בחירת מוסד לימודים ומסלול

doughnuts

New member
אני רוצה להבין משהו...

מצד אחד אתה רוצה לשכנע אנשים ש-IDC הכי טובה בארץ, אבל מצד שני אתה מסרב לתת לינקים ישירים למחקרים שיוכלו לאשש את הטענה שלך? אני לא אומר שאתה צריך לכתוב בסגנון APA, אבל יש מידה בסיסית של כבוד כלפי אנשים אחרים והזמן שלהם. טוב, אין לי כוח להמשיך את הדיון הזה... לילה טוב.

Philip Jr

New member
מסכים איתך במאה אחוז!

באמת יש מידה בסיסית של כבוד כלפי אנשים, ובינתיים אני היחיד שמספק טיעון משמעותי ואישוש כלשהו לטיעון מעבר לאימרות כמו "אוניברסיטה זה הכי טוב".

אם אתה מעוניין באמת בתחום המחקר שלי, או באישוש נוסף לחוזק של המחלקה בתחום, אתה מוזמן לשלוח אליי מייל מחר ל - [email protected] ואני אשמח לספק לך את כל הקישורים שתרצה, והסברים נרחבים מאד.

למען האמת, הסיבה העיקרית שאני לא עושה זאת פה מעבר לדיונים האינסופיים זה פשוט אי הנוחות של מערכת תפוז. זה לא אישי.

יש בעיה אחת קטנה עם כל הטיעונים שלך...

בעצם כמה בעיות..

זה שאני אומר את דעתי לא מוכיח שאני צודק.

אבל ככה:
1. קודם כל יש הטיה ברורה לטובת בוגרי אוניברסיטאות
2. שנית, בוגרי אוניברסיטאות מרוויחים יותר מבוגרי מכללה

זה לגבי קישורים ו"נעים לחשוב" - אלו עובדות בשטח, בעוד מה שאתה מפזר זה הצהרות ללא כיסוי בשוק העבודה.

אתה לוקח רק את הקטע שאתה התקבלת לדוקטורט ישיר בארה"ב כקריטריון, זה לא מתחיל להיות קריטריון אפילו. ותעשה טובה ותפסיק לנפנף בזה, דוקטורט ישיר בארה"ב קיים כי אין בכלל תוכניות לתואר שני, אז המילה "ישיר" מטעה ולא נכונה. התקבלת לדוקטרט בארה"ב. חוץ מזה, כמעט לכל סטודנט בתואר שני בארץ במגמות מחקריות מציעים בסוף השנה השניה את המסלול הישיר.

בנוסף, כרגע, אם אני לא טועה, יש לך רק תואר ראשון שעוד לא נבחן הלכה למעשה בשוק, פרט לעובדה שהתקבלת איתו לארה"ב. אז יש פה מהצד השני של המתרס אנשים שעבדו ועובדים במכללות. אנשים שגם התפטרו ממכללות והבינתחומי בניהם בגלל הוראות מפורשות של ההנהלות (לא רק בבין תחומי) - "לא להקשות בבדיקת העבודות והמבחנים" , "אל תביא הרצאות של אוניברסיטה...זה קהל אחר" וכיוצא באלו. ואני לא היחיד ששמעתי את המשפטים האלו, רבים מחברי שמעו אותם גם לגבי עצמם.

עצם העובדה שיש לך רק תואר ראשון (בלי לזלזל, אבל זה באמת רק אחד מיני שלוש, ארבע) אז אני מרשה לעצמי לסמוך על עצמי כשאני אומר שלא אתה הבנאדם הנכון להעריך רמה מחקרית של מוסד כלשהו.

אז עובדות סיפקתי לך, יש לי גם קצת יותר קילומטרג' ממך במערכת ואני גם מכיר את המערכת מהצד השני של הכיתה, לא רק מהצד של הסטודנט. בנוסף, כן, גם אני הייתי בוועדות קבלה וגם אני מראיין אנשים לעבודה בהייטק, ומה לעשות, לא רק בגלל דעה, אלא גם בגלל הכרות עם האנשים עצמם ורמת הידע שלהם, לפעמים היא לא מספיק טובה....שוב, לא בכל המכללות, ויתכן שהבינתחומי יותר טוב מהשאר ויש בו סטודנטים מצוינים. כמו בכל חתך אוכלוסיה, תמיד יהיו טובים יותר וטובים פחות. אבל בממוצע - חתך הידע של בוגרי אוניברסיטאות רחב יותר מזה של בוגרי מכללות באשר הן.

אין ספק שהמעבדות טובות יותר, אין ספק שמלמדים האנשים החזקים בתחומם (שאת חלקם אני מכיר אישית ומעריך ומוקיר) אבל כשהחומר האנושי שהם עובדים איתו הוא פחות טוב (קביעה של חתכי קבלה, לא דעה ולא בטיח, עובדתית) אז הם צריכים להוריד את הרמה לממוצע.

אני מבין את גאוות היחידה שלך. אני לא מגן על אוניברסיטה כי למדתי שם, אני מביע דעה של מישהו שמסתובב מעל ל 10 שנים במערכות הללו וגם עובד בתעשיה. זה המצב. עובדתית.

Philip Jr

New member
אולי נסיים את הדיון?

השאלה המקורית הייתה לגבי לימודי פ ס י כ ו ל ו ג יה בבינתחומי או באת"א.

ומה אתה עושה?

1. מצרף קישור שמדבר על העדפה לבוגרי אוניברסיטאות בהייטק בתחומים כמו מדעי המחשב. זה הרי לא רלוונטי.

2. מצרף קישור לדו"ח (שאני מכיר) שכלל לא מתייחס לסטודנטים של פסיכולוגיה במרכז הבינתחומי (הוא מוקדם מדי).

3. כועס? על כך שאני "מנפנף" בתואר ישיר לדוקטורט, בין השאר כי הוא לא באמת ישיר? התואר ישיר בהחלט במובן שאין מאסטר באמצע, בניגוד אגב למוסדות רבים בצפון ארה"ב. ואמשיך לנפנף בהישגים שלי ושל חבריי, שהצליחו להמשיך למסלולים שרצו, ובצדק - הם מאד מוכשרים. אתה מתגאה בכך שהיית פוסל מישהו בועדה רק כי הוא מהבינתחומי? בעיניי זו תעודת עניות של ממש אם כן.

4. דן כל הזמן ב - "מכללות" כשלעשות הכללה כזו ולהכניס בתוכה את המרכז הבינתחומי, בטח שבתחום הפסיכולוגיה זה שגוי לחלוטין. מפנה אותך לדבריו של קוסם. אגב סיבה מרכזית וכן חשובה לדיון זה רמת המחקר, ועצם קיום המחקר בבינתחומי, לעומת מרבית המכללות.

5. טוען ש - "לכל סטודנט מציעים תואר ישיר בארץ". מסכים איתך, רק מוסיף שאין פרופסור אחד בכל הארץ בתחום הפסיכולוגיה שימליץ לך ללמוד כאן לתואר מתקדם (לצערי אגב). ובהמשך לכך, הסיכוי שלך להתקבל בחו"ל שווה לחלוטין בין אם תלמד באת"א ובין אם תלמד בבינתחומי, מכיוון ששם (ובצדק) מתחשבים בפרמטרים רלוונטיים יותר כגון המלצות. ממש לא מעניין אותם אם באת מבר-אילן, את"א או הבינתחומי.

עכשיו תראה - אתה צודק שחתך הקבלה במרכז הבינתחומי נמוך מזה של את"א. לא יודע אם הוא ישאר כך אבל כרגע זה נכון. השאלה היא מה המשמעות, ואני די בטוח שגם אתה לא יודע "עובדתית." את התשובה לזה. אם אקבל מישהו עם פסיכומטרי 650 ולא 700, או בגרות 100 ולא 107, הצלחתו תהיה גדולה יותר אחר כך בתור פסיכולוג קליני/חברתי/חינוכי וכדומה? אני בטוח שהמל"ג או המרכז הארצי לבחינות והערכה היו רוצים שהתשובה תהיה כן. אני לעומת זאת מאמין שהתשובה היא לא. מהרגע שסטודנט נכנס לבינתחומי הוא עובר קורסים ברמה גבוהה מאד, כותב עבודות ובחנים בכמות שעוברת כל אוניברסיטה, ונבחן ברמה שלא נופלת משום אוניברסיטה, שלא לדבר על כך שבמוסד גדול ודתי למדי (נחש איזה, וסתם כדוגמא) כל המבחנים בפסיכולוגיה ממוחזרים וצפויים כבר שנים, מה שלא קרה בבינתחומי. כשיש צוות הוראה גדול ותקציב משמעותי אפשר לאתגר את הסטודנטים הרבה יותר. אתה באמת מאמין שעם סגל כזה יהיה אחרת? אתה הרי מכיר אותם בעצמך אני מבין.

יכול להמשיך אבל חבל לעשות זאת כי הדיון הזה על מכללות באופן כללי כלל לא רלוונטי, אני לא המגן של מכללות בארץ באשר הם. במרבית המקרים אני כלל לא נכנס לדיון הזה, נזכר עכשיו למה.

אני מקווה שמיטל תצליח איפה שלא תלך, והיא כבר תחליט בהתאם לשרשור הזה ודברים אחרים לאן תלך.

גם מבחינתי הדיון הסתיים...

תאמין במה שאתה רוצה להאמין.

מבחינתי הדיון מסתכם בראיה שלי: אין ספק שעדיף ללמוד במכללה, בטח ובטח שבבינתחומי, אם לא התקבלת לאוניברסיטה.

ולכל אלו שמתלבטים - תעשו חיפוש בגוגל - "מכללה או אוניברסיטה" תראו לבד מה התוצאות, כולל פסיכולוגיה.

22ק ו ס ם

New member
אם כסף הוא לא שיקול עבורך

אז אני הייתי הולך על הבינתחומי. אני מסכים שהשם שלו פחות ידוע מאוניברסיטת תל אביב ויכולה להיות לכך השפעה בקבלה ללימודים לתואר שני בחו"ל. אבל אם מה שמלמדים שם יותר מעניין אותך וזה שהיחס שם יותר אישי והכיתות הרבה יותר קטנות אז זה נראה לי שיקול רציני. בנוסף, לקבלה לחו"ל לא רק שם האוניברסיטה או המכללה קובע אלא ההמלצות של המרצים. ומכיוון שיש במרכז מרצים בכירים שמוכרים בעולם אז לא נראה לי שיש הבדל כזה גדול.

Philip Jr

New member
אכן כך..

כמובן שאתה צודק (כרגיל), במיוחד לגבי עניין ההמלצות, שהרבה יותר רלוונטי מהמוסד בקבלה לתואר מתקדם בחו"ל. אם יש בכלל הבדל, הוא יתבטא בתחומי המומחיות של החוקרים בכל מוסד.

למעלה