בושם "תואם BOSS"

eliezer050

New member
בושם "תואם BOSS"

שלום. האם מותר למכור בושם כ-"תואם BOSS", כאשר הבושם לא מיוצר על-ידי חברת "BOSS"? תודה.

eliezer050

New member
"בושם תואם BOSS"

בחשבונית רשום "בושם תואם BOSS". השאלה שלי, האם המוכר עובר עבירה פלילית, כאשר הוא מוכר בושם של חברת "DORALL" אבל מציג אותו כ"בושם תואם BOSS" מבלי להזכיר, שזה בושם של חברת "DORALL"? תודה.

הפרטים עדיין לא ברורים

מאחר ואיננו עוסקים בפורום במקרים אמיתיים אני מתעלם לחלוטין מהשמות שציינת ואסביר את הרציונל בלבד. נתחיל מכך שהשימוש בשם של בושם X בצמוד לבושם אחר יכול להוות הפרת סימן מסחרי, במידה ויש סימן רשום או במידה והסימן הוא סימן מוכר היטב בהתאם לתנאים בחוק. בנוסף, יכול להיות שישנה כאן הטעיית צרכנים, אולם לא ברור אם מדובר רק ברישום בחשבונית (שאז לא בטוח שיש כאן הטעייה) או אם מדובר במכירה מטעה (לדוגמא, אם הדביקו מדבקה עם שם X על המוצר ומסתירים את השם Y שהוא השם האמיתי של היצרן/המוצר). בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

eliezer050

New member
בושם Y תואם בושם X

שלום. תודה על ההסבר. מדובר במכירה בטלפון. לכן אני לא יכולתי לראות מה כתוב על מוצר לפני שקניתי. בעל-פה נאמר לי שזה בושם X, אך אין לי הקלטה של השיחה. לכן הראיה שלי היא החשבונית. בחשבונית כתוב "בוסם תואם X", כאשר בפועל קיבלתי בושם Y. השאלה שלי, האם המוכר עבר עבירה פלילית במכירה כזאת? (אינני מעוניין בתביעה אזרחית, כי הסכומים הם לא גבוהים.)

לא כל כך קשור לפורום, ובכל זאת

הפורום אמנם אינו עוסק בדיני צרכנות, אך אענה בקצרה: סעיף 2(6) לחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית הצרכן ביחס ל"(6) זהות היצרן, היבואן או נותן השירות;" סעיף 2(7) "(7) השם או הכינוי המסחרי של הנכס או השירות;" הטעייה כנ"ל מהווה עבירה פלילית כמו גם עוולה אזרחית. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

eliezer050

New member
שימוש בסימני מסחר

אני מודה לך על תשובתך. מיכוון שזה לא הפורום בדיני צרכנות, אינני רוצה להכנס לנושא של חוק להגנת הצרכן. מעניין אותי, האם שימוש בסימן רשום בצורה שתיארתי הוא עבירה פלילית לפי חוק עונשין או לפי חקיקה של סימני מסחר?

סימני מסחר

העבירה הפלילית שציינתי בנוגע להטעייה היא לאור האמור בחוק הגנת הצרכן אשר מפנה לסעיפים הרלוונטיים בחוק העונשין. הפרת סימן מסחרי רשום היא גם היא עבירה פלילית. יש להבחין בין הנפגעים- הצרכן שנפגע אינו יכול לתבוע בגין הפרת סימן מסחרי שכן עילת התביעה הזו מצריכה זיקה לסימן ובעל הסימן אינו יכול לתבוע בגין הטעייה שכן לא נפגע כצרכן מההטעייה. שני הגורמים יכולים להגיש תלונה במשטרה אך ספק רב אם זו תפעל בנושא וסביר להניח שעל מנת להפעיל סנקציות פליליות יהיה צורך להגיש קובלנה פלילית פרטית. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

eliezer050

New member
הפרת סימן מסחרי רשום בחוק עונשין

תודה רבה. מה הוא הסעיף בחוק העונשין שאוסר הפרת סימן מסחרי רשום ומגדיר אותה כעבירה פלילית?

למעלה