בחירה מוזרה של שחקנים

תמיררר

New member
בחירה מוזרה של שחקנים

אני לא מבין את השיקול של יוסף סידר לקחת דווקא, מכל השחקנים בארץ, את אושרי כהן ואת איתי טיראן. שניהם השתמטו במכוון מהצבא, ועכשיו הם לוקחים את הקרדיט ואת הזכויות של החיילים האמיתיים שלחמו בלבנון. קראתי איפשהו שאושרי כהן אמר ש"לא צריך להיות זונה כדי לשחק אחת", אבל הסרט לא עוסק בזונות. הוא מדבר על הנושא הכי רגיש במדינה, ודווקא כאן הייתה צריכה להיות התחשבות. חבל.

EladLR

New member
אני חושב שזה דיון לא נכון.

זהו סרט שנוגע בנושא רגיש ביותר אך יחד עם זאת, זה גם סרט ואין קשר בין מי שמשחק בסרט לבין מה שהוא במציאות. תפקיד ומקצוע של שחקן הוא כן להכנס למצבים שהוא לא הכיר ולאו דווקא חווה בחיים האישיים שלו. אני חושב שהשחקנים עשו את עבודתם כמו שצריך גם אחרי הכנות רבות. ושלא יובן אחרת, אני לא מצדיק שום השתמטות מצה"ל אבל בין זה שהם השתמטו לבין זה שהם משחקים בסרט על הצבא, אין שום קשר.

ע ט ר י

New member
מממ..

הם לוקחים את הקרדיט של החיילים שלחמו בלבנון הם לא באו ואמרו "ואיי תשמעו בלבנון אכלתי חרא" זה בכלל אל בקטע כזה! אני מסכימה איתך שזה הנושא הכי רגיש והכי משמעותי שיש כיום במדינת ישראל אבל זה לא אומר ששחקן לא יכול לשחק חייל.. וזה מה שזה בסכ"ה! אני חושבת שאושרי כהן הוא שחקן מדהההההההההההההים... ואם הוא מצליח להעביר את הסרט בצורה טובה בצורה שנוגעת בך... אז זה מה שחשוב.. ! +*+*שבת שלום+*+* ומזל טוב על הפורום החדש :]

צודק

צריך להחרים את הסרט .. חברים שלי שנהרגו בלבנון לא קיבלו אפילו רבע מהחשיפה שאושרי הזה מקבל כשהוא כאילו משחק אותם . ובסוף יזכרו אותו ולא אותם

LightbuIb sun

New member
הסרט הוא לא סרט הנצחה.

צריך להבין את זה. גם הספר וגם הסרט- הם לא על סיפורי גבורה. הם על טיפשות. בספר מודגשת המון הפואנטה שלאט לאט הם מבינים שסתם מתבזבזים להם חיילים, שבכלל לא צריך לשמור על ההר הזה. כמו במקרה של זיו "הוא נהרג על מנת לפנות ציר שאנחנו היחידים שמשתמשים בו". ועוד משהו: ש"אבדה ההוראה בקשר לא לכבוש את הבופור- ולכן הכוחות הסתערו וכבשו בטעות". הסרט הזה הוא אנטי מלחמתי ואפילו אנטי צבא במובן מסויים. כמה שזה קשה להגיד את זה, הסרט מאמת את העניין- חיילים מתו סתם בלבנון.

תמיררר

New member
אני שונא וויכוחים כאלה

כי בסוף זה נגרר לפוליטיקה. אבל מה שהתכוונתי זה שהכרתי את אחד מהחיילים שנהרגו והספר מבוסס עליהם, וכשקראתי את הספר חשבתי שיהיה נחמד אם מישהו יעשה סרט שמבוסס על הספר. אבל הדבר האחרון שתארתי לעצמי זה ששחקן שהוא ההפך הגמור מהבנאדם שעליו מבוססת הדמות יזכה לגלם אותו. זה הדבר שהכי מפריע. לא אמרתי חס וחלילה לא לראות את הסרט, למרות שאני וחברים שלי לא מתכוונים בכוונה לראות אותו. רק אמרתי שלדעתי הבמאי טעה. אבל כל אחד ודעתו, במיוחד באמנות.

שוב עקידה מיותרת.

וזאת לאחר שנאמר לנו בפירוש לאחר העקדה הראשונה של יצחק: "אל תשלח ידך אל הנער, ואל תעש לו מאומה". מתי נלמד?

רעוּת

New member
מה זה משנה?

מה זה משנה באמת מי משחק בסרט...? הם שחקנים. ולא נראה לי שהם באמת לוקחים את הקרדיט ואת הזכויות, מן הסתם הם יודעים שהם לא היו שם באמת. גם הסופר לא היה שם באמת, זה אומר שאסור היה לו לכתוב את הספר??

חמודה הסופר עשה צבא

הוא לא אינטרסנט משתמט שדואג רק לעצמו ומרוויח כסף על גב של חיילים גיבורים שנהרגו

רעוּת

New member
כן אבל

הוא לא היה בלבנון...אז אתה יכול לשאול "אז איך הוא יכול להבין??" ואף אחד לא בא אליו בטענות על זה, ואף אחד לא חושב שהוא מתיימר. אז גם אני לא חושבת שהשחקנים מתיימרים למשהו. הם סה"כ שחקנים.

יהורם גאון היה באנטבה?

ועובדה שזה לא הפריע לו לשחק, ולאף אחד מהצופים לצפות בו, בתפקיד של יוני נתניהו ז"ל בסרט של מנחם גולן, על אחד מרגעי השיא של הצבא והקרביות והגבורה בהיסטוריה של מדינת ישראל והעם היהודי. איתי טירן הוא אחד השחקנים הצעירים הטובים ביותר בארץ(וההצלחות שלו בתיאטרון מוכיחות את זה), אם לא הטוב ביותר, גם מבלי ששירת בצה"ל, ואוהד קנולר הוא לוחם במילואים ושחקן מעולה.בסרטי דרמה מלחמתיים בכלל, ובסרטים מבוססי מקרים אמיתיים בפרט, רמת משחק גבוהה היא חלק עיקרי באמינותו, איכותו, ובסופו של דבר גם הצלחתו של הסרט. ולכן צריכים לקחת את הטובים ביותר שאפשר להשיג.

שוב פעם אני אגיד

יורם גאון **לא** משתמט.. בדיוק כמו שרון לשם הבחור שכתב את הספר לא משתמט.. הבעיה היא עם שחקנים כמו אושרי כהן והשני שבכוונה השתמטו במקום להתגייס ללהקה צבאית או תאטרון צהל אבל הם בחרו בדרך הקלה-לפתח לעצמם קריירה. שיתנו לו לשחק ילדה קטנה ב"שיר שלנו" יותר מתאים לו

רעוּת

New member
גם חייל בתאטרון צהל

לא יכול להבין מה זה לבנון. גם אני לא, שעשיתי שנתיים בצבא ושאיבדתי אנשים והייתי בהלוויות צבאיות ושמעתי סיפורים, אני לא מתיימרת להבין. אז לא כולם עושים צבא, זאת המציאות פה, מה לעשות. לא צריך לסקול אותם על זה, ובטח שלא להחרים את הסרט.

תמיררר

New member
נכון, אבל..

בתור חייל לשעבר בגבעתי (החטיבה שעליה נכתב הספר), לי ולחברים שלי ולעוד המון חבר'ה שדיברתי איתם על זה מפריעה העובדה הזאת. זה קצת צורם שדווקא בכוונה בחרו בשחקנים האלו. זה מין סוג של פרובוקציה אני חושב. אני נגד החרמות ודברים כאלו אבל הפעם זה באמת מוצדק. אושרי כהן הוא סוג של מודל לחיקוי בשביל ילדים (באמת שאין לי מושג למה, אבל זה כבר לא קשור) ומה שהם לומדים ממנו לפי תגובות שקראתי באינטרנט, זה שלא צריכים לעשות צבא ופראייר מי שמתגייס כשאפשר להרוויח כסף ולטייל בזמן הזה. האושרי כהן הזה ומה שהוא מייצג זה הדבר הכי רחוק מצחי איטח ז"ל שעליו מבוסס חלק גדול מהספר.

רעוּת

New member
יופי, וגם ג'קו, ומליון אחרים

אני לא חושבת שזה מתוך פרובוקציה. בחרו בהם כי הם שחקנים נטו, והם אלה שהתאימו להם. ומי שקורא את אם יש גן עדן או רואה את בופור, אני בספק אם זה המסר שהוא מקבל מזה...המסר הוא יותר עמוק, לי זה בעיקר העביר את ההרגשה שהם נהרגו סתם, שהם היו "בשר תותחים", ולא, ממש לא בכיוון של "צריך להשתמט מצהל", אני נגד השתמטות בדיוק כמוך, אלא שהכוונה של זה היא להעביר ביקורת- לא על החיילים, על מי ששולח אותם לשם.

ברור שצריך להחרים

עם כל הכבוד לך יש דברים שאת לא מבינה אז קל לך לקבל אותם... לי קשה לקבל את העובדה שאושרי כהן הילדה הזה שבחיים לא החזיק נשק בשביל **תועלת אישית ואינטרסים** ישחק חיילים שנהרגו בבופור!! בזמן שאנשים בגיל שלו יצאו לילה אחרי לילה למארבים וטחנו שמירות על שמירות באיזה מוצב מסריח בעזה הוא ישב בפאבים בתל אביב וצחק על כל העולם אני לא הולך לשלם לו כסף בשביל זה. גם אם כרטיס היה עולה חצי שקל

רעוּת

New member
אח שלי נהרג בבופור

ולא, זה עדיין לא מזיז לי שהוא לא עשה צבא, ואני דווקא מתכוונת לראות את הסרט.

SimsY

New member
איך בסרט הזה משחקים משתמטים מצה"ל ?

איזה אידיוטיות - בחיים שלי לא ראיתי כזאת אווילות - פשוט כסילות........ כסילות.

למעלה