בחירה-מה היא?

spectacular

New member
בחירה-מה היא?

האם לפי דעתכם האדם קובע את גורלו,איך? או שהגורל קבוע מראש?על ידי מי? ובמילים אחרות -האם באמת יש לנו את זכות הבחירה? או שהאדם הוא בובה על חוט,וכל מהלכיו צפויים. ובאותו הקשר-האם יש לדעתכם משמעות לתאריך הלידה,נומרולוגיה, אסטרולוגיה,ושאר תורות המיחסות לאדם תכונות וגורל, אם יש אמת בתורות אלו,איך מתקימת זכות הבחירה,אם בכלל. בוםםםםם

צהריים טובים לך טל.

השאלה שלך היא שאלה פילוסופית ממש לא קלה,וחלק נכבד ממנה,קשור,איך לא, ל "גורל" של כל אחד ואחד מאיתנו. למה כוונתי,למילה "גורל" ? הגעת לבליינד דייט עם גבר,שהתגלה כאנטיתיזה מוחלטת לכל מה שחשבת עליו. על מנת להיות מנומסת,לא ברחת לו מהר מדי,ונתת לו מזמנך..... מתוקף הנסיבות,נניח והתעכבת לחצי שעה נוספת,ובדיוק אז,נכנס לאותו בית קפה שבו ישבת,נסיך החלומות שלמד איתך באותה השכבה בבית ספר.... רצית אותו מאד,ונקטת בפעולה זריזה של קריצת עין,ועשית לו עיניים,וגם הצלחת לשדר לו:"אני בפגישה עכשיו,וזה לא הכי מתאים לי,ואני פנויה...." ועכשיו הוא בעלך,ויש לכם ילדים מתוקים,ואתם משפחה לתפארת...... מה החלק שלך במציאת נסיך החלומות ? ומה לא שייך לך בכלל,אלא שייך לנסיבות,שייך לגורל הזה שאני מדבר עליו? נכון,הבאת את עצמך לבית הקפה,אבל במידה ולא היית נוקטת יוזמה פראית ומאד יצירתית,הנסיך לא היה לצידך עכשיו,ולכי תדעי אם היית נשואה בכלל.. האדם מביא את עצמו לכל מקום,בכל מצב,ובכל רגע.... הנופים משתנים עקב הנסיבות....ולדעתי,האדם לא נמצא בפוזיציה של מריונטה אלא "קובע את גורלו",עד כמה שזה יכול להשמע מצחיק....כי אין שליטה על הגורל... אבל יש שליטה על מה שהגורל מציב לנו....חישבי על זה..... שף טוב,מכין מטעמים מכל מקרר מצוי,הוא פשוט לוקח מכל מקרר את המצרכים, ומהם הוא רוקח לו ארוחה לתפארת.... הגורל הוא הדוגמא למה שיש במקרר......סתם עולה לי בראש עכשיו.... אני ממש לא מאמין במיסטיקה,וכל התורות המתיימרות לספר לי מה יהיה מחר... זה הרי קשקוש לא ? אם יש כאן מישהו שרוצה לדבר על זה,אני אשמח. להשתמע,שאלת שאלה יפה,כל הכבוד על השאלה....

רוח מדבר

אתה מביך אותי,אבל אני מכין מטעמים מכל סיטואציה.... אני גם משחק עם מתכונים אמיתיים בבית,כי אני אוהב מאד לאכול אוכל משובח. אבל לא כולם חושבים כאן כמוני,אני משער.... ערב טוב.

spectacular

New member
דיסו,

הדוגמה על בית הקפה, זה גורל שנקבע מראש, השף במטבח,זאת יותר בחירה, למרות שעליו להסתפק במה שיש לו במקרר, אמרת "אין שליטה על הגורל" וגם-"יש שליטה על מה שהגורל מציב לנו" האם אתה אומר שיש או אין בחירה, נשמע מדבריך שאין ,

טל !

האיש שלא ממש אהבת,הנחית אותך לבית הקפה ההוא,ואת עשית מזה בעל ואהבה. ואם ננחית על השף בכל יום מקרר אחר,במידה והוא יצירתי כמוך,הוא יכין מכל מקרר אוכל טעים,מקורי ומעניין. יש נסיבות,ומצבים בחיים שאין לנו עליהן שליטה כלל....דטרמיניזם... אי אפשר לדעת,מה קדם למה,וכמה...... ואז כל אחד מאיתנו,נכנס למצבים האלו בדרך משלו,בדרך הפרטית שלו,שהוא מצא לנכון,שהיא כנראה הכי טובה לו..... אין לנו שליטה על איפה נהיה בעוד חודש,בשעה 15.55,אבל כשתגיע השעה 15.55 בעוד חודש,כל אחד מאיתנו יבחר לעשות משהו משלו,משהו שנראה לו נכון לעשות באותה השעה..... הדבר היחידי שיש אותו לכולנו לדעתי,זהו הזמן,וכל אחד עושה אתו משהו אחר. אם נקבע לך ע'י הגורל נניח,שמחר בשעה 10.00 בבוקר,יהיה לך פאנ'צר בגלגל האחורי של האוטו (חלילה וחס,סתם לשם הדוגמא),אז יש סיכוי שתחליטי ללכת ברגל ולהנות מהנוף,אחד אחר באותו מצב,יבחר לקלל את יום ההולדת שלו, והשלישי יבחר לעצור טרמפים...... אני עדיין טוען ש: אין לנו שליטה על הגורל,קרי,מה יהיה ממש מחר באותה שעה,אבל מחר באותה השעה-אנחנו, ו ר ק א נ ח נ ו נקבע,כל אחד בדרך שלו,מה יקרה איתנו...... ולזה אני קורא " שליטה על מה שהגורל מציב לנו " .... אם יש שאלות נוספות בנוגע לעניין שלא ברור אשמח להמשיך את הדיון, ובלי קשר בכלל,אשמח להמשיך לשוחח,זה כיף,זה מחדד,וזה עושה לי טוב... לילה טוב.

spectacular

New member
דיסו,עוד על גורל.

אם הגורל קבוע מראש, איזה משמעות יש לרצון שלנו, נגיד שהגורל קבע דברים נוראיים,סבל,כאב, והאדם כל הזמן חושב חיובי, מאמין בעצמו, עושה מדיטציות,מנקה את הסתימות... האם מעשיו ישנו לטובה או גורלו, או ש...

טל ,אני מוכן ללכת איתך לכל מקום !

אלך איתך לאן שתרצי,מתי שתרצי,גם אם תקציני מעט....לא נורא. אני שמח שאת מגובשת בעניין הגורל,ושאולי יש בינינו הבנה,כי זה נותן יותר תנופה,להמשיך את הדיון,בלי למהר לשום מקום... אז נניח עכשיו,שאת עדיין רווקה,וכל הזמן מסדרים לך דייטים "על הפנים"! וכל הזמן,ב 75 אחוז מהפעמים,הסתומים לוקחים אותך כל הזמן לאותו מקום ! ואת כבר מיואשת ושואלת:"איך אני אמצא חתן בקצב הזה" ? יש רק 2 אפשרויות כאן,לדעתי: לחשוב חיובי,ואז לצאת חזק ומחוזק... ולחשוב שלילי,עד שהפרצוף מקבל צורה
וכשיש רק 2 אפשרויות,כי ככה רצה הגורל,במה תבחרי ? אני כאשה הייתי חושב חיובי,ומהסיטואציות המביכות הייתי מייצר לי משהו חיובי,והשמיים הם הגבול ! טל ! שמתי לבי לכך שאת לפעמים מותחת את החבל עד הסוף,תוך כדי התדיינות, האם את חושבת שמדובר באיזושהיא פינה שאת מזהה אצלך,שמושכת לשם ? לילה טוב לך.

spectacular

New member
יותר מעניין ללכת על הקצוות,

מסוכן,צריך להזהר שלא ליפול, אנשים מעניינים בקצוות, לא משעמם. וחוץ מזה, אם אחשוב חיובי, האם אשנה את גורלי לטובה, או שפשוט יהיה יותר נעים לאחרים להיות איתי. האם פרצוף שמח זה חשוב?

מה מעניין בקצוות טל?

פוגשים הרבה אנשים בקצוות? מה המיוחד לאנשים שנמצאים בקצוות? יש איזה איפיון, תכונה, חשיבה שיש להם ולאנשים שלא הולכים בקצוות אין? חשיבה חיובית היא מושג שעבר הכאה, אונס והתעללות. היום מדריכים כל אחד ל"איך" לחשוב עם הראש שלו עצמו, כאילו שאפשר בכלל. עוד מעט גם ידריכו ויתנו עצות כיצד להפתר מהגזים אחרי הצ'ולנט... לפעמים חשיבה חיובית היא הרבה קללות, עצבים וכעס... יש דברים שזו דרך הביטוי שלהם למרות עידן ה"חשיבה החיובית". לפעמים זה גובל באסון... לא הכל יכול להיות עטוף בצלופן עם סרט. יש מקומות שבהם פרצוף שמח, מעציב. כשאני מרגישה שהפה שלי מחייך, בלי ששמתי לב, אני שמחה.

spectacular

New member
קצוות.

ללכת בקצוות זה לא ללכת עם הזרם, זה מחשבה חופשית,שונה,מיוחדת, אבל לא בחוץ לגמרי, הייתי אולי רוצה להיות בחוץ לגמרי, אבל המחיר גבוה לי מידי... ואי אפשר בלי לשלם. ספרי לי בבקשה על חשיבה חיובית,

spectacular

New member
תני לי קצה,שוליים,שפיץ....

"חשיבה חיובית" האין זאת רוחניות להמונים, זה מאוד פופולרי היום, כל יוסי שלא מכיר את עצמו אפילו, מדקלם את המשפטים הנדושים, מ ש ע מ ם , ספרי לי משהו אחר אביבה. אני רוצה לשמוע למשל על חשיבה חיובית בכעס ועצבים, אולי יש לזה שם אחר?

מכיוון שאין לי תשובות מוכנות

בשרוול, (תודה לאל).. אני רוצה לחשוב איך לתת לך את הקצה,השפיץ הדימוי אינו מקרי... כך שהוא יהיה במיוחד בשבילך, איך שאת אוהבת... בשביל זה אני צריכה להגיע לכלום שלי... (ואל תשאלי איך)... זה לוקח זמן. כפי שראית אני לא תמיד עונה מיד... ולפעמים לא עונה בכלל למרות שהתפקיד שלי כמנהלת מחייב אותי במשהו לעומתכם. אולי תתני לי את שמות לזה? אולי דברי קצת עם הבטן על העצבים והכעס? ......... "שמעת" בדברי משהו אחר?

spectacular

New member
כן,אני הרבה יותר מתעצבנת,

לפעמים אני חולמת וחושבת באנגלית, אפילו את המנהג החביב שסיגלתי לאחרונה לעצמי, שזה לדבר לעצמי בקול כדי לא לשכוח, גם באנגלית, אממה? בחיים, בחיים אני לא אדע אנגלית במושלמות, והופס הנה אני כבר שוכחת מילים בעברית, כשאני מדברת עברית יש לי מילה נפלאה ומתאימה באנגלית ואני דופקת על הראש..חזק אפילו ,ולא באה לי המילה בעברית, ולמה? כי אין א י ן אותה בעברית, יש אחרת אבל לא זאת, וככה אני נגנבת לי לפעמים, אני מדברת עברית רק כשאני לבד עם הילדים, ופה בפורום ,מזל שאתם לא שומעים איך אני מתבלבלת לי פה. אני חושבת שזה כיף לדבר שתי שפות שוטף, לשפה האנגלית יש מנגינה אחרת,אני די אוהבת אותה, שפה נוספת-אותה חשיבה רק יותר מילים, מקום אחר- חשיבה שונה.

אנגלית שפה עשירה ונהדרת

מכבדת, מאפשרת ומעצימה... הרבה יותר מעברית. אני הרבה פעמים חושבת באנגלית, לפני עברית, זה מוזר, והרבה פעמים אין מילה מתאימה בעברית, מגיל מאוד צעיר, ההעדפה הזאת היהת ברורה לכל הסביבה שלי, ובאה לידי ביטוי בהרבה דברים שעשיתי. מעולם לא נרתעתי לעשות משהו שהיה בו את השפה האנגלית, להיפך. דווקא אני רוצה נורא לשמוע התבלבלות... בעיני התבלבלות הוא מקום נהדר להתלבלבות... כשאת שם, את בפנים או בחוץ?

spectacular

New member
עברית חזקה,

אני בחוץ,לפעמים בפנים, לוקח הרבה זמן ללמוד את הכללים, יש שוני בולט ויש מתחת לפני השטח, זה עוזר לי שבן הזוג קנדי והוא דאג ודואג "להגן" עלי ולתת לי דוגמה בעצם היותו מה שהוא. המנטליות כאן מתאימה לי יותר, בחלק של השקט והפרטיות במיוחד, קל פה יותר להיות בחוץ, אנשים לא נכנסים לך לנשמה,מנומסים מאוד, מחייכים אבל מרוחקים.

למעלה