בזמן שאצלנו מתלהבים על כל מבנה מסכן שמשפצים

פשוט מעתיקים ממי שנותן סיוע ../images/Emo70.gif

ראש ממשלת לבנון לשעבר : " רפיק חרירי " היה נוסע לצרפת כל שנה , כדיי לילמוד מ-הצרפתים איך לשקם את לבנון . אנחנו לומדים מ- האמריקאים
...................... כלומר השילטון שלנו לומד ליבנות מדינה מ- האמריקאים .

eyalmel

New member
הלבנונים היו תחת שלטון צרפתי

בגלל זה מרכז בירות (העיר ההיסטורית) בנוי בהשראה צרפתית

דןמור

New member
בהחלט

פירומן, כדאי שתלמד היסטוריה לפני שאתה זורק תיאוריות באוויר...

אם ישפצו את זבוטינסקי כלומר את המבנים

זה לא צריך לבוא על חשבון התושב אלה על חשבו המדינה או העירייה בדמות הנחות בארנונה אם הייתי ראש ממשלה שלב ראשון את כל זבוטינסקי ואלנבי הייתי משפץ את כל מתחם התחנה הייתי הורס חוץ ממבנים מרשימים שאותם הייתי משפץ הבעייה שכבר הפסיקו להאמין בארץ שפרוייקטים גדולים יכולים להצליח.

בזמן שהם " שומרים על עתיקות " ../images/Emo70.gif

בזמן שהם " שומרים על עתיקות ועל בניינים ישנים "
, אצלנו דואגים להרוס בניינים יפייפיים כולל " אתרים ארכיאולוגים " בשביל כמה קבלנים ועוד כמה :
" כרישי נדל"ן "

r a z r

New member
מדהים,מתי אצלנו??

מדינת ישראל משקיעה הון טורפות במקומות כאלו הזויים שכואב הלב,הכסף שהושקע מאז 67 ועד היום בבינוי ופינוי התנחלויות היה יכול להספיק להקים רכבת תחתית מפותחת על כל קויו הצבעוניים בכל גוש דן,ובעודף שהיה נשאר אפשר היה לשפץ את כל דרום תל-אביב שיש בה פוטנציאל אדריכלי אדיר,לא סתם היא קיבלה התואר הנכבד של אתר מורשת תרבות עולמית מ"אוניסקו",לאחרונה התקבלו כמה תקנות בעיריית תל-אביב שבדרכים כאלו ואחרות מאלצים את בעלי הדירות לשפץ את הבינינים,מקווה שזה יצליח,מה גם שבעלי הדירות הם אלו שיצאו נשכרים מהשיפוץ עקב עליה באטרקטיביות של המקום המתופח,העירייה חייבת להשקיעה בתשתיות הכבישים התאורה והגינון,ניראה לי שגם בתחום הזה קיימת תזוזה אלא שלצערי בקצב אופייני לישראלים.. כל הכבד ללבנונים שמודעים לחשיבות פיתוח אורבני ושימור אתרים בעלי ערך היסטורי אדריכלי,מדובר סה"כ במדינה ענייה עם תמ"ג לנפש קטן פי חמש מתמ"ג לנפש של ישראל..

רוצה לשמוע משהו עצוב ../images/Emo35.gif

הבריטים בשנת 1946 מכרו " מניות " כדיי להקים " רכבת תחתית " בעיר תל אביב . אבל בדיוק שהגיעו התוכניות להקמת הרכבת אחרי שנה בשנת 1947 , היסתיים אז " המנדט הבריטי " והאנגלים היו חייבים לעזוב את הארץ

תוכון1

New member
ירושלים הייתה רוצה להיראות ככה

ואני דווקא חושב שירושלים עיר מדהימה, אבל כמו שאר הערים בארץ היא זקוקה לשיפוצים מהיסוד...אפשר רק ללמוד מפרוייקט השיפוץ הזה שהם עשו שם בבירות.

בירות לאומת ערים בישראל

חבר גרמני שחי היה בבירות כמה פעמים ולתקופות ארוכות. לגבי האזורים המשוקמים הוא סיפר: השיקום הוא מאוד יפה, אבל האזור הפך למאוד סטרילי ומעוצב מידי. לדעתו זה הופך אותו למשעמם משהו. הוא גם אומר שלדעתו יעבור עוד זמן עד שהאזור יהפוך לפחות סטרילי. לאומת זאת, הערים הישראליות מתאפיינות בחוסר סטריליות מוחלט. אולי נמל ת"א הפך כצאת לסטרילי. אבל פשוט חסרים אזורים או מתחמים שלמים שדומים באופיים לעיר האירופאית הסטרילית. כלומר, אין אפשרות כלשהי לדעתי להשוות את האזורים המשוקמים של בירות עם ערים ישראלים, במיוחד מאחר והתכנון שונה לחלוטין בבסיסו. מרכז ביירות, כמו ערים אירופאיות רבות, בנוייות כבלוקים בנויים. הבתים בנויים ברצף, כמו בדרום ת"א או במרכז ירושלים. אבל רוב הבנייה בישראל היא לא רצופה: כל בית בנפרד ובין לבין יש גינה או שביל או גדר. אלו הן גישות אורבניות שונות במהותן ולדעתי אי אפשר לומר מה יותר יפה או לא, מאחר וכל הקונצפט שונה. מה שכן אוכל לומר זה שכצאת יותר סטריליות בת"א לא תזיק וכזאת פחות סטריליות בבירות גם לא תזיק, זה עניין של איזון בין סדר לאי סדר וזה עניין של התפתחות היסטורית. ת"א היא די בשלב התחלתי של ההתפתחות ההיסטורית שלה ורק עכשיו היא מתחילה (אולי) "לשבח" את המרקם ההאורבאני שלה. בירות בטח יותר "בוגרת" כמו גם ירושלים.

דווקא לא...

לא הייתי בחיים רוצה שירושלים תיראה כמו ביירות שזאת עיר די מנוכרת כפי שרואים בתמונות הייתי רוצה שירושלים תהיה יותר נקייה אבל שלא תאבד שום דבר מהסימטאות המבנים הישנים וכל מה שעושה אותה מיוחדת ולא רק לישראלים אלה לכל העולם.

תוכון1

New member
אני לא מבין איך על סמך תמונות

אתה יכול לאמר שביירות היא עיר מנוכרת, אבל שיהיה, בכל מקרה אני רק טוען שבנושא חזות העיר ושיפוץ מבנים יש לירושלים [ושאר ערי ישראל] ללמוד המון מביירות.

Maayan A

New member
בהחלט יש מה ללמוד

אבל, ראיתי הרבה מאוד תמונות של ביירות, של אותה שכונה אותם מבנים שוב ושוב ושוב... מה שגורם לי לחשוב שזה רק אזור אחד שנראה ככה, אני אף פעם לא הייתי שם כך שאני לא יכולה לדעת. אין ספק שערים בישראל גם צריכות לעבור שיפוץ במרכזן, לגבי ירושלים, ברחובות המרכזיים הבניינים מאוד מאוד דומים לבניינים בבירות, רק שהם מוזנחים יותר, ובניגוד לביירות שבא נראה שדווקא במרכז העיר יש את האוכולוסיה החזקה, (אם נתחשב בעובדה שלבנון היא מדינת עולם שלישי) בירושלים מרכז העיר הוא הפח זבל של ישראל, ירושלים היא העיר הכי עניה בארץ, ובמרכז העיר ברחוב יפו, זה הרחוב שהיו בו הכי הרבה פיגועי התאבדות בעולם, אבל יש בירושלים מקומות מאוד יפים, לדוגמא המושבה הגרמנית שזה רחוב ממש חמוד, וימין משה שלצערי נהפך לאזור רפאים.. ולגבי תל אביב היא בהחלט צריכה לעבור שיפוץ רציני כמו ביירות.. ואני מקווה שההתחדשות שיש בה באמת תגיע לממדים האלו..

קונצפט עירוני שונה

שוב. ההשוואה היחידה שניתן לעשות היא בנוגע לטיפוח הסביבתי. בבירות - ברובע המשוקם - לפי הדיווחים של החבר הגרמני שהיה הרבה בבירות, יש אווירה מנוכרת (כמו בהרבה מרכזי ערים באירופה). לגבי החזות: הבית הישראלי הוא בנוי כמעט תמיד לפי מודל עיר הגנים. בעיר גנים הבניין הינו בודד ולא בנוי ברצף עם הבניינים השכנים. שכונות שבהם יש רצף הם למשל פלורנטין או מרכז ירושלים. גם רחובות כמו קינג ג'ורג הם בנויים ברצף או אפילו רח' הרצל בנתניה או העיר העתיקה בבאר שבע. אבל כל השאר הוא לפי "עיר הגנים". מה עדיף? יש שיקולים רבים למען או נגד קונצפט עירוני כזה או אחר. למשל, עם תבנה מתחם ברצף, תהיה לך צפיפות גבוהה, אינטימיות עירונית גבוהה, חזות מאוד מסודרת, יהיו לצרות פנימיים, הרחוב מקרין אורבאניות אמיתית וכו'. מנגד, לא יהיה לך הרבה ירק, יש לך פחות "חופש" לגבי הקובה של הבניין, אתה חייב להשאיר את הקירות בקצה המגרש חשופים עד שיבנה המגרש השכן. מה גם, שנגיד ויתיבנה שכונה חדשה, אז התוצאה היא שאולי הרבה מגרשים ישארו שוממים במשך תקופה וזה די מכואר (כמו שיניים חסרים). בבנייה הבודדת אפשר להתייחס לכל בניין בנפרד ללא קשר לבניין השכן. ז"א: האופי של העיר הישראלית הוא מאוד אקלקטי. אוסף של פריטים בלי קשר החרכי ביניהם. דווקא האופי הזה הוא הופך את הערים לישראלים לכל דבר. כלומר כל השוואה בין העיר הישראלית לעיר האירופאית (כולל בירות) לדעתי רק יכולה להסתכם בהשוואה בין רמת הטיפוח. השוואה בין הקונצפטים התכנוניים היא דיון עקרוני ונפרד.

הכל בסדר איתך?

איך אתה בדיוק רוצה שאני יבחן את ביירות? ללכת לשם לא נראה לי שאפשרי נכון? ירושלים הרבה יותר יפה מביירות והרבה ערים אירופאיות ואת זה אני אומר לך על סמך אנשים שהיו גם בבירות (לא יהודים) וכולם אמרו שהם בחיים לא ראו עיר כל כך מיוחדת כמו ירושלים, התלונה היחידה שלהם הייתה ההזנחה והליכלוך, אנחנו בתור ישראלים התרגלנו לירושלים לתל אביב וכו", ולכן אנחנו לא מסוגלים לראות את היופי שלהם כי זה מקום המגורים שלנו, ולא יעד תיירותי בשבילנו, אבל למשל לפני שבועיים יצא לי לטייל במקומות שלא הייתי בהם בירושלים ונדהמתי מהיופי של המבנים הרחובות וכל האווירה שיש.

עגייב

New member
ביירות!! מדהימהההההה

ביירות יש לה פוטנציאל מעולה בכל התחומים מה שעוזר לה המון..כמו אופנה, אמנות, טלווזיה, מוסיקה..והתיירות שנפגעה רק במהלך המלחמה, והתיירים העיקירים הם ערבי המפרץ אשר לא מושפעים מתקשורת מערבית..לכן הירידה ב90% היא מאוד מופרכת...אני בטוח שהמצב שם חזר לשגשג..

למעלה