בחינות לשכה מאי 2009

שמשחורה

New member
בחינות לשכה מאי 2009

שלום אני מתמחה באפ"כ והכונ"ר עד מרץ 2009. יש מכוני הכנה לבחינות הלשכה, אשר נותנים מחירים זולים יותר ברישום מוקדם. אז רציתי להתייעץ: 1. האם למדתם לבחינה לבד או נרשמתם למכון הכנה? 2. האם יש לכם המלצה על המקום שלמדתם דרכו לבחינה? אודה לכם על המלצות ו\או ייעוץ. תודה רבה

shno

New member
בסופו של דבר - כולם לומדים לבד

קורסי ההכנה אינם מהווים תחליף ללמידה העצמית (שלא כמו הכנה לפסיכומטרי, הכנה לבגרות וכד'). אם זה מומלץ או לא - זה עניין מאוד אישי. כל אחד והצרכים שלו, היכולות שלו. יש בסה"כ 3 (אולי 4) קורסי הכנה לבחינות הלשכה כך שהמבחר מצומצם. בסופו של דבר - הדימיון בין החברות הוא רב, כך גם המחיר. בשורה התחתונה - הקורס עוזר, אבל לחלוטין אפשר להסתדר בלעדיו ולפחות לדעתי הקורס הוא לא מה שיעשה את ההבדל בין ציון עובד לציון נכשל. בהצלחה.

שמשחורה

New member
ברור שאין תחליף ללימוד עצמי.

גם המוסדות שמכינים (מחשבות, פרקטיס, ומתמחה) לא מתיימרים ללמוד במקומנו אלא מכינים תוכניות לימוד ונותנים חוברות נוחות. אותי מעניין אחך העו"ד מהפורום התכוננוו לבחינות לשכה. אתה למדת לבד? מתי ניגשת לבחינה? (אם זה לא חטטני מצידי לשאול- פשוט הבנתי שבשנים האחרונות היו שינויים). תודה על הענות.

shno

New member
אני עשיתי את הקורס של מחשבות

לפני כמה שנים, כשהם עוד היו היחידים בשוק. שוב, להמליץ בפה מלא - קשה לי כי ברור לי שאפשר ללמוד גם בלי הקורס, ועיקר "ההכנה" שקיבלתי בקורס הייתה קבלת מושג כללי על אילו נושאים הבחינה, איך נראות השאלות, כך שכשהגעתי ללימוד העצמי לא הייתי בשוק - כי את השוק עברתי כבר. את תוכנית הלימוד העצמית ואת ספרי ההכנה מן הסתם את תקני, בלי קשר לאם תעשי קורס הכנה או לא. הקורס בסה"כ עובר על מספר נושאים מתוך הבחינות, ומתחיל ללמד - אבל מכיוון שהקורס מתנהל תקופה יחסית ארוכה לפני שלב הלימוד העצמי, ובטח שלפני הבחינה עצמה - אז לאלמנט הלימוד עצמו אני לא חושב שיש ערך (שוב, זו דעתי ומניסיוני. יתכן שיהיו כאלה שיחלקו עלי).

שמשחורה

New member
תודה על התגובה

דבר ראשון, אני בן:) אני בטח עוד אחזור פה לפורום אז: קוראים לי יואב, אני מתמחה עד מרץ 2009 באפוטרפוס הכללי והכונס הרשמי. דבר שני, האמת שהקורס של מחשבות עם הספרים קצת יקר לכיסי.מצאתי מקום שנותן הנחה למוסד הלימודים שהגעתי ממנו, כך שאולי אלך לשם בשביל המסגרת. זה באמת הגיוני שאפשר ללמוד לבד. פשוט קשה לי לראות איך למצוא את החומר הרלוונטי לבחינה בלי איזה גורם מכווין. ושוב תודה. יואב

shno

New member
סליחה ../images/Emo13.gif וברוך הבא

ללמוד לבד לגמרי בלי שום ספרות מכינה - אי אפשר (טוב, אולי אפשר אבל קשה מאוד מאוד). לכן בכל מקרה אתה תקנה ערכת לימוד מאחת החברות (ספרי הכנה, בחינות, פתרונות וכו'). השאלה אם בנוסף לספרים אתה נרשם גם לקורס ההכנה, או שאתה קונה רק את הספרים. בשלושת המקומות ניתן לבחור בין החלופות הללו. אם קורס ההכנה, בנוסף לספרים, יקר לך - אז ותר עליו. כאמור, הוא לא באמת נחוץ (לדעתי...).

לדבי עלות ערכת הלימוד / הקורס:

כמו כמעט כל דבר בחיים, זה פתוח למו"מ. אתה בהחלט יכול להשיג הנחה בת עשרות אחוזים, אם תדע להתמקח נכון. וזה לא משנה איזו ערכה תקנה, ואם תקנה רק ערכה ללא הקורס (כפי שאני עשיתי).

המלצה

אני עשיתי קורס של ההוצאה לאור של לשכת עורכי הדין והייתי מרוצה. אתה יכול לקנות רק את הספרים או לשלם על ספרים + קורס. לשיקולך. שיהיה בהצלחה ואל תתבייש לשאול!!

שמשחורה

New member
תודה רבה על התגובות

האמת שאמרו לי לי לא להתקרב לקורס של הלשכה, אבל זה לא היה מאדם שלמד שם. אולי זה גם שווה בדיקה.

למעלה