בזמן שישנתם

Gidi Shemer

New member
בזמן שישנתם

אז כשאצלכם לילה, אצלנו היה ערב מוקדם ופצחנו בארוחת ערב משפחתית לסיום השבוע.

זוגתי הכינה אורז בכורכום. היה גם מרכיב בשרי שאשתי עשתה וממנו נתעלם בפוסט הזה. היה מרק בצל שלי שבזמנו כבר פרסמתי את מתכונו פה, היו גם תפודים ובטטות אפויים. הכל טוב ויפה, אבל לא לשם כך התכנסנו פה.

שני דברים חדשים שעשיתי ויצאו אחלה היו אספרגוס בחלב קוקוס וקארי ובעיקר- מפרום חצילים צמחוני (מופיע בתמונה).

פירוט בהמשך

Gidi Shemer

New member
אספרגוס ודברים טובים

אצלנו אספרגוס יקר מאד, אבל גיליתי היום מבצע במכולת השכונתית. מיד חטפתי לי צרור ועשיתי לי מתאבן חביב.

קודם כל בישלתי את האספרגוסים (מקוטמים וקלופים בחלק הסיבי) במי מלח ל-3 דקות (לא יותר מזה, שלא יצאו מסמורטטים).
משם הם מידית עברו למי קרח (חשוב מאד, לשמירת הטקסטורה והצבע).

בינתיים קיצצתי מעט פלפלים מתוקים, 4 שיני שום ומעט פטריות. הזהבתי הכל בשמן זית.

לזה הוספתי כפית אבקת קארי אדום- המסתי עם חלב קוקוס והוספתי את האספרגוסים לעוד מספר דקות.

זהו.

ladybug6

New member
אספרגוס..

מעדן יקר שאני אף פעם לא מרשה לעצמי לקנות..

הצלחת נראית משגעת

Gidi Shemer

New member
ואצלי זה גם קרה לפני שנים

אבל פה ישב לו זר חביב במחיר של 5 ש״ח. לא ננסה?

מה לך מצטדק?

אספרגוס הוא ירק משובח! גם לשרות ברותחין מעט ואחר כך לצנן היטב ולהגיש ליש שמן זית עם שום זה מעולה

Gidi Shemer

New member
מפרום חצילים צמחוני (עם אופציה טבעונית)

מפרום תפוחי אדמה וחצילים היה אחד המתכונים האהובים עלי בימי הטרום צמחוניים. החלטתי לנסות משהו שונה. לוותר על הבשר בגלל הצו המוסרי ועל תפוחי האדמה בגלל הצו התזונתי, ויצאתי מאד מאד מרוצה.

יש חלק אחד במתכון שלי שהוא לא טבעוני, אבל אין בעיה לטבען אותו.

אז מה עשיתי?

חציל אחד גדול, חתוך לפרוסות עבות. כל פרוסה אני חותך במרכזה, אבל לא עד הסוף. כך נוצר לו מעין כריך קטן אבל סגור. תדמיינו פאקמן

ואז "פערתי" בזהירות את הפה של הפקמן ושמתי בתוכו את המלית. המלית הטבעונית היתה פשוט טופו מפורר ביחד עם מעט עלי רוזמרין (היחידים ששורדים את החורף בגינה שלנו) וגרעיני קימל.

את הפרוסות קימחתי בעדינות, טבלתי בביצים טרופות שעורבבו עם מעט רסק עגבניות, ואז הזהבתי במחבת מכל הצדדים. זה השלב הלא טבעוני. מי שרוצה לוותר על ביצים יכול בשקט להכין רביכה מתאימה שמבוססת על קמח, מים ותבלינים. אפשר להציץ למשל במתכוני השניצלים למיניהם של ליידיבאג ולראות איך מכינים את הרביכה.

בתמונה למעלה אתם רואים את החצילים במחבת. משם מוציאים את החצילים לנייר סופג.

בינתיים מכינים רוטב עגבניות פשוט. אני הזהבתי בשמן זית שום וסלרי קצוצים, הוספתי מעט קמח להסמכת הרוטב וערבבתי היטב. למחבת הצטרפו ברצון כמה כפות של רסק עגבניות וחצי קופסת שימורי עגבניות (אפשר רק רסק, פשוט רציתי להיפטר מהקוספה הפתוחה).

מוסיפים מים רותחים ומתבלים כפי שאתם אוהבים. אצלי- מעט פלפל חריף, בהרט וקימל. מניחים בתוך הרוטב את החצילים ומבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות. לקראת הסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

לטיגון טבעוני

קמח חומוס ומי סודה אפשר מתובל ואפשר לא. מערבבים קמח חומוס עם מי סודה ביחס אחד לאחד- נניח חצי כוס חומוס חצי כוס סודה, מרקם פנקייק לפני טיגון...
אין דברים כאלה
הכי יעיל הכי פשוט הכי עמיד

ימימה

New member
נכון!

עשיתי לפני שבוע ירקות בקמח חומוס - הילדים טרפו (פטריות, חציל, כרובית, תפ"א, את הכרובית והתפ"א בישלתי קודם)

למעלה