בזמן שאצלנו מתלהבים על כל מבנה מסכן שמשפצים

גראנד

New member
בזמן שאצלנו מתלהבים על כל מבנה מסכן שמשפצים

תקלטו מה הולך אצל השכנים שלנו רק 300 ק"מ מת"א!, תראו איזו השקעה איזו ראייה כוללת איזה יופי מדהים מדהים מדהים!!! פרויקט השימור והשיחזור הגדול ביותר בעולם לידנו, לבנון - ביירות, מעבר לכל דמיון מפתיע יותר מכל מה שאי פעם חשבתי על ביירות לא פלא שקראו לעיר הזאת פעם הפריז של המזרח התיכון התמונות שכאן מסבירות בדיוק למה ואיך...

aniuzbek

New member
העיר הזו פשוט מהממת!!

יש לה פוטנציאל תיירותי מטורררררף. מקווה לשלום האזור ולאיזה שייט לאורך חופיה. מ--א--דהימה!

ZionGuetta

New member
כנסו

צריכים לעשות משהו גם בישראל, בנגב, בתל אביב, ברמת גן. יש סתם בניינים דפוקים שלא שווים שקל - סתם תופסים מקום, אפשר להפוך אותם לערי תיירות, לעשות גורדי שחקים חדשים ועוד! לבנון - היא מקבל מיליוני תיירים! והיא נראית ממש יפה!! אב לבכל זאת =] יתאהבתי יותר בדובאי, היא מפוצצת בגורדי שחקים P: והיא מדהימה!

דןמור

New member
מיליוני תיירים... כבר לא ממש

מאז מלחמת לבנון השנייה התיירות בלבנון ירדה בערך ב-90% - וזה גם רע מאד לישראל, כי מן הסתם רוב העולם לא ממש מבדיל בין המדינות במזרח התיכון, וכמו שהם רואים את לבנון כאזור מלחמה, כך גם ישראל נתפסת (ואכן התיירות הנכנסת ירדה משמעותית בעקבות המלחמה). יקח להם עוד שנים להתאושש מזה.

r a z r

New member
זה לא נכון,יש מגמה של עלייה בתיירות

לפי הנתונים האחרונים של למ"ס קיימת עליה בתיירות הנכנסת,בחודש מרץ מספר התיירים היה אף גבוה מחודש מרץ אשתקד,להזכירכם חודש מרץ אשתקד היה לפני המלחמה.. http://www1.cbs.gov.il/reader/newhodaot/hodaa_template.html?hodaa=200728062

דןמור

New member
זה חריג בודד בגלל הקדמת החגים ולא "מגמה"

מחודש יולי, כל חודש היו בו פחות תיירים בישראל מאשר אותו חודש שנה שעברה. הסיבה שחודש מרץ השנה יש בו יותר תיירים הוא בגלל שפסח היה מוקדם השנה יחסית לשנה שעברה, וכל התיירים היהודים ששנה שעברה הגיעו באפריל, הגיעו השנה במרץ, כך שאני צופה ירידה משמעותית באפריל לעומת אפריל שנה שעברה.

../images/Emo13.gif דרך אגב ............................

גם בעיר " עקבה " בירדן יש תנופת בנייה ענקית עכשיו ........................ והם אמרו ש-עד שנת 2010 הם הולכים לעבור את העיר " אילת " במספר של התיירים

oren*

New member
אין ספק שהיא מהווה מקור להשראה

ומדהים המרחק בין התמונות שרואים בטלוויזיה ובעיתונים ובין המציאות.

Sephiroth

Member
בהחלט מרשים

אבל אנחנו מתקדמים בקצב שלנו, לאט לאט, אבל בטוח. רק צריך קצת שקט ושלום, והכסף יזרום למקומות הנכונים וגם אנחנו ת"א - ביירות ברכבת, גג שעתיים
ורוב הקו כבר מונח.

גראנד

New member
ביירות היא סנסציה ים תיכונית עיר מדהימה ביופי

הסעודים מזרימים מליארדי דולרים לפיתוח העיר והחיזבללה הורס להם הכל... אני הייתי מציע תוכנית גרנדיוזית כמו שעשו בבירות וברלין וברצלונה ואתונה ועוד רבות הערים ... של שיקום אורבני בכל מרכז ת"א ולא איזה בניין פה בניין שם בשד' רוטשילד אני מדבר על השקעה של מליארדי דולרים בשיפוץ כל מרכז העיר כולל חניונים תת קרקעיים מדרכות כבישים ותאורה וגינון חדש מה שנקרא להפוך את הכל וההשקעה תחזיר עצמה בתיירות ישראל יכולה לעמוד בזה הכלכלה בארץ משגשגת התמ"ג כבר מגיע לרמות של המדינות העשירות והמתועשות ביותר בעולם הגיע הזמן שמישהו שם למעלה ירים את הכפפה והכי חשוב שיעשו משהו עם כל רחוב זאבוטינסקי על כל חלקי עריו השונות (בני ברק,פ"ת ור"ג), נימאס לעבור ברח הזה ולהרגיש כאילו אתה באיזה שכונת עוני מוכה בבומבי...

דןמור

New member
זה באמת מה שמדהים שם

שרואים פיתוח עירוני ושיפוצים של מתחמים שלמים ולא של בית במקום אחד ושנה וחצי לאחר מכן בית במקום אחר... אולי תוכנית השיפוצים שעושים עכשיו באיבן גבירול היא תוכנית דומה, למרות שהבניינים שם לא משתווים למה שרואים בביירות.

oren*

New member
נניח והתסריט שלכם היה מתקיים והיו משפצים

רחובות מרכזיים בתל-אביב ורמת-גן - היכן יש ריכוז מבנים בסגנון אדריכלי אירופאי כזה, מלבד הבודדים שכבר היום מיועדים לשימור? הרי בנווה צדק אף אחד לא מאיים להרוס אותם ולהיפך, הערך שלהם רק עולה. כנ"ל המבנים שהזיזו ברחוב קפלן ומבני הבאוהאוס שמאוד מבוקשים בקרב רוכשי ושוכרי דירות. סתם לצבוע בנייני בטון בצבעים אחידים? בכלל יראה כמו שיכון סלאמס. לגבי רחוב ז'בוטינסקי בבני-ברק, אין ספק שהוא נראה כמו חצר אחורית של שכונת עוני, אבל מבחינה הנדסית הוא לא מצדיק שיפוץ (בניינים יחסית חדשים) ומבחינה אסתטית אף אחד מבעלי הדירות שם לא ישקיע אגורה בליטר צבע. אפשר לקוות שעם התפתחות הרכבת הקלה יהיה שיפור, כמו בפתח-תקווה, שם הרחוב עבר מהפך אדיר ושיפצו גם שכונות פנימיות עם מערכות ביוב, תאורה, מדרכות, צמחייה ומסלולי הליכה חדשים.

Sephiroth

Member
מסכים איתך, לא צריך לשפץ בכח

אני חושב שהגיע הזמן להביא את הבולדוזרים הגדולים האלו של צה"ל שפירקו התנחלויות ובניה לא חוקית בשטחים לקצת עבודה פנימית - ופשוט לשטח את כל השיכונים הזוועתיים שבנו בקום המדינה. תכל'ס, אפשר להסתכל על זה כעל יתרון לעומת מדינות אחרות
אין הרבה ערים גדולות ונחמדות בעולם כמו ת"א רבתי, שאתה יכול להגדיר לפחות 60% מהאיזורים הבנויים שלהם "זבל ארכיטקטוני". תחשבו על פוטנציאל הפיתוח לאחר מכן ? לא צריך לשפץ , לשקם, להיות נאמן למקורות... פשוט *קאבום* - ולבנות מה שרוצים מחדש.

דןמור

New member
זה בדיוק מה שכתבתי

שגם תוכנית שיפוץ בישראל ברחובות מרכזיים, אמנם כדאי לבצע, אך בוודאי שזה לא ישתווה לבנייה הצרפתית בביירות - וברוב האזורים שכן שווים משהו, כבר יש שימור ובנייה כלשהו, למרות שהמרחק עוד גדול עד לסיום העבודה...

בישראל האוצרות הארכיאולוגים המבנים ההיסטורים

הם הרבה אבל הרבה יותר מרשימים מכל מקום כמעט שאני מכיר בעולם, הבעייה היא שבלתי ניתן לראות את זה פשוט צריך לנער את האבק ותבינו איזה יופי מסתתר בישראל, כמעט בכל עיר, למשל העיר יפו שנחשבת עיר מוזנחת אתם יודעים כמה אנשים במדינות אחרות היו משלמים שיהיה להם כזאת עיר, רק אם היו משפצים אותה והכי חשוב מתחזקים הייתם מבינים איזה יופי מססתר בארץ וזאת רק דוגמא אחת. לגבי ציר זבוטינסקי אמנם אין שם מבנים שמצדיקים שימור מבחינה היסטורית כעמט אבל הציר הזה יכול להיות פנינה תחשבו על כמעט 13 ק"מ כולם מסחר אם היו משפצים את זה המקום היה פורח בצורה מדהימה אני מקווה שלאט לאט יתחילו להבין את זה כמו שעיריית ת"א התחילה לגלות את האוצרות שלה כל שאר הערים ילכו בעקבותיה.

דןמור

New member
אממ...

לגבי יפו ואזורי לב תל אביב אני מסכים - לגבי רחובות כמו איבן גבירול או רחובות דומים של בלוקים מתקלפים - גם בשיפוץ היפה ביותר, בסופו של דבר בלוק נשאר בלוק. אמנם זה עדיף על כלום, וגם אזור מסחרי בבלוקים יכול להתפתח - אך זה לא יהיה אף פעם בר השוואה לבתים המרשימים בלב-תל אביב או לבנייה בביירות (שרואים בתמונות שצורפו).

לא יודע אני אוהב את המראה בתל אביבי

החצי שבור לא הייתי רוצה שת"א תהפוך לרומא הייתי רוצה שהיא תישאר עיר של בני אדם אבל יחד עם זאת משופצת ונקייה. לגבי ציר זבוטינסקי אני מניח שעם תחילת ובמהלך העבודות על הרכבת התחתית האיזור יהפוך מהפך לדעתי זה אחד האיזורים עם הפונטציאל הכי אדיר שיש בישראל שיכול ליצור תעסוקה אדירה וגם תחשוב זה כמעט הרחוב הארוך ביותר שיש בו מסחר מכל צדדיו איזורי תעשייה שצמודים לו והוא מחבר בין מספר רב של ערים.

תילמדו משהו מעניין .............

מדינת ישראל מקבלת את הסיוע שלה מ- " ארצות הברית " , אז לכן הרחובות משופצים לפי דגם של : " עיר אמריקאית " .......................... לעומת זאת " לבנון " שהייתה פעם תחת כיבוש צרפתי , אז היא מקבלת את הסיוע מ- " צרפת " ולכן הרחובות שמה משופצים לפי דגם של : " פריז " ..............................

דןמור

New member
זה ממש קשקוש

מה הקשר בין הסיוע האמריקאי (?) שבכלל משמש את ישראל לקניית נשק מארה"ב (בעיקר) לבין תכנון עירוני של תל אביב שנעשה לפני 70 שנה?!?!

למעלה