בחירת מאמן אישי - כמה שאלות

dudmel

New member
בחירת מאמן אישי - כמה שאלות

אני מחפש מאמן אישי שילמד אותי כמה תרגילים מורכבים בסיסיים - סקוואט, דדליפט, Bent-over Rows ואולי עוד לפי הצורך. הבעיה היא שלא ראיתי בחדר הכושר בו אני מתאמן אף מאמן/מתאמן שעושים את התרגילים האלה. לכל היותר ראיתי כמה ווריאציות שונות (ולעיתים די משונות...) של התרגילים. איך אני יכול להחליט אם מאמן מסוים באמת יודע את התרגילים הנ"ל על בוריים? אין לי שום כלי לשפוט את זה... האם ניתן בהולמס פלייס להכניס מאמן אישי מחוץ לרשת למספר אימונים בודדים? האם יש מאמנים שיכולים להכניס אותי לחדר כושר אחר למספר אימונים בודדים? תודה

renegade21

New member
כנס לפורום חדרי כושר פנה למנהל הפורום

עליו הייתי ממליץ לך בחום כמאמן אישי למטרות האלו בנוסף הוא עובד בהולמס פלייס מה שיקל על העניינים

dudmel

New member
האמת שהייתי יותר משמח לפנות אליו

אבל אני מתאמן בחיפה.

oridoron77

New member
עצה אישית שלי

אם אתה מתאמן בהולמס בחיפה, אתה יכול להיכנס לסניף בתל אביב לא? בדומה למי שהגיב מעלי אני ממליץ לך שתפנה למנהל הפורום הישן (חדרי כושר). אם יש לך אפשרות להיכנס לסניף שלו, תיקח אצלו כמה אימונים אישים. קח בחשבון שאת התנועות שאתה מחפש, עדיף שמישהו עם ניסיון ילמד, וזה די שווה את המאמץ של לבוא לתל אביב. אורי

dudmel

New member
אתה צודק ששווה לבוא לתל אביב בשביל זה

והאמת שאני במילא נמצא הרבה בתל אביב, אבל המנוי שלי לא מאפשר כניסה לכל סניפי הרשת אלא רק לסניף הספציפי שאני רשום אליו בחיפה. אם אני לא אמצא אלטרנטיבות ראויות אני אפנה למייק ואנסה למצוא פתרון.

Meamen2

New member
מאמן אישי

שלום, אציין כי תרגילים שאמרת מאמיסים מאוד על הגוף ואתה אמור להיות מאומן לפחות באימון כוח בסיסי (עדיף אימון היפרטרופיה בנוסף) לפני שאתה מתחיל באימונים קשים מסוג זה. על המאמן ללמד אותך ולאו דווקה להיות גדול בעצמו בתחום, יחד עם זאת הוא חייב לבצע את התרגילים טכנית ללא פגם. שני ענפי ספורט עוסקים באופן מקצועי בתרגילים אלו: הרמת משקולות ופאורליפטינג, גאשר בהרמת משקלות תרגילים אלו משמשים כתרגילי עזר ובענף השני סקוואט ודדליפט (ולחיצת חזה) הם תרגילים עיקריים. סביר שמאמנים שיש להם ניסיון בתחומים אלו הם הטובים למטרה ספציפית שלך, אם כי כל מדרי חדר כושר למד את התרגילים על פרטיהם, כולל בטיחות והתוויות נגד.

dudmel

New member
תודה על התשובה

אני מודע לרוב מה שאמרת, ובדיוק בגלל זה אני לא רוצה לבחור מאמן כלאחר יד. אפילו ש"כל מדריך חדר כושר למד את התרגילים על פרטיהם...", לא קשה להבחין שמאמנים רבים לא ממש מקפידים על מה שלמדו. הבעיה היא שאין לי את הידע והכלים לבחור מאמן שכן מקפיד על כל מה שצריך, מה גם שאני לא רואה אותם מבצעים את התרגילים לעיל.

Dark Muse

New member
אתה כותב דברים לא נכונים ומטעה אנשים

לא צריך ידע מוקדם כדי לעשות סקוואט ודדליפט, ולא כל מדריך יודע לעשות סקוואט ודדליפט, שאת הראשון מלמדים בצורה לא נכונה סביר להניח ואת השני לא כל המדריכים בכלל יודעים.

Meamen2

New member
אתה לא קורא בתשומת לב - לא ידע מוקדם אלא הכנה

מוקדמת. ועוד איך צריך, אלא עם כן תעשה דדליפט עם מוט בלבד או עם גומיות. כברירת מחדל התכוונתי לאימון רציני, משקל בהתאם.

הר ניר29

New member
אימוני היפרטרופיה

אינם חובה לפני לימוד תרגילים של Dead lift. כפי שאמרת, המאמן אינו חייב להיות גדול, לכן היפרטרופיה אינה חובה. התרגילים האלו רלוונטים גם לאנשים "רגילים"!

Meamen2

New member
היפרטרופיה היא מושג יחסי, גדילה בס"מ אחד גם

היפרטרופיה. מתגובתך אני בספק אם עשית פעם אמונים אינטנסיוויים בתרגילים אלו - סקווט ודדליפט. אימון הירפטרופיה הוא שיטת אימון הבאה לאחר אימון בסיסי עם משקלות. מטרתה לעלות במסת שריר ובכוח שריר, לאו דווקה להיות שוורצנגר, גם עלייה של 1 ק"ג של שריר תוצאה טובה. אבל בנוסף, אימון היפרטרופיה בסיסי מכין את המערכות עזר בגוף - גידים, רצועות, קפסולות של המפרק, מערכת לב וכלי דם לעבודה יותר אינטנסיווית בהמשך. ההמשך יכל להיות אימון כוח מתפרץ וכוח מירבי (הרמת משקלות), אימון כוח מירבי (פאורליפטינג), פיתוח גוף וכושר גופני ספציפי לענף. באשר לקושי התרגיל, בגיל 15 כשהתאמנתי קצת בהרמת משקולות, הגעתי ל 140 ק"ג בדדליפט (משקל עצמי 68 ק"ג). סקווט 130, וזה היה אימון קשה מאוד גם שריר וגם למערכות עזר. ללא הכנה נכונה לפני אימון כזה עשוי היה לגרום לנשק. ד"א תוצאה זו הייתה לא יותר מ"בסדר" ביחס לאחרים. באשר למדריכים - לא יודע איפה למדת, בווינגייט ראיתי רמה מקצועית נהדרת, כל מי שסיים קורס בווינגייט בהחלט ביצע סקווט נכון (אני לא מתכוון להיבטים מקצועיים של התרגיל במטרה להרים מקסימום, אלא נוח מתאים לקהל רחב) וגם דדליט, אם כי בחדרי כושר ממעטים להמליץ תרגיל זה מחשש לפציעות ובצדק, כי אנשים לא מקבלים אימון בסיס נכון. בהצלחה באימונים לכולנו.

הר ניר29

New member
אין לך מושג מה ביצעתי או לא

ולהסיק זאת ע"פ מה שאמרתי...מחזיר אותי לזה שהסקת המסקנות אצלך לא בכיוון. היפרטרופיה היא עליה בחתך הרוחב של השריר. לימוד של תרגיל לא דורש היפרטרופיה...הוא דורש קואורדינציה וטכניקה בסיסית. היפרטרופיה תעלה את יכולת השריר לפתח כוח אבסולוטי או יחסי. בקירוב של 3-5 ק"ג לכל סמ"ר. היכולת לפתח כוח כמובן, אינה רק תלויה בחתך הרוחב...ולימוד אינו דורש בהכרח הרבה כוח. דד ליפט אפשר ללמד גם מיום "א" של לימוד תרגילי כוח. וביום "א" אין היפרטרופיה. יפה לך שאתה מבצע או ביצעת דד ליפט של 140 ק"ג... רק הקשר בין הטיעון הזה לשאר הדברים שרשמת, מקרי בהחלט. לפני אימונים, צריך תהליך למידה! לא תהליך של "התנפחות". בשום תוכנית אימונים של ספורטאים, היפרטרופיה אינה מטרה בפני עצמה, זה כלי או שלב בדרך ליכולת לפתח כוח מרבי/מתפרץ ושאר ירקות. מטרת היפרטרופיה בפני עצמה נולדה מתחומים אחרים.

הר ניר29

New member
איך אימון היפרטרופיה

מכין את הלב וכלי הדם ליכולת טובה יותר...להתמודד עם Dead lift? אשמח להסבר, מה הקשר בין היפרטרופיה שרירי שלד לבין יכולת לב וכלי דם.

Meamen2

New member
אתה מתרגש ולא קורא את הטקסט שלי.

קודם כל, מקצר את דבריי כך שתוכל לקרא ולא לקפוץ לתשובה פזיזה. אימון משקלות בנוי מ 1. אימון בסיסי 2. אימון הפרטרופיה 3. אימון למטרה ספציפי. מידע על כך נמצאת בספר הדרכה של מכון ווינגייט. "למידה" שאתה לקורא לזה, כנראה כוונתך ליכולת מוטורית וקואורדינטיבית על מנת לבצע תרגיל נכון. שלב ראשון לרוב יטפל ביכולת אימון סביבית מבחינה טכנית. אני אומר - צריך הכנה כדי לבצע תרגילים אלה, במלאו הכוח, כמובן, התחלתי בהרמת משקלות דדליפט עם מוט מעץ. אבל להתאמן בדדליפט וסקוואט, עם משקל מתאים למטרת האימון, אי-אשפר מייד למתחיל. שוב, תבדיל לימוד טכניקה בין אימון. ללמוד טכניק מותר, להתאמן למטרה ספציפית לא. אני עצמי דוגמה טובה לכך. בהיותי ילד בן 15 הרמתי משקל שכעת אני גם לא אוכל להרים (דחיפה בעמידה 90 ק"ג), ויותר על כך אם אנסה איפצע באופן רציני, ואני מתאמן באופן סדיר אימון התנגדות קל. כדי להתחיל אימון רציני, ועל כך אנחנו דנים פה, אני צריך הכנה ממושכת, לפחות חודשים אם בכלל. ואני חוזר, תוצאה שלי הייתה לא משהו בין האחרים היבט קרדיאלי לאימון היפרטרופיה. הנושא קשה ובקיצור: איומן היפרטרופיה יתבצע בשיטה של 6-20 חזרות, כאשר מספר מדויק נקבע באופן אינדיווידואלי ובד"כ 8-12 חזרות. זה אומר כ70-80% מRM1. מאמץ זה כבר די קשה. מאמץ מאופיין בעצירת נשימה המלווה בעלית לחץ דם ניכרת. באופן פיזיולוגי כמות הדם שמגיע ללב קטנה בזמן המאמץ מפני עלייה יחסית בלחץ תוך חזי. לאחר סיום המאמץ כמות גדולה יותר של דם מגיעה ללב ולכן דופק עולה אחרי המאמץ. בנוסף, בשל עלייה בלחץ הדם צריך הלב לעבוד קשה יותר תוך הברת "עודף" דם אל כלי דם מכווצים. הכל על רקע של חוב חמצן, מכיוון הפעילות היא אנאירובית. זה על קצה המזלג, תהליך מורכב ההרבה. מסקנה: אימון אינטנסיווי מסוג זה דורש יכולת לבבית טובה, וכמו תגובה לכל גירוי מתרחשת הסתגלות של האיבר - במילים שלנו אימון. אם מישהו מאמן אדם לא מוכן עם דדליפט (עם משקל גדול, כמובן, במטרה לפיתוח כוח מירבי) הוא גורם לו נזק. מותר לתת לו גומיות או מוט, אבל מי קורא לזה דדליפט?

הר ניר29

New member
לימוד= אימון

הנושא אינו קשה... אתה מקשר בים עבודת הלב כנגד מאמצים איזומטרים הנובעים מתופעת ולסלווה כנגד RM גבוה. אתה מערבב בין נושאים, אין חוזה לעצור את הנשימה באימוני כוח... בטח של ב 70% מ 1RM. דרך אגב, אם כמות גדולה יותר של דם מגיעה ללב, הדופק דווקא יורד...חוק פרנק סטרליג והקשר לנפח הפעימה. אתה מתעלם מסוג הכיווץ ומחליט שהמאמצים נעשים כנגד עבודה איזומטרית...וזה ממש לא מחייב. ובשורה תחתונה, אם עובדים כנגד RM גבוה יותר 95% ואין היפרטרופיה אז העבודה הלבבית יותר קשה לפי דבריך...ושוב...אין היפרטרופיה. לכן הקשר בין היפרטרופיה לבין הקושי של המערכת הקרדיווסקולרית אינו רלוונטי להסבר שלך. וזה שבקורס לימדו אותך שהיפרטרופיה הינה מטרה באימוני כוח, כי זה רלוונטי לידע המצומצם של הקורס. יש היבטים הרבה יותר רחבים באימוני כוח. ותנאי לאימון דד ליפט ושאר חברים אינו היפרטרופיה

Meamen2

New member
דבריך נראים לי מנותקים מהפרקטיקה...

אין אימון כוח ללא עצירת נשימה שגורמת לעלייה בלחץ פנים בטני. בכלל לא מבין מה אתה רוצה לטעון חוץ מלבקר בדבריי (המבוססים על שיטות שלמדתי מזמן בווינגייט ובטוח שהם השתנו, כי התבססו על שיטות מזרח גרמיניות ורוסיות שפותחו בשנות 60-80 של מאה שעברה). המלצות שנתתי לילד ולגבי דדליפט נבדקו ע"י מציאות לאורך שנים רבות. אתה רוצה לאמן מתחילים דדליפט וסקווט - בבקשה.

למעלה