בחרתי הי-טק, בחרתי להיות מהנדסת

adiavn

New member
אז למה זו בעייה של נשים?

הרי גם גברים בהייטק לא זוכים להתראות מספיק עם ילדיהם. למה לדעתך נשים מתייחסות לכך יותר בתור שיקול רציני?
 

Dodo28

New member
זאת לא רק בעיה של נשים ../images/Emo70.gif

אני באופן אישי דאגתי שבעלי יוריד את כמות שעות העבודה שלו עוד בזמן ההריון שהבוסים יתרגלו. פתאום הוא גילה את כל ה"זמן המת" שלמעשה לא תורם לקידום עבודתו. האם הוא נתפס כקצת משונה ? כן. האם הוא הרוויח עולם ומלואו ברמה האישית כי הוא מעורב חיי הבן שלו ? גם כן! סידרי עדיפויות זה כל הסיפור.
 
ואני חושבת ששני הדברים הם אחד

התעשייה הזו מתנהגת כפי שהיא מתנהגת *בגלל* שהיא מורכבת ברובה מגברים. אילו היו יותר נשים בתעשיה, הדברים היו נראים אחרת. אני מאמינה ששתי המטרות אחת הן - לשנות את תרבות העבודה ולהעלות את אחוז הנשים אלה שני תהליכים שיזינו זה את זה - ככל שיהיו יותר נשים, תרבות העבודה תשתנה, וככל שתרבות העבודה תשתנה, יותר נשים ימצאו את המקצוע אטרקטיבי. לכן אני חושבת שצריך לפעול בשני הכיוונים במקביל על מנת להעצים את ההשפעה. אין שום ספק שתרבות העבודה הנוכחית בהיטק מרתיעה נשים רבות מלבחור בתחום הזה כמקצוע. אם אנו רוצות יותר נשים בתעשייה, עלינו לא רק לפעול לשכנוע נשים לבחור בו, אלא גם ובמקביל לדאוג לסביבת עבודה אטרקטיבית לנשים.
 
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

"...אני מאמינה ששתי המטרות אחת הן - לשנות את תרבות העבודה ולהעלות את אחוז הנשים אלה שני תהליכים שיזינו זה את זה - ככל שיהיו יותר נשים, תרבות..." נראה לי שניסחת זאת בצורה קולעת וזו בעצם מטרת הפורום. להראות, להראות ולשנות. זה לא פשוט ולא קל בכלל. ישנן מספר דרכים לשינוי: הראשונה שנשים יגיעו לעמדת מפתח חשובות,שזו הדרך הישירה. ודרך נוספת שהיא עקיפה אבל יותר ישימה ונתונה להשפעתנו: היא הגברים הקרובים אלינו-הבעלים ,האחים שלנו שעובדים בתחום (מנהלים ומהנדסים). ללמד אותם שאפשר אחרת, כאשר הם ילמדו לסגל לעצמם הרגלי עבודה שונים. יהיה הבדל. דוגמא בסיסית (הוזכר כאן): שעות עבודה נוספות- כאשר בני-זוג יחליטו שישנם סדרי עדיפות, ועבודה לא על חשבון חיי משפחה. המערכת תעמוד בפני עובדות המתקיימות בשטח- והיא תצטרך להתסתגל לכך.
 
מסכימה איתך לחלוטין...זאת הדילמה

כסף מול הנשמה והתיסכול.
העבודה הזו שוחקת ואינה מדרבנת, אבל מול זה עומד הרווחה הכלכלית שמאפשרת עצמאות ויכולות מגוונות יותר. ולטעמי זה הדבר אשר מרחיק נשים. לעומת גברים שמשחר נעוריהם מבינים שתמיד הכל עומד על כתפיהם וממשיכים הלאה. ובעקבות כך, הם אלו שקובעים את האופי, צורה והתנהלות התעשיה. זה בעצם מעגל קסמים, נשים מתרחקות-גברים ממשיכים. מה דעתכן/ם? ועוד דבר: לדעתי בכדי לנפץ את המיתוס. חשוב שאחרות המעונינות והמתענינות יהיו מודעות ויכנסו בעיניים פקוחות ומפוכחות להי-טק
 
ואל תשכחי את תקרת הזכוכית

ואת זה שבשורה התחתונה נשים עובדות הרבה יותר קשה מגברים גם בהיי טק ונאלצות להוכיח את עצמן יותר, בעוד שגברים יכולים להקדיש שעה ביום למשחקי רשת, לארוחות צהריים, לצפיה והפצה של דואר זבל, והרשימה עוד ארוכה. מאיתנו מצפים שנשב מול המסך וכמעט לא נזוז משם.
 
בתור גבר שעובד בהייטק

אני ממש לא מסכים עם מה שאמרת. נכון שהמחסומים העומדים בפני נשים יותר מורכבים מאשר אלה העומדים בפני גברים, לאו דווקא בהייטק אלא כמעט באופן גורף בשוק העבודה, אבל מפה ועד לקביעה שגברים בהייטק יכולים להתפנן ולהעביר זמנם במשחקי רשת וצפייה בדואר זבל בעוד הנשים נדרשות להיצמד למסך ולא לזוז משם יש מרחק רב. בשורה התחתונה אני רוצה לומר שהעבודה בהייטק היא תובענית והלחץ על העובד להגיע למקסימום תפוקה אינה תלויה במגדר. שיהיה לכן יום טוב
 
למעלה