בחירה סופית: טרקר או טייפון?

yuvalfra

New member
התלבטות אחרונה...!

למרות כל ההמלצות הגעתי למסקנה שבסופו של דבר אני לא יקח את הטייפון. מחיר מחירון + קסדה + מנעול + אזעקה (לא חובה) + סבל (לא חובה) + מעיל מיגון + כפפות + ביטוח פשוט יוצא בשחקים, אז לקחת כלי שעדיין ישרת אותי מצוין וגם יחתוך את ההוצאות בחצי עדיף בשבילי. אבל לפני שאני לוקח את הסטריט בורד (שנת 2003) אני רוצה להעיף מבט על הויוה סיטי. הוא נראה לי כקטנוע פחות עוצמתי אבל הרבה יותר נוח ופרקטי מהסטריט בורד. כפי שציינתי מקודם יכולות הקטנוע מבחינת מהירות סופית לא מזיזות לי את הריס השמאלי כל עוד הוא מגיע ל-75 קמ"ש ואינו מעקב את התנועה ברמזורים (פתיחות סבירות). לכן אולי הויוה סיטי הוא מה שאני מחפש? קשה למצוא אחד כזה משומש אבל אפשרי. מישהו יכול לתת לי פידבק לגביו? וגם כן האם המבצע של הסטריט בורד תקף גם עליו? כנראה שלא אבל מי יודע...(יום שישי אז אני לא יכול לשאול את היבואן). אני יודע שאני ממש לא החלטי אבל אל תדאגו בסופו של דבר אני יעזוב את כולכם במנוחה :) זה התחיל עם הספידפייט...עבר לטייפון...ועכשיו... הקרב האחרון: Peugeot Vivacity VS Peugeot Streetboard FIGHT!

summerp

New member
ויוה סיטי

הויוה סיטי מעולה בעיני וגם לי היתה אותה התלבטות לפני שנה. אני מוכרת אחד כזה בדיוק עכשיו (חדש, שנת 2002,עשה רק 5700 ק"מ) (אני פשוט קונה אוטו). אני מאוד אוהבת אותו. אם אתה רציני קרן 053-523027

natla

New member
על הטרקר...

הטרקר נמצא ברשותי כבר כמעט 3 חודשים. קניתי אותו חדש לאחר שירדתי מאופנוע 500 סמ"ק. גם לי היו שיקולים דומים לשלך (פרט לשיקול הכלכלי). החלטתי ללכת דווקא על הטרקר משלוש סיבות : אמינות, נוחיות (לטעמי) ופרקטיות יוצאת מן הכלל. לאחר שהטרקר הומלץ בפניי ע"י מנהל סניף פיצה דומינו'ס שמחזיק לא אחד או שניים אלא 15 טרקרים מסתבר שהוא מאוד מרוצה מהכלים האלו. גם מנועים חזקים וגם אמינים בטירוף. לאחר שהשתכנעתי כי שני הכלים אמינים מאוד ושניהם יכולים להוות קנייה טובה ובטוחה החלטתי ללכת על דווקא על הטרקר מסיבה מאוד פשוטה - מדוע עליי לשלם יותר מ- 1500 ש"ח לטייפון בעוד שאני יכול לקנות כמעט לחלוטין את אותו הכלי במחיר נמוך יותר ועוד עם אזעקה וסבל? הטייפון עולה 1500 ש"ח יותר ולא כולל כלום, תוסיף 400 ש"ח סבל+600 ש"ח אזעקה, הנה הופה עוד 1000 ש"ח שהתווספו להם הרכישת הטייפון. תגיד לי, לא חבל?

medwow

New member
OFF שאלת 2 פעימות

פעימה 1. עד כמה שזכור לי נסיעה רצופה למרחק\זמן ארוך עם מנוע שתי פעימות ומצערת פתוחה אינה בריאה.לדוגמא נסיעה עם קטנוע 50 על כביש מהיר. נכון או לא נכון? ולמה? פעימה 2. הקטנוע די חדש שנתיים על הכביש עם 5500~ קילומטר. לפעמים המנוע מעשן כמו מטורף. זה לא קורה הרבה אבל קורה. יש למישהו רעיונות?. (אציין כי טיפול 6000 מתקרב)

טוב...

בקשר למצערת פתוחה... מן הסתם זה לא בריא לאופנוע כי אתה מפעיל את המנוע על המקסימום שהוא מסוגל (כמו במרוץ). גם אם תיסע על נינג'ה על 280 קמ"ש ברציפות, זה לא בריא למנוע. ובאופן כללי, להפעיל כל סוג של מכונה על מקסימום זה לא בריא. בקשר לעשן, כנראה בעיה עם המשאבה שמערבבת את השמן+דלק... או שהכינון שם רופף או שפשוט יש איתה בעיה והיא מכניסה יותר מידי שמן.

Shlomi TC

New member
טייפון 2002 או 2003

יש לי אחד כזה בדיוק (שנת 2002) עם פחות מ 8000 ק"מ (אז כשקניתי, עכשיו הוא על 8600). קטנוע מעולה, אני קניתי אותו ב 8000 ש"ח ואני מרוצה מכל אגורה. ואם העניין הוא על עוד 500 ל 2003 אני הייתי אומר שתלך על זה. חוץ מזה שלפי דעתי הוא יותר יפה מהטרקר (למרות שגם הוא חביב ביותר).

yuvalfra

New member
טייפון

הבעיה היא שאני צריך גם לקנות את כל התוספות כאשר הסטריט בורד מגיע בייחד איתם. הייתי לוקח את הטייפון אבל הסכום הסופי שאני יוציא עליו הוא מעבר לתקציב שהקצתי לעצמי. אם מישהו רוצה למכור טייפון 2003 ב 6,500 ש"ח אני אשמח, אחרת יקר לי מדי

Shlomi TC

New member
תוספות?

הכוונה קסדה ואביזרי מיגון? וטייפון 2003 ב 6500? In your dreams baby, אני מוכן למכור לך תמונה של אחד כזה ב 6500, רוצה?

yuvalfra

New member
I know I know

אני יודע ש 6,500 זה אפילו לא קרוב למציאותי, אבל התכוונתי בצחוק...שאם מישהו מוכן למכור לי אחד ב 6,500 שקל אז אני יוכל לקנות את כל התוספות ולא לחרוג מהתקציב, אחרת יקר לי מדי להוציא 8,500 על הקטנוע + תוספות. ובתוספות אני מתכוון קסדה, מנעול, אזעקה (לא חובה), סבל (לא חובה)... כל זה ועוד על טייפון שנת 2002, כשלעומת זאת אני יכול לקחת סטריט בורד 2003 שבקושי נסע...אותו מחיר כולל כל התוספות. לא יותר שווה?

Shlomi TC

New member
לא בהכרח

קסדה אף פעם אל תיקח ממשהו אחר, היא דבר מאוד אישי ושייכת לכל אחד בנפרד... חוץ מזה שאתה לא יכול לדעת אם היא נפלה, כמה שנים היא כבר על הכביש וכו'... אזעקה ממש לא חובה בקטנוע, אם ייגנבו אותו אז פשוט ירימו אותו על הידיים וייקחו :) ממש כך. סבל, אם זה שימושי לך אז אולי כדאי למרות שבטייפון שלי לדוגמא יש תא מספיק גדול מתחת למושב לאחסן דברים ומנעול עולה בסביבות ה 100 שקל, לא נוראי. ואני חייב להגיד לך משהו אחרון לסיום, אין רק טייפון או טרקר אחד בלבד בארץ! תמשיך לחפש עוד מוכרים ותראה שיש מגוון רחב והרבה הצעות אטרקטיביות. ורק שתדע שאתה יכול גם לקנות קטנוע בינוני ב 5000 ש"ח (יש מאמר של IXMIX במאמרים).

yuvalfra

New member
אתה בנאדם רע

שאתה ככה מערער את ההחלטה שלי שוב :) סבל ואזעקה אני מסכים זה לא הכרחי. אבל אפילו ההתלבטות בין סטריט בורד 2003 (פחות מ 5,000 ק"מ נאמר) לטייפון 2002 (10,000 ק"מ+) באותו מחיר גורמת לי ללכת יותר לקראת הסטריט בורד. בחירות קשות :(

Shlomi TC

New member
במידה ואלה היו שתי האופציות היחידות

הייתי אומר הסטריטבורד מכיוון ש 10,000 קילומטר זה מוגזם מאוווווווד!!! שוק הטייפונים בארץ גדול מאוד ותאמין לי שיש הצעות הרבה יותר משתלמות. אלא אם כן הבחור שיימכור לך ייתן את הכלי ב 7500 ואז אולי שווה לדבר על זה. אבל שוב, אל תלך ישר לבן אדם הזה, תבחן עוד כלים ואולי תמצא משהו שווה יותר.

yuvalfra

New member
מסתבר שכן

בדקתי את כללללללל הלוחות שהרשת הישראלית מציעה, והטייפונים היחידים שמצאתי שהם בטווח התקציב שלי הם דגם 2002 במצב לא משהו (10,000+). דרך אגב התקציב שלי הוא 8 אלף (עד 8 וחצי לא נורא). המחירון של טייפון 2002 הוא 9,200 וכפי שאתה יודע כלים במצב טוב נמכרים במחיר מחירון, מקסימום 200-300 מתחת. אני יכול להחליק גם 1,000 שקל מעל התקציב, אבל אם אני מוצא עסקה על כלי שהוא גם טוב וגם לא חורג מהתקציב שלי (סטריט בורד) אז לא עדיף ללכת עליו? אולי אני לא מחפש במקומות הנכונים, כי עד עכשיו לא מצאתי טייפון 2002 במצב טוב מתחת ל9,000 ש"ח וגם מתחת ל-9,000 ק"מ.

Shlomi TC

New member
אז לא עשיתי חיפוש מעמיק מדי

אני קניתי את הטייפון שלי שנת 2002 ב 8000 שקל! וגם שמעתי שחבר של אבא שלי קנה את אותו דגם באותו מחיר. וכל עוד לא נפגשת עם מישהו, אל תקבע! תמיד אתה יכול לנסות להוריד בעוד 500 ואולי ביותר, הכל תלוי במצב הכלי. לך גם למוסכים מורשים וליבואנים באיזור מגורך, יכול להיות שיש להם איזה תיווך להציע לך.

בוא שתמע...

יש לי ילד בבית ספר לפני חודשיים קנה טייפון כסוף שנת 2002 מצב מעולה! הוא ניראה חדש וכאילו לא החליק אף פעם...ובכמה? 6000 שקל... הוא לא קיבל קסדה ולא כלום והאופנוע ניראה פצצה..! אז תחכה עוד קצת ותחפש בלי סוף ותתריח את כל המוכרים לבוא אליך או אליהם ותראה לכולם שאתה רציני ושאם הם יורידו עוד _____ שקל (המחיר שאתה "חולם"עליו") אתה מחר מביא לו את הכסף וקונה.. אופנו-עיסט , אופנו-עיסט, אופנועיסט!...

למעלה