יש בעיה אחת קטנה עם כל הטיעונים שלך...
בעצם כמה בעיות..
זה שאני אומר את דעתי לא מוכיח שאני צודק.
אבל ככה:
1. קודם כל יש
הטיה ברורה לטובת בוגרי אוניברסיטאות
2. שנית,
בוגרי אוניברסיטאות מרוויחים יותר מבוגרי מכללה
זה לגבי קישורים ו"נעים לחשוב" - אלו עובדות בשטח, בעוד מה שאתה מפזר זה הצהרות ללא כיסוי בשוק העבודה.
אתה לוקח רק את הקטע שאתה התקבלת לדוקטורט ישיר בארה"ב כקריטריון, זה לא מתחיל להיות קריטריון אפילו. ותעשה טובה ותפסיק לנפנף בזה, דוקטורט ישיר בארה"ב קיים כי אין בכלל תוכניות לתואר שני, אז המילה "ישיר" מטעה ולא נכונה. התקבלת לדוקטרט בארה"ב. חוץ מזה, כמעט לכל סטודנט בתואר שני בארץ במגמות מחקריות מציעים בסוף השנה השניה את המסלול הישיר.
בנוסף, כרגע, אם אני לא טועה, יש לך רק תואר ראשון שעוד לא נבחן הלכה למעשה בשוק, פרט לעובדה שהתקבלת איתו לארה"ב. אז יש פה מהצד השני של המתרס אנשים שעבדו ועובדים במכללות. אנשים שגם התפטרו ממכללות והבינתחומי בניהם בגלל הוראות מפורשות של ההנהלות (לא רק בבין תחומי) - "לא להקשות בבדיקת העבודות והמבחנים" , "אל תביא הרצאות של אוניברסיטה...זה קהל אחר" וכיוצא באלו. ואני לא היחיד ששמעתי את המשפטים האלו, רבים מחברי שמעו אותם גם לגבי עצמם.
עצם העובדה שיש לך רק תואר ראשון (בלי לזלזל, אבל זה באמת רק אחד מיני שלוש, ארבע) אז אני מרשה לעצמי לסמוך על עצמי כשאני אומר שלא אתה הבנאדם הנכון להעריך רמה מחקרית של מוסד כלשהו.
אז עובדות סיפקתי לך, יש לי גם קצת יותר קילומטרג' ממך במערכת ואני גם מכיר את המערכת מהצד השני של הכיתה, לא רק מהצד של הסטודנט. בנוסף, כן, גם אני הייתי בוועדות קבלה וגם אני מראיין אנשים לעבודה בהייטק, ומה לעשות, לא רק בגלל דעה, אלא גם בגלל הכרות עם האנשים עצמם ורמת הידע שלהם, לפעמים היא לא מספיק טובה....שוב, לא בכל המכללות, ויתכן שהבינתחומי יותר טוב מהשאר ויש בו סטודנטים מצוינים. כמו בכל חתך אוכלוסיה, תמיד יהיו טובים יותר וטובים פחות. אבל בממוצע - חתך הידע של בוגרי אוניברסיטאות רחב יותר מזה של בוגרי מכללות באשר הן.
אין ספק שהמעבדות טובות יותר, אין ספק שמלמדים האנשים החזקים בתחומם (שאת חלקם אני מכיר אישית ומעריך ומוקיר) אבל כשהחומר האנושי שהם עובדים איתו הוא פחות טוב (קביעה של חתכי קבלה, לא דעה ולא בטיח, עובדתית) אז הם צריכים להוריד את הרמה לממוצע.
אני מבין את גאוות היחידה שלך. אני לא מגן על אוניברסיטה כי למדתי שם, אני מביע דעה של מישהו שמסתובב מעל ל 10 שנים במערכות הללו וגם עובד בתעשיה. זה המצב. עובדתית.