בחרתי הי-טק, בחרתי להיות מהנדסת

בחרתי הי-טק, בחרתי להיות מהנדסת

בחרתי להיות עצמאית, להסתקרן, להרוויח כסף טוב. להיות במקום שהשכל הוא האתגר. ומצאתי את עצמי מובטלת. מאוכזבת קשות מהפער של הלימודים מול הפער של התעשיה. ממקום של חדוות המחשבה, היצירה והלימוד בצוותא. אל מקום שהאינטרסים הפולטיים, משחקי הכבוד ושורה תחתונה אחת קובעת (
). אחרי מספר שנים בהי-טק ולימודים אינטנסיבים עייפתי. אומר דבר נוסף שמסביבי גם גברים שחשים כך. מחפשים מוצא אחר. ומה איתכן? איפה ההי-טק פוגש אותכן?

הי עץ הרימון ../images/Emo140.gif

אני מכירה מאד מקרוב את המצב שלך. אני עדיין בתעשייה, ונאבקת בכל פעם מחדש להשאר מועסקת. באמת, אחד הדברים הכי מתסכלים בתעשייה הזו הוא היעדר הקביעות. בהתחלה, בשנים הראשונות, זה קצת כיף - תחושה של חופש, עצמאות, הרגשה שהכל פתוח. אבל אחרי כמה שנים זה נהיה מעייף מאד. לא העבודה עצמה - העבודה עצמה מעניינת ומהנה. הבעיה היא עם חיפושי העבודה החוזרים ונשנים, ריאיונות העבודה האינסופיים, הצורך "למכור את עצמך" בכל פעם מחדש (אפילו בתוך האירגון שבו את נמצאת). אני אישית לא כל כך טובה במכירות. אני לא יודעת לשווק כלום, וזה כולל גם את עצמי. האמת, מעולם גם לא רציתי לפנות לתחום הזה. אני לא מרגישה בנוח עם הצורך לייפות את המציאות שקיים בכל סוג של שיווק. לכן חשבתי שעבודה טכנולוגית דוקא תתאים לי - תנו לי להתעסק עם הביצוע והשאירו את השיווק לאחרים. לצערי אני מגלה שכדי להצליח בתחום הטכנולוגי אני צריכה להיות אשת מכירות (ולמכור את עצמי). אותי זה מתסכל - כל הכישורים שלי מתגמדים מול חוסר היכולת שלי לשווק את עצמי. כן, אני לומדת לעשות זאת בעל כורחי, משחקת את המשחק, אבל סובלת מכל רגע.

טושטוש5

New member
מילה על שיווק

זאת מילה שמעלה הרבה קונוטציות שליליות. לייפות את המציאות, או במילים אחרות לשקר וכו'. אבל... אני לא חושבת שזה בהכרח חייב להיות כך. בואו נסתכל כרגע ספציפית על קורות חיים למשל (ואפשר להשליך מכאן על כל צורה של שיווק במקצוע שלנו). כשבאתי לכתוב קורות חיים בפעם הראשונה, היה לי מאוד קשה. זה דורש "למכור את עצמי" כמו שאמרת, ואני לא כזאת. אני יודעת מה עשיתי ומה השגתי, אבל לא רצה להתפאר בזה. והיה לי באמת קשה לעשות את הסוויץ' בראש, ולהתחיל לפרט את ההישגים שלי. אבל מה לעשות - זה מה שצריך לעשות כשבאים לכתוב קורות חיים... אז עשיתי את הסוויץ'. התוצאה היתה קורות חיים מנוסחים למופת, שתופסים את העין ו"עושים את העבודה". מצד שני... כל מילה שנכתבה שם היא אמת. אני לא אוהבת ולא מאמינה בלייפות את המציאות כדי לשווק את עצמי. דרך אגב, גם ברגעים אלו כשאני כותבת את ההודעה הזאת עולות לי בראש שאלות האם אני צריכה להשוויץ ככה לגבי קורות החיים שלי. אני חושבת שזאת הדילמה שאת נתקלת בה ובאופן כללי אולי יותר נשים מאשר גברים - אנחנו מערבבים בין 2 דברים: שיווק, גאווה, הכרה בערך עצמי, לעומת כוחניות, שקרים ומניפולציות. הגבול מאוד ברור לדעתי, אבל כאמור אנחנו (תוצאה של חינוך, סביבה, תרבות...) לא מרשות לעצמנו להתגאות, לפרסם ולשווק את עצמנו. אני חושבת שברגע שמבחינים בטשטוש הזה, זה הצעד הראשון בשביל לפרוץ את הגבולות ולהיות מסוגלת לשחק את המשחק בהנאה - לא את משחק הכוחניות, השקרים והתככים, אלא את משחק הגאווה, הכרה בערך עצמך וקבלת ההכרה של אחרים בכך.

ליפות את המציאות זה לא בהכרח לשקר

ליפות את המציאות זה גם להסתיר את הפרטים הלא מחמיאים, וגם להסתיר פרטים שבמקרים מסויימים אולי נשמעים ניטרליים או נון-אישיו, אבל עקב תרבות מסויימת עלולים לעורר אנטגוניזם, ועל אף חוסר הרלונטיות עלולים לפגוע בסיכויי לזכות במשרה, שמכל שאר הבחינות מתאימה לכישורי. יש לי ידיד שהתאמץ מאד להסתיר בקורות החיים שלו תקופה של כמה שנים שבמהלכן הוא הדיר את רגליו מ"המקצוע" ועסק בעיסוקים אחרים. במהלך התקופה הזו הוא התפתח אישית, שיפר את כישוריו החברתיים ואת כושרו הגופני, התאוורר קצת מעבודת משרד ארוכת שעות, והכשיר את עצמו בכמה תחומים שאינם קשורים ישירות לתחום עיסוקו, אך אלמנטים בהם יכולים בהחלט לסייע לו בו. למרבה ההפתעה הוא הצליח "להחביא" את התקופה הזו בקורות החיים שלו מבלי לשקר אפילו במילה אחת. הוא קיבל עבודה טובה בחברה שנהנית מכישוריו המשופרים בעקבות פסק הזמן שלו. אף על פי כן, ברור לכולם (גם לאלה שמעסיקים אותו היום) שהוא כנראה לא היה מקבל את התפקיד ואולי אפילו לא היה מוזמן אפילו לריאיון ראשון, אילו פירט בקורות חייו את עיסוקיו העיקריים באותה תקופה. זהו סוג הדברים עליהם אני מדברת כשאני אומרת ליפות את המציאות. ולגבי ההנאה, אולי את נהנית מהמשחק המקדים הזה. אני אישית די סובלת ממנו, גם כאשר אני "משחקת" היטב (ועיסוקי בהחלט מעידים עלי שאני "משחקת" היטב). אני נהנית מעבודה טכנולוגית, תכנון ויישום, יצירה ושיפור הקיים. אני לא נהנית ממשחק (כמו בתיאטרון), ואילו הייתי, קרוב לודאי שלא הייתי בוחרת בעיסוקי הנוכחי.

שלום טושטוש יקרה

כל מלה שלך פשוט נכונה . בהחלט במינוח אני צריכה למכור את עצמי יש כבר קונוטציה שלילית. למעשה פעם שמעתי הרצאה של בחור שיסלח לי שאיני זוכרת את שמו והוא אמר שכולנו כבר בגיל מאוד צעיר למעשה עוסקים במכירות . איך לשכנע את אבא ואמא לתת לנו בדיוק מה שאנחנו רוצים....כמובן שאנחנו לא בדיוק שמים לב לזה ולא קוראים לזה בשם הזה אבל יש בזה משהו , לא ? בכל מקרה אני מאוד מסכימה עם דברייך ברגע שאת מכירה בערך עצמך , ברגע שאת יודעת מהו ערכך ומה את שווה ואת מאמינה בזה אין אדם שלא יאמין לך . הבעיה שהרבה אנשים לא ממש רגילים לעשות זאת ,לברר מה במה הם טובים , מה הייחוד שלהם ומה היתרונות שלהם ואין אדם שאין לו ייחוד או יתרונות - הטאצ' הפרטי והאישי שלו . לכן אני מציעה לכל אדם (גבר או אישה) שרוצה לדעת להגיע למקומות שבאמת יתאימו למה שיש לו להציע צריך לעשות בירור כזה עם עצמו במה אני טוב , מה הופך אותי למיוחד או שונה בתחום , מה הדבר הזה הטאצ' הזה שלי שאני מרגיש איתו נוח ויכול להיעזר בו, למה אני באמת מתאים ומה אני יכול לתרום.מנקודה כזו של התייחסות הכל הופך להיות זורם יותר ואני קוראת לזה נכון יותר . נכון אמרת שאנשים לא רגילים לעשות זאת (ולא רק נשים) אז כדאי באמת לעצור למספר רגעים להקדיש את הזמן ולמצוא באמת את הדבר שאני מתחברת אליו ומרגישה טוב איתו ולהציג אותו בראיון עבודה או בכל מסגרת מתאימה אחרת. והמסגרת הכי חשובה בעיניי היא המסגרת שלי עם עצמי . חשוב להזכיר לעצמי מהם הכוחות והעוצמות שלי ולא צריך לחכות להזדמנות מלחיצה כדי להזכיר זאת לעצמי . אני ממליצה לאנשים לערוך ממש רשימה של הצלחות ועוצמות ולהניח אותה ממש בכרטיס בארנק ולהזכיר לעצמנו בכל רגע שאנו צריכים את העוצמות שלנו. אם נלמד על יכולותינו שלנו ונזכור אותם בתוכנו הרי שכולם מהר מאוד ידעו לזהות אותם והם יהיו כרטיס הביקור הכי חזק ואמיתי שלנו. בהצלחה ------------------------------- נחמה סבר

טושטוש5

New member
לא הבנתי...

הי עץ רימון
לא הצלחתי להבין מהודעתך מה מצבך, ממה התאכזבת וכו'. האם לאחר הלימודים לא הצלחת למצוא עבודה? האם לאחר מספר שנים בהיטק החלטת שזה לא בשבילך? איפה ראית את הפער? אני אזכיר רק שהפורום הוא פורום של ניפוץ המיתוס לגבי נשים בהיטק, לא פורום "נשים מקטרות על היטק"
. קיטורים יש מספיק, גבריים ונשיים. המטרה שלנו להראות שזה יכול להיות אחרת, שזה בהחלט מקצוע לנשים, לתת ביטוי לנשים שבחרו במקצוע הזה, אוהבות אותו ומצליחות (כמו שאמרת בהתחלה) וגם להזכיר את זה לאלו שמתיאשות. אז איפה את נמצאת בקטגוריות האלה?

לא, לא הגעתי בכדי לקטר../images/Emo6.gif

באתי לשתף ולהראות היכן אני כיום מול ההי-טק. לפני שמנפצים את הסיטגמות ולהראות שזו גם מציאות. אני מציגה את הסיטואציה שלדאבוני חווים כמוני רבים אחרים (בינהם גם גברים) התעשיה מאד שמרנית ולא פתוחה לשונה ,למחשבה ודרך אחרת. היא שוחקת את היצירה ואת האנשים טובים. שסימתי את לימודי מצאתי עבודה בקלות השמיים היו הגבול. משכורת טובה מיפגש עם אנשים מענינים , קבלת החלטות ועוד שאר מטעמי ההי-טק (גם בתקופת הבועה). הזמן עובר ויש רצון להתפתח. מחפשים מקום עבודה אחר בכדי לגלות ולאתגר. מוצאים, מצפים ולא ממריאים (שם נכנסת הפוליטיקה וכו'). היום מובטלת שוקלת לעבור הסבה מקצועית ולעזוב את עולם ההי-טק.

טושטוש5

New member
אז את מרגישה שלא הצלחת להתפתח?

וזאת הסיבה שאת רוצה לעזוב? או שנתקלת בפוליטיקה שייאשה אותך? על מה מדובר? אני שואלת מתוך סקרנות וכדי להבין יותר טוב למה את מתכוונת, אם אני נכנסת לך לנשמה את כמובן מוזמנת לנפנף אותי

לא הבנתי את המטרה...

איך אפשר לקבוע מטרה לפורום פתוח??? יש ראיון קבלה ומי שאין לה יותר מידי מילים טובות לומר על ההייטק לא מתאימה??? אם את שואלת אותי למשל הייטק הוא לא מקצוע לנשים והאמת הוא גפ לא מקצוע לאנשים...זו בעיקר פרנסה יותר טובה מהרבה מקצועות אחרים... זו אגב הסיבה שאני לא שוקלת ברצינות הסבה מקצועית. בעיני המשכורת שלי היא לא מותרות היא המינימום שאני מסוגלת לחיות איתו בלי לסבול (זה בעיני סבל לחשוב על הוצאות בסופר, לא להרשות לעצמי ספרים וקוסמטיקה, נופש וכו' וגם מהמשכורת היפה שלי זה לא שאני "לא דופקת חשבון". לא ברור לי איך מורה למשל יכולה להרשות לעצמה אפילו קרם הגנה לשמש אחרי ההוצאות שאף אחד לי יכול לחמוק מהן כמו אוכל, מיסים, חשבונות וכו'). באשר לאידיאלים כגון עניין ואתגר אינטלקטואלי: זה לא שאין דברים מעניינים במקצוע הזה יש המון עניין וזה תחום שתאים גם לנשים אבל את זה כאמור מוצאים אולי באקדמיה. במקומות עבודה (והייתי ב-5 מקומות שונים) לא מצאתי את האתגר והעניין. רב המרחק ממה שמלמדים אותנו לעשות בתיאוריה ומה שדורשים/מאפשרים במציאות ורב הזמן זה פוליטיקה שיווק ואמנות הפשרה... אני מסכימה עם עץ רימון: מניסיוני זו תעשייה שמדכאת יצירתיות ואנשים מקצועיים. אני בטוחה שיש מקומות אחרים אבל אני לא מצאתי וזה לא שלא חיפשתי...

mayaki

New member
בוודאי שיש מטרה

לא קשור לאנשים כן או לא מתאימים, אבל הכוונה של הפורום היא ליצור שינוי ולגרום ליותר נשים להכנס להייטק, וכן, במקרה הזה הוא קם בדיוק למטרה ספציפית- לקדם את הנושא. אם היינו פותחים פורום על כמעט כל מקצוע היה משהו רע להגיד עליו- שכר, תנאים, אנשים, עניין, הכשרה, שעות, וכו'. המטרה היא לא לשאול אם הייטק זו סביבה טובה או לא. זו שהסביבה הזו לא התאימה לך או לעוד כמה אנשים, ואולי להרבה אנשים, לא מבטל את העובדה שהתחום מעסיק אלפי אנשים רק בארץ! השאלה היא, למה הרוב המוחלט בתעשייה שייך לגברים, ולא למה אלו שלא אוהבים את התחום פורשים..

הנושאים די קשורים...

קשה לגדל ילדים ולעבוד בהייטק. זה מקצוע תובעני, מעייף וכרוך בהרבה שעות!!! כשאני חוזרת מהעבודה אין לי שום כוח ושום סבלנות לבן שלי ואני יחסית להייטק לא עובדת קשה. מצטערת אבל זאת האמת שלי לפחות. היתרון היחיד זה הכסף. אני למשל לא יכולה לסבול את הרעיון של תלות כלכלית במישהו אחר ואם הייתי מורה למשל זה היה המצב. אני לא חושבת שמורה יכולה לגדל אך ורק מהמשכורת שהיא מרוויחה ילדים. אין לי שום דבר נגד בעל מפרנס כמובן אבל לא הייתי רוצה להיות תלויה כלכלית בזה שלא יקרה לו כלום ובזה שלא יתחשק לו להחליף אותי במודל צעיר יותר...

בקיצור...

אני באופן אישי לא מתכוונת לנפנף בדגל של "נשים בואו בהמונכם להייטק" אני גם לא אנפנף בדגל מרתיע. כמו שאמרתי היתרון זה כסף החסרון כל השאר ושכל אחת תעשה את החישוב מה מתאים לה. האם אני עדיין מוזמנת לקחת חלק בדיונים??? אם יש לך מטרה מוצהרת להביא יותר נשים להייטק אני לא חושבת שדברי יהיו בגדר תרומה לקידום הנושא...

טושטוש5

New member
כן, המטרה של הפורום

היא להביא יותר נשים למקצוע, להזכיר לאלה שבפנים למה הן הגיעו מלכתחילה ולהראות שזה כיף, שזה אפשרי ושזה בהחלט מקצוע לנשים. למה את הגעת מלכתחילה? ולמה הרמת ידיים?

חבר שלח לי את הכתובת באימייל

חשב שזה יעניין אותי. ובאמת מעניין אותי לפגוש נשים אחרות שמבינות את הסביבה שבה אני מבלה את רב שעותיי. אבל זה לא שיש לי איזה בשורה משמחת להביא לסטודנטיות של היום. אני מחפשת חברות למצוא את הדרך הקלה להתמודד עם הקושי. אני לא מרגישה שאני יכולה לקחת חלק בפרסומת "הייטק - המקום לאישה המודרנית...". זה לא עניין של ויתור. פשוט אגנדה כזאת לא מתאימה למה שאני מחפשת וקיוויתי למצוא פה. גם לא ויתרתי על התמודדות עם משרה בהייטק אם לכך התכוונת. אני מתמודדת מידי יום. חשבתי שזה המקום ללמוד טריקיים חדשים, לזכות לקצת אמפטיה ולספר לאחרות את הטריקים להשרדות שלי... חשבתי שלנפץ מיתוסים זה להגיד את מה שקורה באמת. לא בא לי לקחת חלק בנפת מיתוס אחד כדי לבנות מיתוס אחר כגון זה שהייטק זה מקום טוב לנשים. זה בעיני זה לא מקום טוב לאף אחד להוציא הקטע של עצמאות כלכלית (שהוא חשוב אבל לא בטוח שמדבר לסטודנטית שעוד גרה אצל ההורים) בכל מקרה שיהיה בהצלחה... אלינורריגבי

נראה לי שזה ה-מקום לטיפים וטריקים

לא?
אלינור! אל תלכי עדיין! תני לפורום צ'אנס!

Dodo28

New member
היתרון בהחלט לא רק כסף

יש כל מיני סיבות להיות בתחום לא רק כסף מבחינתי הכסף הוא הדובדבן שבקצפת אני בתחום בעיקר כי זה מענין מאתגר יצירתי גמיש ואני בסך הכל אוהבת את העבודה שלי (לא כל יום לא כל שעה אבל בגדול בהחלט כן). בקשר למה שאמרת על הילד: כאמא נראה לי שאת צריכה לנתח קצת יותר לעומק את המצב ולהחליט על סדרי עדיפויות שלך מה קודם למה וכמה את מוכנה לשלם בעבור זה. כלכלנים קוראים לזה מחיר הצל (אנשי חקר ביצועים כמוני קוראים לזה הבעיה הדואלית דרך אגב). המחיר לא מתבטא רק בכסף דרך אגב לפחות לא לשיטתי. הייתי במקום שלך של מתיחות רבה אחרי יום עבודה שגורמת לי להיות פחות סבלנית לילד שלי. זה הפריע לי אז עשיתי מעשה וניתחתי את המצב, זה לא היה קל אמוצינלית. גיליתי כל מיני דברים על עצמי ועל "אמיתות" שלכאורה אני מאמינה בהם. התחלתי לשנות דברים גם בדרך שאני מתייחסת לעבודה וגם בדרך שאני מתייחסת לאמהות שלי. ואז המצב התחיל להשתפר, לא ביום אפילו לא ביומיים אני עדיין צופה תקופות קשות בהמשך אבל המצב השתפר לא רק בבית אלא גם בעבודה! נעזרתי בבעלי באמא שלי בחברות הכי טובות שלי אפילו הלכתי והתייעצתי עם מישהי בHR, כל אחד ואחת הציעו את דעתם ופתרונותיהם ופתחו לי דרך לחשוב על הדברים מזוית שונה. בסופו של דבר זרקתי את כל הדברים שלא מתאימים לי ויצרתי פתרון שמתאים לי. דרך אגב זה אינו פתרון לנצח כי סדרי עדיפויות משתנים עם הזמן.

את בהחלט צודקת

וגם אני כל הזמן בודקת את ההתיחסות שלי לאמהות ועבודה ואת סדרי העדיפויות שלי. אני מקשיבה לדעות של אחרים ומשנה ומשתנה. אבל בגדול יתרונות כגון אתגר אינטלקטואלי אני חושבת שאני יכולה למצוא גם במקום אחר (אקדמיה למשל) אבל אז נכנס הקטע הכלכלי שגם אותו אגב אני מנסה לפתור בדרכים אחרות פרט לעבודה בהייטק אבל עד שאמצא דרך אמשיך לדבג...

Dodo28

New member
אבל אני אוהבת לדבג ../images/Emo3.gif

זה בסדר אני מודעת לזה שאני נחשבת קצת מוזרה
בכל מקרה לאקדמיה יש חסרונות מאד גדולים משלה וזה לא רק כסף (לדעתי) אבל אפשר לדון בזה בפוסט נפרד. בכל מקרה בהצלחה בחיפוש

גם אני אוהבת את המקצוע

אבל אני לא אוהבת לתקן באגים שנגרמו בגלל חוסר הבנה של הדברים הכי אלמנטריים במקצוע ואני לא אוהבת לכתוב עקום כי מנהלים לא מבינים שאין דבר כזה quick & derty יש רק derty והוא בדרך כלל הדרך האיטית והארוכה לעשות דברים.

למעלה