בחירת מקום מגורים בארה"ב.

רוני1258

New member
בחירת מקום מגורים בארה"ב.

שלום לכולם,

יש לי הצעת רילוקשיין ע"י חברת הייטק קטנה. אני יכול לבחור כל מדינה בארה"ב ולעבוד מהביית, אנחנו מחפשים מקום שעונה על כל הדרישות הבאות:
- חורף קל (לא שלג)
- יוקר מחיה סביר (בעיקר שכירות)
- חשוב: מקום בעל היצע גבוה של משרות הייטק למקרה של..
- השתלבות קלה לילדים (גילאים: 5,9,13)

כרגע קליפורניה על הפרק אך מחירי השכירות שם בשמיים.

אודה לכל עיצה בנושא,
ביי, רוני.
 

Boston Guy

New member
כמה שאלות

1. מה זה "יוקר מחייה סביר"? אתה מדבר על משפחה של 5 נפשות...
2. על איזו ויזה אתה הולך לעבור, ש"הצע גבוה של משרות היי-טק" רלוונטי בכלל עבורך?
 

רוני1258

New member
תגובה

היי,

יוקר מחייה זה בעיקר שכירות, הבנתי שיש פערים גדולים בין כל מדינה.

ויזה L1A -> בשאיפה לגרין קארד מהיר : בנקודה זאת הייתי רוצה לחיות באיזור עם היצע גבוה של משרות הייטק.
 

Boston Guy

New member
יש פערים גדולים בין עיירות שנמצאות 5 דקות אחת מהשנייה

באותה מדינה.
על אחת כמה וכמה שבין מדינות - שהן מקומות עצומים בגודלם.

מכיוון שאתה שומר על עירפול ולא מדבר ת'כלס על כמה אתה מחפש להוציא, או על אילו "משרות הייטק" אתה מדבר - אז סתם נזרוק שמות של ערים אקראיות שיכולות להתאים לקטגורייה:
אוסטין, טקסס
אזור ה RTP בצפון קרוליינה
אזור סאן דיאגו בקליפורנייה.
 

רוני1258

New member
תגובה

אני מדבר על משרות תוכנה בהייטק : אבטחת מידע, סייבר וכדומה.
בתפקידי ניהול : Directory or VP Engineering

נאמר לי שסאן דיאגו לא חזקה בתחום הזה, איזור ה Bay Area בקליפורניה עונה לכל הקריטריונים שציינתי בפנייה הראשונה למעט מחירי השכירות הגבוהים (דירת 4 חדרי שינה ~$5000 )

מה היתרונות והחסרונות של אוסטין טקסס לעומת קליפורניה עמק הסיליקון ?

תודה !
 

Boston Guy

New member
מישהו תוקע אותך במסמרים לבית הראשון שבו תתמקם?

יש לך כרגע עבודה. עד שתהיה לך את היכולת "לברוח" למעביד שלך יעברו כמה שנים. למה אתה צריך ללכת לגור במקום הכי יקר למגורים בכל ארה"ב?

אמריקאים עוברים דירה ארבע, חמש, שש פעמים במהלך הקריירה שלהם. לפעמים מחוף לחוף. לפעמים מחוף לחוף יותר מפעם אחת במהלך הקריירה.

כשמחפשים עבודה - מחפשים תפקיד שמתאים ושמשלם את השכר שאתה רוצה לקבל. אם תמצא אותו במרחק 3,000 קילומטר מאיפה שאתה חי, והמעביד באמת ירצה אותך ויהיה מוכן לשלם בהתאם - רוב האנשים היו עוברים דירה לצורך התפקיד. אין שום משמעות לאיפה אתה גר כרגע (כל זמן שזה בתוך ארה"ב ויש לך את הניירות שמאפשרים לך לעבוד עבור כל מעביד).

העניין עוד יותר חד וברור כשאתה מדבר על "מחיר שכירות".
לא שזה שונה עבור אמריקאי שקונה בית. האמריקאי הרבה פחות "מחובר" לנדל"ן שלו מהישראלי המצוי, ואנשים מוכרים את הבית וקונים אחר בגלל מקום עבודה בלי היסוס.
השכן שלי מצד שמאל עבד בחברה בקיימבריד'ג מסצ'יוסטס, ולפני שנה מצא עבודה יותר טובה בסאן דיאגו. תוך חדשיים הוא מכר את הבית שלו כאן בבוסטון וקנה לו בית בסאן דיאגו (המעביד שילם על כל השרות של קנייה \ מכירה, כולל המעבר).

ולגבי "נאמר לי":
אדם שנמצא ברמת "בכירות" של VP ENGINEERING בתחום ה"סייבר" - אמור להכיר כל שחקן בתחום הזה. כל חברה, כל סטראט-אפ "משמעותי", כל מתחרה בתחום שלו.
ברמה של אם מעירים אותו באמצע הלילה להיות מסוגל לדקלם את השמות, את המוצרים \ שרותים ו competitive analysis שלהם.

ולמען האמת - הוא אמור גם להיות מוכר על ידי רוב השחקנים בשוק. מכנסים, מתערוכות, מקבוצות מקצועיות...
 

רוני1258

New member
אתה צודק.. חלקית..

אני מוכר בארץ אך לא מספיק בחו"ל , אצטרך לבנות את עצמי.
אני על L1A , תיאורטית אוכל לחפש מעסיק חדש לאחר שנה (= GC) ולא מספר שנים.
אתה בהחלט צודק על אפשרות מעבר דירה, אך קח בחשבון שיש לי ילדים שיהיה להם קשיי הסתגלות , עד כמה וכמה אם אחליף מיקום ובתי ספר תכופות..

אתה עוזר המון (תודה) ובקיא מאוד בתהליכים, רציתי לשאול בנוסף:
1. אם אני על L1A ואשתי על L2 , חובת המעסיק לדאוג ל GC עם לאשתי ? אני יודע שהיא יכולה להגיש EAD ולקבל אשרור תוך 3 חודשים , אך מה עם GC ?
2. מה עלות הוצאת\טיפול GC עבור המעביד (זאת חברה קטנה וסביר להניח שהוא יעלה את נושא העלות במו"מ).

תודה על כל העזרה.
 

ranshe

New member
ה-GC הוא לכל המשפחה (מבחינת התהליך)

מבחינת תשלום, שמעתי על כל מיני קומבינות שהמעביד משלם עליך ואתה "מחזיר לו" על בני המשפחה
 

ilanvag

New member
רק בשביל לשים את הציפיות בפרופורציה:

נניח שאתה כיום VP Engineering בחברת סטרט-אפ ישראלית קטנה. אין לך מה לצפות לקבל תפקיד דומה/זהה בחברה אמריקנית גדולה, ובסיכויים מאוד קלושים שאפילו בחברה אמריקנית קטנה.
&nbsp
הסיבה לכך היא שלא מכירים אותך, ואין לך מספיק רקע "אמריקני" ברזומה שלך, לא ניהלת צוותים גדולים בארה"ב, לא עבדת מול לקוחות וספקים גדולים, וכן הלאה. אני מדבר מניסיון אישי שלי, וגם של מספיק אנשים שאני מכיר - בדרך כלל יורדים לפחות דרגה אחת, ולפעמים גם שתיים, בשביל לשים רגל בחברה. לדוגמה, מישהו שהיה VP בחברת סטרט-אפ, יוכל אולי לקבל תקן של דייקרטור, או אפילו סיניור מנג'ר בחברה גדולה.
&nbsp
רק כותב את זה בשביל שיהיה לך קצת פרופורציה לגבי שוק העבודה האמריקני, וכדי שלא תצפה שתוכל בקלות לקבל תפקיד דומה בחברה אמריקנית.
&nbsp
ספציפית לגבי מה שכתבת:
&nbsp
* מעבר מ-L1A לגרין קארד: תיאורטית, אתה תגיע לירח עד גיל 20. מעשית, כל עוד אין לך עדיין גרין קארד ביד, אז אי אפשר לדעת מתי יהיה לך. גם אם המעסיק יתחיל את התהליך באופן מיידי - כל התהליכים התארכו בצורה משמעותית בחודשים האחרונים, ולכן בכלל לא בטוח שיהיה לך GC לאחר שנה. מקווה בשבילך שכן, אבל לא בטוח.
&nbsp
1. גרין קארד זה תהליך משפחתי. לא מוציאים גרין קארד רק לעובד, אך לא למשפחה. מה שכן, המעסיק לא מחויב לשלם את האגרות עבור הגרין קארד שלך ושל הילדים - ייתכן שאתה תצטרך לשלם את העלות הזו (סדר גודל של קצת מעל אלף דולר לכל אדם, שאלו האגרות שמשלמים לממשל).
&nbsp
2. תלוי מיהי החברה, האם יש לה ניסיון קודם באישורי גרין קארד, וגם באיזה משרד עו"ד מדובר. בגדול, קח בחשבון סדר גודל של 10K דולר, שזה אך ורק התשלום עבור משרד העו"ד, לא כולל אגרות שמשלמים לממשל.
 

Boston Guy

New member
יש לך ויזה מסוג L1A מוטבעת בדרכון?

לפי מה שאני הבנתי, אתה נמצא בשלבים הראשוניים של דיון על הצעת העבודה.
כלומר - שגם אותה ויזת L1A שאתה בטוח שאתה הולך לקבל היא עדיין "תאורטית".

כדי שנבין עד כמה התאוריות שאתה מתאר כאן "תופסות מים", ונוכל לאושש אותן - אתה יכול לספר לנו כמה אנשים עובדים בסטארט-אפ הזה בכל העולם?
כמה מתוכם עובדים בארה"ב?
כמה מתוכם הולכים לדווח אליך בתפקיד החדש?
בנוסף - זמן אתה כבר עובד עבור הסטארט-אפ הזה שמציע לך רילוקיישן?
כמה אנשים מדווחים אליך ישירות (DIRECT REPORTS) וכמה מתוכם מנהלים אנשים אחרים? מה הגודל של האירגון שאתה אחראי עליו?

אני פשוט לא רוצה לתת לך תשובות על בסיס ניחושים שלי, שבאים על סמך המשפט "אני הולך להיות VP ENGINEERING אבל הולך לעבוד מהבית ולאף אחד לא אכפת איפה הבית הזה יהיה ממוקם".
 

KallaGLP

New member
מניסיון של חברים רבים, אל תבנה עד גרין קארד תוך שנה.

יש סחבת קשה עם התהליך הזה היום, ובמיוחד לאחר שהחלה כהונתו של טראמפ, וגם בהנחה שיגישו אותך כבר ביום שבו תנחת בארה"ב, רשויות ההגירה ממש אינן ממהרות לשום מקום. יש לי כמה וכמה מקרים של חברים שנמצאים בתהליך כבר שנים אף על פי שהוגשו מיד עם הגעתם.
 

iris mom of two

New member
אוסטין בתחילת העלייה

זו עיר מאד חביבה, מעוז של תרבות בטקסס. אישית אני מאד מחבבת. היה פה פעם גולש משם.
 

ליאת59

New member
היינו בדיוק במצבך לפני כמה שנים

בשביל עבודה- סיליקון וואלי. מציינת שאני לא אהבתי בכלל. אתה משלם הון כסף על דירה קטנטנה כדי לגור... סלח לי, בניו דלהי. כולם הודים וסינים. האיזור כולו משעמם ומנומנם, משפחתי משהו. מתאים למי שאוהב להיות בבית.
&nbsp
אומרים שאוסטין טקסס זה הדבר הבא. משרות הייטק- יש. עלות מחיה זולה- יש. מזג אויר- אמנם אין שלג אבל בקיץ חם גהנום. קהילה ישראלית די קטנה. אשמח לענות על שאלות אם יש.
 
לגור בשכנות להודים וסינים זה לא הכי גרוע

יש שכונות עם הרבה יהודים וישראלים, שם לא כדאי לגור.
 

KallaGLP

New member
דווקא אין שום בעיה עם הודים וסינים.

זה אולי היה הדבר בחיובי ביותר בעיר שבה גרנו בקליפורניה (שפרט לכך לא סבלתי). הם אנשים שקטים ומחונכים, כולל הילדים (שיש בקרבם הרבה פחות בעיות סמים, זלזול בלימודים ועוד, מאשר בקרב אוכלוסיות רבות אחרות), והילדים עד היום שומרים על קשר הדוק עם החברים הנפלאים שמצאו בקרבם, למרות החברים החדשים שמצאו במקום החדש. אצלנו בבית ספר היו מעל 90% אסיאתים, וכמובן בתי הספר היו מדורגים בשמיים, אבל זה פחות היה אכפת לי, אלא שלילדים שלי היה ממש טוב שם והם הביאו הביתה ילדים מקסימים ומחונכים.
הבעיה בעמק היא לא האוכלוסיה לטעמי (ובכל מקרה יש מלא ישראלים ואפשר להתחבר אפילו אם לא גרים ממש ליד), אלא ניגוד זועק ובלתי מתקבל על הדעת של יוקר מחיה אסטרונומי לעומת בתים קטנים, ישנים ומכוערים, ותשתיות (כולל כבישים) ישנות ובמצב גרוע, צפיפות ועומסים נוראיים בכבישים וכד'.
מבחינת חברים ובילויים לנו דווקא בכלל לא הייתה בעיה - אני מניחה שתלוי אילו קשרים מצליחים ליצור, אבל אפילו העובדה שהחיים שלנו היו ממש כייפיים מבחינה חברתית לא הצליחה להשאיר אותנו שם כי פשוט נמאס לשלם הון על בית ישן ומתפרק, ואנחנו עוד גרנו בשולי הוואלי (ובמקום מרכזי יותר משלמים עוד הרבה יותר, אם כי אנחנו מלכתחילה לא חיפשנו מקום כזה, אנחנו לא אוהבים מקומות צפופים ועירוניים).
 

ליאת59

New member
זה לא העניין

היו לנו המון חברים שם וגם המון מפגשים וארוחות. אבל בסופו של דבר את יוצאת מהבית ולא מרגישה באמריקה, את מרגישה בהודו. אולי דרך ילדים בבתי ספר קל יותר להתחבר גם עם הודים וסינים, אבל בתור זוג צעיר זה כמעט בלתי אפשרי כי הם מבלים בעיקר עם עצמם, וכך יצא שכל חברינו שם היו ישראלים ומעט אמריקאים. למי שרוצה לחוות אמריקה, זה לא המקום בשבילו.
&nbsp
ומבחינת חיי לילה לזוג צעיר המצב על הפנים.
 

boneguy

New member
יש בזה משהו

לצערי יצא לי לבקר המון באזור בשנה האחרונה.
&nbsp
ראשית, זה נראה כמו מגרש חניה אחד גדול. יותר משעמם וחד גוני מזה אין. בנוסף, כמו שליאת אמרה, הכל הודים וסינים. הלכנו לארוע גיבוש של העבודה - לשחק באולינג באמצע היום. היו שם עוד חברות שבאו לדבר דומה. 95% מהאנשים היו מהמזרח.
&nbsp
לא מכיר אותם, ואולי הם אנשים נפלאים, אבל "אמריקה" זה לא מרגיש. מה גם שהם נוהגים רע מאוד. מזכיר את הישראלים.
&nbsp
בערב, אין כלום מה לעשות, אחרי 7 וחצי, כבישים של 7 מסלולים שהיו פקוקים שעתיים קודם הופכים לבית קברות.
&nbsp
ועוד לשלם על זה כל כל הרבה...
 

KallaGLP

New member
אולי שכחתם, אבל גם אנחנו לא "אמריקה".

ובכלל, פעם היו פה רק אינדיאנים והיתר מהגרים, בין אם ממזרח או ממערב. ארה"ב היא מדינת כל מהגריה, ואני חושבת שזה קצת אבסורדי שמהגרים טוענים שמהגרים אחרים לא מספיק אמריקאים עבורם.
אני כן מסכימה שמרכז העמק נראה חד גוני ומשעמם וסתם מכוער (אגב, בניגוד לטבע מסביב, שהוא מאוד יפה), וזו אחת הסיבות שלא רצינו לגור שם ובכלל ברחנו לסטייט אחר, אבל אנחנו יצאנו להרבה מסעדות ובילויים, גם מאוחר יותר בערב, מה גם שמדי פעם אפשר לנסוע לסן פרנסיסקו, ששם בכלל יש חיי לילה תוססים. בהחלט אם מישהו גר לפני כן בניו יורק או בעיר גדולה ותוססת אחרת, אז התרגל לסטנדרטים אחרים, אבל בכללי רוב אמריקה היא ממש לא ניו יורק מבחינה זו. כמובן שזה עניין סובייקטיבי, אך אני יכולה להעיד על עצמי שלא הרגשתי מחסור בחיי לילה או בילויים, ואנחנו לא מהאנשים שאוהבים לשבת בבית.
ועל כך שיקר מעבר לכל פרופורציה והיגיון - זה בהחלט נכון וזו עוד סיבה שאנחנו כבר לא שם. פשוט חבל על הכסף.
 
למעלה