כי אקיים שבועה זו ככל יכולתי ושיקול דעתי. אני נשבע להתייחס בכבוד לאלו שלימדוני מקצוע זה, להתייחס אליהם כאל אבי ואימי, ולחלוק עימם את רכושי במידת הצורך. אני מתחייב לספק מרפא לכל ניזקק לפי מיטב שיפוטי, להימנע מאבחנה לא נכונה של חולי, ולהימנע מלקיחת חיים בזדון. אני מתחייב לשמור את מקצועי טהור, להימנע מעימות עם הסובבים אותי ולסגת מכל עימות בכבוד. בכל בית בו אבקר אני מתחייב לטפל בדייריו מתוך כבוד והגינות ולא לבוא במגע אינטימי עם מטופלי. אני מתחייב לשמור את כל המידע שהגיע לאוזני לגבי החולים בסוד, ולא לעשות בו שימוש זדוני או להפיצו ברבים מתוך כוונה רעה. אני מתחייב למלא שבועה זו עד תומה, ומבקש מן האלים להעניק לי אושר וסיפוק בעיסוקי. להיות מקובל ומפורסם בין האנשים. אם לא אמלא שבועה זו, מי ייתן והאלים יענישו אותי." בארץ, אגב, על מנת למנוע חיכוכים עקב נוסח השבועה (בעיקר השימוש החוזר במוטיב האלים...) משתמשים בנוסח שונה, המתבסס על הרעיונות העיקריים בשבועה המקורית, בתוספת מוטיבים מהיהדות. הנוסח הנ"ל נקרא גם בשם "שבועת הרופא העברי" וזה לשונה : "אתם ניצבים היום כולכם, בפני מוריכם בדרכי הרפואה וחוקותיה, לעברכם בברית הרפואה. למען תקיימו את תורתה בכל מאודכם, בשום שכל וביושר לבב למען קום דור רופאים, דרוכי מעש ואמוני יעוד לעזרת האדם הדווי. וזאת הברית אשר אנכי כורת אתכם היום לאמור: על משמרתכם הופקדתם יומם ולילה לעמוד לימין החולה במצוקתו בכל עת ובכל שעה. ושמרתם עד מאוד חיי אדם מרחם אמו, והיה שלומו ראש חרדתכם כל הימים. ועזרתם לאדם החולה באשר הוא חולה, אם גר אם נכרי, אם אזרח נקלה ואם נכבד. והשכלתם להבין לנפש החולה ולשובב את רוחו בדרכי תבונות ובאהבת אנוש. אל תמהרו להוציא משפט ושקלתם את עצתכם במאזני החכמה הצרופה בכור הניסיון. שמרו אמונים לאדם שהאמין בכם, אל תגלו סודו ואל תהלכו רכיל. יחכם לבבכם גם לבריאות הרבים, להעלות ארוכה למדווי העם. תנו כבוד ויקר לרבותיכם, שנחלצו להנחותכם במעגלי הרפואה. תרבו חכמה ואל תרפו כי היא חייכם וממנה תוצאות חיים. היזהרו בכבוד חבריכם, כי בכבודם הם תכובדו גם אתם." מוגש כחומר למחשבה..... שבת שלום. המידע, למי שמתעניין, מכאן.....

New member
זו לא ממש שבועת היפוקרטס

אלא עיבוד שלה שמסיר כמה מאפיינים "לא רצויים" כמו האיסור על סיוע בהפלות והאיסור על ניתוחים. למעשה עקרונות אלו מתאימים לרפואה במאה הרביעית לפנה"ס ולכן השבועה בעייתית למדי וערכה בעיקר היסטורי ולא מוסרי. כמו האיסורים לעיל שאבד עליהם הכלח, קיימים בימנו גם עקרונות אחרים שהיפוקרטס ורופאים אחרים במשך מאות שנים מעולם לא חשבו עליהם והיום הם מקובלים בקרב מרבית הרופאים והאתיקאים. עקרונות כגון : - החובה להגיש טיפול רפואי לכל נזקק ללא קשר למצב פיננסי ולמאפיינים אחרים כגון דת, גזע מין ומחלות. - החובה לאפשר לחולה לבחור את הטיפול בו מתוך כל הטיפולים הידועים והאפשריים כאשר ידועים לו סיכויי ההצלחה והסיכונים בכל צורת טיפול. - החובה לידע את החולה בזהות המטפל בו , הכשרתו ונסיונו - זכותו של החולה לא לקבל טיפול גם אם הוא בוחר במותו - זכותו של החולה להיות מודע למחלתו ולתחלואה ולתמותה שהיא גורמת. (עם יוצאים מן הכלל כמובן) ויש כמובן עוד כללים רבים ואחרים שנראים לנו לפעמים טריוויאליים אך לא הוכרו במשך מאות ואלפי שנות רפואה. ולכן לדעתי יש לזנוח את שבועת היפורקטס בצד ורצוי להשקיע בלמידת כללי אתיקה עדכניים במקום אימרות ארכאיות שנאמרו בידי מחיה נחשים יווני. מצאתי כאן עותק שכנראה קרוב יותר למקור ומזכיר את האיסור בניתוח ואת האיסור בסיוע בהפלות. "אני נשבע בשם אפולו המרפא, בשם אסקלפיוס, היגיינה ופאנאקיה, וכל האלים והאלות עדי, כי אקיים את השבועה דלהלן כמיטב שיפוטי ויכולתי: "אכבד ואוהב את מי שלימד אותי את אומנותי כמו את הורי; אחיה במחיצתו, ובמידת הצורך אחלוק עמו את רכושי; ילדיו יהיו בעיני כאחים, ואם יחפצו, אלמדם את ידיעותיי בלא תשלום ובלא הבטחות שבכתב; אלמד את יסודות אומנותי לבני, לבניהם של מורי ולכל אותם תלמידים, אשר יצהירו כי הם נכונים לקיים את חוקי המקצוע, ולא לאיש זולתם. אתן טיפול לחולי כמיטב יכולתי, ולעולם לא אזיק לאיש. לעולם לא ארשום סם קטלני כדי לפגוע באיש, גם לא אייעץ לו עצה, אשר אם יעשנה - תביא למוות. לעולם לא אתן לאישה את המכשיר לגרימת הפלה. אשמור על טוהר חיי ואומנותי. לא אנתח כדי לסלק אבנים (אבני כליה, אבני-מרה) אפילו כאשר המחלה ברורה; אשאיר זאת למי שמוכשרים לכך במיוחד. לא אכנס לבית אלא לטובת החולה. ארחק מכל פשע בכוונה תחילה ומכל פיתוי, ובייחוד מתענוגות האהבה עם אנשים ונשים, אם בני-חורין אם עבדים. כל אשר ייוודע לי תוך כדי עבודה באומנותי ותוך כדי מגע ומשא עם בני-אדם במסגרתה, ושלא נועד להפצה, אצפין ולא אגלה לאיש. מי ייתן ואמצא עונג בחיי ובאומנותי אם אקיים שבועה זו באמונה; אבל אם אפר אותה, ייפול ההפך מזה בגורלי"

למעלה