בזמן שישנתם

cוורנה1

New member
, אכן כך אני משתמשת בד״כ בתנור.
 

smaak

New member
נראה מעולה לגמרי

בזמן האחרון התחלתי לעבוד קצת עם חציל, תמיד נמנעתי בגלל הנטייה שלו לשתות את כל השמן מהמחבת, אבל עכשיו אני מאפשרת לעצמי לאכול מזה קצת, ואני פשוט מתה על הירק הזה.
 

Gidi Shemer

New member
תודה, ולגבי שתיית השמן

זה נכון מה שאת כותבת, אבל למרות שבמקרה המפרום הטיגון כמעט חיוני, ברוב המעדנים שאפשר להכין עם חצילים אפשר פשוט לבשל את החצילים ברוטב או לחילופין- לאפות אותו. למעשה, זו הפעם הראשונה שאני מטגן חצילים מזה זמן רב (ואני מכים הרבה תבשילים עם חצילים).
 
סבתא שלי לימדה אותי

שלחצילים מקציבים שמן מראש ולא מוסיפים
היא היתה מניחה את המטוגנים המוכנים מעל המיטגנים ולוחצת עליהם שיגירו עודפים למטה
מועכת קלות את המטוגנים להוציא מהם עודפים
צחלקת את הכמות שהועידה מראש למנה לכל משמרת במחבת
 

RSPA

New member
אחות שלי לימדה אותי

לשמן ידיים עם שמן ולעשות מסג' לחצילים (כמו לפני שמכניסים אותם לצליה בתנור/גריל) ואם מדובר בקוביות חצילים אז כל פעם מסג' לקבוצה אחרת עם עוד קצת שמן בידיים. כך יש שליטה טובה על כמויות השמן המוקצות ועל חלוקתו ה"צודקת" בין כל החצילים.
אחרי זה לשים אותם על מחבת טפלון חם ולעשות מה שרוצים.
 

RSPA

New member
זו לא "דודתי" זו "דודה שלי"...יחי ההבדל הקטן:

 

Gidi Shemer

New member
זו אולי דודה שלך, אבל זו הספציפית- היא דודתי

טוב, האמת היא שזה ציטוט ממתי כספי אבל ״דודתי״ יותר התאים לשרשור
 

RSPA

New member
עזוב, יש לי עכשיו דודה (DUDA) למפרום חצילים

כמו שהכנת...
זה יותר מתאים לשרשור.
 

ladybug6

New member
דודה שלי לימדה אותי (באמת!)

לשים קצת מלח בשמן של הטיגון, ואז החצילים סופגים פחות.
וגם כמובן להקפיד על שמן חם מאוד.
 

גםאני5

New member
דודה שלי לימדה אותי

להכין פרוסות חציל בתנור עם ספריי שמן, אבל את צודקת - מטוגן הרבה יותר טעים.
 

RSPA

New member
זה בהשפעת גלי הגרביטציה

מהמפץ הגדול שהולכים להעניק למישהו פרס נובל.
 

smaak

New member
דודה שלי

בישלה גרוע, זו אמא שלי שלימדה אותי לבשל!
 

ella100

New member
רעיון הכנה במיקרוגל,מעניין?

בגלל ענין השמן,ניסיתי רעיון שאימצתי ממתכון אחר.
לטעמי יוצא טעים.מאד.
 
למעלה