בטח שמתם
שבתשוקות זה יום חדש!!

עוד חמשירים!

השקדייה פורחת מיגל צריך לקבל בתחת צ'ריטי את כה יפה מתי תמותי -בבקשה? לואיס הגיע, חג לכל הבנות! שרידן הגיעה, יאללה יאללה מכות!

נו, נו? איך אני?../images/Emo3.gif

מכירים את השיר בט"ו בשבט נטעתי שתיל קטן ורך חיש מים לו נתתי והוא יצמח יפרח בט"ו בשבט בט"ו בשבט העץ שלי יגדל בט"ו בשבט בט"ו בשבט העץ שלי יגדל נסו לעשות לזה חמשירים

python 4

New member
ללושקה יקירה.

ובכן, שירך הוא אכן נחמד אם כי לוקה מעט בחסר. אומנם שמרת על חריזה (פורחת-תחת) אבל יש בעיה של המשקל: הש-ק-ד-ייה-פו-ר-חת (7 הברות) מי-גל-צ-ריך-ל-ק-בל-ב-ת-חת (10 הברות) אם כן, אנו מבחינים כי השורה השנייה כוללת 3 הברות יותר מהשורה הראשונה. הבה ננתח את מבנה המשקלי של השיר: שורה ראשונה: ס-פ-פ-פ-פ-פ-ס שורה שנייה: פ-ס-פ-ס-פ-פ-ס-פ-פ-ס ניתן לראות כי בחרת להרבות בהברות פתוחות בשורה השנייה של הפואמה. אך האם מדובר אכן בטעות לירית של המשוררת, או בטעות מכוונת - שמא נומר דיסהרמוניה - על מנת ליצור את הדיסוננס הרגשי בלב הקורא את השיר? ואולי בהרבותה בהברות פתוחות מבקשת המשוררת להדגיש את הפתיחות של תחתו של גיבור הפואמה, המצטייר בשיר כאדם רך ומסכן הנכלא בעל כורכו לקשיי היום יום? אכן שאלות קשות וחשובות, ומי יענה עליהם, בטח לא אני שלא מבין כלום בשירה. ובקשר לשיר שהצעת.. אני לא מכיר את הלחן אבל הנה נסיון:
בט"ו בשבט נסעתי ללואיס התותח ומה פתאום ראיתי את שרי הוא פתח (שימי לב - 7 הברות, 6 הברות, 7 הברות, 6 הברות - משקל!) בט"ו בשבט בט"ו בשבט הזה שלו גדל וכמו מכת מאתיים וואט חטפתי הלם קל (שוב, 4, 4, 6; 4, 4, 6)

Bow Wow2004

New member
אני לא יודע למה עשיתם מזה סיפור

אתמול (היום של ברמודה/צ'אד נפצע) לא היה ארוך במיוחד. משהו בסביבות 8 פרקים, לא יותר, שזה יחסית מאוד מעט ליומיים שלושה האחרונים. אני מדבר על שלשום (שקריסטל נרצחת) שהיום הזה היה באמת ארוך - איזה 12,13 פרקים. גם היום שלפני זה (שטימי משתיל את קלטת "קארי" בחדר של קיי/ אייבי שולחת אי-מייל לטי.סי) גם היה מאוד ארוך והיום שלפני זה (מפולת שלגים, תריתן וצ'אדני בבקתה/ איב וג'וליאן במזבלה) היה אפילו עוד יותר ארוך - כמעט כמו ערב ראש השנה החדשה. היום הזה של המפולת היה ארוך במיוחד בגלל שכל הדמויות נשארו עירות למשך כל הלילה וראינו גם את החלומות שלהם - אז לזה היה צורך לפתוח שרשור של יום חדש. אתמול היה יום קצר יחסית. ונראה שהיום יהיה עוד יותר קצר אם כבר בפרק השני הם עברו ללילה.

למעלה