בחירת תחום התמחות..

בחירת תחום התמחות..

אמנם זה עוד לא ממש קרוב אליי (רק שנה א'..) אבל עדיין- איך יודעים במה מתמחים? ואני לא מדברת רק על שנת "ההתמחות" עצמה אלא בכלל, הכיון לחיים. איך אני יודעת מה יעניין אותי? מה לא יימאס לי גם בעוד 20 שנה? שאני לא אבחר משהו שהוא נישתי מדי שלא יתן לי הרבה אופיציות תעסוקה? איך מחליטים בין המגזר הפרטי לציבורי?

yoav האחד

New member
שאלת מיליון הדולר...

במיוחד בקרב לומדי משפטים. אני מאמין שבשנות לימודייך הקרבות את תמצאי, פחות או יותר, לאיזה תחומים את נמשכת יותר. בסופו של דבר, צריכים להחליט. ההחלטה הזאת מושפעת מהרבה גורמי כמו: משיכה אישית, שכר, הצורך לעבוד המון/פחות, התאמה מבחינת אופייך האישי וכדומה.. משפטים זה תחום מאד-מאד רחב ואת פשוט צריכה לחקור קצת יותר, גם האינטרנט יכול לעזור, גם המרצים והחברים ללימודים.

shno

New member
שאלה קשה ברוב המקרים

מעטים הם אלה היודעים בודאות במהלך הלימודים (ובוודאי בשלב כל כך ראשוני שלהם) מה תחום ההתמחות שהם ירצו לעסוק בו. רוב רובם של הלומדים משפטים מתחילים לגבש לעצמם כיוון ככלי אי שם במהלך חלקו השני של התואר, לאחר שנחשפו כבר לרוב תחומי הליבה של המשפט (דיני תאגידים, דיני חוזים, דיני משפחה, משפט פלילי וכד'). ובכל מקרה, צריך לזכור שגם במהלך ההתמחות, וגם בחיים המקצועיים שאחריה - ניתן לעשות הסבה. נכון, זה לא קל, זה דורש לימוד של תחום חדש והתמקצעות בו, אבל זה אפשרי, ואם רוצים את זה מספיק - אז עושים את זה. שיהיה בהצלחה בלימודים

אמ.. ../images/Emo4.gif

שאלות קשות היום.. לי היה ברור מההתחלה שאני מיועדת לתחום האזרחי, חצי סינון.. מעבר לכך, בחרתי לעשות טרום התמחות בתחום המסחרי, זהו תחום רחב והייתה לי נגיעה להרבה נושאים. את ההתמחות בחרתי לעשות דווקא בתחום המקרקעין, שנראה לי רחוק ומשעמם. תמיד אתגרים משכו אותי. הופתעתי לטובה. גיליתי עולם מלא שכל קשר בינו לבין הלימודים מקרי בהחלט.. כל מקרה שונה מהאחר ולמדתי המון. אם הכיוון שלך אזרחי ואין העדפה לתחום מסוים, הייתי ממליצה על התמחות בתחום המסחרי. אחרי השנה הזאת ההחלטה כנראה תהיה יותר מודעת.

אני חייב לשתף מנסיוני:

זו אולי השאלה הקשה ביותר שכל מתמחה שואל את עצמו. וגם אחרי שסיימתי את שנה ג', לא ידעתי בדיוק באיזה תחום ארצה לעבוד. אני זוכר שהתלבטתי בין דיני עבודה למעמד אישי - וכולם הלחיצו אותי שאלו תחומים קטנים ויהיה לי קשה להתפתח מהם. בכל מקרה - אלה היו שטויות... לכי אחרי נטיית ליבך! אבל שימי לב: יש פער עצום בין מה שלומדים לבין מה שעובדים בו: הקורסים שאהבנו ללמוד - לא תמיד מתגלים כתחומי התמחות שהיינו שמחים לחזור עליהם שוב...

אבל הבעיה שסוגרים התמחות לרוב

כבר בתחילת שנה ב', מה שאומר שלב מאוד מאוד מוקדם.. אז אפילו על קורסים אי אפשר להסתמך, עם כמה שהם משקפים או לא את המציאות..

תלוי.. ../images/Emo39.gif

אני מצאתי התמחות בחיפה בשנה השלישית.. לפי דעתי יש קשר לאזור המגורים.
הכי טוב, להתייעץ עם חברים ובעלי ניסיון וכמובן- נטיית הלב. ב ה צ ל ח ה !!

shno

New member
אני חולק עליך

לרוב סוגרים התמחות בסוף שנה ב', תחילת שנה ג' (רוב המקומות יבקשו גיליון ציונים גם של שנה ב'. המקומות שבד"כ סוגרים בהם יותר מוקדם הם בית המשפט העליון ומספר משרדים ממשלתיים ושירותים ציבוריים). עד סוף שנה ב', אתה כבר אמור ללמוד את רוב, אם לא כל, קורסי היסוד שמכסים את רוב תחומי המשפט הרחבים (פלילי, חוזים, נזיקין, משפחה, תאגידים). אני מסכים עם מה שנאמר לפני שבהרבה מקרים כל קשר בין החומר שנלמד באקדמיה לבין הפרקטיקה - הוא מקרי בהחלט, ולכן גם אם חשבת על סמך קורס מסוים שתחום מסוים מתאים לך - אתה עשוי לגלות שבפרקטיקה מדובר בעשייה שונה לגמרי ויש יותר עיסוק פרוצדורלי ופרקטי מאשר מהותי.

סטודנטים רבים שאני מכירה סוגרים עד סוף סמסטר

א' של שנה ב'- אי אפשר להתווכח עם עובדות
נכון, זה בעיקר במשרדים המסחריים הגדולים. מקומות ציבורים באמת סוגרים מאוחר יותר..

shno

New member
אם ככה, דברים השתנו מאז שאני הייתי בשנה ב'...

בזמני הרוב סגרו התמחות בסוף שנה ב', תחילת שנה ג'. בודדים, שנתפסו בעינינו כהיסטריים לחלוטין, התחילו לחפש התמחות במהלך שנה ב' (ברוב המקרים ללא הצלחה כי טרם היו בידיהם ציוני שנה ב'). עצוב שהמירוץ אחר ההתמחות הגיע לכזה מצב

2_be

New member
הדברים אכן השתנו...

משנה לשנה מועד תחילת חיפוש ההתמחות מוקדם יותר ומארגני ירידי ההשמה מנסים להקדים זה את זה. דבר המוביל למצב שעכשיו, סוף פברואר, רוב המשרדים הגדולים כבר סגרו התמחויות לספטמבר ומרץ 2010. אני וחברי ללימודים צחקנו על כך שבעוד שנה-שנתיים מועד חיפוש הסטאז' יחל ברגע הקבלה ללימודים...

קודם כל

ההתמחות שאת עושה אינה קובעת את סוג המשפט שתעסקי בו, וגם אם אחרי 20 שנה מצ'עמם לך כמו שאומרים את יכולה לעשות דברים אחרים. אני לדוגמא, אהבתי בלימודים פלילי, התמחות עשיתי בליטיגציה מיסחרית והיום עוסקת במיסחרי נטו, גם אם ישלמו לי המון לא אעשה ליטיגציה כי אין לי סבלנות לזה, למרות שמאוד נהנתי בהתמחות. its up to you כמו שאומרים. חוצמיזה כולה שנה א...תהני

למעלה