בחירת מקום מגורים בארה"ב.

boneguy

New member
אני מסכים עם הפרדקוס

הלא עולנו מהגרים, והנה מרגישים "לא בנוח" ליד מהגרים אחרים.
&nbsp
הבעיה שעמק, שבניגוד למקומות אחרים עם מהגרים, שם בהגדרה המהגר הוא מיעוט, והוא משתלב עם המקומיים, המהגרים הם הרוב המוחלט. שהם הרוב, להם אין שום אינטרס להתערבב איתך, או עם אמריקאים. ראיתי רחובות שלמים של מסעדות אסיתאיות, וכל מי שיושב שם אסיאתי.
&nbsp
אגב, אני בטוח שגם אמריקאי "רגיל" מרגיש שם זר. זה פשוט משחק של מספרים. איפה שאנחנו גרים עכשיו יש אוכלוסיות מכל המינים והסוגים, וזה נהדר. הילדים עיוורים לצבעים וצורות, ומבחינתם כולם ילדים.
&nbsp
אם 80% מהילדים בבית ספר היו אסיאתיים, אני בטוח שהילדים שלי היו מרגישים לא שייכים. נכון, זה רק "מראה" שונה, אבל יש לזה הרבה משמעות שאתה ילד. מה גם, שידוע שבקרב האוכלוסיה האסיאתית הדחיפה למצוינות בלימודים היא פתולוגית, ולא הייתי רוצה שהילדים שלי יהיו כל הזמן עם הרגשה של כשלון (אין סיכוי שאצליח לגרום להם מה שההורים האסיאתים עושים לילדים שלהם, ומה לעשות, גאונים הם לא).
&nbsp
ושוב, הדבר שהכי הפריע לי - זה פשוט מגרש חניה גדול. יוצא לי לבקר בהמון ערים בארה"ב. רק עכשיו חזרתי ממיניסוטה ומאוד אהבתי אותה (אמרו לי לבוא בחורף, ואז דעתי תשתנה), אפילו קליבלנד חביבה, ואינדיאנפוליס. משהו בעמק מרגיש לי פשוט מגעיל. לא יודע איך לתאר את זה.
&nbsp
&nbsp
 

Boston Guy

New member
אני מרגיש בדיוק כמוך - אבל אני טיפוס של עיר...

כל העמק כולו, בהכללה, הוא פרבר משמים שגורם לי, באופן אישי, להרגשת דיכאון.
וזה מחמיר עם השנים.
הדיכאון מתחיל כשאני מגיע לנחיתה שם, ורואה את הנוף השטוח של "קרסקטינים" של פועלים - מייל אחרי מייל של "מגורי עבדי הייטק" ו STRIP MALLS שכל אחד מהם נראה בדיוק כמו העתק של השני - אותן מסעדות רשת, אותן חנויות, והכל נסגר ב 9 בערב, גג ב 10. תחושה של "לשום דבר אין אופי, לשום דבר אין אישיות" - גם מה שמנסה להציג אופי נראה כמו סוג של תפאורה.
 

logico1

New member
תבקר בדנמרק , תראה מה זה דכאוני :)

האמריקנים עוד חיים מחוץ לשעות העבודה ולפחות יש לאיפה ללכת, תתנחם בזה שאתה לא צריך לנסוע לעיר גדולה בה העובדים מתחילים ב 9 בבוקר, 11:30 ארוחת צהריים, 3:30 הולכים הביתה והחנויות נסגרות ב 17:00 כי הילדים בבית אז כולם סוגרים. ושהכוונה לסגור אז הכוונה לסגור .. כמעט הכול מלבד מסעדה בודדת פה ושם של איזה מוסטפא שמוכר שיש קבאב :).
בסופו של דבר, כל איזור ומדינה והיתרונות והחסרונות שלו.
 

KallaGLP

New member
ואילו החששות שלנו בעניין שייכות הילדים בחברה של מעל 90%

אסיאתים התבדו מהר מאוד. נכון, לא היה קל מבחינה לימודית ומבחינת היחס המאוד קשוח של המורים, אך בזכות חיי החברה המאוד מוצלחים ופעילים הילדים שלי ממש שגשגו ופרחו שם, וגם בסך הכל הצליחו לא רע, במיוחד ככל שידיעת האנגלית שלהם השתפרה והם קלטו את הראש המרובע והקשה ואת הדרישות הלא ממש הגיוניות של המורים.
שוב, אני האחרונה שאגן על עמק הסיליקון, נהפוך הוא - באמת שלא סתם חיפשנו באופן פעיל ונחוש דרך להסתלק משם, אך מבחינתי לא האסיאתיים או המהגרים בכללי הם הבעיה, אלא הדברים האחרים שאני ואתם ציינתם: שהעמק מגעיל, מכוער, נראה אפור ומשעמם, הכל ישן ומתפרק, הכבישים פקוקים בטירוף, ועל זה צריך לשלם הון תועפות.
אני חושבת שההגדרה של בוסטון "פרוור משמים" (והייתי מוסיפה מכוער) קולעת למטרה, וזאת אף על פי שבניגוד אליו אני ממש לא טיפוס של עיר. למען האמת, בכוונה התרחקנו לשולי העמק ושכרנו בית במקום שקט בחיק הטבע, עם נוף למפרץ (כמובן הבית היה ישן ועם רבה בעיות של תכנון לקוי, אך בית חדש באזורים אלה הוא דבר נדיר והיה עולה עוד הרבה יותר מהמחיר המטורף שגם ככה ששילמנו). הבעיה היא שכשהייתי יוצאת מהבית ונוסעת 5 דקות לכיוון מרכז העיר שבה גרתי או לכיוון מרכז העמק, הייתי בכל פעם מחדש חוטפת דיכאון, שהיה עובר רק אם וכאשר הייתי מתחילה לעלות בכביש 17 לכיוון הרי לוס גאטוס (ששם גרו חברים). כל יתר המקומות נראו לי בדיוק כמו שאתה ובוסטון תיארתם.
 

alphadelta

New member
אהבתי

גם אנחנו גרנו באיזור ועכשיו במדינה אחרת. אהבנו את הגיוון. ואני מהגרת. אין לזה מילה שמסבירה יותר טוב. מגדלת ילדים אמריקאים דוברי עברית.
שכשהיינו באיזור הסיליקון, התחברנו יותר לאנשים שהגיעו מויאטנם, הודו, קוריאה, סין, מאשר ל״אמריקאים לבנים״. וגם פה המצב דומה. אני מדברת לעיתים קרובות עם השכנה שלי ממדינה שכנה לישראל על גידול ילדים במקום שונה ממנו גדלתי, ערכים, אימוץ תרבות וכולי ויש לנו הבנה הדדית שלא כולם יכולים להזדהות איתה.
 

ליאת59

New member
תיארת במדויק את הבעיה אפילו אם לא שמת לב לזה

אמריקה היא מדינת מהגרים ולכן הציפייה היא לפגוש מגוון רחב של אנשים. הבעיה היא לא שהם נולדו דווקא בהודו או בסין, הבעיה היא שהאוכלוסיה בעמק היא האוכלוסיה הכי הומוגנית שפגשתי מימיי. אם היא הייתה מורכבת ממהגרים משלל מדינות (כמו ניו יורק למשל) מבחינתי זה היה נפלא, אבל מי שמגיע לסיליקון וואלי ולא בטוח למה לצפות צריך לדעת שכל האנשים שהוא צפוי לראות, לפגוש ולדבר איתם הם מ-2 מדינות באופן מובהק. לא צריך להתייפיף לגבי זה ומי שלא מחפש אוכלוסיה מגוונת לא יראה בזה בעיה.
 

KallaGLP

New member
אני חושבת שזה תיאור טיפה מוגזם.

זה נכון שהעיר והשכונה שלנו ספציפית (ואני מניחה שיש עוד כמה כאלה) הייתה מאוד אסיאתית גם ביחס לממוצע, אבל אפילו בה, בין הסינים וההודים הרבים, הילדים הביאו הביתה חברים ממוצא דרום אמריקאי, אינדיאני, ניגרי, לבן ועוד. יש שם גם המון אנשים ממוצא רוסי, קהילה ישראלית גדולה, החבר הקרוב ביותר של בעלי בעבודה היה שוויצרי, העוזרת שלנו הייתה מאל סלוודור, וכו'. אזורים כמו לוס גאטוס היו לבנים כמעט לגמרי. כאמור, אני לא ראיתי בהרכב האוכלוסיה בעמק בעיה, אלא בדברים האחרים. ברור לי שזה אינדיבידואלי ושאחרים אולי רואים את הדברים אחרת.
 
למעלה